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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > うまみくいに関連した英語例文

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うまみくいの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

この馬み乗り好い、乗りにくい例文帳に追加

This horse rides well  - 斎藤和英大辞典

この馬み乗り好い、乗りにくい例文帳に追加

This horse rides hard.  - 斎藤和英大辞典

だし原料から濃度0.01−10重量%の食塩水を用いてうまみ成分を抽出する、だしの製造方法。例文帳に追加

The method for producing stock comprises extracting palatable components from a stock raw material using salt water of a concentration of 0.01-10 wt.%. - 特許庁

そのため、旨味や甘味にとぼしく、一般的に味は軽くなり、すっきりしたものとなる。例文帳に追加

Therefore, honjozoshu has less umami and sweetness and, generally speaking, its taste becomes light and simple.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

旨味成分を含有する原材料と、水100重量部に対し0.1〜2.0重量部の食塩を溶解させた食塩水とを約1時間加熱することによって、原材料から旨味成分を溶出させ、旨味成分を含有する抽出液を製造する。例文帳に追加

This extracted liquid containing the palatable ingredients is produced by heating the raw material containing the palatable ingredients and a saline solution prepared by dissolving common salt in an amount of 0.1-2.0 pts.wt. based on 100 pts.wt. of water for about 1 h to elute the palatable ingredients from the raw material. - 特許庁


例文

ノロウイルス食中毒を起こす危険性の低い安全な牡蠣を、牡蠣の旨味・食感・外観などの低下を抑制しつつ提供する。例文帳に追加

To provide safe oyster having a small risk of causing norovirus food poisoning while inhibiting lowering of deliciousness/texture/appearance of oyster. - 特許庁

コク味、うま味が良好で、保存、流通時において味を維持できる無菌包装パック入り液状ポタージュスープを提供する。例文帳に追加

To obtain a sterile liquid potage soup in a packaging pack, which has excellent taste of body and flavor and maintains a taste during preservation and distribution. - 特許庁

甘味及びうま味の受容体として機能する味覚受容体の特定、並びにそれらに特異的に結合する化合物を提供すること。例文帳に追加

To identify taste receptors that function as sweet or umami taste receptors, and to provide compounds that specifically bind thereto. - 特許庁

核酸関連物質中の5’−イノシン酸(IMP)の割合が40%以上で、旨味が増強されたエビ類およびエビ類を10〜50℃の温度で、0.1時間〜24時間保持することを特徴とする核酸関連物質中の5’−イノシン酸(IMP)の割合が40%以上で、旨味が増強されたエビ類の製造方法。例文帳に追加

There are provided shrimps containing 5'-inosinic acid (IMP) at a ratio of40% based on nucleic acid-relating substances and having improved taste and a method for producing the shrimps containing 5'-inosinic acid (IMP) at a ratio of40% based on nucleic acid-relating substances and having improved taste by keeping shrimps at 10-50°C for 0.1-24 hours. - 特許庁

例文

この墨は、イカのそれと比べてうま味(特にアミノ酸)が豊富に含まれているが、粘性が低く水に溶けやすいという点と、墨汁嚢が取り出しにくいという点から、加工がしにくく料理には適さないとされる。例文帳に追加

This ink contains abundant umami (especially amino acid) when compared to that of a squid, but it is considered difficult to process and not fit for cooking since the ink has less viscosity and is easier to dissolve in water, in addition to the fact that the ink sac is difficult to take out.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

こんにゃく芋中に存在するグルコマンナン、旨味成分のアミノ酸、機能性成分その他の有効成分を保持したこんにゃく粉の製造法とその製造方法により製造した食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

The method for producing the devil's tongue powder retaining glucomannan, amino acid as palatability ingredient, functional ingredient, and other active ingredient; and the food product produced by the production method are each provided. - 特許庁

甘香があり、甘香と旨味のコクが残り、冷えた状態でもおいしく飲用できる、カフェイン量を低減した容器詰緑茶飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged caffeine-reduced green-tea beverage which has sweet aroma, gives remaining richness of the sweet aroma and delicious taste and can be enjoyed even in a cooled state. - 特許庁

茶類原料から、ナチュラルでフレッシュで豊かな香りを有し、すっきりとした甘味やすっきりとした旨味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する茶類エキスを製造すること。例文帳に追加

To produce tea extract having natural, fresh, and rich aroma, strongly clear sweet taste, and delicious taste, and refreshing flavor with less impure taste and free from unpleasantness from a tea raw material. - 特許庁

自己消化法において雑菌の侵入を防ぎつつ高率なエキス抽出を行い、化学物質の添加を減らし、色合いや酵母臭が薄いため食品の風味に影響を来たしにくい酵母エキスを生産するものであり、生産された酵母エキスは、食品に添加することにより、甘味のあるうま味を強くし、美味しさを増す。例文帳に追加

To provide a self-digestion method for producing yeast essence which hardly gives influence to flavor of a food because of the thin color and yeast smell thereof, strengthens food palatability with sweetness and increases food deliciousness by being added to the food through making an essence extraction in high yield while preventing sundry germs from intrusion and reducing the addition of chemical substance. - 特許庁

能義神社(島根県安来市。出雲四大神である野城大神と呼ばれる)などの旧出雲国内だけでなく、馬見岡綿向神社(滋賀県蒲生郡日野町(滋賀県))、天穂日命神社(鳥取県鳥取市福井)、桐生天満宮(群馬県桐生市)、芦屋神社(兵庫県芦屋市)など全国で祀られている。例文帳に追加

Not only at shrines in the areas of former Izumo Province such as Nogi-jinja Shrine (Yasugi City, Shimane Prefecture; it is called Nogi no Okami, one of the four great gods in Izumo), Amenohohi is deified at Umamiokawatamuki-jinja Shrine (Hino-cho, Gamo-gun, Shiga Prefecture), Amenohohinomikoto-jinja Shrine (Fukui, Tottori City, Tottori Prefecture), Kiryu-tenmangu Shrine (Kiryu City, Gunma Prefecture), and Ashiya-jinja Shrine (Ashiya City, Hyogo Prefecture).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

製造の際に微粉粒子の発生を抑制し、歩留まりを低下することなく、且つ、熱水などに加えるだけで、清澄性が高く、魚節が有する自然の良好な風味を低下することなく維持した上で旨みのあるダシ汁を容易に採ることが可能な凝集体状ダシ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a condensed soup stock which controls occurrence of fine powder particle in its production, has no reduction in yield and easily produce a soup stock that has high clarity and keeps a natural excellent flavor of dried fish without lowering the flavor only by addition of hot water and to provide a method for producing the same. - 特許庁

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「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
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