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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 菜亜に関連した英語例文

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菜亜の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 23



例文

カット野塩素酸塩と次塩素酸塩を溶解した溶液で接液処理し、その後少なくともこの溶液が付着状態にある処理物を、1〜24時間保管し、次いで水洗い処理した後、水切りし、この野を保存するカット野の保存方法及び容器詰めカット野の製造方法。例文帳に追加

The method for preserving cut vegetables and the method for producing packed cut vegetables comprise each subjecting cut vegetables to wetting process in a solution with dissolved chlorite and hypochlorite, preserving the processed vegetables stuck with the solution for at least 1-24 h, washing the vegetables followed by draining and preserving the vegetables. - 特許庁

本発明に係る殺菌野の製造方法は、塩素酸塩及び次塩素酸塩の少なくとも一方と、平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻とを含有する0〜30℃の分散液を野に接触させる工程と、前記分散液を前記野から除去する工程とを含む。例文帳に追加

This method for producing the sterilized vegetables includes a process of bringing a 0-30°C dispersion liquid which contains at least either chlorite or hypochlorite, and pulverized egg shell of an average particle diameter of 1 μm or below, into contact with vegetables, and a process of removing the dispersion liquid from the vegetables. - 特許庁

カット野塩素酸塩を溶解した溶液で接液処理し、その後少なくともこの溶液が付着状態にある処理物を、1〜24時間保管し、次いで水洗い処理した後、水切りし、この野を保存するカット野の保存方法及び容器詰めカット野の製造方法。例文帳に追加

The method for preserving cut vegetables comprises subjecting cut vegetables to contact treatment with a solution with dissolved chlorite, keeping the treated product with the solution in a contact condition at least 1-24 h, washing the product followed by draining water therefrom and preserving the product. - 特許庁

本発明に係る包装容器詰め野の製造方法は、塩素酸塩及び次塩素酸塩の少なくとも一方を含有する溶液を野に接触させる工程と、平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻を含有する分散液を前記野に接触させる工程と、前記野を包装容器詰めする工程とを含む。例文帳に追加

This method for producing the packaged vegetables includes a process of bringing a solution which contains at least either chlorite or hypochlorite into contact with vegetables, a process of bringing a dispersion liquid which contains pulverized egg shell of an average particle diameter of 1 μm or below into contact with the vegetables, and a process of packaging the vegetables. - 特許庁

例文

近藤(あ)美(み)選手は女子48キロ級の優勝者で,宇(う)高(だか)(な)絵(え)選手は57キロ級で勝利した。例文帳に追加

Kondo Ami was the women's 48-kilogram division winner while Udaka Nae triumphed in the 57-kilogram division. - 浜島書店 Catch a Wave


例文

しかし,彼は思いを寄せる(あ)豆(ずき)美(み)保(ほ)(小松(な)奈(な))に触発されて,シュージンと組むことを決める。例文帳に追加

But he is inspired by his love interest, Azuki Miho (Komatsu Nana), and decides to team up with Shujin. - 浜島書店 Catch a Wave

上記課題は、タマネギの超・臨界CO_2抽出物を野や果物の褐変抑制剤の有効成分として用いることにより解決される。例文帳に追加

The browning retardant for vegetables or fruits is obtained by using super-subcritical CO_2 extract from onion as an active ingredient. - 特許庁

切断後洗浄工程では、切断工程で切断された葉物野を次塩素酸ナトリウム水溶液中において洗浄する。例文帳に追加

The step for washing after cutting washes the leaf vegetables cut by the cutting step in an aqueous solution of sodium hypochlorite. - 特許庁

温度範囲が50〜90℃の塩素酸ナトリウム水溶液に生食用野を10〜60秒間浸漬する。例文帳に追加

This method for sterilizing vegetables to be eaten raw comprises a process of soaking the vegetables to be eaten raw in a sodium chlorite solution having a temperature range of 50-90°C for 10-60 sec. - 特許庁

例文

塩素酸ナトリウム水溶液を処理水とするカット野群の殺菌処理方法を採用する場合に、当該殺菌処理方法において、カット野群の内部に不可避的に生成されて残留するトリハロメタンを、カット野の内部から速やかに除去する。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing cut fresh vegetables using sodium hypochlorite water solution as treatment water by which trihalomethane unavoidably generated in the inside of cut vegetables and remaining therein is rapidly eliminated from the inside of the cut vegetables. - 特許庁

例文

適宜の大きさに切断してなる生鮮野群(カット野群)を清浄化処理する方法であり、カット野群を、次塩素酸ナトリウム水溶液で殺菌処理し、次いで、酸性水で洗浄処理することを特徴とする清浄化処理方法である。例文帳に追加

The method for sterilizing fresh vegetables comprises cleaning the fresh vegetables (cut vegetables) each cut into appropriate size, sterilizing the cut vegetables with sodium hypochlorite water solution followed by washing the sterilized vegetables with acid water. - 特許庁

塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤を使用することなく、カット野の鮮度を長時間にわたって保持できると共にカット野における付着微生物数を長時間にわたって低い値に維持することのできるカット野の鮮度保持方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for retaining freshness of cut vegetable, which preserves freshness of cut vegetable for a long time and maintains the number of microorganisms attached to cut vegetable at a low value for a long time without using a chlorine-based germicide such as sodium hypochlorite. - 特許庁

塩素酸ナトリウム水溶液に野または魚卵を浸し、これに食酢を加えて所定時間放置し、脱水後、該野または魚卵を酸性リン酸塩水溶液に浸すことを特徴とする食品の殺菌方法。例文帳に追加

The method for sterilizing food comprises soaking vegetables or fish eggs in sodium hypochlorite solution followed by addition of vinegar, leaving the product as it is for given time, dehydrating the product and then soaking the vegetables or the fish eggs in acid phosphate solution. - 特許庁

電解次水生成装置15で生成される所定有効塩素濃度の電解次水を洗浄水として洗浄槽11に連続的に供給しながら、洗浄槽11内で野を殺菌洗浄する。例文帳に追加

The vegetable-cleaning system sterilizes and cleans the vegetables in the cleaning vessel 11 while continuously feeding electrolytic hypochlorite solution formed in an electrolytic hypochlorite solution-forming device 15 and having a prescribed effective chlorine concentration to the cleaning vessel 11 as the cleaning water. - 特許庁

塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤を使用せずに、野類及び果実類に付着している微生物を安全に且つ十分に除菌して、安全性、衛生性、鮮度保持性、保存性に優れ、食感、味、風味等に優れる生の野類及び果実類を提供すること。例文帳に追加

To provide raw vegetables and fruits excellent in safety, hygienic properties, freshness retention, preservability, palate feeling, taste and flavor by safely sufficiently sterilizing microorganisms adhering to vegetables and fruits without using a chlorinated germicidal agent such as sodium hypochlorite. - 特許庁

100メッシュ パス画分が80重量%以上になるように微細化した緑色野粉砕物を含む液に、銅イオン及び/又は鉛イオンを供給する添加物由来の銅及び/又は鉛の飲料中の濃度が、0.1〜100ppmになるように添加・調整することにより、緑色野の緑色を安定化させた容器詰飲料を提供する。例文帳に追加

The packaged beverage is stabilized in the green color of green vegetables by adding an additive for supplying copper ion and/or zinc ion to a liquid containing a green color vegetable crushed material which is micronized so as to have ≥80 wt.% of 100 mesh pass fraction, and adjusting the concentration in the beverage of copper and/or zinc derived from the additive to 0.1-100 ppm. - 特許庁

生野をホール状で50〜70℃の温水で1〜15分間処理した後、ホール状のままで有効塩素濃度が30〜300ppmで且つ温度が25℃以下の次塩素酸ナトリウム水溶液または次塩素酸水を用いて処理する方法。例文帳に追加

This method for disinfecting the raw vegetables comprises processing raw vegetables in the whole condition in hot water at 50-70°C for 1-15 min, and processing the vegetables in the whole condition as they are using a sodium hypochlorite aqueous solution or hypochlorite water having effective chloride concentration of 30-300 ppm and a temperature of25°C. - 特許庁

すだち、かぼす、シークワーサー、ユズ、ライムから選ばれる一種又は二種以上の香酸柑橘類の截断物と、塩素酸塩及び/又は次塩素酸塩を含む溶液で接液処理した野とが容器詰めされており、容器内の酸素濃度が10容量%以下である容器詰めサラダ。例文帳に追加

The packaged salad is produced by packaging at least one of cut acidic-flavored citrus selected from Citrus sudachi, Citrus sphaerocarpa, Citrus depressa Hayata and Citrus junos or lime, and vegetables subjected to surface-wetting treatment with a solution containing chlorite and/or hypochlorite, wherein an oxygen concentration in the container is10 vol.%. - 特許庁

等を、0.001〜0.05%の塩素酸ナトリウム水溶液に、少なくとも10分間浸漬させ水切り後に保存するか、若しくは浸漬させた状態で保存する。例文帳に追加

This method for storing vegetables comprises soaking vegetables in 0.001-0.05 wt.% natrium chlorite solution at least for 10 min, and storing them after cutting water or in a soaked state. - 特許庁

また原体洗浄工程では、温度が摂氏40℃以上46℃未満の次塩素酸ナトリウム水溶液中において、2分間以上7分間以下の洗浄時間に葉物野を洗浄する。例文帳に追加

The step for washing raw material washes leaf vegetables for a washing time of ≥2 minutes and ≤7 minutes in an aqueous solution of sodium hypochlorite at40°C and <46°C. - 特許庁

リン酸及び/又はその塩を植物に適用することによるか、又はジベレリン酸及び/又はその塩とリン酸塩及び/又はその塩の混合物を植物に適用することにより、果実、野、観賞植物又は非食用収穫物の成熟、着色及び/又は老化を遅延させる方法により、上記の課題を解決する。例文帳に追加

The problem is solved by a method for delaying the maturity, coloration and/or senescence of fruits, vegetables, ornamentals or non-food crops by applying phosphorous acid and/or its salts to the plants, or by applying mixtures of gibberellic acid and/or its salts and phosphorous acid and/or its salts to the plants. - 特許庁

ウレタンプレポリマー、充填材等を含有するウレタン樹脂接着剤の希釈剤として、麻仁油、ひまわり油、大豆油、とうもろこし油、落花生油、綿実油、胡麻油、種油、オリーブ油、パーム油、椰子油、ひまし油等に由来する脂肪酸の2-エチルヘキシルエステル化合物を用いる。例文帳に追加

The adhesive composition includes a 2-ethylhexyl ester compound of a fatty acid originated from linseed oil, sunflower oil, soy bean oil, corn oil, peanut oil, cotton seed oil, sesame oil, rape seed oil, olive oil, palm oil, coconut oil, castor oil or the like, as a diluent for a urethane resin adhesive containing a urethane prepolymer, a filler or the like. - 特許庁

例文

ペルー国アンデス地域で栽培されたアブラナ科レピディウム属の根類で通称マカ(学名:Lepicium Meyenii waip)と呼ばれる植物の直根と胚軸部を乾燥して粉末にしたものと鉛を含む酵母と南米アマゾン川流域を原産とする植物ガラナ(学名:Paullinia cupana)の実を粉末化したものと咄乳動物の胎盤から抽出加工された粉末プラセンタを混合する。例文帳に追加

Power prepared by pulverizing dried axial roots and hypocotyl parts of a root vegetable belonging to Cruciferae Lepidium which is cultivated in Andean region in Peru and called Lepicium Meyenil waip, a zinc-containing yeast, the powder prepared by pulverizing seeds of a plant of Paullinia cupana which natively grows in the Amazonian valley in South America and powdery placenta prepared by extracting from placentas of lactate animals are mixed. - 特許庁

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