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vinegarを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1167



例文

An agaricus- containing wood vinegar powder mixture contains 1 to 5 pts.wt. agaricus powder against 100 pts.wt. wood vinegar powder which is prepared by mixing a crystalline cellulose, starch and PCS with a wood vinegar liquid and converting this into a powder.例文帳に追加

結晶セルロース、でんぷん、PCSを木酢液と混合し粉末化した木酢粉末100重量部に対して、アガリクス粉末を1〜5重量部含有するアガリクス含有木酢粉末混合物。 - 特許庁

To provide a method for producing brewed vinegar that can obtain brewed vinegar excelling in balance of fragrance and flavor such as taste, body, snap, etc. on the whole, and moreover having adequately deep fragrance and flavor, and such a brewed vinegar.例文帳に追加

全体として、旨味、コク、キレ等、香味のバランスに優れ、しかも香味が相応に深い醸造酢を得ることができる醸造酢の製造方法及びそのような醸造酢を提供する。 - 特許庁

The tourmaline-containing wood vinegar powder mixture contains 0.05 to 1 pts.wt. tourmaline powder against 100 pts.wt. wood vinegar powder which is prepared by mixing a crystalline cellulose, starch and PCS with a wood vinegar liquid and converting this into a powder.例文帳に追加

結晶セルロース、でんぷん、PCSを木酢液と混合し粉末化した木酢粉末100重量部に対して、トルマリン粉末を0.05〜1重量部含有するトルマリン含有木酢粉末混合物。 - 特許庁

Especially, the food and drink having acidity is a vinegar beverage mixed with a prescribed amount of vinegar component, and 0.02-6.0 pts.mass of whey is mixed, based on 1 pt.mass of vinegar component.例文帳に追加

特に、酸味を有する飲食品が、所定量の酢成分を配合した酢飲料であり、酢成分1質量部に対して0.02〜6.0質量部のホエイ等を配合する。 - 特許庁

例文

The powdered black vinegar contains a dried black vinegar and roasted rice powder, wherein the content of the roasted rice powder is 30 pts.wt. or more and 100 pts.wt. or less based on 100 pts.wt. of a solid content of the black vinegar.例文帳に追加

黒酢乾燥物及び焙煎した米粉末を含有し、前記焙煎した米粉末の含有量が、黒酢固形分100重量部当たり30重量部以上100重量部以下である黒酢粉状物。 - 特許庁


例文

To provide a brown rice koji having excellent nutrient ingredients of the brown rice, containing citric acid imparting refreshing sourness to vinegar at a high concentration with a low content of oxalic acid and to further provide the vinegar, especially brown rice black vinegar improving the flavor without forming crystalline precipitates of an oxalate by using the koji.例文帳に追加

玄米の優れた栄養成分を有し、食酢に爽快な酸味を与えることのできるクエン酸を高濃度に含有し、シュウ酸含有量の少ない玄米麹を提供すること。 - 特許庁

This method for masking the vinegar smell of the cooked rice caused by the mixed rice vinegar is provided by adding aromatic rice or extract liquid obtained from the aromatic rice to the rice before cooking or after cooking to reduce the vinegar smell.例文帳に追加

炊飯前または炊飯後の米飯に香り米または香り米から得られた抽出液を加えることにより、米飯酢に起因する酢酸臭を軽減し得る。 - 特許庁

This method for preparing the confectionary containing the black vinegar, and having adhesiveness and health-promoting effect is constituted by baking the dough of the confectionary obtained by adding chicken eggs, wheat flour, sugar as a sweet seasoning material and the black vinegar to the strained black vinegar mash and kneading.例文帳に追加

本発明は、裏ごしされた黒酢もろみに、鶏卵、小麦粉、甘味料として砂糖及び黒酢を加えて混練した菓子生地を焼成することにより粘りのある健康増進作用を持つ黒酢入り菓子を提供することができる。 - 特許庁

The mixing ratio of vinegar in the vinegar mixing step is 15%-17% of the amount of rice, and the rice is heated with a microwave oven and boiled using a rice cooker for a microwave oven in the step of boiling the vinegar mixture.例文帳に追加

食酢配合段階における食酢の配合割合は、お米の量の15%ないし17%であり、食酢配合物を炊飯する段階は、電子レンジ用炊飯器を用いて電子レンジで加熱して炊飯する。 - 特許庁

例文

To improve the taste, moisture-retaining property and the like of a seasoning, such as blended vinegar, seasoned Ponsu (juice pressed from a bitter orange), sauce for lightly roasted fishes or seasoning vinegar for processing marine products, using vinegar.例文帳に追加

食酢を用いる合わせ酢、味付けぽん酢、たたきのタレ、水産加工用調味酢等の調味液の味、保湿性等についての改良を行う。 - 特許庁

例文

The balsamico vinegar-containing health drink is produced through using balsamico vinegar particularly having more sugar, potassium and polyphenole than any other vinegar effective in health promotion to impart flavor peculiar to the balsamico vinegar to the drink so as to easily take the vinegar to attain expected functionality.例文帳に追加

健康増進効果を有する食酢の中でも、特に糖類、カリウム、ポリフェノールの含有量が多いバルサミコ酢を用いて酢含有健康飲料を製造することで、酢を容易に摂取できるように、かつバルサミコ酢特有の風味を飲料に付与し、機能性を期待できるバルサミコ酢含有健康飲料を製造する。 - 特許庁

Plum vinegar with beefsteak plant turns deep purple (thanks to color transfer), but even with the plum vinegar without beefsteak plant, ginger turns faint red as it reacts with the acid of plum vinegar due to the pigment from the anthocyanin family contained in it. 例文帳に追加

この際の梅酢は、シソを用いた梅酢を用いると(紫蘇の色が移って)濃い紫色になるが、シソを用いていない梅酢を用いた場合でも、ショウガの中にアントシアン系色素が含まれているため、梅酢の酸と反応して淡い薄紅色に漬けあがる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This emulsified oil and fat composition for boiling is obtained by including 10-60 mass % of calcium-containing vinegar, preferably calcium-containing brewed vinegar prepared by the addition of calcium or a calcium-containing material such as seashell powder during a brewing process of the brewed vinegar.例文帳に追加

カルシウム含有食酢、好ましくは醸造酢の醸造工程中にカルシウム又は貝殻粉などのカルシウム含有物を添加して調製されたカルシウム含有醸造酢を、炊飯用乳化油脂組成物に10〜60質量%含有させる。 - 特許庁

To provide a new technique capable of carrying out fermentation in the same manner as that of conventional brewed vinegar even when a maple syrup is used as a fermentation raw material, and producing a new brewed vinegar containing useful components not contained in the conventional brewed vinegar.例文帳に追加

メープルシロップを醗酵原料として使用した場合でも、従来の醸造酢と同様に醗酵させることができ、従来の醸造酢には含まれない有用成分を含む新規な醸造酢を製造することができる技術を提供する。 - 特許庁

This method for producing the seasoning includes a desalting process (S101) of desalting plum vinegar, a mixing process (S102) of mixing capsicum to the plum vinegar thus desalted in the desalting process, and a ripening process (S103) of ripening the mixture of the plum vinegar and capsicum thus obtained in the mixing process.例文帳に追加

梅酢を脱塩する脱塩工程(S101)と、脱塩工程の結果減塩された梅酢に唐辛子を混合する混合工程(S102)と、混合工程により得られた梅酢と唐辛子との混合物を熟成させる熟成工程(S103)とを実行する。 - 特許庁

In a preparation process of a wood vinegar powder mixture, a crystalline cellulose, starch and PCS are mixed, a wood vinegar liquid is added to this mixture, the mixture is kneaded, granulated, dried and pulverized to prepare a pulverized wood vinegar powder, and a tourmaline powder or agaricus is mixed with this.例文帳に追加

結晶セルロース、でんぷん、PCSを混合し、この混合物に、木酢液を添加し、練合し、造粒し、乾燥し、これを粉砕して細末として木酢粉末を調製し、これにトルマリン粉末又はアガリクスを混合する木酢粉末混合物の製造法。 - 特許庁

To provide vinegar having a refreshing feeling and freshness imparted thereto while retaining rich Umami (delicious taste) and a unique profound aroma and color tone which are advantages of Kasuzu (vinegar made from Sake (rice wine) lees as a raw material), and the vinegar (the Kasuzu) of well-balanced quality suited to all tastes.例文帳に追加

粕酢の長所である豊富な旨味や特有の重厚な香りと色調を保持しつつ、軽快感とさわやかさの付与された食酢を提供することを目的とするものであって、万人向けするバランスのとれた品質の食酢(粕酢)を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

The method for producing the vinegar comprises immersing timber of the family Cupressaceae from which bark is removed and which is cut into chip forms in fruit vinegar, storing the chips at a normal temperature for a fixed time to prepare a fruit vinegar extracted liquid containing essential oil of timber, filtering the extracted liquid and sterilizing the liquid at a low temperature.例文帳に追加

本発明の食酢の製造方法としては、皮を除去しチップ状に切断したヒノキ科樹木を果実酢に浸漬し、常温において所定時間貯蔵することにより樹木精油を含んだ果実酢抽出液を調製し、該抽出液を濾過し、低温殺菌することを特徴とする。 - 特許庁

The powdered black vinegar is suitably produced by drying with heat after the roasted rice powder is added to a black vinegar concentration so that the roasted rice powder of 30 pts.wt. or more and 100 pts.wt. or less is added based on 100 pts.wt of the solid content of the black vinegar.例文帳に追加

該黒酢粉状物は、黒酢濃縮物に焙煎した米粉末を、黒酢固形分100重量部当たり30重量部以上100重量部以下となるように添加した後、熱風乾燥を行うことで好適に製造することができる。 - 特許庁

To provide a method for treating a Japanese apricot vinegar liquid by which the plum vinegar liquid conventionally treated as an industrial waste or fraudulently disposed can be efficiently utilized by utilizing the apricot vinegar liquid for the production of a new food material or using the liquid for the production of common salt to reduce the disposal of the waste.例文帳に追加

本発明は従来、産業廃棄物として処理されたり、不法に投棄されていた梅酢液を新しい食材の製造に利用したり、塩の製造に用いて廃棄物の排出をなくして有効利用を図ることができる梅酢液の処理方法を得るにある。 - 特許庁

To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice.例文帳に追加

塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。 - 特許庁

To provide sport drink obtained by using demineralized plum vinegar, and adding sweetener such as glucose or fructose so as to effectively make use of plum vinegar components, improved in palate when drunk, effective for increasing stamina in playing sport, and effectively utilizing the plum vinegar.例文帳に追加

脱塩梅酢液を用い、これにブドウ糖や果糖等の甘味料を加えることにより、梅酢の成分を有効に生かすことができ、飲用時の味覚を向上させると同時にスポーツ時の持久力を向上させる効果に優れ、梅酢の有効利用が図れるスポーツ用飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing granules of bamboo vinegar free from harmful substances such as benzopyrene and containing the active components, etc., of the leaves of aloe and loquat without losing the effective components of bamboo vinegar liquid, and provide the bamboo vinegar granules produced thereby and a medical adhesive sheet.例文帳に追加

ベンズピレン等の有害物質を有さず、竹酢液に含まれる有効成分を損なうことなく、アロエやビワの葉が有する有効成分等を含有した竹酢顆粒の製造方法及び竹酢顆粒並びに医療用粘着シートを提供する。 - 特許庁

This method for producing the plum wine comprises subjecting a desalting process, a citric acid-removing process, and a concentration process in an arbitrary order to a plum vinegar, adding a yeast strain separated from plum vinegar and a saccharide to the obtained, desalted, citric acid-removed, and concentrated plum vinegar concentrate, and subjecting the mixture to an alcohol fermentation.例文帳に追加

梅酢を、脱塩工程、脱クエン酸工程および濃縮工程の各工程に任意の順序で付して処理することにより得られた、脱塩され、脱クエン酸され、濃縮された梅酢濃縮物に、梅酢から分離された酵母菌株、および糖類を加えてアルコール発酵を行って梅ワインを製造する。 - 特許庁

To provide a mushroom vinegar (liquor) produced by immersing a mushroom rich in drug components in a vinegar (liquor) and provide its production method to facilitate the taking of the components of agaricus mushroom and Hericium erinaceum in the form extracted in an edible vinegar or Japanese distilled spirit, raise the immunity and develop the cancer suppressing effect, etc.例文帳に追加

特に薬効成分に富んでいるキノコを酢(酒)漬けにしてなるキノコ酢(酒)並びにキノコ酢(酒)の製造方法に関し、アガリクスタケとヤマブシタケの成分を食酢や焼酎に抽出して容易に摂取可能とすることで、免疫力を高め、ガン細胞抑制効果などを発揮させる。 - 特許庁

To realize Alpinia speciosa vinegar capable of more effectively exhibiting the effect and utilize coal of Alpinia speciosa left after dry distillation or bagasse coal after squeezing sugarcane as a soil-improving agent in regard to vinegar of Alpinia speciosa collected from smoke by dry-distilling Alipinia speciosa and a method for utilizing the Alipinia speciosa vinegar.例文帳に追加

月桃を乾留して排煙から採取する月桃酢液とその利用方法に関し、より効果的に効能を発揮できる月桃酢液を実現し、乾留後に残った月桃炭又はサトウキビ搾汁後のバガス炭を土壌改良剤などとして活用可能とする。 - 特許庁

tomatoes and onions and peppers (sweet or hot) simmered with vinegar and sugar and various seasonings 例文帳に追加

トマト・タマネギ・(甘・辛)トウガラシを酢・砂糖・種々の香料といっしょにとろ火で煮たもの - 日本語WordNet

a spicy condiment made of chopped fruits or vegetables cooked in vinegar and sugar with ginger and spices 例文帳に追加

刻んだ果物と野菜を生姜と香辛料の入った酢と砂糖の中で調理して作る、香ばしい薬味 - 日本語WordNet

sauce of prepared mustard thinned with vinegar and vegetable oil with sugar and seasonings 例文帳に追加

砂糖と調味料で味付けされた酢と植物油が加えられた調理済みのソース - 日本語WordNet

brown sauce with sauteed chopped onions and parsley and dry white wine or vinegar 例文帳に追加

炒めた刻みタマンギ・パセリに辛口白ワインか酢を入れたブラウンソース - 日本語WordNet

clarified butter browned slowly and seasoned with vinegar or lemon juice and capers 例文帳に追加

火を加え、ゆっくり茶褐色にし、酢かレモン汁とケーパーで調味した透明バター - 日本語WordNet

a dish of white-meat fish, vegetables and tofu that is cooked with orange vinegar or soy sauce 例文帳に追加

白身の魚,野菜,豆腐などを煮て,ポン酢,醤油などをつけて食べる鍋料理 - EDR日英対訳辞書

a kind of food consisting of diced raw sea-ear that has been bleached with salt water and basted with a mixture of vinegar, sweet sake, and 例文帳に追加

生のアワビをさいの目に切って塩水にうかし三杯酢にした料理 - EDR日英対訳辞書

Iwashi no suiri: a dish of cooked sardines with vinegar to get rid of the fishy smell. 例文帳に追加

鰯酢煎(いわしのすいり):鰯を煮る際に酢を入れて生臭さを取った料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sudamari gori: Ice poured with sudamari (soy sauce mixed with vinegar) a recipe handed down in the vicinity of Yamabe Town in Yamagata Prefecture. 例文帳に追加

酢だまり氷(すだまりごおり):山形県山辺町周辺に伝わる酢醤油(酢溜まり)をかけた氷。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The reason '' changed to '柚子' in Japan largely depends on the usage as vinegar in ancient times. 例文帳に追加

日本で「柚」が「柚子」になったのは、古来の食酢としての利用によるところが大きいといわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mukozuke is the first dish of the meal with one soup and three side dishes which may contain namasu (a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar) or a selection of fish. 例文帳に追加

向付は一汁三菜の一菜目にあたるもので、なます、魚の造りなどを盛る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tororo konbu is kelp filament made by shaving the surface of makonbu (L. japonica) or Rishiri konbu (L. ochotensis) which has been tenderized by soaking in vinegar. 例文帳に追加

酢に漬けて柔らかくしたマコンブやリシリコンブの表面を糸状に削りとったもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mix them with vinegar and sugar (alternatively you can use salt and water) and pickle them with red peppers. 例文帳に追加

酢、砂糖(食塩、水を入れる方法もある)を混ぜて、鷹の爪と共に漬ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Jizake is often used instead of vinegar in the local speciality sakezushi (a rice dish flavored with sake and mixed with vegetables and seafood).. 例文帳に追加

酒寿司という郷土料理では、酢の代わりとして地酒がふんだんに使用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A cup of nihaizu (vinegar and soy sauce mixed in roughly equal proportions) or sanbaizu together with 5 to 10 grams of sliced dried bonito will produce three-fourths cup of tosazu. 例文帳に追加

二杯酢または三杯酢 1カップ、はなかつお 5-10gから、4分の3カップの土佐酢が出来る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hikari-beni, also referred to as tsuya-beni (which literally means "shiny red") is pigment made by separating the coloring matter of safflowers with plum vinegar. 例文帳に追加

艶紅(ひかりべに・つやべに)とは、紅花の色素を梅酢で分離した顔料のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It seems to have been eaten by being boiled and served with sho (the original form of soy sauce), misho (the original form of miso soybean paste), vinegar, etc. 例文帳に追加

食するときは茹でた後に醤・未醤・酢などに付けて食べたとみられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sanbaizu is a mixed seasoning made from equal amounts of vinegar, soy sauce, and sweet cooking rice wine. 例文帳に追加

三杯酢(さんばいず)とは酢、醤油、みりんを同量ずつ混ぜた、合わせ調味料のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For seasoning, boil up 12.5ℓ of soy sauce, 11kg of brown sugar, 5.4ℓ of vinegar in a pan. 例文帳に追加

味付けはしょうゆ12.5ℓ、砂糖黄ざら11kg、酢5.4ℓを鍋で煮立てて、沸騰させたのを使う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It can also be eaten raw as a sashimi if the blood is completely drained and if the flesh is marinated in vinegar. 例文帳に追加

生でも血液を完全に抜いて酢でしめれば刺身で食べることもできる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the Kansai region, Udon noodles are often served with rice and Sushi (sushi roll, Oshi-zushi [lightly-pressed piece of Sushi topped with cooked ingredients], Chirashi-zushi [Sushi with ingredients arranged on the surface of vinegar rice], etc.). 例文帳に追加

ごはんや寿司(巻き寿司、押し寿司、ちらしなど)と共に食することも多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Traditionally, no seasonings were added, but recently seasonings such as soy sauce and vinegar have come into use. 例文帳に追加

従来は味付けをしていなかったが、最近は醤油、酢などで味付けをして食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sometimes finely chopped olives, horseradish, Dijon mustard or vinegar are added. 例文帳に追加

オリーブのみじん切りやホースラディッシュ、ディジョン風マスタードや酢を加えることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

"Mozuku su", mozuku seaweed salad with vinegar soy sauce dressing, or "shiokara", salted mozuku seaweed, are common cooking for mozuku as an ingredient. 例文帳に追加

食材としては、酢で和えた「もずく酢」や、塩に漬け込んだ塩辛などが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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