小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

くず汁の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 arrowroot starch gruel


JST科学技術用語日英対訳辞書での「くず汁」の英訳

「くず汁」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 35



例文

食酢入り果飲料例文帳に追加

VINEGAR-CONTAINING FRUIT BEVERAGE - 特許庁

本発明の果飲料は、果と、発酵果と、食酢とを配合してなる。例文帳に追加

The fruit juice drink is obtained by mixing fruit juice, fermented fruit juice, and vinegar. - 特許庁

好ましくは、葛花の搾、葛花抽出物、またはこれらの乾燥粉末(搾粉末、抽出エキス末など)である。例文帳に追加

Squeezed juice of the flower of the Pueraria lobata, the extract of the flower of the Pueraria lobata and the dried powder thereof (squeezed juice powder, extracted extract powder or the like) are preferable. - 特許庁

米の研ぎを用いた食酢及び清涼飲料水の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING VINEGAR AND REFRESHING DRINK USING WASHED WATER OF RICE - 特許庁

葛粉を水でとき,酒やしょうゆなどを入れて火を通し,とろとろしたにしたもの例文帳に追加

a sticky sauce made by dissolving the starch of a kudzu vine in water and seasoning it with sake and soy sauce発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

食酢に由来する刺激臭及び異臭味が無く、果の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果飲料及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a vinegar-containing fruit beverage having no stimulating smell and nasty smell and taste derived from vinegar, and maintaining flavor inherent in fruit juice, and also additionally provided with health function of the vinegar: and to provide a method for producing the vinegar-containing fruit beverage. - 特許庁

例文

真水で煮ると崩れるので、組織を引き締め煮崩れを防ぐために初めから塩分が含まれた出で煮る。例文帳に追加

It loses its shape when it's simmered in pure water, so it should be simmered in saline broth to tighten its composition and prevent it from being mushy.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「くず汁」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 35



例文

食酢を、炭酸水素ナトリウムのような無機炭酸塩及び/又はクエン酸ナトリウムのような有機酸塩と混和したものを、果に混合することによって、食酢に由来する刺激臭及び異臭味を抑え、果の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果飲料を製造する。例文帳に追加

The vinegar-containing fruit beverage is obtained by mixing a mixture produced by admixing vinegar with inorganic carbonate such as sodium hydrogencarbonate and/or organic acid salt such as sodium acid citrate, with fruit juice so as to suppress stimulating smell and nasty smell and taste derived from the vinegar to maintain the flavor inherent in the fruit juice, and additionally provided with health function of the vinegar. - 特許庁

普茶料理は、中国料理の調理法が日本風にアレンジされながらも伝来し、けんちん、のっぺい、葛粉を利用した煮物や炒め物、揚げ煮といった料理や調理法が普及した。例文帳に追加

Fucha ryori cuisine was imported from China, although the cooking techniques of Chinese cuisine was Japanized, and food such as Kenchin-jiru soup, Noppei-jiru soup and simmered, sauted or fried food using powdered arrowroot became prevalent.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

煮込みうどん、ほうとう、すいとん、ちくわぶなど中で繰り返しまたは長時間加熱される小麦粉加工品は、食感が柔らかくなり過ぎ,また煮崩れを起こし、が濁ったりする。例文帳に追加

To solve problems such that a wheat flour-processed material cooked in soup repeatedly or for a long time such as boiled noodles, noodles boiled in miso soup, flour dumplings boiled in soup, a tube-shaped flour paste cake, etc., gives too soft eat feeling and falls apart while cooking to make the soup cloudy or the like. - 特許庁

しかし、棒鱈から出る成分が海老芋を包み込み煮崩れを防ぎ、海老芋から出る灰が棒鱈を柔らかくする。例文帳に追加

However, the ingredients that seep out of the dried cod covers up the shrimp-shaped potato preventing it from becoming mushy; at the same time, the juices that from the shrimp-shaped potato softens the dried cod.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

第1工程で、食酢を含む水溶液に味付用食品原料を入れて煮込んだ煮に、加工食品を所定の時間漬ける。例文帳に追加

In the first step, a processed food is immersed, for a prescribed time, in a soup prepared by cooking a seasoning food material in an aqueous solution containing vinegar. - 特許庁

おでん自体に、長時間煮込んでも軟化したり型崩れを起こさない工夫を施すことで、魚肉練製品に対する軟化の防止及び型崩れの防止を確実に実現することができるおでん及び該おでんの製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a Japanese hotchpotch soup enabling prevention fish paste products from softening and getting out of shape to be certainly realized through giving the Japanese hotchpotch soup itself a device so as not to cause softening and getting out of shape even boiled for a long time, and to provide a method for producing the Japanese hotchpotch. - 特許庁

果実及び/又は野菜で発酵可能であり、且つ乳酸及び酢酸生成能を有する乳酸菌を用いて、果実及び/又は野菜を発酵させることにより、ジアセチル臭を始めとした不快な臭味を呈することなく、芳醇さを有し、マイルドで風味が良く、しかも爽快な酸味を主体とした新しいタイプの食酢又は酸味食品ペーストが製造できる。例文帳に追加

The novel type vinegar or acidulated food paste has no unpleasant smell such as diacetyl smell, has mellowness, mild and good taste, and also refreshing sourness, and is obtained by using lactobacillus fermentable with fruit juice and/or vegetable juice and also having formability of lactic acid and acetic acid to ferment the fruit juice and/or vegetable juice. - 特許庁

例文

高温で加圧殺菌を行なうレトルト処理後にまたはスープ類中に長期間保持しても、煮崩れ等がなく保形性がよく、食感も滑らかで歯応えのある餅様または団子様の具材を含有するお粉やぜんざい等のレトルト食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of producing a retort food, such as sweet red-bean soup or thick sweet red-bean soup with rice cake or dumpling like ingredients having a smooth and chewy texture, which maintains the firmness and has a good shape retention property even when the food is kept in bouillon or soup for a long time after retort processing in which pressure sterilization is performed at high temperature. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「くず汁」の英訳に関連した単語・英語表現
1
arrowroot starch gruel JST科学技術用語日英対訳辞書

くず汁のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS