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旨味を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 313



例文

それは素材の旨味を引き出す。例文帳に追加

That brings out the flavor of the raw ingredients.  - Weblio Email例文集

あっさり系(旨味調味料無添加/但し醤油の旨味調味料は除く)。例文帳に追加

Plain type (free of flavor enhancing additives, except for some in the soy sauce).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

旨味を有する新規ペプチド、及びそれを旨味成分とする調味料例文帳に追加

NEW PEPTIDE HAVING DELICIOUSNESS AND SEASONING CONTAINING THE SAME AS UMAMI COMPONENT - 特許庁

旨味成分を含有する肥料及びその製造方法例文帳に追加

FERTILIZER CONTAINING TASTE COMPONENT AND ITS MANUFACTURING METHOD - 特許庁

例文

旨味成分の抽出液およびその製造方法例文帳に追加

EXTRACTED LIQUID OF PALATABLE INGREDIENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁


例文

飲食物の塩から味及び/又は旨味増強方法例文帳に追加

METHOD FOR ENHANCING SALTY TASTE AND/OR PALATABILITY OF FOOD AND DRINK - 特許庁

旨味が強化され、苦渋味が低減された茶飲料例文帳に追加

TEA BEVERAGE ENHANCED IN DELICIOUSNESS AND REDUCED IN BITTERNESS AND ASTRINGENCY - 特許庁

当該テトラペプチド用いることで、旨味成分を単独で用いるよりも、旨味を増強し、コクが増すことができる。例文帳に追加

The tetrapeptides can be used to reinforce the taste of a food and increase its body more than when the nucleic acid-based taste ingredient is used alone. - 特許庁

この構成の割合によってじつに多様な旨味が生じる。例文帳に追加

Depending upon the composition of such constituents, a large variety of umami are created.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

基本的にはアミノ酸度が高いほど旨味のある濃い味となる。例文帳に追加

Basically, the higher the amino acid level is, the deeper the taste with umami is.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

また、滋味には特有の旨味と適度な渋みのバランスが重要である。例文帳に追加

Flavor-wise, a balance between their own delicious taste and modest astringency is important.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒粕の中の糖分がアミノ酸に変化するため、風味・旨味が増す。例文帳に追加

Because the sugar content of the sakekasu is transformed into amino acids, it increases in flavor and gains umami.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

香味及び旨味を増強した容器詰め茶飲料及びその製造方法例文帳に追加

PACKAGED TEA BEVERAGE ENRICHED IN FLAVOR AND TASTE AND PRODUCTION METHOD THEREOF - 特許庁

旨味成分を含有する原材料と、水100重量部に対し0.1〜2.0重量部の食塩を溶解させた食塩水とを約1時間加熱することによって、原材料から旨味成分を溶出させ、旨味成分を含有する抽出液を製造する。例文帳に追加

This extracted liquid containing the palatable ingredients is produced by heating the raw material containing the palatable ingredients and a saline solution prepared by dissolving common salt in an amount of 0.1-2.0 pts.wt. based on 100 pts.wt. of water for about 1 h to elute the palatable ingredients from the raw material. - 特許庁

本発明は、上記課題を解決するため、複数の穴を有する型枠に背脂を入れ、前記背脂を熱湯でボイルし、冷却し、粉砕して旨味油とし、前記旨味油と、ラージャンを混合し、冷却してなることを特徴とする背脂ベースの旨味調味料の構成とした。例文帳に追加

The backfat-based tasty seasoning is obtained by putting backfat into a mold having a plurality of holes, boiling the backfat in hot water, cooling, crushing the product to become tasty oil, and mixing the tasty oil and Lajiang followed by cooling. - 特許庁

蕪本来の甘味、乳酸発酵の酸味、昆布の旨味のバランスがとても大切な漬物である。例文帳に追加

Senmai-zuke requires a particularly well-balanced combination of original sweetness from shogoin-kabu, sourness from fermented lactobacillus, and the delicious flavor of konbu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのため、旨味や甘味にとぼしく、一般的に味は軽くなり、すっきりしたものとなる。例文帳に追加

Therefore, honjozoshu has less umami and sweetness and, generally speaking, its taste becomes light and simple.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般に温度上昇によって、舌に感じられる酸味が相対的に下がり、旨味が上がる。例文帳に追加

Generally speaking, a sour taste sensed by the tongue decreases as the rise of sake temperature, and umami increases.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

生産量は最も多いが、旨味成分が少ないために一般向けの廉価品。例文帳に追加

While boasting the largest production among kelp, L. longissima is regarded as kelp for general use and sold at a low price, because it contains a little umami (a kind of flavor) ingredient.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

製造に際しては、麹が増えると甘味が増し、大豆が増えると旨味が増すとされる。例文帳に追加

In the production of miso, the more koji, the more sweet it becomes; the more soybean, the more umami it has.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本酒としての風味を有し、しかも、旨味が向上している調味料を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a seasoning having a flavor as Sake, and improved Umami. - 特許庁

従来にない食感と旨味を有する豆腐を製造できる技術を提供するものである。例文帳に追加

To provide a technique capable of producing a tofu having palatability and a flavor which have not existed conventionally. - 特許庁

スープの旨味成分測定方法ならびにスープの品質管理方法およびスープ製造装置例文帳に追加

MEASURING METHOD FOR FLAVOR COMPONENT OF SOUP AS WELL AS QUALITY CONTROL METHOD FOR SOUP AND SOUP MANUFACTURING APPARATUS - 特許庁

本発酵物又は発酵液は、素材又は旨味系の調味料として各種食品に使用する。例文帳に追加

The fermentation product or the fermentation solution can be used for various foods as a raw material or a delicious seasoning. - 特許庁

ナトリウム系旨味成分としては、L−グルタミン酸モノナトリウムを好適に使用できる。例文帳に追加

L-monosodium glutamate is favorably used as the sodium-originated delicious taste component. - 特許庁

従来にない旨味、コク、後味を有する調味料組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a seasoning composition having innovative delicious taste, body taste and after taste. - 特許庁

旨味やコク味が強く、渋味の少ない茶類エキスの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an extract of teas, having strong flavor and taste, and slight bitterness. - 特許庁

また、旨味を出す場合は通常の機械乾燥に替り、遠赤外線乾燥機で乾燥する。例文帳に追加

In the case of producing flavor, the scallop adductor is dried by an far infrared radiation dryer instead of an ordinary mechanical drying. - 特許庁

唐辛子に代表される香辛料および/またはグルタミン酸塩やイノシン酸塩に代表される旨味成分を含有する飲食物において、辛味やスパイシー感および/または旨味を増強した飲食物を提供する。例文帳に追加

To provide food and drink containing spices represented by red pepper and/or flavor enhancing component represented by glutamate and inosinate, and enhanced in hot taste, spicy feeling and/or palatability. - 特許庁

グルタミン酸と5’−ヌクレオチドが共存することによって旨味相乗効果が得られ、豊かな旨味を持ち雑味のない食品又は食品原材料の製造方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a food or a food raw material enabling obtaining palatability synergistic effect through coexistence of glutamic acid and 5'-nucleotide, and having rich palatability without coarse taste. - 特許庁

釜炒り茶の特有の茶色及び香味を保持しつつ、更なる香気や旨味の増強と、渋味を抑制した、香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a highly flavoring pot-roasted green tea having further enhanced flavor and deliciousness, and reduced astringency while keeping the brown color and the flavor peculiar to the pot-roasted tea, and obtained by enhancing the flavor and deliciousness and reducing the bitterness, and to provide a method for producing the green tea. - 特許庁

本発明は、茶樹茸の旨味と薬効を抽出でき、抽出の過程で変質することがなく、薬効付旨味調味料の製造が可能になる茶樹茸エキス粉末の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing essence powder of a mushroom of tea tree, by which flavor and pharmacodynamic effect of the ushroom of tea tree are extracted and flavor seasoning with pharmacodynamic effect is produced without change of qualities during the process of the extraction. - 特許庁

乾海苔を調合水に浸漬させることにより、核酸系旨味成分、特にIMPが豊富に含まれるようにした核酸系旨味成分含有海苔調味料エキスの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a nucleic acid-based palatable component-containing laver seasoning extract, richly including nucleic acid-based palatable components, especially IMP, by soaking dry laver in mixing water. - 特許庁

さらに、グルタミナーゼを作用させることにより得られた茶抽出物は旨味やコク味が強く呈味がすぐれており、飲食品に添加すると旨味を付与・増強する効果を有する。例文帳に追加

The tea extract obtained through the glutaminase action pronounces strong delicious taste and is excellent in body taste, and has such effect as to impart the delicious taste to the food and drink to enhance the deliciousness thereof. - 特許庁

核酸系旨味成分含有海苔調味料エキス及びその製造方法、並びに核酸系旨味成分含有ペースト状海苔加工食品及びその製造方法例文帳に追加

NUCLEIC ACID-BASED PALATABLE COMPONENT-CONTAINING LAVER SEASONING EXTRACT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND NUCLEIC ACID-BASED PALATABLE COMPONENT-CONTAINING PASTY LAVER PROCESSED FOOD, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

魚節使用量を増やしたり核酸系調味料を多量に添加することなく、魚節由来の旨味成分であるイノシン酸の旨味を増強できる技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for enhancing taste of inosinic acid as a taste ingredient derived from dried fish without increasing the use amount of dried fish or adding a large amount of nucleic acid-based seasonings. - 特許庁

旨味を強化し、苦渋味を低減した酵素処理茶抽出物の製造方法と、さらに、茶本来の旨味が増強され苦渋味が低減された、嗜好性の高い酵素処理茶抽出物を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness and reduced in astringent taste, in addition, to provide the enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness inherited to the tea and reduced in the astringent taste and highly satisfying one's taste. - 特許庁

容器詰め茶飲料の製造時の加熱殺菌処理において低下する茶飲料の香味及び旨味を補完し、香味及び旨味を増強した容器詰め茶飲料、及び、該容器詰め茶飲料を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged tea beverage supplemented in tea beverage flavor and taste, which are decreased in heat sterilization treatment in the production of the packaged tea beverage, and enriched in the flavor and the taste, and to provide a method for producing the packaged tea beverage. - 特許庁

茶の旨味に関与するグルタミン酸含量を高めた、旨味やコク味が強く、渋味や苦味あるいは異味や異臭の少ない茶類抽出物を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a tea extract increased in a content of glutamine acid relating to the delicious taste of tea, pronounced in delicious taste and body taste, and slightly having astringent taste or bitter taste, or odd taste or smell. - 特許庁

これは、先にタレなどを加えると水分過多となってしまい、グルタミン酸(旨味成分)を含む粘りがあまり出なくなってしまうからである。例文帳に追加

This is because the excessive moisture could prevent the generation of the sticky substance that includes glutamic acid (umami ingredient) if sauce is added before stirring.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カツオの旨味成分であるイノシン酸のみを取り出し、食塩を加えて粉末状にしたものなどが有名。例文帳に追加

A famous example is the inosinic acid (which gives dried bonito its good taste) taken from the raw material, which is made into powder in combination with salt.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

安土桃山時代に農・乾物の一大集積地であった大阪は多湿な気候が乾物や昆布の旨味を熟成させた。例文帳に追加

A humid climate of Osaka, a major collection center of agricultural products and dry foods in the Azuchi Momoyama Period, accomplished maturity of the flavor of dry foods and kelp.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

新酒ではさほど味が冴えないが、熟成が進むにつれて底力の強い旨味が出てくるのを特徴とする。例文帳に追加

Characteristically, it doesn't give a strong flavor as new sake but, as its maturity increases the flavor becomes strong.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これにより、煎茶の旨味の原因とされるアミノ酸が増加し、逆に渋みの原因とされるカテキン類(いわゆるタンニン)が減少する。例文帳に追加

This process increases the quantity of amino acids, which result in the flavor of sencha, and decreases the quantity of catechins (so-called tannin), which cause astringency.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鶏肉や骨から出る旨味を生かすために、他の調味料を使わずに水から煮立たせるのが本来の調理法のため「水炊き」と呼ばれる。例文帳に追加

Originally it is cooked from water without any seasoning in order to make the most of stock from chicken and bones, thus it is called 'mizutaki' (stewed with water).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

昆布に水分を吸われて身が締まり、昆布の旨味(グルタミン酸等)が刺身に移ることで、元の刺身とはまた違った深い味わいとなる。例文帳に追加

The sashimi becomes firm with its fluid absorbed by the konbu, and gets a different depth to its original flavor with the konbu's flavor, including glutamic acid, transferred to the fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醗酵の工程で日本酒醪には酸が生じるが、健全醗酵によって生じた酸はすっきりとしたきれいな旨味として感じられる。例文帳に追加

During the fermentation process some acid is produced in the Japanese sake moromi, but the acid produced by the natural fermentation is felt to have clear and neat refreshing deliciousness.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

焙焼処理したカカオ原料から旨味が強く、マイルドな風味を有するカカオ酵素処理物を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an enzyme-processed cacao product having strong taste and mild flavor obtained from roasted cacao raw material. - 特許庁

唐辛子と乾燥イカ(または乾燥したホタテ)に蜂蜜を加えることで、旨味に優れ、まろやかな嘗め味噌を提供する。例文帳に追加

To provide Name-miso (seasoned mixture paste of miso) smooth, excellent in taste and obtained by adding honey to capsicum and dried cuttlefish (or dried scallop). - 特許庁

例文

特別な手段を使用せずに、従来のチーズフレーバーよりも熟成風味や旨味が強い酵素処理チーズの提供。例文帳に追加

To provide an enzyme modified cheese having stronger mature flavor and deliciousness than conventional cheese flavor without using a specific means. - 特許庁

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