1016万例文収録!

「品質を改良する」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 品質を改良するに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

品質を改良するの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 443



例文

脱水ケーキから高品質改良土を生成することができる脱水ケーキ細粒化機械を提供する例文帳に追加

To provide a dewatered cake pulverizing machine capable of forming high quality reformed soil from a dewatered cake. - 特許庁

α−1,6グルコシド結合を1つ以上有する三糖類分岐オリゴ糖を含有する蛋白系加熱調理食品の品質改良剤。例文帳に追加

This quality-improving agent for protein-based thermally cooked foods contains a trisaccharide branched oligosaccharide having one or more α-1,6-glycoside bonds. - 特許庁

回復した信号の知覚的品質が高い改良されたオーディオ符号化を提供する問題を解決することである。例文帳に追加

To provide improved audio coding in which perception quality of a restored signal is high. - 特許庁

視認画像品質検査の必要のない、明確で判読可能な二値画像を生成することができる改良型走査システム及びプロセスを提供する例文帳に追加

To provide an improved scanning system and process capable of forming a clear and legible binary image requiring no visual inspection of image quality. - 特許庁

例文

デンプンの品質改良剤として、分子量が5.0×10^5g/mol以上のフェヌグリークガムを含有することにより、デンプンの短期間老化を抑制する例文帳に追加

The starch quality-improving agent comprises fenugreek gum with a molecular weight of ≥5.0×10^5 g/mol so as to suppress the short-period aging of the starch. - 特許庁


例文

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed breads comprises alginic ester and foaming powdery oil and fat. - 特許庁

乳化剤、糖類およびジアセチル酒石酸モノグリセリドのラメラ構造体を含有することを特徴とする食品用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for food contains an emulsifying agent, a saccharide and a lamella structure of a diacetyl tartaric acid monoglyceride. - 特許庁

生揚げの外観、食感ともに良好であり、且つ離水を抑制することができる生揚げ用品質改良剤を提供することである。例文帳に追加

To provide a quality improver for a fried bean curd which provides good appearance and texture of the fried bean curd, and is capable of inhibiting the syneresis. - 特許庁

食肉とともに水溶性天然高分子物質と有機酸塩とを混合することを特徴とする惣菜食品の品質改良方法である。例文帳に追加

The method for improving quality of the prepared food comprises mixing meat with the water-soluble natural substance and the organic acid salt. - 特許庁

例文

歯車付き製作品を精密加工するための、生産性と品質において優れた改良された加工方法を提供する例文帳に追加

To provide a working method for precisely working a toothed product, which is excellent in productivity and quality and improved. - 特許庁

例文

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed bread contains alginic ester and foaming powdery oil and fat, wherein the alginic ester accounts for 20-80 mass% and the foaming powdery oil and fat accounts for 20-80 mass% in the quality improver. - 特許庁

発泡高分子材料の表面特性及び/又はコーティング品質を改良する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for improving surface characteristics and/or coating qualities of a foamable polymer material. - 特許庁

回復した信号の知覚的品質が高い改良されたオーディオ符号化を提供する問題を解決することである。例文帳に追加

To provide an improved audio coding that yields a high perceptual quality of a recovered signal. - 特許庁

穀粉食品におけるスペックの発生を防止するための食品用品質改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improver for food product which prevents formation of specks in cereal flour food product. - 特許庁

焼き菓子類及び蒸上菓子類について、調製時の品質向上及び、保存時における品質劣化を防止し、食感を向上させる菓子類用食感品質改良剤の提供、及び該菓子類用食感品質改良剤含有する菓子類用生地の提供、並びに食感及び品質が向上した焼き菓子類及び蒸上菓子類の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a palate feeling and quality improving agent for confectionery improving quality at the time of preparing, preventing quality deterioration at the time of preserving and improving palate feeling for baked confectionery and steamed confectionery, to provide confectionery dough containing the palate feeling and quality improving agent for confectionery, and to provide a method for producing the baked confectionery and the steamed confectionery each improved in palate feeling and quality. - 特許庁

米飯の風味や食感、艶などの品質を変えることなく、製造時の機械適性を改善する米飯用ほぐれ改良剤、及びこのほぐれ改良剤を使用した米飯の製造方法を提供することを目的とする例文帳に追加

To provide an improver of unloosening of cooked rice, capable of improving mechanical suitability at the time of production without changing the properties of the cooked rice such as flavor, texture and gloss, and further to provide a method for producing the cooked rice by using the improver of the unloosening. - 特許庁

本発明は泥土を改良土にリサイクルするに当り、品質の安定した良好な改良土をバッチ式で量産する装置を得ることを目的とする例文帳に追加

To obtain a mud recycle apparatus which, when mud is recycled to improved soil, mass-produces excellent improved soil having stable quality by a batch method. - 特許庁

粘性の強い土を含む地盤に対しても、掘削した土砂を細かく攪拌しつつ固化材と混合することにより、品質の優れた柱状改良杭を形成することができる柱状改良用撹拌装置を提供する例文帳に追加

To provide an agitating device for columnar improvement, which enables a columnar improved pile excellent in quality to be formed even on the ground containing high viscosity soil, by mixing excavated sediment with a solidification material while finely agitating the excavated sediment. - 特許庁

複雑な型式の箱でも高い生産速度と高い品質で製造することができるように、製函機の集合・押圧装置を改良する例文帳に追加

To improve a gathering/pressing device of a box making machine capable of manufacturing even a complex shaped box with a high quality at a high manufacturing speed. - 特許庁

耐フェロタイプ化で、映画館で見る間に改良された画像品質及びサウンドトラック再生を有し、汚れ及び摩耗の発生に対する改良された耐性を有する映画プリントフィルムを提供する例文帳に追加

To provide a ferrotype resistant motion picture printed film having improved image quality and soundtrack reproduction when seen at a movie theater and having improved stain and wear resistances. - 特許庁

混合容器内で移送される土砂の量を正確に測定することができ、もって土砂と土質改良材との混合比を極めて正確に制御することにより、高品質改良土を生成できるようにする例文帳に追加

To generate high-quality improved soil by accurately measuring the quantity of the sediment transferred in a mixing container, and controlling the mixing ratio of the sediment and a soil improving material very accurately. - 特許庁

食品、特には穀粉を主成分として使用する食品の品質改良法、詳細には、食品の製造工程、製造条件を変える必要なく、食品の食感、保水性、安定性などの改良する方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for improving quality of food in particular containing cereal flour as a main ingredient, by which palate feeling, moisture retainability, stability and the like each of food are improved without changing a food production process and production condition. - 特許庁

天然物だけで製造でき、化学合成添加物が使用されないパン用品質改良剤に関し、特に、焼上がり形状がよく、ボリューム感があり、ソフトな食感(老化抑制)に優れ、さらに戻り臭といわれる油脂の酸化臭を抑制した風味に優れ、着色のないパンを得ることができるパン用品質改良剤、この品質改良剤を用いた、種生地、パンを提供する例文帳に追加

To provide a quality improving agent for bread producible only by using natural materials and free from chemically synthesized additive, especially an agent giving bread having good baked shape, high voluminousness, excellent soft palatability (aging resistance), and suppressed oxidation odor of oil-and-fat called as "odor return", and provide leaven dough and bread produced by using the quality improving agent. - 特許庁

回転軸の正転又は逆転に略同期して供給材料用経路を切換可能にし、かつ簡単に切換不能にすることにより、地盤改良工法に対する汎用性、装置信頼性、効率施工、改良品質を向上する例文帳に追加

To enhance general-purpose properties for a method for soil improvement, device reliability, efficient execution of work and improved quality by making path for a feed material switchable in approximate synchronization with normal/reverse rotation of a rotating shaft and easily making the path unswitchable. - 特許庁

駆動走行移動で発生する仕上がり改良地盤の不陸を防止し、走行改良域に隣接する改良土の巻き込みを防止して、混合精度のよい高品質の固化地盤を得る超軟弱地盤の表層部固化処理装置及びその処理工法を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus and a construction method for solidification treatment for a surface layer part of ultra-soft ground, which can offer high-quality solidified ground excellent in mixing accuracy, by preventing unevenness of finished improved ground from being caused by driving traveling movement and preventing entanglement of unimproved soil adjacent to a traveling improvement area. - 特許庁

保護膜を改良して走査放電遅延時間を短くし,表示品質を改善したプラズマディスプレイパネルを提供する例文帳に追加

To provide a plasma display panel in which an improved protection film is used to shorten the scan discharge delay time, allowing improved display quality. - 特許庁

再送制御を行うことにより、通信の品質を高めることができるように改良された無線通信装置を提供する例文帳に追加

To provide radio communications equipment which is improved so as to enhance the quality of communication by performing retransmission control. - 特許庁

原位置固化工法を行う現場において、地盤改良材料としての、固化材スラリーを簡易にかつ一定の品質を確保して製造する例文帳に追加

To simply manufacture a solidifier slurry as a soil-improvement material by ensuring constant quality in a site where an in-situ solidifying construction method is conducted. - 特許庁

経時保存性を改良し、硬調で高品質な画像再現性を得られる熱現像写真感光材料の包装方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for packaging a heat-developable photographic sensitive material by which temporal preservability is improved and high contract and high quality image reproducibility is obtained. - 特許庁

液晶パネルを囲むベゼルの連結部分に段差が生じないように改良して品質を向上させた液晶モジュールを提供する例文帳に追加

To provide a liquid crystal module which is improved in quality by improving a liquid crystal panel so that level difference is not caused at a connection part of the bezel surrounding a liquid crystal panel. - 特許庁

荷重を適正に支持できるための張地取付構造を改良工夫することにより、張地付き家具の品質の向上や軽量化等を図る。例文帳に追加

To improve the quality and WEIGHT a furniture with a furnishing textile by making an improvement in the textile fixing structure for supporting the tension. - 特許庁

アクセスポイントの切り替え時のデータ損失を改良し、品質を向上した電話システムを提供する例文帳に追加

To provide a telephone system with the quality enhanced, by improving data loss when an access point is switched. - 特許庁

ラッチニードルを改良して、多面的に使用可能に構成しかつ所期の品質を備えた緯編み製品を編成できるようにする例文帳に追加

To knit a filling knitted fabric product having desired qualities by improving a latch needle and making the latch needle usable for general purposes. - 特許庁

このことにより、凍結・解凍を経ても皮の生地物性を損ねることなく、澱粉老化に伴う品質劣化を改良することができる。例文帳に追加

Quality degradation caused by the starch retrogradation can be retarded by using the skin without deteriorating the dough quality of the skin even after freezing and thawing. - 特許庁

穀物類の品質(内色相,過酸化物値など)および保持期間を改良し、かつ、該穀物類を含む食材で調理された食品の品質(縞目立,食感,旨味など)を改良すると共に、その保持を長期間可能にすることのできる穀物類の機能転写処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of the function-transfer of cereals capable of improving the qualities (an inner hue, a peroxide content, etc.), and preservation period of cereals, also qualities (a striped appearance, an eat feeling, a deliciousness, etc.), of a food cooked with a food material containing the cereals and enabling the long time preservation thereof. - 特許庁

タバコの品質改良し、且つタバコの風味を改変するため、タバコ材料をフェノール酸化酵素で処理して改良されたタバコ材料を提供する例文帳に追加

To provide an improved tobacco material obtained by treating the tobacco material with a phenol oxidizing enzyme to improve the quality of tobacco and modify the flavor of tobacco. - 特許庁

食品衛生上安全な酵素剤を、品質改良剤として少量添加することによって、食感が良好で、かつ、生地の機械耐性や伸展性にも優れたパンを得ることのできる、パン用品質改良剤を提供することを課題とする例文帳に追加

To obtain a quality-improving agent for bread, capable of obtaining the bread having a good eat feeling, and also excellent in the mechanical tolerance and extensibility of its dough by adding an enzymatic agent having safety in food sanitation, as the quality-improving agent. - 特許庁

地盤に改良連続壁体を造設して地盤の支持力を向上させる地盤改良工法において、地盤の土砂と固化材スラリーとを十分に混合して、安定した品質改良連続壁体を造設する手段を提供すること。例文帳に追加

To provide a ground improving method for improving the bearing power of a ground by constructing an improved continuous wall in the ground and means used therein for constructing the improved continuous wall having stable quality by sufficiently mixing sediment in the ground and solidifying material slurry. - 特許庁

地盤に改良表層体を造設して地盤の支持力を向上させる地盤改良工法において、地盤の土砂と固化材スラリーとを十分に混合して、安定した品質改良表層体を造設する手段を提供すること。例文帳に追加

To provide a ground improving method for improving the bearing power of a ground by constructing an improved surface layer in the ground and means used therein for constructing the improved surface layer having stable quality by sufficiently mixing sediment in the ground and solidifying material slurry. - 特許庁

乳化剤およびゲル形成物質を含有し、該乳化剤がラメラ構造体を形成する食品用品質改良剤。例文帳に追加

The food product-conditioning agent includes an emulsifier and a gel-forming substance, and the emulsifier forms a lamellar structure. - 特許庁

処理されたスピーチの了解度および知覚品質を改良するスピーチ強調システムは、周波数変換器およびスペクトル圧縮器を含む。例文帳に追加

A speech enhancement system that improves the intelligibility and the perceived quality of processed speech includes a frequency transformer and a spectral compressor. - 特許庁

パケット交換網、特に音声VOIP網における通話品質を評価するための改良パラメーターを得る。例文帳に追加

To obtain an enhanced parameter for assessing a speech quality in a packet switched network, particularly in an audio VoIP network. - 特許庁

さらに、加圧は、製品品質を改良するために、250psi(17.6kg/cm^2)を越えない範囲内で変えられる。例文帳に追加

The pressurization can be varied in the range not exceeding 250 psi(17.6 kg/cm^2) to improve the product quality. - 特許庁

これにより、基板の熱予算を減らし、基板上に形成されるデバイスの品質及び性能を改良する例文帳に追加

This reduces the thermal budget of the substrate and improves the quality and performance of the devices formed on the substrate. - 特許庁

MOCVD法による強誘電体材料薄膜の品質、特性を生産性を低下させずに改良すること。例文帳に追加

To improve the quality and characteristics of a ferroelectric substance material thin film by an MOCVD method without reducing the productivity. - 特許庁

小麦粉・米粉を用いたケーキやパン(以下、ケーキ類という)、てんぷらの衣およびスープ類の品質改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improving agent for cakes or breads (hereinafter cakes) using wheat flour or rice flour, deep fry batter for Tempura, and soups. - 特許庁

処理されたスピーチの了解度および知覚品質を改良するスピーチ強調システムは、周波数変換器およびスペクトル圧縮器を含む。例文帳に追加

A speech enhancement system which improves intelligibility and perception quality of processed speech includes a frequency transformer and a spectrum compressor. - 特許庁

スマッジ耐性及び画像品質改良すべく、オフセット媒体上のインクジェット画像をカレンダ後処理に付する例文帳に追加

In order to improve smudge resistance and image quality, an ink-jet image on a offset medium is subjected to a post calendaring process. - 特許庁

環境負荷の小さい技術で、園芸材、土木材、土壌改良材等の品質を有した多孔質粒状体を製造する例文帳に追加

To provide a method for producing with a technique with small environmental loading a porous granular body having the quality of a gardening material, a construction material, a soil improvement material, or the like. - 特許庁

例文

当該玉子焼用品質改良剤を含む水相部を攪拌混合して調製し、卵部と混合してから焼成する例文帳に追加

The water phase part containing the quality improver for fried eggs is prepared through being stirred and mixed, and mixed with the egg part, then the mixture is baked. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS