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でんぷんのりの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 324



例文

分岐オリゴ糖とデンプン分解物の両者を少なくとも含有し、風味改善作用を有する組成物を提供する。例文帳に追加

A flavor improving composition contains at least both of branching oligosaccharide and a starch decomposed product, and has flavor improving function. - 特許庁

反応遅延性生石灰1の粒状物10を結合剤(澱粉)2で結合して、顆粒にしたことを特徴する。例文帳に追加

Particulate materials 10 of the slow-reacting quicklime 1 are bonded with a binder (starch) 2 and formed into a granule. - 特許庁

食品素材に糊化澱粉を主成分とする外粉をつけた後、水をくぐらせてから凍結したものである。例文帳に追加

The frozen food is produced by coating the food material with the coating powder containing the gelatinized starch as the main component, dipping the coated material into water, and freezing the dipped material. - 特許庁

米に加えた水の温度が75℃以上であれば米の澱粉の糊化がすすむので、この場合、食器に付着したご飯粒は十分にとける。例文帳に追加

If the temperature of the water added to the rice is above 75°C, the gelatinization of the starch or the rice progresses and therefore the cooked rice grains sticking to the dishes dissolve sufficiently. - 特許庁

例文

この場合、前記澱粉質原料100質量部に対して、前記コンニャク糊を1〜85質量部加えることが好ましい。例文帳に追加

Therein, the konjak paste is preferably added in an amount of 1 to 85 pts.wt. to 100 pts.wt. of the starchy raw material. - 特許庁


例文

増加した量のデンプンの添加なしに、繊維性シートの強度および耐久性の両方を増大させるための方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for increasing the strength and endurance of a fibrous sheet without adding an increased amount of starch. - 特許庁

本発明の2は、オクテニルコハク酸でん粉の含量が水相中0.02〜50重量%である1記載の油中水型乳化物。例文帳に追加

Another version of the water-in-oil emulsified substance, as a second invention, contains 0.02-50 wt.% of octenylsuccinic acid-modified starch in its water phase. - 特許庁

糊化澱粉を主成分とする外粉をつけた食品素材からなる電子レンジ調理用冷凍食品。例文帳に追加

This microwavable frozen food comprises the food material which is coated with a coating powder containing the gelatinized starch as a main component. - 特許庁

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。例文帳に追加

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein. - 特許庁

例文

このような処理は、ポリエステルおよび/またはエポキシ樹脂接着剤の水性エマルジョン、またはゴムラテックスおよびレゾルシノール/ホルムアルデヒド樹脂接着剤の水性アルカリ性ディスパージョンのヤーンに対する適用を含み、この場合該接着剤は、少量の、粒状の、澱粉と澱粉のための水不溶性可塑剤との水不溶性澱粉複合物を含有する。例文帳に追加

The processing comprises application of an aqueous emulsion of a polyester and/or an epoxy resin adhesive, or a rubber latex and an alkaline aqueous dispersion of adhesive comprising resorcinol/formaldehyde resins, and the adhesives contain a small amount of granular water insoluble starch complex comprising starch and a water-insoluble plasticizer for the starch. - 特許庁

例文

これらの澱粉は、例えば、少なくとも40質量%のアミロース含量を有する高アミロース澱粉を、該澱粉の粒状性を破壊するには不充分な水分パーセントおよび温度で加熱し、そしてアモルファス領域をα−アミラーゼ又は化学試薬を用いて消化することによって製造することができる。例文帳に追加

These starches can be produced for example, by heating a high-amylose starch that contains at least 40 mass % of amylose in an amount of water insufficient for decomposing the grain-forming properties of the starch at the insufficient temperature and by digesting the amorphous area with α-amylase or a chemical reagent. - 特許庁

精製を必要とせず、一連の工程で澱粉の糊化、付加反応、グラフト反応を行うことで得ることができ、且つ、水溶液状態で粘度安定性が良好で、澱粉由来の成分が多く含まれていても耐水性が高く、着色の無いフィルムを得られるグラフト変性澱粉の水性組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an aqueous composition of a graft modified starch obtained by a series of processes of gelatinization, addition reaction and graft reaction of a starch without the need of refinement, the aqueous composition obtaining a colorless film with a preferable viscosity stability in an aqueous solution state and a high water resistance even if a composition derived from a starch is included by a large amount. - 特許庁

アニオン澱粉の粒子の表面に4dl/gい上の固有粘度(IV)を有するポリマーであり、カチオン性分岐、又は架橋型ポリアクリルアマイドポリマーが澱粉固形分当たり0.5%以上吸着されていることを特徴自己定着性澱粉を添加しその後ベントナイトを添加することで濾水歩留まり、紙力増強効果を可能にする製紙方法。例文帳に追加

The paper-making method improves the drainage yield and paper-strengthening effect includes adding a self retaining starch having a polymer having an intrinsic viscosity (IV) of ≥4 dl/g and having a cationic branched or crosslinked polyacrylamide polymer adsorbed to the surface of an anionic starch particle at a rate of ≥0.5% based on the solid component of the starch, and then additing bentonite to the product. - 特許庁

上記炭素数が2〜5のヒドロキシアルキルデンプンの糊化、橋架けデンプンとしては、ヒドロキシプロピルジスターチホスフェートが好ましく、アルキル変性カルボキシビニルポリマーとしてはアクリル酸メタクリル酸アルキル共重合体が好ましい。例文帳に追加

A hydroxypropyl distarch phosphate is preferable as the gelatinized or crosslinked starch of the 2-5C hydroxyalkyl starch, and an acrylic acid-alkyl methacrylate copolymer is preferable as the alkyl-modified carboxyvinyl polymer. - 特許庁

紙料中のパルプ固形分に対する澱粉固形分濃度が0.5〜15質量%の範囲となるように古紙パルプを含む紙料中に含有させる未糊化澱粉の水性スラリーからなることを特徴とする白色度低減抑制剤。例文帳に追加

The whiteness decline inhibitor comprises an aqueous slurry of ungelatinized starch that is to be included in a waste paper pulp-containing paper stock so that starch solids concentration be 0.5-15 mass% based on pulp solids in the paper stock. - 特許庁

化学薬品や、大量の用水を用いることなく、安全性が高く一般的に食品に利用されているタンパク質およびトランスグルタミナーゼを有効利用することにより澱粉の糊化特性を効率的に改変した加工澱粉を提供する。例文帳に追加

To provide processed starch highly safe without the need of using chemicals or a large amount of service water, and efficiently modified in gelation characteristics of starch through effectively using protein and transglutaminase generally used for food. - 特許庁

通常使用される安価な生澱粉が100%原料澱粉として使用可能であり、現状の製糊装置を用いて製造可能な、粘度安定性を損なわず初期接着性を向上させた段ボール用接着剤を提供する。例文帳に追加

To obtain an adhesive for corrugated fiberboards which adhesive can be obtained by using a commonly available, inexpensive crude starch as the raw material starch in 100% ratio and can be prepared by means of a present glue-preparing apparatus and also is improved in the initial adhesiveness without damaging the viscosity stability. - 特許庁

本願発明のホタルイカを主成分とする加工食品は、ホタルイカと、調味液と、澱粉と、から成り、調味液により味を調整するホタルイカの流動性あるすり身に澱粉を混ぜ合わせ加熱することによってペースト状にしたものである。例文帳に追加

The processed food containing the Watasenia scintillans as the main component comprises the Watasenia scintillans, a seasoning liquid and a starch, and is obtained by mixing the fluid ground fish meat of the Watasenia scintillans, having a taste seasoned by the seasoning liquid, with the starch, and heating the resultant mixture to form a paste shape. - 特許庁

豆乳中に澱粉とコラーゲンペプチドを混合し、これに豆腐用凝固剤を加え、澱粉糊化温度および凝固剤反応温度のうち高い方の温度以上の温度に加熱し冷却したのち凍結し、フリーズドライ処理することによりフリーズドライ豆腐を製造する。例文帳に追加

This freeze-dried soybean-curd is obtained by the following process: starch and collagen peptide are mixed into soybean milk, a coagulant for soybean-curd is added to the resulting mixture followed by heating to a temperature higher than the temperature being higher one, starch gelatinization temperature or coagulant reaction temperature, and then cooling; the resulting system is frozen and then freeze-dried. - 特許庁

プロセスチーズ類の製造において、化学処理が施された加工デンプンのうち、酸化デンプンを使用し、溶融塩としてクエン酸塩、モノリン酸、ポリリン酸塩から選択されるいずれか1種以上を含有することによって、得られるプロセスチーズ類に良好な熱溶融性と糸引き性を付与することができる。例文帳に追加

The processed cheese is produced by using oxidized starch belonging to processed starch subjected to chemical treatment, and includes at least either one kind selected from among citrates, monophosphates and polyphosphates to impart favorable thermally melting properties and stringiness to the obtained processed cheese. - 特許庁

澱粉性原料の含有量が少なくても十分な保形性があり、従って澱粉性原料由来の糊っぽさが低減された、喉通りの良く滑らかな食感を有し、また多様な酸性風味に調整可能な、酸性のフラワーペーストを提供する。例文帳に追加

To provide acidic flour paste having enough shape retainability even when having low content of starchy raw material and thereby reduced in pasty properties derived from the starchy raw material, having smooth feeling to the throat and smooth palate feeling, and applicable to regulation for serving various kinds of acidic flavor. - 特許庁

精製を必要とせず、一連の工程で澱粉の糊化、付加反応、高収率のグラフト反応を行うことができ、且つ、水溶液状態で粘度安定性が良好で、透明なフィルムを得られるグラフト変性澱粉の水性組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an aqueous composition of a graft modified starch, with which gelatinization of a starch, addition reaction and graft reaction with high yield can be carried out by a series of steps without purification and which has excellent viscosity stability in a state of an aqueous solution and gives a transparent film. - 特許庁

重量平均分子量が50000〜80000の酸化澱粉にスチレン・メタクリレート系共重合体又はその塩を導入してなるポリマー導入酸化澱粉を主成分とする表面処理剤を原紙の両面に、塗布、乾燥して得たオフセット印刷用新聞用紙。例文帳に追加

The newsprint paper for offset printing is obtained by coating both surfaces of base paper with a surface treating agent consisting essentially of a polymer-introduced oxidized starch prepared by introducing a styrene-methacrylate copolymer or a salt thereof into oxidized starch having 50,000-80,000 weight-average molecular weight and drying the surface treating agent. - 特許庁

この生分解性ポリマーとしては、例えば天然高分子系のものが用いられ、特に、キトサン層の中にセルロースとでんぷんの粒子が分散した構造のものを用いると、封口性がよく、電池の保存特性や耐漏液特性が従来のものと遜色ないものとなる。例文帳に追加

For example, a natural polymer is used as a biodegradable polymer, and especially when a polymer, having cellulose and starch particles distributed in a chitosan layer, is used, a cell with good sealing property, preservation property, and waterproof property which is by no means inferior to the previous one, is obtained. - 特許庁

発泡パネル10A(発泡部材)では、植物繊維から作られた繊維ウェブ14がその上面11の略全域と下面12の略全域とを被覆し、澱粉系の糊16を介してそれら面11,12に接着されている。例文帳に追加

In a foamed panel (foam member) 10A, a fiber web 14 made of a vegetable fiber covers almost all regions of the upper surface 11 and almost all regions of the under surface 12 and is adhered to the surfaces 11 and 12 via starch-based glue 16. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊粉細胞層4までを除去して、該糊粉細胞層4と 澱粉細胞層6の間に位置する亜糊粉細胞層5を外面に残して米粒表面を被覆させ無洗米である白米とした。例文帳に追加

The polished rice retaining tasty components and nutrient components is obtained through eliminating epidermis 1, peel 2, seed coat 3 and even an aleurone cell layer 4; leaving a semi-aleurone cell layer 5 lying between the aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 to coat the surface of the rice grain. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊粉細胞層4までを除去して、該糊粉細胞層4と澱粉細胞層6の間に位置する亜糊粉細胞層5を外面に残して米粒表面を被覆させ無洗米とした。例文帳に追加

The wash-free rice retaining tasty components and nutrient components is obtained through eliminating epidermis 1, peel 2, seed coat 3 and even an aleurone cell layer 4; leaving a semi-aleurone cell layer 5 lying between the aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 to coat the surface of the rice grain. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊粉細胞層4までを除去して、該糊粉細胞層4と澱粉細胞層6の間に位置する亜糊粉細胞層5を外面に残した精白米または無洗米とした。例文帳に追加

Polished rice or wash-free rice having a subaleurone cell layer 5 left on the outer surface and positioned between an aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 is prepared by removing an epidermis 1, a pericarp 2, a seed coat 3, and the aleurone cell layer 4. - 特許庁

前記変性されたデンプンが約20〜約50%の量で存在し、前記水が約20〜約60%の量で存在し、可塑剤が約10〜約40%の量で存在する、前記カプセルに包まれた材料。例文帳に追加

This capsule is desirable to contain the above-mentioned starch at about 20-80 wt.%, water at about 10-70 wt.% and a plasticizer (e.g. glycerol) at about 5-60 wt.%. - 特許庁

アルカリで糊化しハロゲン化有機酸で中和するか又は硝酸以外の鉱酸で中和された澱粉糊において安定剤としてハロゲン化有機酸塩を添加することなく、安定性に優れ、太陽光にも変色せず、長期保存後においても、製造当初の初期接着力(粘着力)が減退しない澱粉糊を提供する。例文帳に追加

To provide starch paste having excellent stability without addition of a halogenated organic acid salt as a stabilizer, without discoloring with the sunshine nor reducing an initial adhesion (cohesion) as-produced and after preserved for a long period when gelatinized with an alkali and neutralized with a halogenated organic acid or a mineral acid except nitric acid. - 特許庁

本発明は、(a)有効量のレボチロキシンナトリウム、(b)125μm未満の平均粒度を有し、処方の総重量に基づいて60〜85%w/wの量で存在する微結晶セルロースおよび(c)処方の総重量に基づいて5〜30%w/wの量で存在するα化でんぷんを含む、安定な医薬処方を提供する。例文帳に追加

The stable pharmaceutical formulation comprises (a) an effective amount of levothyroxine sodium, (b) microcrystalline cellulose which has a mean particle size of less than 125 μm and is present in an amount of 60-85% w/w based upon the total weight of the formulation, and (c) pregelatinized starch present in an amount of 5-30% w/w based upon the total weight of the formulation. - 特許庁

小麦、澱粉、米、もち米、ジャガイモ、トウモロコシ、タピオカ及びサツマイモのうち選択された一つまたは二つ以上の天然材の粉末と上記天然材の粉末の重量の1〜15倍の量に該当する0〜80℃の水を混合した後、これを撹伴加熱して得られた糊化物と、植物性澱粉材の粉末及び植物性繊維質材の粉末と、を含んでなる組成物。例文帳に追加

The composition contains a glutinous material prepared by mixing, stirring and heating one or more natural material powder selected from a group consisting of wheat, starch, rice, glutinous rice, potato, corn, tapioca and sweet potato, and water at 0-80°C of a 1-15 fold amount relative to the powder, vegetable starch material powder and vegetable fibrous material powder. - 特許庁

フィルム形成剤、潤滑剤及び水を含有するガラス繊維用集束剤であって、 前記フィルム形成剤は、糊化率5〜25重量%の第1の澱粉、及び糊化率50〜80重量%且つアミロペクチンの含有率が70〜95重量%の第2の澱粉、を含有する、ガラス繊維用集束剤。例文帳に追加

The sizing agent for glass fiber contains a film forming agent, a lubricant and water, wherein the film forming agent comprises a first starch having a gelatinization rate of 5 to 25 wt.% and a second starch having a gelatinization rate of 50 to 80 wt.% and a content of amylopectin of 70 to 95 wt.%. - 特許庁

本発明に係る水溶性糊3は、多糖類の糖であるデンプン糊に対して二糖類の糖であるトレハロースを添加し、混合したことを特徴とする。例文帳に追加

This water-soluble paste 3 is characterized in that a trehalose which is a saccharide of disaccharides is added to a starch paste that is a saccharide of polysaccharides and the trehalose is mixed with the starch paste. - 特許庁

治療装置Mは、略球状のリン酸亜鉛ハイドロゲル1の対向する2つの部位に、カーボンと澱粉糊とからなるカーボン電極2,2が塗布されている。例文帳に追加

Carbon electrodes 2, 2 made of carbon and starch paste are applied to two opposing places of a spherical zinc phosphate hydrogel 1. - 特許庁

そして、アルカリ成分にカルシウムを採用した澱粉糊を使用することによって、高電界下でも発火することがなく、より高速で製造でき、接着状態の良好な段ボールを得ることができる。例文帳に追加

By using a starch size employing calcium as an alkali component, ignition is eliminated even in a high electric field and the corrugated cardboard can be produced at a high speed in a good bonded state. - 特許庁

グルコース重合度(DP)3〜19の含量が70〜88%、かつ、グルコース重合度(DP)8〜12の含量が12〜28%の澱粉分解物を提供する。例文帳に追加

The starch degradation product includes a content of 70-88% of glucose having a polymerization degree (DP) of 3-19, and a content of 12-28% of the glucose having a polymerization degree (DP) of 8-12. - 特許庁

グルコース重合度(DP)8〜19の含量が32%以上、かつ、グルコース重合度(DP)20以上の含量が30%以下の澱粉分解物を提供する。例文帳に追加

This starch decomposition product is such that a content of components with a glucose polymerization degree (DP) of 8-19 is32%, and a content of components with a glucose polymerization degree (DP) of20 is30%. - 特許庁

澱粉糊とシリカを必須成分として含有し、好ましくはシリカが酸化珪素を少なくとも50重量%以上含有し平均粒子径が50μm以下の合成シリカであることを特徴とする紙壁紙用施工糊組成物。例文帳に追加

This application paste composition for wallpaper is characterized in that the composition comprises a starch paste and silica as essential components and preferably the silica is composed of at least 50 wt.% of silicon oxide and has ≤50 μm average particle diameter. - 特許庁

上記糊化物、植物性澱粉材の粉末及び植物性繊維質材の粉末の各々は、上記組成物全体の重量対比1〜50重量%の含量で組成されることを特徴とする。例文帳に追加

Each one of the glutinous material, vegetable starch material powder and vegetable fibrous material powder is contained at 1-50 wt.%, respectively, relative to the whole weight of the composition. - 特許庁

米澱粉の糊化を進行させるのに必要な熱エネルギーを鍋加熱手段3と高温蒸気により飯に供給し、糊化を促進し、炊飯性能が向上する。例文帳に追加

A thermal energy necessary for progressing gelatinization of rice starch is supplied to the rice by the pot heating means 3 and the high-temperature steam, accelerates the gelatinization and improves the cooking performance. - 特許庁

壁紙本体と、該壁紙本体の裏面側に設けられている糊層と、該糊層の裏面側に設けられている剥離シートと、を備えてなり、前記糊は、カチオン系樹脂と、澱粉と、水とを含有することを特徴とする糊付き壁紙とする。例文帳に追加

The pasted wall paper comprises a wall paper body, a paste layer provided on the rear surface side of the wall paper body and a release sheet provided on the rear surface side of the paste layer, and the paste comprises a cationic resin, starch and water. - 特許庁

セラミック粉末と加熱または加熱後の冷却によりゲル化する薬剤と澱粉類を含有するセラミック成型用バインダーと水とを混練したコンパウンドを型に充填した後、加熱または加熱後の冷却を行って成形体を成形し、得られた成形体を澱粉分解酵素を含む湯に浸漬してセラミック成型用バインダーのうち澱粉類のみを分解溶出させて、成形体中に含まれるセラミック成型用バインダーの量を減らし、脱脂工程の短縮を行うことを特徴とするセラミック製造方法。例文帳に追加

The quantity of the binder contained in the compact is reduced and a dewaxing process is shortened. - 特許庁

少なくとも1種の酸性染料と、組成物全体の5重量%以下の量の水溶性有機溶剤と、平均デキストロース当量が2以上である、デキストリン、澱粉分解物、および澱粉、ならびにそれらの誘導体から成る群から選ばれる少なくとも1種の糖質化合物とを、混合することにより、退色性に優れた墨汁様組成物を得る。例文帳に追加

The Indian ink-like composition excellent in the fade resistance, is obtained by mixing at least one kind of an acid dye, a water-soluble organic solvent of 5% by weight or less of the whole composition and at least one kind of a saccharide which has an average dextrose equivalent of 2 or more and which is selected from the group consisting of dextrin, starch decomposition products, starch and their derivatives. - 特許庁

カルボキシメチルセルロース又は澱粉の粉末と無機塩の粉末とを筒10内に封入して、遠心力が無視できる回転速度で鉛直面内で回転させることにより、該筒10内のカルボキシメチルセルロース又は澱粉の粉末と無機塩の粉末とを重力の作用で連続的に落下させて均一に混合して粘土用糊剤粉末を製造する。例文帳に追加

Powder of carboxymethyl cellulose or starch and powder of inorganic salt are enclosed in a cylinder 10, and by rotating within a vertical plane with a rotation speed by which centrifugal force can be ignored, powder of carboxymethyl cellulose or starch and powder of inorganic salt in the cylinder 10 are continuously dropped by a gravity action and mixed uniformly, and in this way, paste agent powder for the clay is manufactured. - 特許庁

この特定の化学構造のリゾホスファチジルコリンは、発芽玄米から糠(デンプン部を含む)を採取し、それから、デンプンを膨化させるため、熱水で処理し、しばらく静置した後、そこに濃度50〜99.5質量%、好ましくは70〜99.5質量%のエタノールを加え、上清を濃縮乾固して得た抽出物に多く含まれる。例文帳に追加

The lysophosphatidyl choline having a specific chemical structure is much contained in an extract obtained by collecting rice bran (including starchy part) from germinated unpolished rice, treating with hot water to swell starch, standing still for a while, adding ethanol having 50-99.5 mass%, preferably 70-99.5 mass% concentration, concentrating and drying the supernatant of the mixture. - 特許庁

また、本発明は、イソアミラーゼの酵素活性が不完全なイネ科植物に、コムギのイソアミラーゼをコードする遺伝子を含有する遺伝子が導入された植物により産生されるアミロペクチンのα−1,4−グルコース鎖の鎖長分布及び/又はデンプンの熱糊化特性が、野生型とは異なる新規なデンプンに関する。例文帳に追加

The invention further relates to a new starch having the chain length distribution of the α-1,4-glucose chain of amylopectin and/or the thermal gelatinization property of the starch different from those produced from a wild-type plant by using a plant obtained from a gramineous plant having incomplete isoamylase activity and transferring an isoamylase coding gene of wheat. - 特許庁

この発明は、少なくとも親油性澱粉および油脂の主要原料とその他の副原料とを、混合・加熱・糊化することにより、冷蔵保存が可能であること、特にその主要原料の親油性澱粉量が0.5〜2.0質量%、および油脂量が10.0〜40.0質量%含むチルドフラワーペーストに関する。例文帳に追加

This chilled flower paste capable of being subjected to cold storage is obtained by mixing, heating and gelatinizing principal raw materials comprising at least a lipophilic starch and an oil and fat and auxiliary materials thereof and especially preferably contains the lipophilic starch in an amount of 0.5-2.0 mass % and the oil and fat in an amount of 10.0-40.0 mass % in the principle raw materials. - 特許庁

餡(あん)あるい餡子(あんこ)とは、饅頭などの中に入れる具のことで、アズキをはじめとする材料を甘く煮た具や、でん粉を糊化した素材を指すことが多い。例文帳に追加

Bean paste ('an' or 'anko') is an ingredient in manju (buns filled with bean paste) and usually indicates azuki beans or other ingredients boiled with sweeteners or ingredients gelatinized with starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

さらに、餅の上にかけるものも餡というようになり、「あんかけ」などに使う、でん粉に水分を加えて加熱し、糊化したものも葛餡など、餡という言葉で呼ぶようになった。例文帳に追加

Furthermore, the paste on top of rice cakes also came to be called 'an', as is the liquid starch made from water added to starch and heated to form gelatin, which is used in food dressings like 'ankake'.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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