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でんぷんのりの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 324



例文

澱粉糊例文帳に追加

STARCH PASTE - 特許庁

澱粉糊例文帳に追加

STARCH GLUE - 特許庁

澱粉糊組成物例文帳に追加

STARCH PASTE COMPOSITION - 特許庁

穀類でんぷんの構造、糊化特性を制御するでんぷん合成酵素遺伝子例文帳に追加

STARCH SYNTHASE GENE CONTROLLING STRUCTURE AND GELATINIZING CHARACTERISTIC OF CEREAL STARCH - 特許庁

例文

できたての団子はデンプンが糊化してαでんぷんになっているため柔らかいが、時間がたつにつれてでんぷんが老化してβでんぷんになるため硬くなる。例文帳に追加

Fresh dango are soft, but gradually grow hard since the carbohydrate changes from α configurations to β configurations.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

澱粉でつくった糊例文帳に追加

paste made out of starch  - EDR日英対訳辞書

澱粉糊の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF STARCH PASTE - 特許庁

糊化澱粉が好ましくは架橋澱粉糊化物である。例文帳に追加

The gelatinized starch preferably comprises crosslinked gelatinized starch. - 特許庁

澱粉糊液の製造方法、澱粉糊液およびその澱粉糊液を塗布または含浸した塗被紙例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING STARCH GLUE SOLUTION, STARCH GLUE SOLUTION, AND COATED PAPER PREPARED BY COATING OR IMPREGNATION WITH THE STARCH GLUE SOLUTION - 特許庁

例文

前記澱粉糊の原料はもち米澱粉、米澱粉、さつまいも澱粉及びジャガイモ澱粉からなる群より選択される1種以上である。例文帳に追加

The raw material of the starch paste includes at least one kind selected from the group consisting of glutinous rice starch, rice starch, sweet potato starch and potato starch. - 特許庁

例文

段ボール貼合用澱粉糊例文帳に追加

STARCH PASTE FOR LAMINATING CORRUGATED CARDBOARD - 特許庁

段ボール貼合用澱粉糊例文帳に追加

STARCH PASTE FOR CORRUGATED CARDBOARD LAMINATION - 特許庁

澱粉糊及びその製造方法例文帳に追加

STARCH PASTE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

澱粉の糊化温度の測定方法例文帳に追加

METHOD FOR MEASURING GELATINIZATION TEMPERATURE OF STARCH - 特許庁

澱粉糊廃液処理装置例文帳に追加

STARCH PASTE WASTE LIQUID TREATMENT APPARATUS - 特許庁

和紙5はでんぷん糊を用いて骨壺本体の外面に貼り付けられる。例文帳に追加

The Japanese paper 5 is pasted on the outer surface of the urn body by using starch glue. - 特許庁

糊は小麦粉でんぷんを水に溶かして流動化させたものである。例文帳に追加

The paste is obtained by fluidizing wheat flour starch by dissolving it in water. - 特許庁

水性接着剤組成物は、非糊化澱粉および/または膨潤澱粉から構成され、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の比が30:70〜90:10であるような、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の混合物を必須に含むことを特徴とする。例文帳に追加

This aqueous adhesive composition is composed of non-gelatinized starch and/or swelling starch, wherein the composition contains a mixture of legume starch and cereal starch and/or tuber starch as an essential component in such a manner that a ratio of the legume starch to the cereal starch and/or the tuber starch is 30:70 to 90:10. - 特許庁

コーンスターチと米でんぷんとの混合物から成り、しかも米でんぷんを5〜30重量%含有するでんぷん糊を用いて中芯10の段頂にライナ11、12を接合する。例文帳に追加

The peaks of the corrugating medium 10 are joined to the liners 11, 12 with a starch paste which comprises a mixture of corn starch with rice starch wherein the rice starch is contained in an amount of 5 to 30 wt.%. - 特許庁

でんぷん糊を、ラメを施したい花びらや葉や茎などの位置に吹き付け、でんぷん糊が半乾きのうちにラメを施し、さらに、その上に、でんぷん糊を再び吹き付けたことを特徴とする、鑑賞用植物及び野菜及び果物の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the decorative plant, vegetable, and fruit comprises spraying a starch glue on a place of a pedal, a leaf, a stem, etc., to which the lame is desired to be applied, then applying the lame to the place, while the starch glue is in a half-dried state, and further spraying the starch glue on the place again. - 特許庁

かかるワキシー澱粉は、未糊化のワキシー澱粉であるのが好ましく、特にもち種とうもろこし起源のワキシー澱粉であるのが好ましい。例文帳に追加

Such waxy starch is preferably un-gelatinized waxy starch, in particular, glutinous corn-origin waxy starch. - 特許庁

穀粒が硬質澱粉と軟質澱粉の両方を含み、成熟するとぎざぎざになるトウモロコシ例文帳に追加

corn whose kernels contain both hard and soft starch and become indented at maturity  - 日本語WordNet

澱粉とアクリル系ポリマーとの固形分重量比が10,000/1〜100/20である澱粉糊。例文帳に追加

The solids weight ratio of the starch to the acrylic polymer is (10,000:1) to (100:20). - 特許庁

従来のサツマイモデンプンより低い温度で糊化するデンプンの提供。例文帳に追加

To provide a starch to be gelatinized at a lower temperature than the conventional sweet potato starch is. - 特許庁

デンプン糊はほしかびが生じるおそれがある。例文帳に追加

The use of starch paste can cause mold growth.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

澱粉中のリン含量の簡易定量法例文帳に追加

SIMPLIFIED QUANTITATIVE METHOD OF PHOSPHORUS CONTENT IN STARCH - 特許庁

段ボールシート貼合用澱粉糊の粘度測定装置例文帳に追加

VISCOSITY MEASUREMENT APPARATUS OF STARCH PASTE FOR STICKING CARDBOARD SHEET - 特許庁

電気伝導度により澱粉の糊化温度を測定する。例文帳に追加

The gelatinization temperature of starch is measured based on the electrical conductivity. - 特許庁

でんぷん米と植物油とを混合してなる原料でんぷん米と、でんぷん又は穀物粉に水を添加し加熱して糊化せしめた注入液とを袋に入れ、密封したのち加熱し、急速凍結することを特徴とする冷凍低たんぱくごはんの製造方法。例文帳に追加

The subject method comprises putting into a bag raw starch rice made through mixing starch rice with vegetable oil, and an injection liquid gelatinized through adding water to starch or grain flour followed by heating, and sealing and heating the resultant bag followed by rapidly freezing the bag. - 特許庁

熱抑制された(thermally-inhibited)予備糊化非粒状デンプン及びフラワーを、デンプン及びフラワーを予備糊化し、デンプン及びフラワーを無水または実質的に無水となるまで脱水し、次いで脱水されたデンプンを熱処理することにより、デンプン及びフラワーを熱抑制することにより製造する。例文帳に追加

Thermally-inhibited pregelatinized non-granular starches and flours are produced by pregelatinizing the starch and flour and thermally-inhibited the starch and flour by dehydrating the starch and flour to anhydrous or substantially anhydrous and then heat treating the dehydrated starch. - 特許庁

熱抑制された(thermally-inhibited)予備糊化非粒状デンプン及びフラワーを、デンプン及びフラワーを予備糊化し、デンプン及びフラワーを無水または実質的に無水となるまで脱水し、次いで脱水されたデンプンを熱処理することにより、デンプン及びフラワーを熱抑制することにより製造する。例文帳に追加

Thermally-inhibited pregelatinized non-granular starch and flour are produced by pregelatinizing the starch or flour, and thermally inhibiting the starch or flour by dehydrating the starch or flour upto anhydrous or substantially anhydrous states and then heat treating the dehydrated starch. - 特許庁

乾式法等により、澱粉に対し0.5〜20重量%のアルカリ成分を不均一に付着または吸着させ、澱粉の糊化性を向上した改質アルカリ処理澱粉を、単独でまたは生澱粉と混合してなるメイン澱粉として用いて得られる段ボール貼合用接着剤。例文帳に追加

This adhesive for bonding cardboxes is obtained by solely using modified alkali treated starch improved in gelatinization properties of starch by making 0.5-20 wt.% alkali ingredient ununiformly adhered or absorbed to starch by dry process or the like or mixed with raw starch as a main starch. - 特許庁

澱粉を低分子化させずに、その溶解性の向上、老化抑制、粘度低下等を図ることのできる、高度分岐澱粉と、その製造方法、並びに該澱粉を用いた糊化澱粉の老化抑制方法と、該澱粉含有飲食物の製造方法の提供。例文帳に追加

To produce a highly branched starch increased in solubility, suppressed in aging and reduced in viscosity without decreasing the molecular weight to provide a method for producing the same, a method for suppressing the aging of a gelated starch from this starch and a method for producing foods and beverages including the starch. - 特許庁

デンプンを主体として製造されるデンプン麺において、利用に際して、デンプン麺の独特の食感を保持しつつ、湯戻りの良好なデンプン麺を提供すること、及び、該デンプン麺を効率的かつ容易に製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide starch noodles which are produced from starch as a main material, hold the characteristic texture of starch noodles, and have good recoverability in hot water, when used; and to provide a method for efficiently and easily producing the starch noodles. - 特許庁

清酒に比べ濾過が不十分であるため、未発酵の米に含まれるデンプンや、澱粉が分解した糖により、ほんのり甘い風味である。例文帳に追加

As Doburoku is filtered less than Seishu, it has a soft sweet flavor with starch contained in unfermented rice and sugars converted by starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

炭の微粉のバインダーとして澱粉糊を用いることにより、炭の燃焼時に澱粉糊も燃焼し、余分な燃焼排ガスが発生しない。例文帳に追加

Use of the starch paste as a binder for fine charcoal powder enables burning of the starch paste at burning of the charcoal and prevents generation of excessive flue gas. - 特許庁

また、澱粉をバインダーとして用い、かつ少ない水分量で澱粉を糊化させることにより、海水中での良好な保形性を得る。例文帳に追加

Starch is used as a binder and gelatinized by a small amount of water so as to obtain excellent shape retention in sea water. - 特許庁

内側層は、多孔質の土と澱粉糊とを含むもの、或いは多孔質の土とケイ酸ソーダと澱粉糊とを含むものであってもよい。例文帳に追加

The inside layer may contain a porous soil and a starch glue, or may contain a porous soil, sodium silica, and starch glue. - 特許庁

また、該製造方法により製造して得た澱粉糊液、およびその澱粉糊液を基材に塗被または含浸した塗被紙である。例文帳に追加

There are also provided the starch glue solution obtained by the production method, and the coated paper prepared by coating or impregnating the base material with the starch glue solution. - 特許庁

その後、糊化された澱粉をシート状に展開後に、冷却して糊化されたシート状澱粉ゲルを形成させ、これを裁断・熱風乾燥する。例文帳に追加

Thereafter, the gelatinized starch is spread into a sheet-like form and is then cooled to form gelatinized sheet-like starch gel, which is cut into pieces and then hot-air dried. - 特許庁

特にプリンを濃くするのに用いられるカッサバ澱粉の粒状調合剤例文帳に追加

granular preparation of cassava starch used to thicken especially puddings  - 日本語WordNet

アクリル系ポリマーが、アクリルアミドを重合成分として含む澱粉糊。例文帳に追加

The acrylic polymer contains acrylamide as a polymeric constituent. - 特許庁

デンプン合成酵素を発現する形質転換体およびその利用例文帳に追加

TRANSFORMANT EXPRESSING STARCH SYNTHASE AND UTILIZATION OF THE SAME - 特許庁

発酵系製品製造のための低糊化温度澱粉の使用例文帳に追加

USE OF STARCH HAVING LOW GELATINIZATION TEMPERATURE FOR PRODUCTION OF FERMENTATION PRODUCT - 特許庁

糊液粘度が顕著に増大した澱粉組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a starch composition with a remarkably increased starchy liquid viscosity. - 特許庁

特定の両性デンプンを含有する洗浄化粧品組成物とその用途例文帳に追加

DETERGENT COSMETIC COMPOSITION CONTAINING SPECIFIC AMPHOTERIC STARCH - 特許庁

また、前記澱粉は、糊化開始温度が70℃以下のものであるのが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the starch has a gelatinization starting temperature of70°C. - 特許庁

澱粉の糊化反応を含む工程によって製造されたおぼろ豆腐(Abeancurdmanufacturedbyprocesscontainingstarchgelatinization)例文帳に追加

BEAN CURD PRODUCED IN PROCESS INCLUDING STARCH GELATINIZATION REACTION - 特許庁

特定の両性デンプンを含有する洗浄化粧品組成物とその用途例文帳に追加

COSMETIC DETERGENT COMPOSITION COMPRISING SPECIFIC AMPHOTERIC STARCH AND USE THEREOF - 特許庁

例文

本発明は、澱粉粉末懸濁スラリー保存時のpH安定性が良好であり、安定した酵素反応により仕上げ糊液粘度のバラツキが少ない酵素変性澱粉の製造方法とその澱粉糊液、およびその澱粉糊液を基材に塗被または含浸した塗被紙を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an enzymatically modified starch having good pH stability during storage when it is stored in the form of a starch powder suspension slurry and exhibiting less fluctuation in the viscosity of a resultant glue solution because of stable enzymatic reaction, and to provide the starch glue solution and coated paper prepared by coating or impregnating a base material with the starch glue solution. - 特許庁

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