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旨味を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 313



例文

本発明は、ビール系飲料および焙煎飲料の濃厚感、旨味を付与する風味付与剤を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor enhancer for enhancing the full body and Umami taste of beer and beer-like beverage and beverage of a roast material. - 特許庁

ナトリウム系旨味成分及びマンゴスチン抽出物を含有してなることを特徴とする調味料組成物。例文帳に追加

This seasoning composition comprises a sodium-originated delicious taste component and mangosteen extract. - 特許庁

ノロウイルス食中毒を起こす危険性の低い安全な牡蠣を、牡蠣の旨味・食感・外観などの低下を抑制しつつ提供する。例文帳に追加

To provide safe oyster having a small risk of causing norovirus food poisoning while inhibiting lowering of deliciousness/texture/appearance of oyster. - 特許庁

大豆をはじめとする難消化性の食用種子の栄養分や旨味成分を引き出す新規の食用種子に基づく食品(加工物)を提供する。例文帳に追加

To provide a new food (processed product) based on edible seeds, drawing nutriment and delicious component of digestion-resistant edible seeds, represented by soybeans. - 特許庁

例文

均一な食感及び旨味を得ることができる肉材料、カツレツ材料、及びカツレツを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a meat material, a cutlet material, and a cutlet each enabling obtaining uniform palate feeling and deliciousness. - 特許庁


例文

これにより、従来のものよりも熟成風味と旨味が強化された酵素処理チーズを得ることができる。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to obtain the enzyme modified cheese fortified in mature flavor and deliciousness than conventional cheese. - 特許庁

従来にはない新鮮な風味と旨味を有する、野菜類や果実類から風味成分を抽出した風味油を提供する。例文帳に追加

To provide flavor oil having unconventional fresh flavor and deliciousness, and having flavor components extracted from vegetables and fruits. - 特許庁

解凍時にドリップのほとんど出なく、かつ、旨味を維持する肉類を得ることができる、肉類の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a meat processing method for obtaining meat which causes almost no drip when thawing, and retains deliciousness. - 特許庁

茶由来成分のみで製造される茶飲料であって、茶本来の旨味・コク味を有し、かつ豊かな香りを有する茶飲料を提供することにある。例文帳に追加

To provide a tea beverage produced only with tea-derived component, having both deliciousness and full-bodied taste, and also having rich aroma. - 特許庁

例文

生茶葉特有のフレッシュな香りを有し、旨味の強い清澄な茶類エキスの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing clear tea extract having flesh flavor peculiar to raw tea leaves, and strong palatability. - 特許庁

例文

小麦粉独特の風味及び旨味を有するとともに、独特の食感を有するパン類を製造することができる。例文帳に追加

To provide a method for producing bread having both the flavor and palatability peculiar to wheat flour and unique palate feeling. - 特許庁

従来にはない新鮮な風味と旨味を有する、野菜類や果実類から風味成分を抽出した風味油の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing flavor oil having new fresh flavor and taste, and obtained by extracting flavor components from vegetables or fruits. - 特許庁

生イカよりも旨味が増強された干しイカを製造する等の水産物、農産物の含有アミノ酸を増大させる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for increasing the contents of amino acids in marine products or farm products, for example, in producing dried cuttlefish having more increased deliciousness than that of raw cuttlefish. - 特許庁

旨味や厚み、複雑さ、ボディ感ではなく、塩味の持続感が十分に付与された、ノンオイルまたは低オイルの酸性食品を提供すること。例文帳に追加

To provide non-oil or low-oil acidic food including liquid seasoning to which duration of salty taste feeling, not body taste, thickness, complexity nor bodily feeling, is sufficiently imparted. - 特許庁

本発明の課題は、比較的簡便な方法で、渋味が抑えられ、旨味・コク味が強化された容器詰緑茶飲料を提供することである。例文帳に追加

To provide a container-packed green tea beverage having reduced astringency, and enhanced deliciousness and rich taste. - 特許庁

本発明の課題は、渋味が抑えられ、旨味・コク味が強化された容器詰緑茶飲料を提供することである。例文帳に追加

To provide a container-packed green tea beverage having reduced stringency, and enhanced deliciousness and rich taste. - 特許庁

また肉質の食感、食味をそこなうことなく、ふぐ本来の旨味を際立たせる方法として、オイル漬にして加熱し、形成することにした。例文帳に追加

Furthermore, heating and forming in oil pickling are provided as a method for making the deliciousness essential to the blowfish outstanding without deteriorating the texture and taste of the meat quality. - 特許庁

全体として、旨味、コク、キレ等、香味のバランスに優れ、しかも香味が相応に深い醸造酢を含有するドレッシングの提供。例文帳に追加

To provide dressing containing brewed vinegar which is excellent as a whole in flavor balance such as taste, body and sharpness, and has adequately deep flavor. - 特許庁

旨味、コク味、塩味が強く、呈味性が改善され、さらに酵母臭の低減された酵母エキスの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a yeast extract having high deliciousness, thickness and saltiness, improved seasoning property and decreased yeast smell. - 特許庁

茶葉本来の旨味を緑茶飲料に付与する一方で、緑茶特有の渋味を抑えた茶エキスを簡便に得る方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily extracting tea extract suppressed in astringent taste particular to green tea while imparting delicious taste inherent in the tea leaves to a green tea beverage. - 特許庁

スープ製造のインラインにおいて簡易かつ迅速に旨味成分を測定し、品質管理することを可能にする。例文帳に追加

To simply and quickly measure and quality-control a flavor component in an in-line manner when a soup is manufactured. - 特許庁

UV−A域の紫外線を乾燥時に照射して、旨味成分のグルタミン酸等のアミノ酸含量を増大させる。例文帳に追加

The marine products or farm products are irradiated with ultraviolet rays in a UV-A area, when they are dried, whereby the contents of delicious taste components such as amino acids, for example, glutamic acid are increased. - 特許庁

製造過程での旨味成分の酸化を抑制して調製することができる粉砕とうがらし及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide ground red pepper which can be prepared by suppressing oxidation of flavor ingredient in a production process and to provide a method for producing the same. - 特許庁

これにより、からすみ風の歯ごたえがあり、味噌の香り、旨味、風味が移入された、あらたな風味のたらこ加工食品が創出される。例文帳に追加

Consequently, the objective cod roe processed food having a chewiness similar to that of Karasumi (dried and smoked mullet roe), a transferred fragrance, flavor and taste of Miso and a new taste is produced. - 特許庁

塩角が取れてまろやかになり、本来有する旨味がより強調されながら、きめ細かく粒径の小さいサラサラとした塩に加工する。例文帳に追加

To process salt to make the corners of the salt removed to round the corner, and to form the salt into fine powdery particles while emphasizing the flavor originally possessed by the salt. - 特許庁

節抽出残渣と醤油麹を用いて、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth by using dried bonito extraction residues and soy sauce malted rice. - 特許庁

脂肪及び加水を増量することなくジューシーでかつ旨味を有するソーセージ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide sausage which is juicy and has a good taste without increasing the contents of fats and water, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

グルタミン酸を外添することなくグルタミン酸含量を高めて、味に厚みが有り、且つ旨味力価の高い酵母エキスを提供する。例文帳に追加

To provide an yeast extract, in which glutamic acid content is increased without adding glutamic acid as an additive, having thick taste and high potency of delicious taste. - 特許庁

炊き上がりのご飯の甘味、旨味、硬さ(弾力)、粘りなどを調整し、きめ細かな炊き分けを実現できる炊飯器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of adjusting the sweetness, flavor, hardness (elasticity), and glutinousness of steaming boiled rice and finely distinctively cooking rice according to a purpose. - 特許庁

イカ肉を捩れるようにして、柔みや旨味感を出すことができるようにし、形状的にも面白い外観を呈することができるようにする。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed squid product capable of presenting softness and deliciousness and interesting appearance even in shape through using twisted squid meat. - 特許庁

即ち、シャリの原因となるチロシン含量を増すことなく、旨味成分のグルタミン酸含量を増加させた納豆を提供すること。例文帳に追加

A bacterial strain having high glutamic acid productivity is selected from variant strains induced from common Bacillus natto and resistant to glutamic acid analogs. - 特許庁

淡色(JAS色番で35番以上)で褐変速度が遅く、しかも旨味が強くて香気に優れた調味液の提供。例文帳に追加

To provide a seasoning solution having a light color (35 or larger JAS color number), a small browning rate, a strong taste and an excellent aroma. - 特許庁

得られた茶は、風味品質がすぐれており、旨味が強いという特徴を有し、また、粉末茶とした場合、すぐれた養毛効果が奏される。例文帳に追加

The tea thus obtained is excellent in flavor and quality and has a feature of strong deliciousness, and further produces an excellent hair-growing effect, when formed into a powdered tea. - 特許庁

旨味と甘味のバランスの良い豆乳や豆腐を作ることのできる大豆の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing soybean, capable of preparing soybean milk and bean curd having good balance of the delicious taste and the sweetness. - 特許庁

これにより、選択された味質情報に基づき茶飲料の味質、例えば、旨味、苦味、甘味、酸味、渋味を変えることができる。例文帳に追加

Thereby, the taste quality of the tea drink, for example, a flavour, a bitter taste, a sweet taste, acidity, and astringency can be changed from the selected taste quality information. - 特許庁

大豆本来の持つ風味を活かし、かつコク、旨味を付与した豆腐を提供することが本発明の課題である。例文帳に追加

To obtain bean curd intended for utilizing flavor inherited from soybeans and giving body and deliciousness. - 特許庁

豆本来の旨味を引き出し、かつ柔らかく仕上げることができる、温泉水を有効活用した煮豆の製造方法等を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled beans, drawing original deliciousness of beans, capable of finishing boiled beans soft, and effectively using hot spring water. - 特許庁

新規な風味、風味改質剤、味覚剤、味覚向上剤、旨味および甘味味覚剤、および/またはそれらの向上剤および使用例文帳に追加

NEW FLAVOR, FLAVOR MODIFIER, TASTANT, TASTE ENHANCER, DELICIOUS AND SWEET TESTANT AND/OR ENHANCER AND USE THEREOF - 特許庁

烏賊など魚介類の塩辛の生臭みを適当に抑制し、従来からの塩辛の味は保持しつつその旨味を引き出すこと。例文帳に追加

To provide salted guts of fish-and-shellfish such as cuttlefish appropriately suppressed in fishy smell, with its deliciousness elicited therefrom while retaining the taste inherent in conventional salted guts. - 特許庁

調味液の食品への染み込み状態をよくしながら食品自体の旨味を最大限に引き出す調理方法,調理機器を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking method and a cooking apparatus ensuring the maximum flavor of food itself while improving the maceration state of the food in seasoning liquid. - 特許庁

食用の養殖魚、特に赤身魚の血合い肉の短期間の劣化による鮮度低下による旨味、風味の低下、悪臭の発生を抑制する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing lowering of deliciousness and flavor and production of odor smell each caused by freshness deterioration of edible cultured fish, especially dark meat of fish with red flesh for a short period. - 特許庁

旨み成分は、特に核酸系旨味成分とLeu-Glu-His-Ala、Ile-Lys-Gln-Asp、Ala-Gln-Pro-Thr、Ala-Gln-Pro-Alaで表されるテトラペプチドからなる。例文帳に追加

There is provided the composition as a seasoning ingredient, especially comprising a nucleic acid-based taste ingredient and one or more tetrapeptides represented by Leu-Glu-His-Ala, Ile-Lys-Gln-Asp, Ala-Gln-Pro-Thr, and Ala-Gln-Pro-Ala. - 特許庁

核酸関連物質中の5’−イノシン酸(IMP)の割合が40%以上で、旨味が増強されたエビ類およびエビ類を10〜50℃の温度で、0.1時間〜24時間保持することを特徴とする核酸関連物質中の5’−イノシン酸(IMP)の割合が40%以上で、旨味が増強されたエビ類の製造方法。例文帳に追加

There are provided shrimps containing 5'-inosinic acid (IMP) at a ratio of40% based on nucleic acid-relating substances and having improved taste and a method for producing the shrimps containing 5'-inosinic acid (IMP) at a ratio of40% based on nucleic acid-relating substances and having improved taste by keeping shrimps at 10-50°C for 0.1-24 hours. - 特許庁

ラーメンの食べ始めから終わるまでの時間全体にわたって適温に保持できるので旨味が損なわれることがなく、又顧客の目の前で沸騰させることにより具材の旨味を積極的に抽出させると共に顧客の感動と驚きを惹起させるラーメンの調理方法を得ること。例文帳に追加

To provide a method for cooking rahmen (Chinese noodle soup) by which rahmen can be maintained to have a moderate temperature during all the time from starting eating to finishing eating so as not to spoil its delicious taste, and the rahmen is boiled in client's sight to positively extract the delicious taste of ingredients and also induce the client's emotion and surprise. - 特許庁

ラーメン提供者が、ラーメンの仕上げの際、ラーメンに添加して、飲食者が嗜好に合わせてスープに溶解させ、ラーメンに旨味、コクを付与することができる背脂ベースの旨味調味料、それを用いたラーメンを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide backfat-based tasty seasoning to be added to Chinese noodles by a Chinese noodle offerer when finishing Chinese noodles, and dissolved in soup by an eater according to preference so as to impart Chinese noodles palatability and body; and to provide Chinese noodles using the seasoning. - 特許庁

スープの旨味の替わりになる材料として、素材の違う食肉、魚肉、貝類を、夫々別々に異なる味付けをし、辛味油に漬け込み、オイルに夫々の素材の旨味を染込ませる事により、スープにも勝るとも劣らないクール麻婆豆腐の調味料が完成した。例文帳に追加

The seasoning material for the cool Mapo Tofu which is not at all inferior to the soup is completed by separately seasoning each of the different kinds of meats, fish meats and shell fishes as the materials replacing the taste of the soup, with different tastes, and soaking them in hot taste oil so as to infiltrate the taste of each of the raw materials into the oil. - 特許庁

荒茶処理工程の段階で被処理茶葉Tを熱気により茶葉の乾燥のし過ぎを抑えながら120〜350℃に加熱して処理をすることにより青臭みが無く、旨味や香味が極めて強く、しかも長期間にわたって旨味や香味の殆んど低下しない茶湯となる荒茶を製造する。例文帳に追加

To produce unrefined tea which has no green smell, has extremely strong deliciousness and flavor, and becomes tea and hot water hardly lowering deliciousness and flavor for a long period through heating and processing unprocessed tea leaves T with hot air to 120-350°C while suppressing drying the tea leaves too much in an unrefined tea processing stage. - 特許庁

飲食開始から終了まで風味や旨味が持続し、しかも飲食の経過に伴って風味や旨味が変化する、全く新しいタイプの固形スープ、この固形スープを用いたスープ付麺およびその調理方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an entirely new type solid soup which can maintain a flavor and a taste from an eating or drinking-starting time to an eating or drinking-finishing time and can further change the flavor and the taste with the passage of the eating or drinking time, to provide soup-having noodles using the solid soup, and to provide a method for cooking the noodles. - 特許庁

このために、パック2に収容される夫々の素材6のなかで湯中にて最も短時間で旨味成分が抽出される素材と略同時間で湯中にて最良の旨味成分が抽出されるように他の素材のだし抽出時間を予め調整する。例文帳に追加

For this purpose, the extraction time of each of stock materials is previously adjusted so that the best flavor component of the stock material is extracted in warm water in approximately the same time as that in which the flavor component of a stock material is extracted in warm water in the shortest time among the materials 6 to be stored in the pack 2. - 特許庁

例文

いぶり大根の漬物の独特な風味、歯触り、香りを損ねずその長所を生かし、チーズの旨味と大根葉の栄養素を加え、その長所を生かした全く新たな食感覚・旨味感覚のほか栄養的にも優れかつ消費者の多様なニーズに対応し、消費者が手軽に食することのできる新たな加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a new processed food that takes advantage of merits of pickles of smoked Japanese radish without impairing a flavor, a texture and a fragrance characteristic of pickles of smoked Japanese radish, has a taste of cheese and nutrients of Japanese radish leaves, is nutritionally excellent besides having a completely new food feeling and taste feeling while making the most of the merits of pickles of smoked Japanese radish, deals with various needs of consumers and are easily eaten by consumers. - 特許庁

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