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旨味を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 313



例文

胚芽を含むマメ科植物若しくは胚芽を含むイネ科植物の種子、またはマメ科植物若しくはイネ科植物の胚芽を60℃以下の温度で水に浸漬して、フィチン酸、イノシトールおよびナイアシンを富化する方法であり、この方法で得られた食品は、健康増進や美容に優れ、また旨味も向上している。例文帳に追加

The method for enriching phytic acid, inositol and niacin comprises soaking seeds of leguminous plant or gramineous plant both containing embryos, or embryos of leguminous plant or gramineous plant, in water at60°C, and the foods obtained by the method are suitable for promotion of health or cosmetic and have improved taste. - 特許庁

このサンマ・チーズ珍味22においては、所定形状の味付サンマ肉片20とチーズ片21とが一体的に組合わさり、味付サンマ肉片20がチーズと緻密かつ濃密に交じり合いサンマ本来の旨味を発現し、サンマ味とチーズ味との相乗効果がすばらしく効いて非常に美味である。例文帳に追加

In the delicacy 22 composed of Pacific saury and cheese, seasoned Pacific saury meat piece 20 having a prescribed shape is integrally combined with a cheese piece 21 and the seasoned Pacific saury meat piece 20 is compactly and thickly mixed with the cheese piece to develop delicious taste from the original teste of Pacific saury and the delicacy 22 is very tasty because of a strong synergistic effect between Pacific saury taste and cheese taste. - 特許庁

容器詰め半生状麺類に関し、特に、工場出荷後、常温下でも長期間に渡る保存が可能であって、しかも、開封、調理して摂取する段階の食味が、製造過程で所定の時間熟成して旨味を増した直後の半生状麺の弾力性と歯触り、それに良好な色調と風味とが保持されるようにした、新規な構造からなる容器詰め半生状麺類を提供する。例文帳に追加

To provide packaged half raw noodles with a new structure, especially packaged half raw noodles preservable for a long period even at normal temperature after factory shipment and sustaining springiness, sense of touch by teeth, excellent tone of color and flavor of half raw noodles just after being increased in deliciousness of taste through ripening for a prescribed time in a production process at the stage of opening, cooking and ingesting. - 特許庁

腐敗しやすいため有効に活用されずに廃棄されるオカラを大量に食品として再利用するため、これを除菌効果のある食品に含有させるという簡便且つ安全な方法によって、オカラが有する旨味成分を飲食物などに付与することができる調味料を構成する。例文帳に追加

This seasoning is such one as to enable foods/drinks to be imparted with the delicious ingredient contained in bean-curd refuse through an easy and safe method wherein the bean-curd refuse discarded without being utilized because of difficulty of effective utilization due to its perishable nature can be reused in large quantities as an edible product to include the bean-curd refuse into a food having germ eliminating effect. - 特許庁

例文

現在の炊事に用いられているガスや電気による熱エネルギー源が単なる加熱にのみ利用されていることを鑑みて、嗜好品たる食品を製造することを目的とする炊事に要する熱エネルギー源を食品自体の更なる旨味の向上を図り得る付加価値の高いエネルギー源を用いることを本願発明の本質的課題とする。例文帳に追加

To provide a cooking method wherein an energy source with a higher added value to further improve the taste of food itself is used as the thermal energy for cooking to produce food of luxuries, considering that the sources of thermal energy by gas and electricity used in the current cooking are only used for mere heating. - 特許庁


例文

本発明に係る凍結濃縮つゆは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、醤油、かえし、アミノ酸液、糖類、発酵調味料、清酒、旨味調味料の少なくとも一つを混合してストレートつゆを生成し、該つゆを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加

The freeze-concentrated soup is produced by adding one or more components selected from soy sauce, soup stock, amino acid liquid, sugar, fermented seasoning, Japanese rice wine and tasty seasoning to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained straight soup at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。例文帳に追加

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced. - 特許庁

その後水処理で失われたミネラル、ビタミン等を補う為に、特定の機能水及クエン酸等で処理して粘度を下げると共にPHを所定値に整え、更に所望の栄養分並びに微量のイオン化したミネラル成分を加えてペ−スト状昆布基材とし、得られた基材に、特定割合の機能水をと好み又は必要に応じて他の栄養分、ビタミン類、旨味成分等を添加して種々の液体調味料にする。例文帳に追加

The base material thus obtained is added with functional water with a specific ratio, and through preference or if necessary, other nutrition, vitamins, and delicious components to bring into various liquid seasoning. - 特許庁

Uチューブ形HEPAフィルター1で比較的大きな粒子状物質を衝突除去し、未処理の微細粒子を連層した円形単板HEPAフィルター3で、拡散除去するとともに、Uチューブ形HEPAフィルター1に充填した微粉活性炭2で、まろやかで旨味のある構造としたたばこフィルター。例文帳に追加

This cigarette filter is characterized by collision-removing relatively large particle-like substances with a U tube type HEPA filter 1, diffusion-removing with a circular single plate HEPA filter 3 continuously layered with untreated fine particles, and forming a mild good taste with fine activated carbon 2 filled in the U tube type HEPA filter 1. - 特許庁

例文

畜肉加工食品を冷蔵、或は冷凍して流通させ、畜肉加工品が未調理の場合には調理加熱、調理加熱済みの場合には再加熱して喫食する何れの場合にも、ジューシー感があって、旨味のある畜肉加工品の製造を可能にする油脂組成物の開発とそれを使用した畜肉性加工品を得ること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition enabling production of meat processed products which have juicy feeling and deliciousness even in any case of eating by cooking when the meat processed product is uncooked and by reheating when the product is cooked, through refrigerating or freezing the meat processed food to circulate. - 特許庁

例文

除タンニン処理により茶抽出物のカテキンを除去した後、グルタミナーゼを作用させて茶抽出物に含まれるテア二ンをグルタミン酸に変換することによりグルタミン酸が効率的に生成し、グルタミン酸含量が高くγ−アミノ酪酸の製造原料や食品の旨味を増強する食品添加剤などとして有用なグルタミン酸含有食品素材が得られる。例文帳に追加

This glutamic acid-containing food material having high glutamic acid content and useful for a production raw material of γ-aminobutyric acid and a food additive for reinforcing the deliciousness of a food is obtained by removing catechin from the tea extract by tannin-removing treatment and efficiently producing glutamic acid through making glutaminase act to convert theanine contained in the tea extract into glutamic acid. - 特許庁

米類である精米、玄米、もち米、無洗米を炊飯するに当り常にその旨味や風味を最大限に引き出し安定した炊飯が可能となり且つ、炊飯時における米の品質劣化並びに栄養成分の低下流出を常に最小限に抑える事を可能とする炊飯米品質活性向上剤となる食品調味添加物の発明例文帳に追加

To provide an agent for improving quality and activity of cooked rice with which the taste and flavor of rice such as polished rice, unpolished rice, glutinous rice or wash-free rice is drawn out to the full when boiled and thereby the rice is stably cooked, and quality deterioration of the rice and decrease and flow of nutrient components are always suppressed at a minimum when cooking the rice. - 特許庁

例文

豆腐製造工程における豆乳の凝固反応終了時に、麹菌アスペルギルスオリゼ由来のプロテアーゼ溶液を凝固物中に添加、混合した後、すぐに型箱中に移して成型処理を行うことで、成型工程中に該凝固物に含まれるタンパク質をペプチド及びアミノ酸に分解させて、チーズ様な滑らかさや旨味を増強させた豆腐の製造を特徴とするチーズ様豆腐の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing the cheese-like bean curd enhanced in cheese-like smoothness and taste comprises admixing a proteases solution derived from Aspergillus oryzae with a coagulated product when the coagulation reaction of soybean milk is terminated in a bean curd production process and soon moving the product into a mold box for subjecting to a molding process and dissolving protein contained in the coagulated product into peptide and amino acid during the molding process. - 特許庁

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