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焙煎所の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

定の焼き色と定の水分含有量を有する美味しいコーヒー豆を製造するコーヒー豆装置およびこのコーヒー豆装置を用いて容易に経済的に美味しいコーヒー豆を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a coffee beans roaster for producing tasty roasted coffee beans with predetermined roast color and predetermined moisture content, and to provide a method for easily and economically producing such tasty roasted coffee beans using the roaster. - 特許庁

容器21内の温度を制御することにより処理を管理する装置2において、温度センサ7の配置場として、コーヒー豆の温度を間接的に検出できる排気通路(h)に特定している。例文帳に追加

In a roasting apparatus 2 which manages a roasting treatment by controlling the temperature in a roasting vessel 21, the installing position of a temperature sensor 7 is specified in an exhaust passage (h) capable of indirectly detecting the temperature of coffee beans. - 特許庁

穀類を加熱して連続する装置を、りむらを回避し、定の温度・時間曲線に沿って穀類を熱効率よく加熱できるようにする。例文帳に追加

To provide a roasting apparatus for consequently roasting grain crops by heating, capable of avoiding roasting unevenness and heating the grain crops along a fixed temperature/time curve in an excellent heat efficiency. - 特許庁

アラビカ種からなるコーヒー豆を、温度に定時間加熱後、冷却水を用いることなく乾燥雰囲気中にて吸引ファンにより、少なくとも2.5℃/秒以下の冷却速度で冷却するコーヒー豆の方法。例文帳に追加

This method for roasting coffee beans comprises heating arabica variety of coffee beans at a roasting temperature for a predetermined period of time followed by cooling the heated coffee beans with a suction fun in a drying atmosphere at a cooling rate of 2.5°C/min or less without using cooling water. - 特許庁

例文

乾燥または生のアガリクス茸に少量の温水および乳酸菌を加えて発酵させた後乾燥させ、望によりし、又は発酵後そのまましてアガリクス茶を製造する。例文帳に追加

The objective method for producing Agaricus tea comprises fermenting dry or raw Agaricus mushroom added with a little amount of hot water and lactic bacteria followed by drying the resultant product, and if desired, roasting the resultant product, or roasting the resultant product as it is after fermented. - 特許庁


例文

また、本発明のジャムの製造方法は、古代米の玄米をする工程と、された玄米を粉砕することにより、粉末状の米素材を生成する米素材生成工程と、生成された米素材、定の種類のポリフェノール素材、および定の種類の増粘多糖類を含む原料を、攪拌・加熱機に投入し、攪拌しながら加熱する攪拌・加熱工程と、を備えている。例文帳に追加

The method for producing the jam includes a roasting process of roasting ancient brown rice, a rice material producing process of producing a powdery rice material by crushing roasted brown rice, and a stirring heating process of charging a raw material which contains the produced rice material, a prescribed kind of polyphenol material, and a prescribed kind of thickening polysaccharide, into a stirring heating machine so as to heat the product while stirring. - 特許庁

ピーナツやコーヒー等の豆類の冷却処理において、後の豆類を金網ベルト上において定の厚さで搬送させるとともに、金網ベルトの下部から空気を吸引して豆類の間隙を空気を通過させて、強制冷却するようにしたことを特徴とした豆類の強制冷却方法。例文帳に追加

This method of forced cooling roasted beans forced cools roasted beans on a wire mesh conveyor belt after roasting by conveying the roasted beans in a predetermined thickness and passing air through spaces of beans by aspirating air from lower side of the wire mesh belt in the cooling process of the roasted beans such as peanuts, coffee beans or the like. - 特許庁

小麦粉の生っぽさを消失させ、かつ、謂はったい粉臭に似た粉っぽい臭いが感じられない小麦粉を提供すること。例文帳に追加

To provide roasted wheat flour which eliminates the raw flour-like taste of the wheat flour and does not give a flour-like smell similar to the so-called HATTAI flour (roasted barley flour) smell. - 特許庁

本発明のジャムは、された古代米の玄米を粉砕することによって生成された粉末状の米素材と、定の種類のポリフェノール素材と、定の種類の増粘多糖類と、を含む。例文帳に追加

The jam contains a powdery rice material which is produced by crushing roasted ancient brown rice, a prescribed kind of polyphenol material, and a prescribed kind of thickening polysaccharide. - 特許庁

例文

調達した生胡麻の工程前に、生胡麻に定の配合量の温水または水を配合して、その配合後の生胡麻を40〜100℃の温度で3〜60分の時間、加熱する。例文帳に追加

The method for producing edible sesame comprises adding a prescribed amount of hot water or water to raw sesame before a process of roasting the obtained raw sesame and heating the raw sesame after mixed at 40-100°C for 3-60 min. - 特許庁

例文

携帯可能で場を選ばずどこでも手軽に服用することができる花粉症対策のための花粉症用杉葉粉封入カプセル及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a roasted Japanese cedar leaf powder-enclosing capsule for hay fever for hay fever measures, portable and easily ingestible anywhere without selecting a place, and to provide a method for producing the capsule. - 特許庁

皮を剥いたさつま芋をすり潰し定の形状に成形して成形芋とし、この成形芋を薄めた小豆のコシ餡に浸して色付けをした後することを特徴とするさつま芋加工品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the sweet potato processed product comprises grinding down peeled sweet potatoes, molding the sweet potato in a prescribed form to make a molded sweet potato, soaking the molded sweet potato in thinned strained bean jam of adzuki beans for coloring, and roasting the product. - 特許庁

海洋深層水の濃縮水中に精白した玄米を定時間浸漬してから蒸気で蒸す蒸着工程、乾燥工程、工程、冷却工程を実施して作製した玄米茶の素を基本とする。例文帳に追加

This raw material for brown rice tea is basically produced by carrying out a steaming process for immersing polished brown rice in concentrated water of deep ocean water for a fixed time and steaming the immersed polished brown rice, a drying process, a roasting process and a cooling process. - 特許庁

海洋深層水の濃縮水中に精白した原料穀物を定時間浸漬してから蒸気で蒸す蒸着工程、乾燥工程、工程、冷却工程を実施して作製した穀物茶を基本とする。例文帳に追加

This grain tea using the ocean deep water, characterized by carrying out a steaming process for immersing polished raw material grains in the concentrated water of the ocean deep water for a prescribed time and then steaming the treated grains, a drying process, a roasting process and a cooling process to prepare the grain tea. - 特許庁

海洋深層水中に、苦みや臭みがあって飲用に適していない原料と発酵源とを混合して定時間発酵させ、蒸気で蒸す蒸着工程、乾燥工程、工程、冷却工程、粉砕工程を実施して作製した発酵健康茶とその製造方法を基本手段としている。例文帳に追加

The fermented health tea is prepared by carrying out a steaming step for mixing the raw material which is unsuitable for drinking with a fermentation source, fermenting the mixture for a prescribed time and steaming the fermented product, a drying step, a baking step, a cooling step and a powdering step and the method for producing the fermented health tea are provided as basic means. - 特許庁

例文

レモンの香りを持つハーブである、レモングラスを粗切断して一定程度乾燥させ、その後再度細かく切断したレモングラス茶葉原料と、細断され、乾燥された健康増進作用を有する有用植物の茶葉原料とを混合し、定の期間、自然熟成させ、後に処理することによりハーブティーを製造する。例文帳に追加

Lemon grass being a herb having a lemon fragrance is roughly cut, dried to a fixed degree, then finely recut to give a raw material of lemon grass tea leaves, which is blended with a finely cut and dried raw material of tea leaves of useful plant having a health promotion action, naturally aged for a fixed period of time and then roasted to produce the objective herb tea. - 特許庁

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