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風の性状の英語
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「風の性状」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
飲食品の風味や性状を損なうことなく、コラーゲンの添加による各種機能の向上を果たす。例文帳に追加
To improve various functions without deteriorating flavors and properties of a food and drink by adding collagen. - 特許庁
チョコレート風味に乏しいチョコレート飲料やチョコレート風味食品に、自然で豊かなチョコレート風味を付与する効果を有するとともに、分散、混合が容易な柔らかい性状の濃厚チョコレート風味材の製造法及びそれを利用したチョコレート風味に優れた飲食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a soft concentrated chocolate flavor material having effects imparting a natural rich chocolate flavor to a chocolate drink and chocolate food in need of chocolate flavor and is easy to disperse and mix, and to provide food and drink with excellent chocolate flavor by using the same. - 特許庁
本発明の目的は、白カビチーズの製造において、風味物質の性状に制限されることなく、一定量の風味物質をチーズ内部に分散させて添加した、チーズと風味物質の風味を一体として味わうことができる白カビチーズを提供することにある。例文帳に追加
To obtain mildew cheese enabling taste of united cheese and flavor of a flavoring substance through dispersing to add a constant amount of a flavoring substance inside the cheese without limitation of properties of a flavoring substance in mildew cheese production. - 特許庁
アムラの活性酸素抑制効能をより高める天然素材の配合と、日常生活での摂食を容易とする性状と風味を兼ね備えたアムラを主成分とするジャムまたは飴状の健康食品の提供を課題とする。例文帳に追加
To obtain a jam or candy-like health food mixed with a natural, material which further increases active oxygen inhibiting efficacy of amla (Emblica officinalis Gaertn), having both properties and flavor facilitating ingestion in a daily life, and having amla as the main ingredient. - 特許庁
分解処理槽2に常時通風させながら、生ごみと微生物との混合物の温度を40〜60℃の範囲に保持すると共にpHを3以上、7未満の酸性状態に維持する。例文帳に追加
While constantly ventilating the decomposition treatment vessel 2, the temperatures of the mixture of the garbage and the microorganisms are kept in the range of 40-60°C and pH is kept between 3 and below 7, which is an acid state. - 特許庁
黒板海苔本来の食感と性状およびバラになり易い状態を保持し、そのまま食せるよう調味した新鮮な風味の味付け黒板海苔を提供する。例文帳に追加
To provide freshly seasoned laver sheets of a black plate appearance in which the laver sheets retain their intrinsic food feeling and properties, are kept easily separable from each other and are seasoned so that they may be served directly without processing and give fresh taste and flavor. - 特許庁
カカオマス含有のコンチング処理されたチョコレートに特定量の水性溶媒を添加、混合し、油相を分離して水相を得ることで、柔らかい性状のチョコレート風味材を得ることができる。例文帳に追加
The soft chocolate flavor material is obtained by adding a specific quantity of aqueous solvent to conching treated chocolate including cacao mass, mixing, separating oil phase, and obtaining water phase. - 特許庁
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「風の性状」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
本発明は、性状が非常に良く、水への溶解性に優れ、辛味成分の安定性が向上し、風味も良い乾姜エキスを提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a Zingiber siccatum extract having extremely good properties, excellent in solubility in water, improved in the stability of pungent component, and having good flavor. - 特許庁
熟度指数STN/TN値が5〜30重量%のチーズを芳香物質とともに密封し、嫌気性状態で熟成させることによって風味を強化した硬質系ナチュラルチーズを得る。例文帳に追加
The hard natural cheese enriched in flavor is obtained, by hermetically sealing cheese having a maturity index STN/TN value of 5-30 wt.% with a flavoring substance, followed by maturing the cheese in anaerobic conditions. - 特許庁
必要量の亜鉛を高齢者等に供給することができ、しかも安全で性状や風味を損なうことがない栄養組成物および流動食を提供することである。例文帳に追加
To provide a nutritious composition and a liquid food capable of supplying a necessary amount of zinc to the aged, etc., and having safety without damaging properties or feeling. - 特許庁
布帛の性状や用途との関係、減臭の対象となる臭気成分との関係、減臭機能と共に布帛に付与される抗菌性、防害性、調湿性、撥水性、防汚性、難燃性等の機能性等々との関係において減臭剤の種類や適用方法が異なり、強度劣化や風合いその他の機能性の低下等の点で内装布帛に適切な減臭剤は得られていない。例文帳に追加
To obtain unpleasant smell-reducing interior fabric by using activated carbon without spoilage of fabric hand, damage to fiber, noxious gas evolution on incineration and other inconvenience. - 特許庁
ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料の性状を改善する。例文帳に追加
The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast. - 特許庁
収縮低減等に繋がる実効性のある膨張作用をモルタルやコンクリートに均一に付与でき、風化の進行を抑制することができ、使用時に粉塵発生を防ぐことができ、ポップアウトの発生等硬化体の性状を低下させることがなく、モルタルやコンクリート作製時の作業性に支障をきたすことがない生石灰系の膨張性混和材の提供。例文帳に追加
To provide a quicklime-based particulate expansive additive which can uniformly impart an actually effective expansion action connected with shrinkage reduction or the like to mortar or concrete, can suppress the proceeding of weathering, can prevent the dust generation during use, does not cause the degradation of properties of a hardened body, such as generation of pop out, and causes no trouble in workability in preparing mortar or concrete. - 特許庁
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