意味 | 例文 (147件) |
味付のりの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 147件
味を付けている海苔を「味付け海苔」と言う。例文帳に追加
Seasoned nori is called 'aji-tsuke nori (seasoned or flavored nori).' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
味付け海苔および味付け海苔の製造方法例文帳に追加
SEASONED LAVER AND ITS PRODUCTION - 特許庁
味付けのり及び焼きのり例文帳に追加
SEASONED LAVER AND TOASTED LAVER - 特許庁
甘味料組成物、甘味付与方法およびその利用例文帳に追加
SWEETENER COMPOSITION, METHOD FOR IMPARTING SWEETNESS AND APPLICATION THEREOF - 特許庁
味付け海苔の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF SEASONED LAVER - 特許庁
味付海苔の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR MANUFACTURING SEASONED LAVER - 特許庁
板海苔に味付けタレを塗布したのち、粉末酢を散布して、酸味と甘味のバランスが程良くした甘酢風味味付け海苔。例文帳に追加
The seasoned laver properly balanced in the acid taste and the sweet taste is provided by applying dripping a reasoning liquid for tasting to plate laver and subsequently spraying powdery vinegar. - 特許庁
従来よりも後味に優れる味付け海苔に仕上げることができる味付け海苔用調味液を提供しようとするもの。例文帳に追加
To provide a seasoning liquid for seasoned laver which allows finishing to a seasoned laver more excellent in an aftertaste than conventional products. - 特許庁
調味料が舌に残る感じを抑えた味付け海苔の調味液を開発することにある。例文帳に追加
To develop a seasoning liquid for a seasoned laver with a suppressed feeling of the seasoning remaining on the tongue. - 特許庁
薬味付け焼海苔の製造方法及び焼海苔例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING TOASTED LAVER WITH SEASONING MATERIAL, AND TOASTED LAVER - 特許庁
従来の味付け海苔には見られなかった食酢を主体とした酸味の割合を強化して、酸味と甘味の程良いバランスを醸し出すことができる甘酢風味味付け海苔を提供する。例文帳に追加
To provide seasoned laver having a taste of sweetened vinegar, creating proper balance between an acid taste and a sweet taste, which has not been available, by enforcing a rate of the acid taste with vinegar as a main ingredient. - 特許庁
海苔類原藻を主体とする調味付け食材、調味付け包装食品及びその製造方法例文帳に追加
SEASONED FOODSTUFF CONSISTING MAINLY OF RAW ALGAE OF LAVER, PACKAGED SEASONED FOODSTUFF AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
加工味付け海苔とその製造法ならびに装置例文帳に追加
PROCESSED SEASONED LAVER, AND METHOD AND APPARATUS EACH FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
味付け黒板海苔およびその製造方法例文帳に追加
SEASONED LAVER SHEET HAVING BLACK PLATE APPEARANCE AND METHOD OF PRODUCING THE SAME - 特許庁
この下味用調味料を浸透させて乾燥した海苔に、所定量の味付け用調味液を均一に浸透させながら含水率を調節することで均一に水分及び調味料が浸透し、且つ、風味の豊かなソフト海苔ふりかけを得る。例文帳に追加
As a result of this, the soft laver seasoned dried flakes for sprinkling over rice is evenly infiltrated with moisture and preliminary seasoning and has rich flavor. - 特許庁
コラーゲンを備えた新規な味付けのり及び焼きのりを提供する。例文帳に追加
To provide new seasoned laver and toasted laver containing collagen. - 特許庁
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、かしも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To develop a method for producing seasoned layer which has a good taste and can simply be produced without adhering a seasoning solution to hands and resin sheets. - 特許庁
天然のバターの良好な香味を食品に付与することができる香味組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a flavor composition capable of imparting good flavor of natural butter to food products. - 特許庁
シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する。例文帳に追加
To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver. - 特許庁
味付け海苔(あじつけのり)は、主に醤油と砂糖、香辛料などで味付けした加工海苔製品の総称。例文帳に追加
Ajitsuke nori (nori flavored with soy sauce, mirin and seasonings) is a generic term for processed nori (dried laver seaweed) products mainly seasoned with soy-sauce, sugar, and spices. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
尚、味付け海苔の発明は山本海苔店2代目山本德治郎。例文帳に追加
Ajitsuke nori was invented by the second generation of the Yamamoto Noriten Company, Tokujiro YAMAMOTO. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
シート状味付け海苔、その製造法及び海苔巻きむすび例文帳に追加
SHEET-LIKE SEASONED DRIED LAVER, METHOD FOR PRODUCING THE LAVER, AND RICE BALL ROLLED IN DRIED LAVER - 特許庁
濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液の提供、および飲料、調味料への発酵風味付与剤としての利用。例文帳に追加
To provide a method for producing a fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor and usable as an agent for imparting fermentation flavor to drink and seasoning. - 特許庁
どちらの料理にも太い麺と濃厚な味付けのスープが含まれます。例文帳に追加
Both dishes contain thick noodles and a richly flavored soup. - 浜島書店 Catch a Wave
原藻生海苔の状態において味付を行うこと、特に、味付海苔の製造方法において原藻生海苔を抄く前の任意の段階、例えば、上記の精錬工程(6)で味付も併せて行うことを特徴とする、味付生乾海苔の製造方法。例文帳に追加
A method for manufacturing the seasoned raw and dried laver includes: seasoning in the condition of raw algae raw laver; and especially, in the manufacturing method of seasoned laver, seasoning at the same time in an optional stage before drying the raw algae raw laver, for example, in the refining step (6). - 特許庁
調味料含有空気中の調味料11の含有量は、味付け空間20内の食品10に付着させるべき調味料11の量よりも多い所定の範囲に維持される。例文帳に追加
A content of the seasoning 11 in the seasoning-containing air is maintained in a such prescribed range as to be higher than an amount of the seasoning 11 which should be adhered to the food 10 in the seasoning space 20. - 特許庁
低カロリー化を目的として、アセスルファムカリウムのような高甘味度甘味料を用いた低アルコール飲料において、その良好な呈味を整え、かつ、該呈味を長期保管に対して保持するために、アセスルファムカリウムのような高甘味度甘味料の安定性と酸味付与とを両立させ、長期安定した呈味の高呈味低アルコール飲料を提供する。例文帳に追加
To provide high-taste low-alcohol drink with long term stable taste in which good taste is adjusted and stability and acidity provision are compatibly attained high sweet sweetener such as acesulfame potassium for preserving the taste in the long term storage in the low alcohol drink using highly sweet sweetener such as the acesulfame-potassium in order to lower calorie. - 特許庁
実際に食品に付着する調味料の量を所望の範囲に維持することが容易となる味付け装置を提供する。例文帳に追加
To provide a seasoning apparatus making it easy that an amount of a seasoning to be actually adhered to a food is maintained in a desired range. - 特許庁
煩雑で時間がかかる味付工程及びその後の乾燥工程を経ずに、簡略・簡素な工程で味付乾海苔又は味付焼海苔を製造すること。例文帳に追加
To manufacture a seasoned dried laver or a seasoned toasted laver with a simple step without going through a complex and time consuming step of seasoning and a step of drying thereafter. - 特許庁
海苔を好む人の嗜好度及び趣向に合う味及び栄養価を有する薬味付け焼海苔を選択的に摂取し得るようにする薬味付け焼海苔の製造方法及び焼海苔を提供することである。例文帳に追加
To provide a method for producing toasted laver with a seasoning material by which the laver having a taste suitable for a favorite degree and a purpose of a person preferring the laver, and a nutritive value is selectively provided, and further to provide the toasted laver. - 特許庁
わさびで風味付けされた低カロリータイプの酸性水中油型乳化状調味料であって、保存後においてもわさび特有の良好な辛味を有している酸性水中油型乳化状調味料を提供する。例文帳に追加
To provide an acidic oil-in-water type emulsified seasoning in a low-calorie type, flavored with Japanese horseradish, and having good sharp taste peculiar to the Japanese horseradish even after preservation. - 特許庁
味付け海苔の製造工程において、搬送手段上を移動する黒海苔の片面に、醤油や砂糖を含む調味液を塗布すると共に、青海苔をふりかけ、他の面に醤油や砂糖を含まない調味液を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加
This method for producing seasoned laver comprises coating one surface 1a of black laver 1 moved on a carrying means with a seasoning solution 2a containing soy sauce and sugar, scattering green laver 3 on the seasoned surface, and then coating the other surface 1b with a seasoning solution 2b not containing soy sauce and sugar. - 特許庁
味付海苔1は、海苔本体2の片面に、加熱による焦げ目を有する醤油ベースの調味料3と、調味料3の中に部分的に埋没しかつ部分的に露出した粒状体からなる食塩4とが付着してなる。例文帳に追加
This seasoned laver 1 is obtained by making a soy sauce-based seasoning 3 providing a scorch mark with heating and common salt 4 composed of a granular material partially embedded in the seasoning 3 and partially exposed to the surface adhere to one surface of the laver body 2. - 特許庁
味付け海苔の製造工程において、搬送手段(A)上を移動する海苔(1)の片面(1a)に、醤油や砂糖を含む調味液(2a)を塗布し、他の面(1b)に醤油や砂糖を含まない調味液(2b)を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加
In the manufacturing process of toasted and seasoned laver, a seasoning liquid 2a containing soy sauce and sugar is applied on one surface side 1a of the laver 1 moving on a transferring means, and a seasoning liquid 2b containing no soy sauce nor sugar is applied on the other surface side 1b. - 特許庁
乳酸菌として有胞子性乳酸菌を用い、味付海苔3の製造段階で有胞子性乳酸菌を添加した調味液9をシート状の海苔に塗布、乾燥させ、海苔1の一方の面に有胞子性乳酸菌を有する調味液からなる味付層2を形成する。例文帳に追加
This toasted and seasoned laver 3 is obtained by spreading a seasoning solution 9 containing Lactobacillus sporegenes as the lactic acid bacterium over the laver sheet 1 during the production process and drying it, to provide a seasoned layer 2 composed of the seasoning containing Lactobacillus sporegenes on one side of the laver sheet 1. - 特許庁
炊飯後の米飯に調味液と低粘性糊料が添加されていることを特徴とする味付け飯である。例文帳に追加
This seasoned boiled rice is obtained by adding a seasoning liquid and a low-viscosity paste material to the boiled rice after the boiling. - 特許庁
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、しかも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To provide a method for preparing toasted and seasoned laver which can prepare the laver having good taste, at the same time has no trouble of attaching of a seasoning liquid on hands or a resin sheet and further enables the easy preparation of the toasted and seasoned laver. - 特許庁
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