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冷凍卵の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 89件
冷凍卵加工食品例文帳に追加
FROZEN EGG PROCESSED FOOD - 特許庁
冷凍液卵及び冷凍卵加工品例文帳に追加
FROZEN LIQUID EGG AND PROCESSED FROZEN LIQUID EGG - 特許庁
冷凍水煮卵の冷凍変性が防止又は抑制され、長期冷凍保存した場合にもその食感や形態を維持した冷凍水煮卵、該冷凍水煮卵を含む冷凍加工食品の製造法を提供すること。例文帳に追加
To provide a frozen egg boiled plain prevented from or suppressed in freezing deterioration and retaining the palate feeling and shape even if freezing for a long period, and to provide a method for producing a frozen processed food including the frozen egg boiled plain. - 特許庁
冷凍卵加工食品用組成物、その製造法及び冷凍卵加工食品例文帳に追加
COMPOSITION FOR FROZEN EGG PROCESSED FOOD, ITS PRODUCTION AND FROZEN EGG PROCESSED FOOD - 特許庁
卵母細胞の冷凍保存という技術例文帳に追加
technology of oocyte cryopreservation - Weblio英語基本例文集
珍味冷凍卵豆腐およびその製造法例文帳に追加
DAINTY FROZEN STEAMED EGG CUSTARD AND ITS PRODUCTION - 特許庁
さらに、前記魚卵は、冷凍した魚卵を解凍したものであってもよい。例文帳に追加
The spawns may be spawns prepared by thawing frozen spawns. - 特許庁
半熟様卵加工食品用組成物及び冷凍卵加工食品例文帳に追加
COMPOSITION FOR HALF-BOILED EGG-LIKE PROCESSED FOOD PRODUCT AND FROZEN EGG PROCESSED FOOD PRODUCT - 特許庁
電子レンジ耐性を有する魚卵類含有冷凍ソース及び該ソースを含有する冷凍食品例文帳に追加
FROZEN SAUCE CONTAINING ROE AND HAVING MICROWAVE OVEN RESISTANCE AND FROZEN FOOD CONTAINING THE SAUCE - 特許庁
工程1の原材料の冷凍卵を解凍する工程において、冷凍卵を海洋深層水につけて解凍する。例文帳に追加
Frozen cod roes are thawed in ocean deep water in a process 1 for thawing the frozen cod roes of raw material. - 特許庁
クエン酸三ナトリウムおよび酸性ピロリン酸ナトリウムを含有する冷凍魚卵用処理剤および冷凍魚卵処理用水溶液を提供する。例文帳に追加
The frozen roe treating agent and frozen roe treating aqueous solution contain trisodium citrate and disodium dihydrogen pyrophosphate. - 特許庁
冷凍スッポンの卵を100メッシュ以上の粒度まで粉砕し真空冷凍乾燥で粉末化したスッポン卵末を設ける。例文帳に追加
Frozen snapping turtle egg is smashed into particle size of ≥100 meshes and powdered by vacuum freeze drying to give snapping turtle egg powder. - 特許庁
牛乳・卵を混ぜて甘くして焼いたり、煮たり、冷凍にしたりしたもの例文帳に追加
sweetened mixture of milk and eggs baked or boiled or frozen - 日本語WordNet
この時期の卵は、イクラに揉むことはもちろん、冷凍さえも難しい。例文帳に追加
Eggs harvested at this time are not only difficult to process but even to freeze. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
電子レンジ加熱用の卵の皮膜で包まれた食品の冷凍品例文帳に追加
FROZEN FOOD WRAPPED IN THIN EGG FILM FOR MICROWAVE HEATING - 特許庁
加熱凝固して一旦冷凍しても離水せず、茹で卵の卵白と同様の食感を有する耐冷凍性卵白組成物を、また、加熱凝固後の色調も茹で卵の卵白と同様の白色である耐冷凍性卵白組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a freezing resistant egg white composition, not releasing water even on coagulating by heating and freezing once, having an eat feeling similar to the egg white of a boiled egg and also having a color tone similar to the white color of the boiled egg even after its coagulation by heating. - 特許庁
解凍後に粒立ちの良い魚卵を得ることのできる冷凍魚卵加工品を提供する。例文帳に追加
To provide a frozen processed spawn product which can give spawns having good particle appearances after being thawed. - 特許庁
加熱凝固して一旦冷凍しても離水せず、冷凍前と同様の食感を有する卵加工食品を製造できる全卵組成物、及び、そのような冷凍耐性のある加工食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a whole egg composition causing no syneresis even when heat-coagulated and frozen and capable of producing a processed egg food having similar palate feeling to that before freezing, and to obtain a processed food having such freezing resistance. - 特許庁
この混合材を適宜形状に成形し、小麦粉、とき卵及びパン粉で衣をつけて油で揚げ、冷凍処理して冷凍コロッケとする。例文帳に追加
The mixed material is formed in an appropriate shape, coated with wheat flour, stirred egg and bread crumb, fried in oil and subjected to refrigeration process to make the frozen croquettes. - 特許庁
塩タラコ,辛子メンタイコ等の加工魚卵の冷凍劣化及びタンパク質の変性を抑制する冷凍劣化防止剤を提供する。例文帳に追加
To provide an agent for preventing degradation by freezing of processed fish eggs such as salted cod roe and spiced/salted cod roe and preventing degeneration of proteins contained in the same. - 特許庁
卵黄部については特有の半熟様食感及び外観を有し、また、卵黄部、卵白部ともに冷凍耐性を有する、冷凍食品に適した卵様組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an egg-like composition having peculiar soft-boiled egg-like palate feeling and appearance in a yolk part and freeze resistance properties in both yolk and albumen parts, and suitable for frozen food. - 特許庁
本発明に係る冷凍魚卵加工品は、魚卵と、平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻とを含有する。例文帳に追加
This frozen processed spawn product contains spawns and pulverized eggshells having an average particle diameter of 1 μm or less. - 特許庁
また、クエン酸三ナトリウムを0.05〜1.5重量%および酸性ピロリン酸ナトリウムを0.02〜1.5重量%含有し、且つpHが5.0〜6.8である冷凍魚卵処理用水溶液に冷凍魚卵を浸漬することを特徴とする冷凍魚卵の処理方法を提供する。例文帳に追加
The treating method for frozen roe includes immersing the frozen roe in the frozen roe treating aqueous solution containing 0.05-1.5 wt.% of trisodium citrate and 0.02-1.5 wt.% of disodium dihydrogen pyrophosphate, and having a pH of 5.0-6.8. - 特許庁
平均重合度が3〜30であるデキストリンアルコールを、液卵に対して0.5〜30%添加してなる冷凍液卵又は冷凍卵加工品を調製する。例文帳に追加
The frozen liquid egg or the processed frozen liquid egg is produced by adding 0.5-30% dextrin alcohol having an average polymerization degree of 3-30 to the liquid egg. - 特許庁
液卵を凝固することや、卵、油、食酢を水中油型に乳化することで得られる卵加工食品を冷凍保存しても、風味や食感を損ねることなく冷凍耐性を向上させる手段を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a means for improving freezing resistance without spoiling flavor and palate feeling, even if freezing an egg processed food obtained by coagulating liquid egg or emulsifying egg, oil and vinegar in an oil-in-water type. - 特許庁
冷凍魚卵を解凍した際に起こる歩留りの低下、弾力の低下、色調の劣化を抑制すると共に、解凍後の魚卵の保存性を改善することができる冷凍魚卵用処理剤および処理方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a treating agent and a treating method for frozen roe which is capable of suppressing a decrease in yield, decrease in elasticity, and deterioration in color tone occurring when frozen roe is thawed and capable of improving the preservation property of the roe after thawing. - 特許庁
このような冷凍卵加工品は、加熱凝固させた卵白部を含む卵加工品に対し、温度−45〜−30℃の冷気を風速20〜40m/秒で、3〜10分間吹き付けて冷凍することにより得られる。例文帳に追加
The processed food frozen egg is obtained by introducing cold air at -45 to -30°C at 20-40 m/second air velocity to an egg processed food comprising the thermally coagulated white part for 3 to 10 minutes to freeze the egg processed food. - 特許庁
冷凍履歴のない生の魚卵や、鮭魚卵や鱒魚卵のように卵粒径の大きな魚卵について、魚卵の皮の弾力が保持され、外観、食感の好ましい魚卵を得る方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for processing roe by which roe such as fresh roe having no freezing history or roe with a large granular size such as salmon roe or trout roe retained in resiliency of the skin of the roe, and having favorable appearance and palate feeling. - 特許庁
プロテアーゼで処理された酵素処理卵黄を含有することを特徴とする冷凍生地改良剤。例文帳に追加
This agent for improving frozen dough is characterized by including an enzyme-treated yolk treated with protease. - 特許庁
サメ卵の冷凍乾燥粉末を代替することができるウナギ仔魚を提供すること。例文帳に追加
To provide a larval eel feed which can replace the freeze-dried powder of shark roes. - 特許庁
冷凍後解凍したときにも半熟用食感を有する卵加工食品の提供。例文帳に追加
To provide a processed egg food having half-boiled egg-like palate feeling even when defrosted after frozen. - 特許庁
雲丹殻の容器詰め雲丹の卵巣の冷凍総菜とその製造方法。例文帳に追加
FROZEN PREPARED FOOD OF OVARY OF SEA URCHIN PACKED IN CONTAINER MADE OF SEA URCHIN SHELL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
解凍しても流動性が低下することなく、通常の冷凍液卵で必要とされている攪拌作業の手間を解消し、また、加熱調理時に焦げ付きやすいという問題点を解決した冷凍液卵と、さらに卵風味や食感も良好であり、解凍したときに起こるドリップを防ぎ、ふんわりとしたしかも卵風味の良好な冷凍卵加工品を提供する。例文帳に追加
To obtain a frozen liquid egg thawable without lowering the fluidity to dispense with the stirring work indispensable in the thawing of conventional frozen liquid egg and free from the problem of the scorching tendency in cooking, and obtain a processed frozen liquid egg having good taste and palatability of the egg, preventing the dripping in thawing and having soft and good palatability of egg. - 特許庁
黄身が冷凍状態で、白身が冷凍乃至半解凍状態の茹で卵を衝撃処理して、その白身を破切乃至破砕して黄身から剥離させた後、黄身と白身を分離する茹で卵の黄身と白身の分離方法。例文帳に追加
This method for separating the boiled egg into the yolk and the albumen comprises impact-treating the boiled egg whose yolk is frozen and whose albumen is frozen or semi-frozen, thus breaking or crushing the albumen to peel the albumen from the yolk, and then separating the yolk from the albumen. - 特許庁
冷凍変性し易い加熱凝固卵白部を含んでいるにも関わらず、増粘剤等の添加物や澱粉を使わずとも、解凍後にもチルド品に匹敵する食感を示す冷凍卵加工品を提供する。例文帳に追加
To obtain a processed food of frozen egg exhibiting a palatability comparable with that of chilled food after thawing even without using an additive such as a thickener, etc., and a starch in spite of containing a thermally coagulated white part to be readily denatured by freezing. - 特許庁
生卵は冷凍保存できないことから、南極観測隊では年に一度の御馳走として卵かけ御飯が振舞われた。例文帳に追加
Because a raw egg cannot be refrigerated, tamago kake gohan was served for Antarctic Research Expedition as a special menu once a year. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
冷凍履歴のない生の魚卵にトランスグルタミナーゼを作用させる、あるいは魚卵をトランスグルタミナーゼを含有する調味液に浸漬する。例文帳に追加
The method comprises making transglutaminase act on fresh roe having no freezing history, or soaking the roe in a transglutaminase-containing seasoning liquid. - 特許庁
また、当該冷凍魚卵加工品において、前記微粉砕化卵殻の含有量は、0.01〜5%であることが好ましい。例文帳に追加
The frozen processed spawn product, wherein the content of the pulverized eggshells is preferably 0.01 to 5%. - 特許庁
上記卵黄液を含有して、冷凍状態で保存或いは流通することが出来ることを特徴とする凝固卵加工食品。例文帳に追加
This coagulated egg processed food is characterized in that the food contains the above yolk liquid and can be stored in frozen state or distributed. - 特許庁
加熱処理により凝固した卵白部を含む冷凍卵加工品において、その解凍後の離水率を5%未満とする。例文帳に追加
In this processed food of frozen egg containing a white part coagulated by heat treatment, the water separation ratio of the food after thawing is made <5%. - 特許庁
続いて、卵殻内の表面のみ解凍させてから、無菌状態で割卵手段40により割卵および脱殻を行うことにより、卵の形のままの冷凍保存生卵を得る。例文帳に追加
Then, only the surfaces on the insides of the shells of the shelled eggs are thawed, and the shelled eggs are then subjected to egg-breaking treatment and shell-removing treatment with an egg-breaking means 40 in an aseptic state to obtain the frozen preservative raw eggs maintaining the shapes of the eggs. - 特許庁
リン酸塩を用いずに、おでん用卵の冷凍変性および熱変性を防止可能な変性抑制茹卵、パック入り茹卵、おでん用茹卵の製造方法および茹卵の保存方法を提供する。例文帳に追加
To obtain a boiled egg suppressed in denaturation, enabling the prevention of freezing denaturation and heating denaturation of a boiled egg for Japanese hotchpotch without the need of using a phosphate, to provide a packed boiled egg, to provide a method for producing the boiled egg for Japanese hotchpotch, and to provide a method for preserving the boiled egg. - 特許庁
単糖類、少糖類、多糖類及び多糖類の加水分解物からなる群より選ばれる少なくとも1種の糖類を3〜30重量%、並びに魚卵類を含有することを特徴とする、電子レンジ耐性を有する魚卵類含有冷凍ソース;及びかかる魚卵類含有冷凍ソースを含有する冷凍食品。例文帳に追加
This frozen sauce containing roe and having microwave oven resistance contains the fish roe and 3-30 wt.% of at least one kind of saccharide selected from the group consisting of monosaccharides, oligosaccahrides, polysaccharides and the hydrolysates of the polysaccharides. - 特許庁
植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体と、澱粉、デキストリン、還元デキストリン、ゼラチン及び増粘多糖類から選ばれる1種又は2種以上とを配合していることを特徴とする冷凍ソース又は冷凍スープ。例文帳に追加
The invention relates to the frozen source or frozen soup formulated with a complex of the plant sterols with yolk lipoprotein and one or more kinds selected from starch, dextrin, reduced dextrin, gelatin and thickening polysaccharides. - 特許庁
殻付き生卵の中身は通常は無菌状態であるから、これをこのまま冷凍手段30によって、蛋白成分の機能性を損なわない温度域の冷媒中で急速冷凍する。例文帳に追加
Since the contents of shelled eggs are usually aseptic, the shelled eggs are as such quickly frozen with a freezing means 30 in a cooling medium in a temperature range not deteriorating the functions of protein ingredients. - 特許庁
凝固卵加工食品の製造に関し、レトルト加熱処理や加熱製造後冷凍され冷凍食品として流通した場合もフンワリ感、シットリ感に優れた食品の製造法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing a coagulated egg-processed food, excellent in softness and moist feeling also when the food is frozen after retort heating treatment and heat production and distributed as a frozen food. - 特許庁
冷凍庫から取り出して解凍することなく使用でき、また、使用後に再び冷凍庫で保存することができるため、廃棄ロスが出ず、衛生的で利便性の高い容器詰め魚卵加工品を提供する。例文帳に追加
To provide a packaged roe processed food usable through taking from a freezer without thawing, causing no waste loss because of becoming preservable again in a freezer after using, hygienic and highly convenient. - 特許庁
冷凍保存して解凍した後も、口の中で適度に崩れるやわらかくてなめらかな食感を有するゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a jelly state cooked, frozen egg food collapsing suitably in a mouth and having a soft and smooth eat feeling even after freeze-preserving and then thawing. - 特許庁
電子レンジによる加熱を行っても、白濁、変色、退色等の外観上の劣化、新鮮な風味や食感の劣化が生じ難い、魚卵類含有冷凍ソース及びかかるソースを含有する冷凍食品の提供。例文帳に追加
To provide a frozen sauce which contains roe and hardly generates the deterioration of appearance, such as cloudiness, discoloration or fading, and the deterioration of fresh flavor and taste, even when heated using a microwave oven, and to provide a frozen food containing the sauce. - 特許庁
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