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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品の変色に関連した英語例文

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食品の変色の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 73



例文

澱粉由来の1,5−D−アンヒドロフルクトースを果実類、野菜類、甲殻類およびそれらの加工品のような食品の褐変もしくは変色防止剤に含有させる。例文帳に追加

The discoloration preventing agent is obtained by containing 1,5-D-anhydrofructose derived from starch in the browning of foods such as fruits, vegetables, crustaceans and processed products thereof or in a discoloration preventing agent. - 特許庁

電子レンジによる加熱を行っても、白濁、変色、退色等の外観上の劣化、新鮮な風味や食感の劣化が生じ難い、魚卵類含有冷凍ソース及びかかるソースを含有する冷凍食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen sauce which contains roe and hardly generates the deterioration of appearance, such as cloudiness, discoloration or fading, and the deterioration of fresh flavor and taste, even when heated using a microwave oven, and to provide a frozen food containing the sauce. - 特許庁

親油性成分を含む蒲鉾等の飲食品を、リコピンやβ-カロチン等の結晶性カロテノイド色素を用いて着色する際の変色を抑制する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing discoloration when coloring lipophilic component-containing food and drink such as boiled fish paste, using crystalline carotenoid pigment such as lycopene and β-carotene. - 特許庁

混入される側の食品の食感を保ちつつ、緑茶の褪色や変色を抑え鮮明な緑色を備えることが可能な緑茶ペーストを提供することにある。例文帳に追加

To provide a green tea paste capable of imparting clear green color obtained by suppressing discoloration and color change of the green tea while keeping the texture of the food with which the tea paste is mixed. - 特許庁

例文

プロアントシアニジンの安定性に優れる組成物、該組成物を含有する飲料、食品、化粧品および医薬ならびに酸化重合等による変色等を防ぐためのプロアントシアニジンの安定化方法を提供する。例文帳に追加

To obtain the subject composition excellent in stability of proanthocyanidin, beverage, a food, a cosmetic or a medicine containing the composition and to provide a method for stabilizing proanthocyanidin, used for preventing discoloration due to oxidative polymerization, or the like. - 特許庁


例文

長期間に亘り安定で、かつ一定した優れた抗菌性能を得、添加剤の種類が限定されずにその変色や着色を防止する事ができる食品包装用塩化ビニル系樹脂フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a vinyl chloride resin film for food packagings which gives an excellent antibacterial effect of being stable and constant over a long period of time and can prevent discoloration and staining although the kinds of additives are not limited. - 特許庁

少なくともフレーバー及び糖を含む食品に用いる容器において、流通期間や保管環境により生じることがある呈色物質による該容器のインキ層の着色又は変色を抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing the coloration or discoloration of the ink layer of a container caused by a coloring substance generated according to circumstances by a delivery period or a storage environment in the container used for food containing at least flavor and sugar. - 特許庁

変色やしおれ等を防止して、野菜等の食品の鮮度を維持することができる鮮度保持剤及びそれを用いた鮮度保持方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a freshness-keeping agent capable of keeping the freshness of foods such as vegetables and the like by preventing discoloration, droop or the like, and further to provide a freshness-keeping method by using the same. - 特許庁

長期にわたって、変色がないばかりでなく、食感や食味においても作りたての大根おろしと遜色ない業務用食品として最適な大根おろしを提供する。例文帳に追加

To provide grated Japanese radish causing no change in color for years, and also not inferior in palate feeling and taste to those of freshly grated Japanese radish, and most suitable as food for business use. - 特許庁

例文

1)良好な外気遮断性を有し、長期保存時における食品等の臭い移りや酸化、変色を防止することができ、かつ、繰り返し使用することができる冷凍保存用容器を提供すること。例文帳に追加

To obtain sufficient outside air shutout property, to prevent color change, oxidation or odor permeation of food, etc., during long storage, to use repeatedly, to freeze and store without bulkiness, and after storage in a freezer to microwave oven process an item stored without the item taken out. - 特許庁

例文

扉を開いたとき庫内温度上昇を防ぎ、強制循環される冷気により収容食品の乾燥、変色、変質を防止した業務用大型冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a large-sized refrigerator for business use capable of preventing rise of temperature inside when a door is opened, and preventing food stored therein from being dried, discolored and deteriorated by forcibly circulated cold air. - 特許庁

食品素材表面を予め、低圧高温過熱水蒸気で処理し、その後着色素材で着色することにより、熱および光に対して変色、退色を抑制する。例文帳に追加

To suppress discoloration and fading for heat and light by pretreating the surface of a food material with low-pressure and high-temperature superheated steam and then coloring the resultant surface of the food material with a coloring material. - 特許庁

赤色を呈する食肉加工原料を加熱処理して食肉加工食品を製造する際に、硝酸・亜硝酸系発色剤を用いることなく変色を防止することが可能な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a meat processed food, capable of preventing discoloration without using a nitric acid-nitrous acid-based color fixing agent when heat treating a meat processing raw material which shows a red color to produce the meat processed food. - 特許庁

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁

本発明は従来の技術の有するこのような問題点に鑑みてなされたものであり、非生物学的変化を注目し、油脂や油脂含有食品に対して有効な手段を開発し、空気中の酸素、熱、光線、金属イオンなどの作用によって、食品の劣化(不快な臭気・味の劣化・栄養価の低下・変色等)を減じる手段を提供する事である。例文帳に追加

To provide a means for reducing food deterioration (uncomfortable smell/taste deterioration/decrease of nutritional value/discoloration) caused by action of oxygen in air, heat, beam of light and metal ion, through taking problems which conventional technology has into consideration, paying attention to nonbiological change, and developing a means effective to oil and fat and oil and fat-containing food. - 特許庁

紫外線吸収剤単独で達成できる範囲に比較して拡大されたこの紫外線遮断範囲は、包装材料の内容物が変色又は不快な風味の発生を防ぐための紫外線保護を必要とする食品及び飲料包装用に特に有用である。例文帳に追加

This extended range of ultraviolet blocking over what can be achieved with ultraviolet absorbers alone is especially useful in food and drink packaging applications where the contents of the packages need ultraviolet protection to prevent discoloration or development of undesirable flavors. - 特許庁

本発明の目的は、プロアントシアニジンの安定性に優れる組成物、該組成物を含有する飲料、食品、化粧品および医薬ならびに酸化重合等による変色等を防ぐためのプロアントシアニジンの安定化方法を提供することにある。例文帳に追加

To obtain a composition excellent in stability of proanthocyanidin, to obtain drinks, foods, cosmetics and medicines each containing the composition and to provide a method for stabilizing proanthocyanidin for preventing discoloration or the like caused by oxidative polymerization or the like. - 特許庁

大根を原料として海産物や肉類の乾燥珍味製品類似の乾燥珍味食品を製造するについて、食感・味・風味を模倣し、かつ乾燥大根製品特有の経時変化の発現による風味劣化と変色を防止する。例文帳に追加

To emulate the texture, taste and flavor, and prevent flavor deterioration and discoloration due to the expression of a temporal change peculiar to a dried radish product in manufacturing a dried dainty similar to dried dainties of marine products and meats using radish as an ingredient. - 特許庁

食用サボテンの表皮の青臭さをマスキングするとともに、褐変色を抑制することができる食用サボテンの処理方法、その処理方法により処理された食用サボテン及び当該食用サボテンを添加した食品を実現する。例文帳に追加

To provide a method for treating edible cactus by which grassy smell of the skin of edible cactus is masked and the edible cactus is inhibited from getting brown: to provide edible cactus treated by the method: and to provide food to which the edible cactus is added. - 特許庁

本発明の目的は、食品または医薬品として使用されるサラシア属植物抽出物を高含量で含む組成物であって、保存安定性が高く、特に長期保存による変色および崩壊時間延長が抑制された組成物を提供することである。例文帳に追加

To provide a composition which includes a high content of an extract of a plant belonging to the genus Salacia to be used as a food or a drug, has high storage stability, and particularly inhibits the discoloration due to long-term storage and the extension of disintegration time. - 特許庁

食品、医薬品や化粧品等のプラスチック容器等に使用される樹脂組成物で、変色しない無機系紫外線吸収材料をnmオーダーで分散させて、透明かつ紫外線吸収効果を有する樹脂組成物とする製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for preparing a resin compsn. for a plastic vessel, etc., used for foods, medical supplies, cosmetics or the like, wherein an inorg. ultraviolet ray adsorption material being insusceptible to discoloration is dispersed at an order of nm so as to render the resin compsn. to be transparent and also have the effect of ultraviolet ray adsorption effect. - 特許庁

紫外線遮蔽機能のある物質を含有する活性エネルギー線硬化型印刷用インキを使用することにより、紫外線遮蔽効果を有する印刷物を得ることができ、印刷物にて作成された包装容器、包装用紙等の内容物を紫外線から保護し、保存期間が延長可能、また食品、医薬品、化粧品等の酸化防止、変色防止、有効成分、例えば薬効成分の分解防止となる。例文帳に追加

To use an active energy ray curable printing ink containing a substance having ultraviolet-shielding function for obtaining printed matter having ultraviolet-shielding function, provided that the printed matter is used for producing a packaging material, wrapping paper, etc. so as to protect and extend shelf-lives of contents therein, prevent oxidation or discoloration of food, pharmaceutical products, cosmetics, etc., and prevent decomposition of active ingredients, e.g. medicinal ingredients. - 特許庁

例文

熱湯を注いで食する即席麺などのインスタント食品の調理時間を判断する方法として、水蒸気でアルカリ含浸紙あるいは酸含浸紙3から塩基イオンあるいは酸イオンが解離して色素含浸紙2に含浸し、拡散効果により所定時間で色素含浸紙2が変色されることを利用する。例文帳に追加

As a method for judging cooking time of instant food such as instant noodle for having after pouring hot water, color change of pigment including paper 2, which includes base ion or acid ion dissociated from alkali including paper or acid including paper 3 owing to steam, in a specific time by diffusion effect is used. - 特許庁

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