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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 清酒製造に関連した英語例文

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清酒製造の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 109



例文

清酒製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF SAKE - 特許庁

清酒製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARATION OF SAKE - 特許庁

四 清酒製造の事業例文帳に追加

(iv) Business of producing sake  - 日本法令外国語訳データベースシステム

多酸性新規清酒酵母及びこれを用いて製造する清酒製造例文帳に追加

NEW HIGHLY ACIDIC SAKE YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE USING THE SAME - 特許庁

例文

新規清酒酵母及びこれを用いて製造する清酒製造例文帳に追加

NEW SAKE YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE THEREWITH - 特許庁


例文

料理用清酒または料理用調味液および新規清酒製造方法とその製品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SAKE FOR COOKING OR SEASONING FOR COOKING AND NEW SAKE AND PRODUCT THEREOF - 特許庁

リンゴ酸高生産性新規清酒酵母及びこれを用いる清酒製造方法例文帳に追加

NEW SAKE YEAST HAVING HIGH PRODUCTIVITY OF MALIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING SAKE BY USING THE SAME - 特許庁

グルコン酸を多量に含む清酒とその製造方法例文帳に追加

SAKE VOLUMINOUSLY CONTAINING GLUCONIC ACID AND PRODUCTION OF THE SAME SAKE - 特許庁

高濃度清酒及びその製造方法例文帳に追加

HIGH CONCENTRATION SAKE AND ITS PRODUCTION - 特許庁

例文

低アルコール清酒及びその製造方法例文帳に追加

LOW ALCOHOL SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

新規酵母及びそれを用いた清酒製造方法例文帳に追加

NEW YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE THEREWITH - 特許庁

米を主原料とするワイン風清酒製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING WINE-FASHIONED JAPANESE SAKE WITH RICE AS MAIN MATERIAL - 特許庁

発泡性低アルコール清酒およびその製造方法例文帳に追加

SPARKLING LOW ALCOHOL SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

乳酸菌を使用する清酒製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SAKE USING LACTOBACILLUS - 特許庁

高乳酸産生酵母及びこれを用いて製造する清酒製造方法例文帳に追加

HIGH LACTIC ACID PRODUCING YEAST AND METHOD FOR PRODUCTION OF SAKE USING THE SAME - 特許庁

本発明の酵母を用いた清酒製造方法は、チロソール高生産性酵母を用いたチロソール高含有清酒や低アルコール清酒或いは発泡性清酒を含む清酒製造に用いて、香味豊かな新味覚の発酵アルコール飲料を提供することができる。例文帳に追加

The method for producing the Sake using the yeast can be used for producing the Sake including Sake with a high content of tyrosol using a yeast highly producing the tyrosol, low-alcohol Sake or sparkling Sake to provide the fermented alcoholic beverage of the new taste with the rich flavor. - 特許庁

清酒は、液化仕込み清酒製造法において、α−グルコシダーゼ剤と、グリセロール高生産酵母を用いて製造される。例文帳に追加

The Japanese rice wine is produced by a liquefied charge liquor-production process using an α-glucosidase agent and a yeast having high glycerol productivity. - 特許庁

発芽玄米をα化したα米を掛け米に使用することで清酒製造を行う清酒製造方法である。例文帳に追加

This method for producing sake produces sake by using the α-rice obtained through alpharization of germinated brown rice as the raw material rice for fermentation. - 特許庁

簡易な醪醸造法及び低アルコール清酒製造例文帳に追加

SIMPLE METHOD FOR FERMENTING UNREFINED SAKE AND METHOD FOR PRODUCING LOW ALCOHOL CONTENT SAKE - 特許庁

また、この指定を受けると、他の地域で製造された清酒での類似表示(「○○風仕込み」「○○式清酒」)が禁止されるため、地域ブランドを保護できる。例文帳に追加

If such designation is obtained, as similar indications ("prepared by XXX method," "seishu in XXX style") for seishu produced in other areas are prohibited, local brands can be protected.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1943年の清酒清酒製造業整備要項により全国の半数の酒造所が戦時下の国策として強制的に廃業させられた。例文帳に追加

The half of the sake breweries throughout the country were forced to go out of business by Sake Producing Equipment Instructions in 1943 as a national policy during the war time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

色、香り及び味等において従来の清酒とは異なり、赤紫色に着色した、赤ワイン風の香り及び味を有する清酒製造例文帳に追加

To obtain reddish purple-colored Japanese wine differing in color, smell and taste from conventional Japanese wines, namely, having red wine-like smell and taste. - 特許庁

これらの清酒は、液化仕込みによる清酒製造方法において、仕込み時にトランスグルコシダーゼとプルラナーゼを添加することにより得られる。例文帳に追加

These refined rice wines are obtained by adding transglycosidase and pullulanase at preparation of a refined rice wine production method of liquefactive preparation. - 特許庁

清酒製造にかかる清酒の濾過において、濾過装置を二系統準備する必要がないように、濾過方法を高効率化、高性能化する。例文帳に追加

To provide a filtration method of sake (Japanese rice wine), raised in both efficiency and performance so as not to need to prepare two lines of filtration units. - 特許庁

清酒からエタノールを除去した後、グルコースオキシダーゼで処理する清酒酵素処理物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the Japanese refined Sake enzyme-treated product is provided, including removing ethanol from Japanese refined Sake followed by conducting a treatment with a glucose oxidase. - 特許庁

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。例文帳に追加

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste. - 特許庁

製麹工程を効率化することによって、清酒製造工程全体の省力化、作業効率の向上、および製造コスト低減を可能にするとともに、従来にない新規なる清酒を得ることのできる清酒製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing refined rice wine, with which labor for the whole processes of refined rice wine production is saved, operation efficiency is improved, a manufacturing cost is reduced and new nonconventional refined rice wine is obtained by improving the efficiency of a koji production process. - 特許庁

白米、米麹および水だけを原料として製造した清酒で、香味及び色沢が良好なもの。例文帳に追加

Junmaishu is a seishu which is produced with only polished rice, malted rice, and water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

製成後、火入れをしないで貯蔵し、製造場から移出する際に火入れした清酒例文帳に追加

seishu stored without pasteurization after production and pasteurized just before carrying out from the production site  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕取り焼酎は九州北部を中心に発達し、全国の清酒蔵で製造されている。例文帳に追加

Kasutori shochu has been developed mainly in northern Kyushu and produced in rice wine breweries throughout the country.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒粕は、清酒製造時の副産物のため、原料米由来の胚芽等が含まれることがある。例文帳に追加

Since sakekasu is a by-product of manufacturing refined sake, it sometimes contains the rice germ.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

プロリン蓄積型形質転換酵母とその作成方法及び該酵母を用いた清酒製造方法例文帳に追加

PROLINE ACCUMULATION TYPE TRANSFORMED YEAST, METHOD FOR PREPARING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING REFINED RICE WINE USING THE YEAST - 特許庁

バクテリオシンの生産方法,バクテリオシン含有物及び清酒製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BACTERIOCIN, BACTERIOCIN-CONTAINING SUBSTANCE AND METHOD FOR PRODUCING SAKE (RICE WINE) - 特許庁

フマル酸高生産酵母の育種およびそれを用いた清酒製造方法例文帳に追加

BREEDING OF YEAST HIGHLY PRODUCTIVE OF FUMARIC ACID AND PRODUCTION OF SAKE USING THE SAME YEAST - 特許庁

GABA(γ−アミノ酪酸)を多く含有し、香味に優れた清酒様の酒類を製造する。例文帳に追加

To obtain a refined rice wine-like liquor which abundantly contains GABA (γ-aminobutyric acid) and has excellent flavor. - 特許庁

日本酒を製造する際に使用する清酒酵母エキスを含有せしめた構成よりなる。例文帳に追加

This cosmetic comprises a sake yeast extract used when producing a Sake. - 特許庁

清酒用麹の製造過程において、クエン酸を多く生産する焼酎用麹菌と清酒用麹菌を別々の蒸米に散布して、一定時間、一定温度保温した後、これらを混合して製麹し、得られた麹を用いて低アルコール清酒製造する方法。例文帳に追加

This method for producing a low-alcohol Japanese Sake involves using koji which is produced by sprinkling Aspergillus oryzae for Shochu capable of producing a large amount of citric acid and Aspergillus oryzae for Japanese Sake, on separate steamed rice respectively, and the resultant two kinds of rice are kept at a given temperature for a given time and then mixed together. - 特許庁

速醸系酒母により製造された清酒、又はその他の清酒醸造法により製造された清酒(以上を普通酒と呼ぶ)の調合時に、自然の乳酸菌を利用した、生もと作りによる純米酒を5−30%混和する事により、普通酒の品質を大きく向上させる事ができる。例文帳に追加

When SAKE produced with a fast brewing yeast or SAKE produced by another SAKE brewing method (these SAKE are called common SAKE) is mixed, the quality of the common SAKE can be widely improved by mixing 5-30% pure-rice SAKE produced by the process using KIMOTO (an old SAKE-brewing process involving fermentation with natural lactobacillus). - 特許庁

これを、清酒醸造の常法通りに製造した清酒醪に使用し、上槽することにより、米の発芽作用及び発芽米の液化糖化過程において生成・増加したGABAを多く含有する清酒様の酒類が製造される。例文帳に追加

The liquefied saccharified substance is used in unrefined product of refined rice wine produced according to the routine procedure of brewing of refined rice wine and refined rice wine is squeezed and separated from sake lees to produce a refined rice wine-like liquor abundantly containing GABA formed/increased by germination action of rice and in liquefaction and saccharification process of germinated rice. - 特許庁

麹米として精米された白米を使用し、掛米として無精米の紫黒米を使用して、通常の清酒製造法に準じ製造することにより、無精米の赤黒米由来のアントシアニン系色素により着色した清酒を得る。例文帳に追加

This new Japanese wine colored with the anthocyanin pigment derived from nonpolished reddish black rice is obtained using polished rice as koji rice together with nonpolished purplish black rice through the process similar to the case with conventional Japanese wines. - 特許庁

α−グルコシダーゼを含む酵素剤及び製麹途時の麹を使用して醪を作成し、この醪を使用して清酒製造することを特徴とする清酒製造方法。例文帳に追加

The method for the preparation of sake comprises the preparation of an unrefined sake by using an enzyme agent containing an α-glucosidase and a malt under a malt preparation step, and the preparation of sake using the unrefined sake. - 特許庁

GA活性が高くかつACP活性が低い清酒醸造に適した麹を製造し得る方法及びそれを用いた清酒製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing malted rice that has a high GA activity and a low ACP activity and is suitable for brewing refined rice wine: and a method for producing refined rice wine using the same. - 特許庁

清酒製造に必要な酵素活性を十分に有する液体麹を開発し、当該液体麹を使用して効率的な清酒製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for effectively producing refined rice wine, with which liquid malted rice having sufficient enzyme activity necessary for producing refined rice wine is developed and the liquid malted rice is used. - 特許庁

酒質を高く維持していてアルコール濃度の低い清酒を、原料の利用率を低下させることなく、しかも高い生産性で製造することができる、新しい低アルコール清酒製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing a refined rice wine (sake) having a low alcohol concentration, capable of keeping high wine quality and producing without decreasing availability of raw materials and at high productivity. - 特許庁

この菌株を使用して清酒製造した場合、原酒及び水で希釈した低アルコール清酒(アルコール濃度6%〜13%)は口当たりが良く、酸味に爽快感のあるものができ、これまでの低アルコール清酒での「水っぽさ」はない。例文帳に追加

In production of Sake using the strain, the raw Sake and a low alcohol Sake diluted with water (6 to 13% of alcohol concentration) are palatable, have acidity with refresh feeling and free from watery feeling of conventional Sake with low alcohol content. - 特許庁

低アルコール清酒において問題とされるダイアセチル臭発生の危険性、および原酒の火落ち菌による変敗の危険性を減じ、低アルコール清酒において感じられる「水っぽさ」がなく、コクがあり、好ましい酒質を備えた低アルコール清酒製造法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing refined sake having low alcohol content, in which risk of occurrence of diacetyl odor which becomes a problem in low-alcohol refined rice wine and risk of deterioration of raw sake due to Bacillus saprogenes are reduced, free from pissy feeling in low-alcohol refined sake, full of body and having preferable sake quality. - 特許庁

清酒製造する際に使用される清酒酵母と、該清酒酵母以外の酵母とを識別する培地であって、該培地1リットルあたり少なくともリン酸イオンが7.3mmol以上、5−bromo−4−chloro−3−indolyl Phosphate Disodium Saltが0.05g以上混合されて成る清酒酵母識別培地。例文帳に追加

The medium for differentiating the sake yeast is used for differentiating between the sake yeast used when producing sake (rice wine) and the yeast except the sake yeast, and is obtained by mixing at least ≥7.3 mmol phosphate ion and ≥0.05 g 5-bromo-4-chloro-3-indolyl phosphate disodium salt per littre of the medium with the medium. - 特許庁

容器内で二次醗酵を行なうことにより発泡性清酒製造する方法において、容器内にたまった滓を除去することにより、透明な発泡性清酒を得ることを目的としている。例文帳に追加

To obtain a clear sparkling Sake (Japanese rice wine) by removing lees accumulated in a vessel in the case of performing a secondary fermentation in a vessel. - 特許庁

蒸米の温度調整を105〜130℃、好ましくは115〜130℃、より好ましくは120〜125℃で実施し、得られたその蒸米で清酒製造することにより、優れた味・香気を有する清酒が提供される。例文帳に追加

The refined Sake having excellent taste and flavor can be produced by controlling the temperature of rice steaming to 105-130°C, preferably 115-130°C, more preferably 120-125°C, and producing the refined Sake by using the obtained steamed rice. - 特許庁

例文

カロリー、アルコール分が一般的な清酒と比べて半分程度でありながらその他の香味成分をバランス良く残した低アルコール清酒及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a low-alcohol sake having a caloric value and an alcohol content nearly half of those of general sake, and nevertheless, maintaining other flavor components in well-balanced state, and to provide a method for producing the sake. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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