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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "湿熱処理~"に関連した英語例文

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"湿熱処理~"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 107



例文

畜産資材の湿熱処理方法及び湿熱処理装置例文帳に追加

MOIST HEAT TREATMENT METHOD FOR LIVESTOCK MATERIAL AND MOIST HEAT TREATMENT APPARATUS - 特許庁

木材又は木製品の湿熱処理による滅菌方法及び湿熱処理装置例文帳に追加

METHOD FOR STERILIZATION BY WET HEAT TREATMENT OF LUMBER OR WOOD PRODUCT AND APPARATUS FOR WET HEAT TREATMENT - 特許庁

湿熱処理キサンタンガムおよびその製造方法例文帳に追加

WET-HEAT-TREATED XANTHAN GUM AND ITS PREPARATION - 特許庁

木材又は木製品の湿熱処理装置及び方法例文帳に追加

APPARATUS AND METHOD FOR WET HEAT TREATING FOR WOOD OR WOODEN MANUFACTURES - 特許庁

例文

高温湿熱処理方法及びその装置例文帳に追加

HIGH TEMPERATURE AND HUMIDITY HEAT TREATMENT METHOD AND APPARATUS THEREFOR - 特許庁


例文

本発明は、短時間でかつ均一に高温湿熱処理を行う高温湿熱処理方法及びその装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a high temperature and humidity heat treatment method uniformly performing high temperature and humidity heat treatment in a short time, and an apparatus therefor. - 特許庁

畜産資材を原形のまま確実に短時間で処理することを可能とした畜産資材の湿熱処理方法及び湿熱処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a moist heat treatment method and a moist heat treatment apparatus capable of surely treating livestock materials as they are in a short time. - 特許庁

下記の湿熱処理小麦粉Aと、下記の湿熱処理小麦粉Bとを含有することを特徴とするベーカリー類用ミックス。例文帳に追加

This mixture for the bakery products contains the following moist heat-treated wheat flour A and the following moist-heat-treated wheat flour B. - 特許庁

湿熱処理タピオカ澱粉及び糖類を含有する液状調味料。例文帳に追加

The liquid seasoning comprises wet heat treated tapioca starch and saccharide. - 特許庁

例文

好ましくは、上記小麦粉の一部または全部を湿熱処理小麦粉とする。例文帳に追加

Part or the whole of the wheat flour is preferably moist-heat treated wheat flour. - 特許庁

例文

木材又は木製品の湿熱処理による滅菌乾燥方法例文帳に追加

METHOD FOR STERILIZING/DRYING WOOD OR WOODEN PRODUCT BY HEAT AND HUMIDITY TREATMENT - 特許庁

木材又は木製品の湿熱処理による滅菌乾燥方法例文帳に追加

METHOD FOR STERILIZING AND DRYING TIMBER OR WOODEN PRODUCT BY WET-HEAT TREATMENT - 特許庁

そしてこれらの膜層を形成させた後に湿熱処理を施すようにする。例文帳に追加

After these film layers are formed, the film layers are subjected to wet heat treatment. - 特許庁

高い難燃性、機械的特性、耐熱性、湿熱処理時の耐ブリードアウト、湿熱処理時の耐接点汚染性、湿熱処理時の電気特性の低下が極めて少ない難燃性樹脂組成物を得ることを課題とする。例文帳に追加

To prepare a flame retardant resin composition having high flame retardancy, mechanical characteristics, heat resistance, bleed resistance in wet heat treatment and contamination resistance of contact points in moisture heat treatment, and scarcely causing deterioration in electric characteristics in wet heat treatment. - 特許庁

木材又は木製品を、湿熱処理装置内に導入し、高圧蒸気を湿熱処理装置内に供給することによって1.5〜5気圧に昇圧し、飽和蒸気雰囲気で木材又は木製品を湿熱処理することを含むこととした。例文帳に追加

Lumber or a wood product is introduced into a wet heat treating apparatus, a pressure is raised to 1.5-5 atm by feeding high pressure steam into the wet heat treating apparatus, and the lumber or the wood product is wet heat treated in a saturated steam atmosphere. - 特許庁

高い難燃性、機械的特性、耐熱性、流動性、優れた表面外観、湿熱処理時の耐ブリードアウト、湿熱処理時の耐接点汚染性、湿熱処理時の電気特性の低下が極めて少なく、かつ成形時の発生ガス量が少ない難燃性樹脂組成物を得ることを課題とする。例文帳に追加

To prepare a flame retardant resin composition having high flame retardancy, mechanical characteristics, heat resistance and flowability, excellent outer appearance, bleed resistance in wet heat treatment, contamination resistance of contact points in wet heat treatment, scarcely causing deterioration in electric characteristics in wet heat treatment and generating only a small quantity of gas in molding. - 特許庁

1/2以下に減容した畜産資材を、そのまま湿熱処理装置内に導入し、高圧蒸気を湿熱処理装置内に供給することによって1.5〜5気圧に昇圧し、飽和蒸気雰囲気で畜産資材を湿熱処理することを含む。例文帳に追加

This moist heat treatment method comprises bringing livestock materials reduced in volume to at least half as they are into a moist heat treatment apparatus, and supplying high-pressure steam into the moist heat treatment apparatus to raise the pressure to 1.5-5 atm followed by moist heat-treating the livestock materials in a saturated steam atmosphere. - 特許庁

湿熱処理小麦粉および油脂を含むことを特徴とするパスタソース用ルウ。例文帳に追加

The roux for pasta sauce contains wet-heat-treated wheat flour and oil and fat. - 特許庁

ベーカリー類用湿熱処理小麦粉、ベーカリー類用ミックス、およびベーカリー類例文帳に追加

WET HEAT-TREATED WHEAT FLOUR FOR BAKERY, MIX FOR BAKERY AND BAKERY - 特許庁

小麦粉中に湿熱処理小麦粉を2〜7質量%含有させてなるホットケーキミックス。例文帳に追加

The objective hot cake mix includes 2-7 mass % of moist-heat treated flour in the main wheat flour. - 特許庁

さらに、前記再生コラーゲン繊維が40〜140℃で湿熱処理して得られることが好ましい。例文帳に追加

Further, preferably the regenerated collagen fiber is obtained by a wet-heat treatment at 40-140°C. - 特許庁

好ましくは、湿熱処理小麦粉および油脂に加えて、さらに澱粉、特にα化澱粉を配合する。例文帳に追加

Preferably, starch, specifically pregelatinized starch, is added in addition to the wet-heat-treated wheat flour and the oil and fat. - 特許庁

粗蛋白質含量が8.5〜9.5%の湿熱処理小麦粉からなるお好み焼き粉。例文帳に追加

This Okonomi-yaki powder comprises a flour treated with a wet heat which has 8.5-9.5% content of a crude protein. - 特許庁

発酵成型生地を湿熱処理した後油揚げする、発酵油揚げ食品の製造法。例文帳に追加

This method for producing the fried fermented food comprises subjecting fermented and molded dough to moist heat treatment and then frying the dough. - 特許庁

主原料として非湿熱処理澱粉を用い、副原料として湿熱処理澱粉を用いて製造することを特徴とする春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the bean-starch vermicelli is characterized by using non-moist heat treated starch as the main raw material, and using moist heat treated starch as the sub-raw material. - 特許庁

湿熱処理小麦粉は、小麦粉に水や水蒸気を加え加熱処理する湿熱処理によって、小麦粉に含まれる澱粉をα化させたものであり、α化度が12.5%以上のものが好ましい。例文帳に追加

The wet-heat-treated wheat flour is obtained by pregelatinizing the starch falling in the wheat flour by wet-heat treatment of adding water or water vapor to the wheat flour and heating the mixture, and preferably has a pregelatinization degree of ≥12.5%. - 特許庁

木材又は木製品を大量にしかも短時間で確実に消毒することを可能とした木材又は木製品の湿熱処理による滅菌方法及び湿熱処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sterilization by wet heat treatment of lumber or wood product, and an apparatus for wet heat treatment, wherein a great amount of lumber or a wood product can be surely in a short time sterilized. - 特許庁

好ましくは、上記湿熱処理を、飽和水蒸気が導入された密閉系容器内で、湿熱処理された低アミロ小麦粉の糊化熱比が80〜99となるように行う。例文帳に追加

The steam heating treatment is preferably performed in a sealed container into which saturated steam is introduced so as to bring a gelation heat ratio of the steam heated low-amylose wheat flour to 80-99. - 特許庁

湿熱処理小麦粉B:α化度が12.5%以上、30%以下であり、かつ対粉300質量%に加水した場合の粘度が、1Pa・s以上、10Pa・s以下である湿熱処理小麦粉。例文帳に追加

The moist heat-treated wheat flour B: This moist heat-treated wheat flour has ≥12.5 and ≤30% degree of pregelalatinization, and also ≥1 and ≤10 Pa s viscosity on adding water by 300 mass% based on the flour. - 特許庁

本発明は、湿熱処理されたフラワーを含んでなるフラワー/澱粉成分を含んでなるグルテンフリーのベーカリー製品に関する。例文帳に追加

There is provided the gluten-free bakery product comprising flour containing wet-heat treated flour/a starch component. - 特許庁

この場合、解体したケーブルのシース7部分を温水中に浸漬して湿熱処理することが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the portion of the sheath 7 of the broken-up cable is performed with wet and heat treatment by being immersed in hot water. - 特許庁

より安価で、多量に生産することができ、従来のものより品質の優れた湿熱処理澱粉を供給すること。例文帳に追加

To provide heat and moisture-treated starch, that is producible at lowest cost and in greater quantity, having higher quality than in conventional methods. - 特許庁

湿熱処理時に高い接着性を有し、かつ有害成分を用いることなく、難燃化された複合繊維を提供する。例文帳に追加

To provide a flame-retarded conjugate fiber having excellent adhesion in wet heat treatment, and using no harmful ingredient. - 特許庁

満腹感、摂食量の低減、および体重管理のための湿熱処理によって作製された全穀粒‐ハイドロコロイド複合体の使用例文帳に追加

USE OF WHOLE GRAIN-HYDROCOLLOID COMPLEXES PRODUCED BY HEAT-MOISTURE TREATMENT FOR SENSE OF SATIETY, REDUCTION OF FOOD INTAKE, AND WEIGHT MANAGEMENT - 特許庁

パン粉付けフライ食品用湿熱処理小麦粉、パン粉付けフライ食品用ミックス、およびパン粉付けフライ食品例文帳に追加

WET-HEAT TREATED WHEAT FLOUR FOR BREADED FRIED FOOD, MIX FOR BREADED FRIED FOOD, AND BREADED FRIED FOOD - 特許庁

単繊維径が30〜500nmの上記不織布を、水蒸気中もしくは沸水中で湿熱処理することを特徴とする製造方法である。例文帳に追加

The method is to carry out a wet heat-treatment of the nonwoven fabric having a single fiber diameter of 30-500 nm in steam or boiling water. - 特許庁

各種被覆物との接着性を向上させると同時に、湿熱処理後の接着性も向上させた積層フィルムとその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a laminated film with improved adhesive properties on various coated articles and at the same time, with improved adhesive properties after wet heat treatment. - 特許庁

湿熱処理は、例えば、高温(60℃以上)の湿度(10〜100%)環境中に試料を暴露した状態で行う。例文帳に追加

The wet and heat treatment is performed, for example, in a state that a specimen is exposed to a high_temperature (≥60°C) and a wet (10 to 100%) environment. - 特許庁

毛羽が少なく、湿熱処理を繰り返しても強度の低下が少なくソフトな風合を維持できる耐湿熱性ポリエステル繊維を提供する。例文帳に追加

To provide a moisture and heat resistant polyester fiber having little fluff, hardly causing a reduction in strength even after repeating a wet heat treatment, and capable of keeping soft feeling. - 特許庁

灰分含有量が0.5〜3質量%の小麦粉を、品温82〜97℃で5〜60秒間湿熱処理する。例文帳に追加

The method for producing wheat flour for breadmaking is characterized by subjecting the wheat flour having 0.5-3 mass% of ash content to a heat and humidity treatment at 82-97°C for 5-60 sec. - 特許庁

原料に供する乾燥発芽玄米が湿熱処理し、乾燥させたものであることを特徴とする発芽玄米粉。例文帳に追加

The germinated unpolished rice flour is produced by using germinated unpolished rice dried after wet-heat treatment. - 特許庁

湿熱処理に耐性のある染色発現を達成する、すなわち湿熱処理を採用する加工工程を行っても実用上満足できるカチオン染料染色特性および染色濃度を有するカチオン染料可染性セルロース系繊維及びその織編物を提供する。例文帳に追加

To obtain cellulosic fiber dyeable with a a cationic dye which develops dyeing having resistance to wet-heat treatment even in a processing process adopting the wet-heat treatment. - 特許庁

湿熱処理小麦粉A:含有澱粉が実質的にα化されておらず、しかもグルテン・バイタリティが未処理小麦粉のグルテン・バイタリティを100としたときに80〜98で、かつグルテン膨潤度が未処理小麦粉のグルテン膨潤度を100としたときに105〜155である湿熱処理小麦粉。例文帳に追加

The moist-heat-treated wheat flour A: The moist heat-treated wheat flour contains starch not pregelatinized essentially, also has 80 to 98 gluten vitality on setting the gluten vitality of un-treated wheat flour as 100 and 105 to 155 degree of gluten swelling on setting the degree of the gluten swelling of the untreated wheat flour as 100. - 特許庁

湿熱処理した小麦粉であって、α化度が12.5%以上、30%以下であり、かつ対粉300質量%に加水した場合の粘度が、1Pa・s以上、10Pa・s以下であることを特徴とするベーカリー類用湿熱処理小麦粉、および該小麦粉を利用したベーカリー類用ミックスおよびベーカリー類。例文帳に追加

A wet heat-treated wheat flour having a gelatinization degree of ≥12.5% but ≤30% and, after adding water to be 300 mass% based on the flour, showing a viscosity of ≥1 Pa s but ≤10 Pa s is provided, and a mix for bakeries and bakeries, containing the wet heat-treated wheat flour, are provided. - 特許庁

ソース類またはフラワーペースト類用湿熱処理小麦粉、ソース類またはフラワーペースト類用食品素材、およびソース類またはフラワーペースト類例文帳に追加

WET HEAT-TREATED WHEAT FLOUR FOR SAUCES OR FLOUR PASTES, FOOD MATERIALS FOR SAUCES OR FLOUR PASTES, AND SAUCES OR FLOUR PASTES - 特許庁

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体、並びに化工澱粉及び/又は湿熱処理澱粉を配合しているレトルトソース又はレトルトスープ。例文帳に追加

The retort sauce or retort soup is mixed with a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein, and modified starch and/or moist-heat treated starch. - 特許庁

デュラム小麦粉を60℃以上100℃以下の湿り蒸気を使用して1分間以上60分間以下常圧下で湿熱処理するパスタ用熱処理デュラム小麦粉の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing heat-treated durum wheat flour for pasta includes subjecting durum wheat flour to wet heat treatment under a normal pressure for 1 to 60 minutes, using a wet heat of 60 to 100°C. - 特許庁

弾性繊維の短繊維を10wt%以上含有し、100℃、30分間の湿熱処理後のストレッチ率が10%以上である伸縮性紡績糸。例文帳に追加

The stretchable spun yarn comprises10% staple fibers of the elastic fibers, has ≥10% stretch ratio after wet-heat treatment at 100°C for 30 minutes. - 特許庁

アミロース含量が50質量%以上の澱粉及び/又はその誘導体を湿熱処理することにより得られた難消化性澱粉含有素材を、家禽の肉質改良剤として飼料に配合する。例文帳に追加

A material containing indigestible starch and obtained by the wet-heat treatment of starch having an amylose content of50 mass% and/or its derivative is formulated to a feed as an agent for improving the quality of poultry meat. - 特許庁

例文

湿熱処理デンプン4〜10質量%及び水を含有し、レトルト殺菌処理を施すことにより均質な粘性液体状又はゾル状又はゲル状とした嚥下補助剤。例文帳に追加

This swallowing auxiliary comprises 4-10 mass % of wet heat treated starch and is made into a homogeneous viscous liquid or sol or gel state by retort sterilization treatment. - 特許庁

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