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卵黄素の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 47



例文

卵黄処理物例文帳に追加

ENZYME-TREATED YOLK PRODUCT - 特許庁

処理卵黄の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING ENZYME-TREATED YOLK - 特許庁

卵黄と小麦粉を混ぜて麺を延ばす黄色い麺。例文帳に追加

Yellow somen containing egg yolk and flour.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

失活リゾ化卵黄及びその製法例文帳に追加

ENZYME-DEACTIVATED AND LYSED YOLK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

卵黄材とした食品およびその製造方法例文帳に追加

FOOD CONTAINING EGG YOLK AS RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁


例文

卵黄を、アミラーゼ活性を有さないアルカリプロテアーゼで処理することを特徴とする酵処理卵黄の製造方法。例文帳に追加

This method for producing enzyme-treated yolk comprises treating yolk with an alkaline protease having no amylase activity. - 特許庁

ホスファターゼ処理は卵黄に対しホスファターゼを卵黄固形分1g当り3U以上添加して酵反応させる処理である。例文帳に追加

The phoshatase treatment is a treatment for adding the phosphatase in an amount of ≥3 U based on 1 g of the egg yolk solid component and carrying out an enzymic reaction. - 特許庁

リゾ化卵黄をスプレードライにより乾燥し、この乾燥卵黄にガム質を含有するバインダー添加して顆粒化して、得られた顆粒卵黄を超臨界二酸化炭処理することにより、効率よくコレステロールを低減することにより得られる加工乾燥卵黄例文帳に追加

The processed dried yolk is obtained by drying lysed yolk by spray drying, adding a gummy matter-containing binder to the dried yolk followed by granulating, and subjecting the granulated yolk thus obtained to supercritical carbon dioxide treatment so as to efficiently reduce cholesterol. - 特許庁

卵黄をタンパク質分解酵にて処理し、水を卵黄の数倍量加え攪拌した後、次に酢酸などの有機酸を加え混合することによって卵黄油を抽出し上部に浮遊させる卵黄油の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the yolk oil comprises the steps of treating yolk with a protease, adding water to the thus treated yolk at several weight times the yolk followed by agitation, and then admixing an organic acid such as acetic acid into the system to effect extracting the yolk oil and allowing it to float on the surface of the system. - 特許庁

例文

メチルセルロース及び酵処理卵黄を含有することを特徴とするバッター液。例文帳に追加

This batter liquid is such one as to contain methyl cellulose and yolk subjected to enzymegenation. - 特許庁

例文

糖アルコールを含有する卵黄液を、ホスホリパーゼAにより酵処理する。例文帳に追加

This enzyme-treated yolk product is characterized by treating a sugar alcohol-containing yolk liquid with phospholipase A. - 特許庁

優れた機能性を付与し、安全で効率的な酵処理卵黄の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a safe and efficient method for producing an enzyme-treated egg yolk by which excellent functionality is imparted. - 特許庁

プロテアーゼで処理された酵処理卵黄を含有することを特徴とする冷凍生地改良剤。例文帳に追加

This agent for improving frozen dough is characterized by including an enzyme-treated yolk treated with protease. - 特許庁

耐熱性、耐冷凍性、乳化性等の優れた機能性を有する酵処理卵黄の製造方法、及び該製造方法により得られた酵処理卵黄を含有する乳化物等の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing enzyme-treated yolk having excellent functionality such as heat resistance, freeze resistance or emulsification; and to provide processed food such as emulsified products containing the enzyme-treated yolk obtained by the method. - 特許庁

油脂、水、卵黄をホスホリパーゼA及び/又はプロテアーゼで処理することにより得られた酵処理卵黄を含有することを特徴とする可塑性油中水型乳化物。例文帳に追加

This emulsified product is obtained by including oil and fat, water and enzymegenation yolk produced by treating yolk with phospholipase A and/or protease. - 特許庁

卵製品全重量に対して、脱脂卵黄の酸加水分解物、あるいは脱脂卵黄の酸及び酵を併用した加水分解物を、0.001〜0.5%添加した卵製品を提供する。例文帳に追加

This egg product is provided by adding 0.001-0.5% hydrolyzate of defatted yolk by an acid, or hydrolyzate thereof by the combination of the acid and an enzyme based on the whole weight of the egg product. - 特許庁

卵黄をホスホリパーゼAで処理してリゾ化した後、これに0.5〜5.0倍量の清水を加えて70℃以上で加熱することを特徴とする酵失活リゾ化卵黄の製法。例文帳に追加

The method for producing the enzyme- deactivated and lysed yolk is characterized by comprising processing yolk with phospholipase A followed by lysing the resultant product, adding thereto clear water 0.5-5.0 time(s) the quantity of the resultant product, and heating the resultant product at70°C. - 特許庁

卵黄をタンパク質分解酵にて処理し、水と塩を加え攪拌した後、次に酢酸などの有機酸を加え混合し、加熱することによる卵黄油の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the yolk oil comprises treating yolk with a protease, adding water and salt to the product, stirring the mixture, further adding an organic acid, such as acetic acid, mixing the mixture, and heating the mixture. - 特許庁

実質的にホスホリパーゼAの酵活性が残存せず、かつリゾ化率が30〜80%としたことを特徴とする酵失活リゾ化卵黄例文帳に追加

This enzyme-deactivated lysed yolk is characterized in that no enzyme activity of phospholipase A substantially remains therein and the lysis rate thereof is brought to 30-80%. - 特許庁

水中油型乳化物に、植物ステロール及び/又は植物ステロール脂肪酸エステルと、酵処理卵黄を含有させる。例文帳に追加

This oil-in-water emulsified product is obtained by incorporating therein phytosterol and/or phytosterol fatty acid ester and yolk processed with an enzyme. - 特許庁

プロテアーゼ及びホスホリパーゼAで処理した酵処理卵黄を有効成分として含有することを特徴とする血圧降下剤。例文帳に追加

The antihypertensive agent comprises as an effective ingredient enzyme-treated yolk treated with a protease and phospholipase A. - 特許庁

カロチノイド系色含有材料の退色防止剤は、脱脂卵黄の加水分解物と水溶性抗酸化剤とを有効成分として含有する。例文帳に追加

This anti-fading agent for materials containing carotenoid-based pigments contains the hydrolysate of defatted yolk and a water-soluble antioxidant. - 特許庁

油脂のSFCが10℃で60%以上、20℃で20%以上で、当該油脂中にSUS型トリグリセリドを25〜75重量%含み、酵処理卵黄を1〜8重量%を含む水中油型乳化物であり、好ましくは、この酵処理卵黄の蛋白質分解率が15〜40%である。例文帳に追加

This oil-in-water type emulsion has ≥60% SFC of oils and fats at 10°C and ≥20% at 20°C, contains 25-75 wt.% of SUS type triglyceride and 1-8 wt.% of enzyme treated egg yolk and has 15-40% proteolysis ratio of the enzyme treated egg yolk. - 特許庁

水相と油相とが乳化剤により乳化されてなる水中油型乳化物において、乳化剤として卵黄及びホスホリパーゼDにより酵処理された卵黄を含有することを特徴とする乳化性に優れた水中油型乳化物を提供する。例文帳に追加

The oil-in-water type emulsified product is obtained by emulsifying a water phase and an oil phase via the emulsifier and contains egg yolk and egg yolk subjected to enzyme treatment with phospholipase D as the emulsifier. - 特許庁

好ましくは、アルカリ性プロテアーゼで処理するのと同時に、ホスホリパーゼAで処理して卵黄中のリン脂質を加水分解することによって、反応系のpHを下げながら処理を行なって得られた酵処理卵黄を有効成分として含有する血圧降下剤。例文帳に追加

Preferably, the antihypertensive agent comprises as an effective ingredient an enzyme-treated yolk obtained by treating yolk with phospholipase A to hydrolyze the phospholipid in the yolk thereby lowering the pH of the reaction system while treating the yolk with an alkaline protease. - 特許庁

乳化性に優れ、且つ生菌数の少ない卵黄処理物及びその製造方法、該卵黄処理物を用いた食品用途に適した風味発現性と乳化性とを兼ね備えた乳化剤、並びに該乳化剤を用いた風味発現性、口中分散性及び口溶け性の良い水中油型乳化物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an enzyme-treated yolk product which has excellent emulsifiability and scarcely contains live bacteria, to provide a method for producing the same, to obtain an emulsifier which uses the enzyme-treated yolk product and has flavor developability and emulsifiability suitable for food uses, and to obtain an oil-in-water type emulsification product which uses the emulsifier and has good flavor developability, dispersibility in mouths, and solubility in mouths. - 特許庁

次の(A)、(B)、(C)及び(D):(A)ジアシルグリセロール含量が20質量%以上であり、かつジアシルグリセロールを構成する脂肪酸の80質量%以上が不飽和脂肪酸である油脂(B)ポリグリセリン脂肪酸エステル(C)酵処理卵黄油(D)卵黄を含有する酸性水中油型乳化組成物。例文帳に追加

The acidic oil-in-water emulsified composition contains the following: (A) an oil and fat in which the diacylglycerol content is 20 mass% and the more than 80 mass% of a fatty acid composing the diacylglycerol is an unsaturated fatty acid; (B) a polyglycerol fatty acid ester; (C) an enzyme-treated egg yolk oil; and (D) egg yolk. - 特許庁

動物由来、植物由来、微生物由来等の各種蛋白質分解酵により部分的に加水分解された卵黄に、カルシウム反応性のゲル化剤、好ましくは、アルギン酸塩、ローメトキシルペクチン、カッパーカラギーナンのいずれか一種以上を、好ましくは、0.25〜2重量%、含有させることを特徴とする卵黄液。例文帳に追加

This yolk liquid is obtained by adding a calcium-reactive gelatinizing agent, preferably one or more kinds of alginic acid salt, low-methoxy pectin and κ-carrageenan, preferably in a proportion of 6.25-2 wt.% to the yolk partially hydrolyzed by various kinds of proteolytic enzymes derived from an animal, a plant, a microorganism or the like. - 特許庁

卵黄由来蛋白質あるいはサケ卵由来蛋白質に、蛋白質分解酵を作用させ得られた蛋白質分解物にアンジオテンシンI変換酵活性阻害作用を見いだした。例文帳に追加

The action of inhibiting angiotensin I-converting enzyme activity exists in the protein decomposed product obtained by allowing a protease to act on a yolk-derived protein or a salmon egg-derived protein. - 特許庁

割り入れた生卵は低温殺菌したもの・卵白と卵黄を分けたもの・各種栄養を添加したもの等を牛乳パック様の容器に入れられて店頭に並ぶ。例文帳に追加

Cracked raw eggs are pasteurized, separated into the white and the yolk, or added with various nutritions, and packed in a container like a milk carton to be sold at a store.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

卵黄に含まれる蛋白質に比べ、卵白のそれは栄養としての質はやや劣るものの、卵かけご飯における栄養面の改善効果は黄身のみを用いる方法よりも、全卵を用いる方が高いといえる。例文帳に追加

Although the nutritional quality of proteins in the white is lower than those contained in the yolk, the nutritional effect of tamago kake gohan is higher with a whole egg than with a yolk only.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ジグリセリドを含有する油相を用いた場合にも、酵処理卵黄を使用せずとも、低温保存時での乳化安定性に優れる酸性水中油型乳化物を製造できる方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing acidic oil-in-water type emulsion excellent in emulsification stability in low-temperature preservation without using enzyme-treated egg yolk even when using a diglyceride-containing oil phase. - 特許庁

小麦粉100質量部に対し、(A)ジアシルグリセロールを20質量部以上含有し、更に(B)酵処理された卵黄又は全卵を含有するケーキ類。例文帳に追加

The cakes contain (A) ≥20 pts.mass of a diacylglycerol based on 100 pts.mass of wheat flour and further contains (B) yolks or whole eggs treated with an enzyme. - 特許庁

ジグリセリドを含有する油相を用いた場合にも、酵処理卵黄を使用せずとも、低温保存時での乳化安定性に優れる酸性水中油型乳化組成物を製造できる方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing an acidic oil-in-water type emulsified composition excellent in emulsification stability during low-temperature preservation without using enzyme-treated egg yolk even when using a diglyceride-containing oil phase. - 特許庁

処理卵黄を使用した場合でも、熟成後のコク味発現が優れ、まろやかな風味を呈する高ジグリセリド含量の酸性水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water type emulsion composition excellent in expression of body flavor after ripening even using enzyme-treated yolk, exhibiting a mellow flavor, and having a high diglyceride content. - 特許庁

pHや水分に影響されず、これにより幅広い食品の原料として用いることのできる酵失活リゾ化卵黄及びその製法を提供する。例文帳に追加

To provide an enzyme-deactivated and lysed yolk widely usable as a food material because of being unaffected by pH and water content, and to provide a method for producing the yolk. - 特許庁

エネルギーの消費量が少なく、塩のような薬品臭などの臭気の残留を抑制し、卵黄の黒色化を抑制した高品質のゆで卵が製造できるゆで卵製造装置、及びゆで卵の殺菌方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing high-quality boiled eggs with a little consumption of energy, suppressing residual of nasty odor such as chemical odor like chlorine and suppressing blackening of yolk, and to provide a method for sterilizing the boiled eggs. - 特許庁

食品、医薬品及び化粧品材として実用的に利用可能な卵黄タンパク質の簡便・安価・安全な工業的製造方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide an easy, inexpensive and safe industrial production method of yolk protein which is practically usable as food, medicine and a cosmetic materials. - 特許庁

タルタルソースの全原料に対して油相原料30〜60%とクエン酸0.1〜0.5%及び酵処理したリゾ化卵黄1〜5%を含有してあるタルタルソース。例文帳に追加

This tartar sauce contains an oil phase raw material in an amount of 30-60% based on the total raw materials of the tartar sauce, citric acid in an amount of 0.1-0.5%, and an enzyme-treated lyso-yolk in an amount of 1-5%. - 特許庁

成分(a)が、大豆レシチン、卵黄レシチン、及びそれらの水添加物、並びにホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジルセリン、ホスファチジルグリセロール、ホスファチジルイノシトール、スフィンゴリン脂質からなる群より選択される1種又は2種以上であることが望ましい。例文帳に追加

The component (a) is preferably one or more selected from the group consisting of soybean lecithin, yolk lecithin, their hydrogenated products, phosphatidyl choline, phosphatidyl ethanolamine, phosphatidyl serine, phosphatidyl glycerol, phosphatidyl inositol, and sphingophospholipid. - 特許庁

分子量40,000以上の蛋白質が酵によって88%以上分解され、分子量15,000〜37,000間に蛋白質または蛋白質分解物が確認される加工卵黄を全体の1〜20重量%含有するハードキャンディ。例文帳に追加

The hard candy contains 1-20 wt.% processed egg yolks based on the total in which 88% or more of proteins having a molecular weight of not less than 40,000 are hydrolyzed with an enzyme and the proteins or protein hydrolysate products have a molecular weight of 15,000-37,000. - 特許庁

サラダ材と和えるための水中油型乳化食品であって、食用油脂を72〜92%、リゾ化卵黄を2〜15%、卵白を6〜15%含有し、含気させてその比重を0.7〜0.9としてあることを特徴とする気泡入り水中油型乳化食品。例文帳に追加

The foamed oil-in-water emulsified food is used for being dressed together with salad materials, contains 72-92 wt.% of edible oil and fat, 2-15 wt.% of lysed yolk and 6-15 wt.% of albumen, and is obtained by being aerated so as to have a specific gravity of 0.7-0.9. - 特許庁

スプレードライして得られる乾燥卵黄を清水のバインダーを用いて押出し造粒した後、これを超臨界二酸化炭で脱コレステロール処理し、粒径が10〜100μmの微粉末にすることを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing processed dried yolk is characterized by comprising the following steps: extruding, using fresh water as a binder, dried yolk obtained by spray-drying treatment, granulating the thus extruded dried yolk followed by subjecting the granulated resultant to decholesterolization using supercritical carbon dioxide to make the thus treated resultant into fine powder having a particle diameter of 10-100 μm. - 特許庁

または、卵黄中の総補酵Q_10量に占める還元型補酵Q_10量の割合が60重量%以上である卵を、ガス不透過性を有する材質からなる包装容器内、及び/または、酸濃度10体積%以下にした包装容器内に密封保存することを特徴とする、卵の保存方法。例文帳に追加

The method for preserving the egg includes hermetically sealing and preserving an egg in which a ratio of a weight of reduced coenzyme Q_10 is60 wt.% in the total coenzyme Q_10 in yolk, in a packaging container made of a material with gas impermeability, and/or a packaging container in which an oxygen concentration is10 vol.%. - 特許庁

健康食品材と、天然物由来のリン脂質とが機械的に分散処理された混合物からなる高機能性健康食品であって、健康食品材が、担子菌類抽出物、フコイダン、又はウコン抽出物より選ばれる少なくとも1種であり、天然物由来のリン脂質が、卵黄リン脂質又は大豆リン脂質より選ばれる少なくとも1種である高機能性食品とする。例文帳に追加

This highly functional health food comprises a mixture prepared by mechanically dispersing and treating the health food material and a phospholipid derived from a natural product, wherein the health food material comprises at least one kind selected from an extract of basidiomycetes, fucoidan, and an extract of turmeric and the phospholipid derived from the natural product comprises at least one kind selected from an egg yolk phospholipid and a soybean phospholipid. - 特許庁

製品全体に対し食用油脂が60%以上、および乳化材として少なくとも卵黄が配合され、粘度が100Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、グルタミン酸ソーダの添加量が製品全体に対し0.05%以下であって、蛋白分解酵により加水分解した卵白加水分解物が添加されている酸性水中油型乳化食品。例文帳に追加

In the acidic oil-in-water type emulsified food comprising60% of an edible oil and fat based on the whole product and at least egg yolk as an emulsifying material and having ≥100Pa s viscosity, the acidic oil-in-water type emulsified food comprises ≤0.05% of sodium glutamate based on the whole product and an egg white hydrolyzate hydrolyzed with a protease. - 特許庁

例文

(A)シリコーン油、(B)コレステロール及び/又はフィトステロール、並びに(C)大豆レシチン、卵黄レシチン、及びそれらの水添加物、並びにホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジルセリン、ホスファチジルグリセロール、ホスファチジルイノシトール、スフィンゴリン脂質、ホスファチジン酸、リゾホスファチジルコリン又はこれらの混合物等のレシチンを含有することを特徴とするW/O/W型複合エマルジョン。例文帳に追加

This W/O/W composite emulsion comprises (A) a silicone oil, (B) cholesterol and/or phytosterol and (C) a lecithin such as soybean lecithin, egg yolk lecithin and hydrogenated substance thereof and phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, phosphatidylserine, phosphatidylglycerol, phosphatidylinositol, a sphingophospholipid, phosphatidic acid, lysophosphatidylcholine or a mixture thereof. - 特許庁

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