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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 日英固有名詞辞典 > かみたかのおおゆでちょうの英語・英訳 

かみたかのおおゆでちょうの英語

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日英固有名詞辞典での「かみたかのおおゆでちょう」の英訳

かみたかのおおゆでちょう

地名

英語 Kamitakanooyudecho

上高湯手


「かみたかのおおゆでちょう」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 67



例文

青菜をさっとゆで,醤油などの調味料をかけた食べ物例文帳に追加

a food composed of briefly boiled greens flavored with some type of seasoning発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

子芋を皮ごと蒸す、または茹でたものを、塩や味噌などの調味料で味をつけて食する。例文帳に追加

Small satoimo taro potatoes are steamed with their skins on and eaten with condiments such as salt or miso paste.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

 イ 食肉、生かき、生めん類(ゆでめん類を含む。)、即席めん類、弁当、調理パン、そうざい、魚肉練り製品、生菓子類、切り身又はむき身にした鮮魚介類(生かきを除く。)であつて生食用のもの(凍結させたものを除く。)及びゆでがに例文帳に追加

(a) Processed meat, raw oysters, fresh noodles (including boiled noodles), instant noodles, ready-made lunches, prepared bread, daily dish, fish jelly products, moist confectioneries, cut or shelled fresh fish and seafood (excluding raw oysters) (excluding those frozen), and boiled crabs.発音を聞く  - 日本法令外国語訳データベースシステム

低アミロース小麦粉および/または化工澱粉を含有する生麺類を加圧条件下で茹でることを特徴とする、茹で麺類の製造方法。例文帳に追加

A method for producing boiled noodles comprises boiling raw noodles containing low amylose wheat flour and/or chemically modified starch under a pressurized condition. - 特許庁

パスタを茹でる調理槽を擁する食品茹で機において、茹で水の電気伝導度を検知するセンサーと、このセンサーが検知した電気伝導度に応じて、調理槽に塩分又は水分を補給する手段とを具備する食品茹で機における塩濃度調節器により解決できる。例文帳に追加

The food boiling machine having a cooking tank for boiling pasta is equipped with a salinity control device having a sensor for detecting the electrical conductivity of the boiling water and also having a means for replenishing salt or water to the cooking tank in proportion to the sensor- detected conductivity of the boiling water. - 特許庁

テーブル下の蒸気発生装置によって高温の蒸気を発生させてテーブル上の調理容器3に導き、この調理容器3にゆで麺を載せた調理用トレー35を差込、温度130℃〜200℃の蒸気でゆで麺を加熱することにより、ゆで麺のβ−でんぷんをα−でんぷんに変化させる。例文帳に追加

A method for cooking needle with steam comprises changing β-starch of boiled noodle to α-starch by generating high-temperature steam by a steam generator under a table, leading the steam to a cooking container 3 on the table, inserting a cooking tray 35 on which the boiled noodle is put into the cooking container 3 and heating boiled noodle with steam having 130-200°C temperature. - 特許庁

例文

本発明に係る真空調理法における肉の前処理方法は、肉を含む食品を真空調理法によって調理する場合において、肉を真空密閉するための袋に入れる前に、当該肉を、おろし生姜を含むお湯で茹でることを特徴としている。例文帳に追加

The method for preprocessing meat in vacuum cooking includes boiling meat in hot water containing grated ginger, before the meat is put into a hermetically vacuum seal bag, when cooking the meat-containing food by vacuum cooking. - 特許庁

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「かみたかのおおゆでちょう」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 67



例文

生麺または乾麺を茹でた後、茹で麺を5〜60℃の水、調味液または改質液に浸漬し、次いで温度0〜35℃、湿度10〜60%の条件で冷風乾燥することを特徴とするノンフライ麺の製造方法。例文帳に追加

This method for producing nonfried noodles is characterized in that raw noodles or dried noodles are boiled and the boiled noodles are then dipped in water, a seasoning liquid or a modifying liquid at 50-60°C and subsequently dried with cold air under conditions of 0-35°C temperature and 10-60% humidity. - 特許庁

水あるいは湯で戻した後、あるいは炊いて調理した後の喫食時においても、麺塊の塊状の形状を維持できる麺を提供する。例文帳に追加

To provide the noodles that can retain a lump form after the noodles are moisturized with cold or hot water or even when they are served after being boiled or cooked. - 特許庁

一つの換気ユニットで外気のみ室内へ、外気を空調設備経由で室内へ、内気を空調設備経由で室内へと3通り空気流の換気が可能なロータリー式換気ユニットを提供する。例文帳に追加

To provide a rotary type ventilation unit capable of ventilating an air flow in three ways by one ventilation unit, that is, ventilating only outside air to the inside of a room, the outside air to the inside of the room via an air conditioner, and inside air to the inside of the room via the air conditioner. - 特許庁

茹で・蒸し麺類を再調理せずに食する際に、または茹で直しや炒め等の調理時において、麺の食味・食感を損なうことなく、麺線のほぐれ性を改善し、かつ、スープに油が浮かない茹で・蒸し麺類の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled or steamed noodle without deteriorating the taste and palatability of the noodle in the case of serving the boiled or steamed noodle without recooking or cooking the noodle by reboiling, frizzling, or the like, effective for improving the loosening easiness of the noodle strings and giving a soup free from floating oil. - 特許庁

茹で時の麺の茹で溶け量の増大や肌荒れなどを引き起こすことなく茹で湯中で麺自体のPH調整を行い日持ちを向上させることで、茹で後の冷却水のPH調整を不要として麺類の製造工程を簡略化する。例文帳に追加

To simplify a production process of noodles by carrying out the pH regulation of the whole noodles in hot water for boiling the noodles without causing the increase of the dissolved amount of the noodles when boiling the noodles to improve storable duration, and to make the pH regulation of cooling water used after boiling the noodles unnecessary. - 特許庁

硫化黒変がなく、凝固卵白がソフトで卵黄の凝固程度を好みに応じて調節できる茹で卵の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled eggs, causing no sulfurized black discoloration, making the solidified albumen thereof soft and capable of controlling the solidified level of the yolk thereof according to one's preference. - 特許庁

東日本では昆布と鰹節の出汁を濃口醤油で調味したものが用いられることが多い。例文帳に追加

On the other hand, in eastern Japan, soup broth is mainly made from broth prepared by Konbu and dried bonito, which is seasoned with dark-colored soy sauce.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

コロッケ、から揚げ、ステーキ、野菜炒め、ソーセージ、エビチリ、パスタ、卵料理、ゆで野菜などの弁当の副食(おかず)や惣菜等に非常によく絡み付き、照りとつやが長時間維持し、しかも具材から出るドリップもある程度吸収できる調味組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning composition extremely well sticking to side dishes and dairy dishes of lunch such as croquettes, fries with flour, steaks, stir-fried vegetables, sausages, shrimps with chili sauce, pastas, egg dishes and boiled vegetables, keeping a glaze and gloss for a long time and capable of absorbing drips extracted from foods in some degree. - 特許庁

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「かみたかのおおゆでちょう」の英訳に関連した単語・英語表現
1
Kamitakanooyudecho 日英固有名詞辞典

2
上高野大湯手町 日英固有名詞辞典

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