意味 | 例文 (313件) |
旨味の英語
うまみ追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 umami; delicious taste; palatability
研究社 新和英中辞典での「旨味」の英訳 |
|
「旨味」を含む例文一覧
該当件数 : 313件
あっさり系(旨味調味料無添加/但し醤油の旨味調味料は除く)。例文帳に追加
Plain type (free of flavor enhancing additives, except for some in the soy sauce).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
旨味を有する新規ペプチド、及びそれを旨味成分とする調味料例文帳に追加
NEW PEPTIDE HAVING DELICIOUSNESS AND SEASONING CONTAINING THE SAME AS UMAMI COMPONENT - 特許庁
旨味成分を含有する肥料及びその製造方法例文帳に追加
FERTILIZER CONTAINING TASTE COMPONENT AND ITS MANUFACTURING METHOD - 特許庁
旨味成分の抽出液およびその製造方法例文帳に追加
EXTRACTED LIQUID OF PALATABLE INGREDIENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
飲食物の塩から味及び/又は旨味増強方法例文帳に追加
METHOD FOR ENHANCING SALTY TASTE AND/OR PALATABILITY OF FOOD AND DRINK - 特許庁
旨味が強化され、苦渋味が低減された茶飲料例文帳に追加
TEA BEVERAGE ENHANCED IN DELICIOUSNESS AND REDUCED IN BITTERNESS AND ASTRINGENCY - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
Weblio例文辞書での「旨味」に類似した例文 |
|
旨味
味をやる
have an acid taste
ill-tasting food―unsavoury meat―unpalatable water
味が濃いめ
The flavor will fully come out.
「旨味」を含む例文一覧
該当件数 : 313件
当該テトラペプチド用いることで、旨味成分を単独で用いるよりも、旨味を増強し、コクが増すことができる。例文帳に追加
The tetrapeptides can be used to reinforce the taste of a food and increase its body more than when the nucleic acid-based taste ingredient is used alone. - 特許庁
この構成の割合によってじつに多様な旨味が生じる。例文帳に追加
Depending upon the composition of such constituents, a large variety of umami are created.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
基本的にはアミノ酸度が高いほど旨味のある濃い味となる。例文帳に追加
Basically, the higher the amino acid level is, the deeper the taste with umami is.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、滋味には特有の旨味と適度な渋みのバランスが重要である。例文帳に追加
Flavor-wise, a balance between their own delicious taste and modest astringency is important.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酒粕の中の糖分がアミノ酸に変化するため、風味・旨味が増す。例文帳に追加
Because the sugar content of the sakekasu is transformed into amino acids, it increases in flavor and gains umami.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
香味及び旨味を増強した容器詰め茶飲料及びその製造方法例文帳に追加
PACKAGED TEA BEVERAGE ENRICHED IN FLAVOR AND TASTE AND PRODUCTION METHOD THEREOF - 特許庁
旨味成分を含有する原材料と、水100重量部に対し0.1〜2.0重量部の食塩を溶解させた食塩水とを約1時間加熱することによって、原材料から旨味成分を溶出させ、旨味成分を含有する抽出液を製造する。例文帳に追加
This extracted liquid containing the palatable ingredients is produced by heating the raw material containing the palatable ingredients and a saline solution prepared by dissolving common salt in an amount of 0.1-2.0 pts.wt. based on 100 pts.wt. of water for about 1 h to elute the palatable ingredients from the raw material. - 特許庁
本発明は、上記課題を解決するため、複数の穴を有する型枠に背脂を入れ、前記背脂を熱湯でボイルし、冷却し、粉砕して旨味油とし、前記旨味油と、ラージャンを混合し、冷却してなることを特徴とする背脂ベースの旨味調味料の構成とした。例文帳に追加
The backfat-based tasty seasoning is obtained by putting backfat into a mold having a plurality of holes, boiling the backfat in hot water, cooling, crushing the product to become tasty oil, and mixing the tasty oil and Lajiang followed by cooling. - 特許庁
|
意味 | 例文 (313件) |
|
旨味のページの著作権
和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. | |
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
※この記事は「北里大学医療衛生学部 医療情報学研究室」ホームページ内の「医学用語集」(2001.06.10. 改訂)の情報を転載しております。 | |
Copyright (C) 2024 ライフサイエンス辞書プロジェクト | |
Copyright(C)2002-2024 National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. | |
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved. | |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |