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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品の変色に関連した英語例文

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食品の変色の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 73



例文

食品変色防止剤および食品の変色防止方法例文帳に追加

DISCOLORATION PREVENTING AGENT FOR FOOD AND METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION OF FOOD - 特許庁

食品用の変色防止、酸化防止剤として用いる。例文帳に追加

The discoloration and oxidation inhibitor is used for food. - 特許庁

天然物由来の食品変色防止、酸化防止剤例文帳に追加

DISCOLORATION AND OXIDATION INHIBITOR FOR FOOD DERIVED FROM NATURAL PRODUCT - 特許庁

レトルト食品の変色防止方法例文帳に追加

PREVENTION OF DISCOLORATION OF RETORT FOOD - 特許庁

例文

容器インキ層の変色が抑制された容器入り食品例文帳に追加

CONTAINER FOR PACKAGE FOOD WHEREIN DISCOLORATION OF INK LAYER IS SUPPRESSED - 特許庁


例文

アスタキサンチン色素含有食品の変色防止剤及び変色防止方法例文帳に追加

DISCOLORATION-PREVENTING AGENT FOR ASTAXANTHIN PIGMENT- CONTAINING FOOD AND METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION - 特許庁

変色の抑制された調味料類又はそれらの含有加工食品例文帳に追加

SEASONING HAVING SUPPRESSED DISCOLORATION TENDENCY AND PROCESSED FOOD CONTAINING THE SEASONING - 特許庁

天然物由来の使用制限のない食品変色防止、酸化防止剤例文帳に追加

FOOD DISCOLORATION AND OXIDATION INHIBITOR DERIVED FROM NATURAL PRODUCT AND HAVING NO APPLICATION LIMIT - 特許庁

食品が本来有する食感や風味が損なわれることを低減すると共に食品の変色を抑制し、更に食品中に含まれる食品成分の低減を防止する乾燥処理食品の製造方法及びその製造装置、乾燥処理食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for producing dried food product, which decreases spoilage of texture and flavor which food originally has, suppresses discoloration of food, and prevents a decrease in food component contained in food, and to provide the dried food product. - 特許庁

例文

吸水変色紙を利用した、カップ型即席食品の出来上がり表示機能付き容器の上蓋例文帳に追加

TOP COVER WITH COMPLETION DISPLAY FUNCTION USING WATER ABSORPTION DISCOLORATION PAPER FOR CUP SHAPED INSTANT FOOD CONTAINER - 特許庁

例文

この方法は、特に、魚介肉冷凍食品の製造において、変色防止策として有用である。例文帳に追加

The method is useful as a discoloration prevention measure in the production of especially frozen fish or shellfish foods. - 特許庁

赤身魚肉を生のまま加工した食品の早期変色を防止すること。例文帳に追加

To provide a method for preventing early discoloration of a food of processed raw red fish meat. - 特許庁

殺菌効果及び洗浄後の変色抑制効果が高い、食品の洗浄方法。例文帳に追加

To provide a method for washing food, having high bactericidal effect and discoloration suppressing effect after washing. - 特許庁

変色の抑制された調味料類又はそれらの含有加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning having suppressed discoloration tendency or a processed food containing the seasoning. - 特許庁

野菜類の脱色剤、野菜類の変色防止剤、野菜類の脱色方法、野菜類の変色防止方法及び発酵食品例文帳に追加

DECOLORANT FOR VEGETABLE, DISCOLORATION-PREVENTIVE AGENT FOR VEGETABLE, METHOD FOR DECOLORING VEGETABLE, METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION OF VEGETABLE, AND FERMENTED FOOD - 特許庁

糖質由来で、食品の色、風味への影響が少なく、十分な効果を有する変色防止剤および変色防止方法を提供すること例文帳に追加

To obtain a discoloration preventing agent derived from glucides, slightly affecting a color and a flavor of a food and having sufficient effects, and to provide a method for preventing discoloration. - 特許庁

安全性が高く、食品の色、味、風味への影響が少なく、強い効果を有する天然物由来の食品変色防止、酸化防止剤および変色防止、酸化防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food discoloration and oxidation inhibitor derived from a natural product, highly safe, giving less influence to color, taste and flavor of food and having strong effect, and to provide a discoloration and oxidation preventing method. - 特許庁

この熱変色防止の方法で処理された緑色植物に酸化防止剤を添加すると、121℃以上の加熱殺菌をしても熱変色を起こさない、緑色を保持したレトルト食品及び飲料食品ができる。例文帳に追加

When antioxidant is added to the green plant processed by the heat-discoloration preventing method, the retort food and beverage can acquire a property which causes no heat discoloration and preserves the green color even being sterilized by heat of 121°C or more. - 特許庁

安全性が高く、食品の色、味、風味への影響が少なく、強い効果を有する天然物由来の食品変色防止、酸化防止剤および変色防止、酸化防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide a discoloration and oxidation inhibitor for food which is derived from a natural product, having high safety, giving less influence to the color, taste, and flavor of food, and having strong effect, and to provide a discoloration and oxidation inhibiting method. - 特許庁

酸性域で変色する色素を含有させることによって、食する際にゼリー食品の色が変色する、視覚的な変化を楽しめるゼリー食品の提供。例文帳に追加

To obtain a jelly food capable of changing the color of the jelly food at the time of eating and enjoying the visual change by including a coloring matter changing the color in an acidic region. - 特許庁

食品組成物への加工処理時の変色を抑制し、食品組成物の色調再現性が向上されたルテイン類含有食品組成物と、その製造方法とを提供すること。例文帳に追加

To provide a food composition containing luteins, and having reproductivity of a color tone of the food composition improved by suppressing the discoloration at a processing treatment of the food composition; and to provide a method for producing the food composition. - 特許庁

酸性域で変色する特性を有する色素を含有し、ゼリー食品の一部を破壊したときに、5重量%以上の離水量を生じるようなゼリー食品適宜と酸性のシロップとを合わせたゼリ−食品例文帳に追加

This jelly food contains a coloring matter having characteristics of changing the color in an acidic region and is obtained by suitably combining a jelly food so as to produce ≥5 wt.% amount of syneresis when breaking a part of the jelly food with an acidic syrup. - 特許庁

食品トレー内に載置するだけで十分な吸水性能を発揮し、食品からのドリップを短時間で吸収して食品の劣化や変色を防止することができる吸水材を提供すること。例文帳に追加

To provide a moisture absorption material capable of realizing a sufficient moisture absorbing performance only by placing in a food tray and capable of absorbing drips from a food within a short period of time to prevent deterioration or discoloration of the food. - 特許庁

焼成工程を経る食品の生地に混和される食品素材であって、焼成後も変色を起こさず、焼成前の白色を保ち続ける白色食品素材を得る。例文帳に追加

To obtain a white food material which is a raw material to be admixed into a food dough to be subjected to baking process, causing no discoloration after baked and keeping its color white as that before baked. - 特許庁

真空レトルト食品又は含気レトルト食品の変色防止方法において、調味食品及び脱酸素剤を包装容器に収納し、密封し、次に加熱殺菌することを特徴とする方法。例文帳に追加

This method for preventing a vacuum or an air-containing retort food from discoloration, is to house a seasoned food and an oxygen- removing agent in a packaging container, deaerating the air in the container, hermetically sealing the packaging container, removing the oxygen in the hermetically sealed packaging container with the oxygen-removing agent and then sterilizing container by heating. - 特許庁

添加液そのものを長期間保存しておいてその液体内に沈殿物が発生せず、また各種食品に添加することによってそれらの食品の食味を改良するとともに長期間保存しておいても食品変色や変質が起こりにくくできる食品添加液とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide liquid for adding to a food, without generating a precipitate in the liquid even on preserving the liquid itself for a long period, improving the eat taste of the food and hardly causing the discoloration or degeneration of the food by adding the same to various foods, and a method for producing the same. - 特許庁

この方法は、ポリフェノール化合物を含有するレトルト食品の変色又は色ムラ防止のために有効である。例文帳に追加

The method is effective for preventing the retort food containing a polyphenolic compound from the discoloration or an uneven coloration. - 特許庁

にがり成分を含有しつつ、さらさらした状態で、食品に使用しても、変色させることのない塩の提供。例文帳に追加

To obtain salt free from discoloring food even in using for food in a powdery condition while containing bittern component. - 特許庁

茶含有食品の製造において、緑茶成分の加熱による変色や風味減退を抑制する。例文帳に追加

To provide a method for producing a tea-containing food product so as to suppress the discoloration by heat or flavor decline of green tea ingredients. - 特許庁

食品組成物において活性成分の変色防止効果を有する簡便なマスキング技術を提供すること。例文帳に追加

To provide a simple masking technique having an active ingredient discoloration-preventing effect in a food composition. - 特許庁

調理器具を用いて食品を調理する遊戯を持続させることができ、利便性の高い熱変色性調理玩具を提供する。例文帳に追加

To provide a very convenient thermally discoloring cooking toy capable of continuing a game of cooking foods using a cooking utensil. - 特許庁

これにより切替室6内部の衛生性が保たれるとともに、食品の微生物によって生じる変色や腐敗臭、貯蔵品表面のネト発生とともに、光酸化による食品の変色や風味劣化についても低減することが可能となる。例文帳に追加

Thus the inside of the switching compartment 6 can be sanitized, and not only the change of color and foul odor caused by microorganism of food and generation of stickiness on a surface of the stored object but also the change of color and degradation of flavor of foods caused by photooxidation can be reduced. - 特許庁

新温度帯での食品の保存において、細胞内の氷結晶の肥大化による細胞破壊により、食品の色の変色や菌の増加、それに伴うドリップ流出などの鮮度の低下を抑制し、高品質の状態で食品を保存する。例文帳に追加

To provide a freezing method inhibiting freshness deterioration such as discoloration of food, increase in germs and accompanying drip outflow all caused by cytoclasis due to enlargement of ice crystals in cells so as to preserve the food in high-quality condition when storing food in a new temperature range. - 特許庁

製造時や保存時の酸化・変色等による品質劣化を生じにくく、品質の安定した微粉末食品の製法およびそれにより得られた微粉末食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing fine powder food hardly causing quality deterioration such as oxidization and/or discoloration when manufactured or stored, and having stability in quality: and to provide fine powder food obtained by the method. - 特許庁

黄ばみを帯びて外観を損ねることなく、紫外線による食品の変色や品質の劣化等を防止し得る食品の容器・包装材料用透明樹脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a transparent resin composition for food containers and food packaging materials which can prevent any discoloration of foods, degradation of the quality thereof, etc., caused by ultraviolet rays without impairing the appearance by the sign of yellowing. - 特許庁

タモギタケの抽出物を、果実、野菜、甲殻類、畜肉、香辛料、などに代表される食品に噴霧、浸漬、塗布、混合、混練等の方法によって接触させることにより、食品の変色防止、酸化防止を達成する。例文帳に追加

This food discoloration and oxidation inhibitor containing the extract of Pleurotus cornucopiae achieves discoloration prevention and oxidation prevention for food through bringing the extract of Pleurotus cornucopiae into contact with food represented by fruits, vegetables, Crustacea, meat and spices by a method such as spraying, soaking, spreading, mixing and kneading. - 特許庁

ガラス基材に添加する添加素材の入手が容易であって、安価に入手でき、漬物等の食品の保存用に用いると、食品の変色変化や食味が損なわれずに長持ちする食品保存用ガラス容器を提供することにある。例文帳に追加

To provide a glass container for food product conservation, in which additive material to be added to its glass base material can be easily obtained at a low price, and when used for conserving foods such as pickles, the additive material can keep the foods long-lasting, without being tarnished in color and tastes being spoiled. - 特許庁

油分の多い食品を入れてオーブン加熱した場合でも、容器外表面に変色や油染みが生じることがなく、容器と食品との剥離性も良い。例文帳に追加

In this case, even when a food containing much oil is put in the container and heated in an oven, discoloration or oil stains may not occur on an external surface of the container, and release characteristics between the container and the food is also good. - 特許庁

長期間保存しても着色・変色や、組織の軟化がなく、歯切れのよい食感が維持された甘酢漬け食品及び該甘酢漬け食品を簡便な方法で製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sweetened pickled food not showing a coloration, discoloration and softening of its texture, and capable of maintaining a good crunchy eat feeling, and a method for producing the above food in a simple method. - 特許庁

本発明の課題は、保存中の変色や褪色を防止することができる褪色防止剤、及び、保存中の変色や褪色が抑制された飲食品(特に飲料)を提供することにある。例文帳に追加

To provide a fading inhibitor capable of preventing fading during preservation and food and drink (particularly drink) inhibited fading during preservation. - 特許庁

皮を剥いた後において長期間に亘り果肉の変色を抑制することができることで、加工食品などへの利用にあたり、商品価値に優れた果肉変色抑制バナナを製造することができる果肉変色抑制バナナの製造方法を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide a method for producing banana with discoloration-inhibited flesh, by which discoloration of flesh of banana is inhibited for a long period of time after peeled so that banana with discoloration-inhibited flesh excellent in commercial value can be produced in use for a processed food and the like. - 特許庁

白色食品素材の配合の中に蔗糖を使用せず、乳糖(乳糖加工品および乳糖を成分とする食品若しくは食品添加物を含む)を50〜70重量%含有し、残部を油脂および無水の白色若しくは全体の色調(白色)に影響の少ない程度に着色した可食物(食品添加物を含む)とすることにより、蔗糖による加熱着色(変色)を防いだ。例文帳に追加

This white food material comprises no sucrose, 50-70 wt.% of lactose (including lactose processed products, food or food additives each having lactose), and the balance of oil and fat and anhydrous white edibles or those colored to such an extent as to slightly affect the whole color tone (white) of the food material (including food additives) to prevent heat discoloration caused by sucrose. - 特許庁

エルゴステロールパーオキサイドを有するキノコ類の抽出物を、果実、野菜、甲殻類、畜肉、香辛料等の食品に噴霧、浸漬、塗布、混合、混練等の方法によって接触させることにより、食品の変色防止、酸化防止を達成する。例文帳に追加

This food discoloration and oxidation inhibiting method comprises bringing an extract of mushroom having ergosterol peroxide into contact with food such as fruits, vegetables, crustacean, animal meat, and spices, by a method such as spraying, soaking, applying, mixing, or kneading. - 特許庁

緑色及び白色野菜や魚介類等の生鮮色品に対し、確実に且つ安全に殺菌消毒を行え、変色等の劣化を抑制して長期間にわたる品質保持を可能にし、食感等の食品の性質を改善して更なる価値を付加し得る食品処理剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food processing agent which can surely and safely sterilize fresh foods such as green vegetables, white vegetables, fishes and shellfishes, can prevent the deteriorations of the foods, such as discoloration, to retain their qualities over long periods, and can improve the properties of the foods, such as textures, to impart higher values to foods. - 特許庁

耐油性樹脂層として、塩素を含まない樹脂を使用することにより、焼却における塩素ガス発生の問題などの少ない食品用耐油紙を提供する際に、耐水性、樹脂の無変色性、樹脂の無臭性を兼ね備えた食品耐油紙を提供する。例文帳に追加

To provide a oilproof paper for a food, having all of water resistance, discoloration resistance of a resin, and odorless of the resin in the oilproof paper for the food, and hardly having the problems of generation of chlorine gas at the time of combustion by using a resin free from the chlorine as the oil-resistant resin layer. - 特許庁

本発明は、透明性に優れていながら、紫外線カット性を備えており、内容物が変色、褪色、変質などの起こりやすい食品、非食品類、医療・医薬品などの包装に適した紫外線カット性包装材料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a packaging material having excellent transparency and ultraviolet ray cutting performance which is suitable for packaging food, non-food, medical products/medicines, etc. with their contents being easily discolored, bleached, or degenerated. - 特許庁

食品添加物等の薬剤を必要とすることなく、うまみ成分の分解を抑え、赤身魚に対しては魚肉表面の変色も抑えることのできる魚類の効果的な鮮度保持法を提供する。例文帳に追加

To provide an effective method of retaining freshness of edible fishes, suppressing decomposition of flavor components without an agent such as a food additive, and suppressing discoloration of the surface of red-colored fish meat. - 特許庁

冷凍食品の解凍、再凍結の状態と解凍を検知して記録する用品の解凍、再凍結の状態とが微妙にずれが生じたり、製造段階の冷凍する前に混和して凍結させたときには既に変色してしまっている。例文帳に追加

To solve the problems of delicately causing a difference between a thawing/refreezing state of a frozen food and a thawing/refreezing state of equipment for recording by detecting thawing, and already discoloring when mixed and frozen before freezing in a manufacturing stage. - 特許庁

こうすることで、食品保存空間7を高酸素濃度、高湿度の雰囲気にすることが可能となり、食肉等の変色を抑制するとともに表面の乾燥を抑制して高品位に長期間保存可能となる。例文帳に追加

Meet or the like is stored with high quality for a long period of time by suppressing change of the color, and also suppressing drying of the surface. - 特許庁

例文

加工途次でまぐろ身肉が黒く変色することなく、まぐろ身肉の赤身を残した新食感の生ハム状の加工食品を得ることができるまぐろ生ハムの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a tuna raw ham, capable of obtaining a processed food of a raw ham state, having a new eat feeling by leaving a red meat of the tuna body meat and without getting a color change of darkening the tuna body meat during the processing. - 特許庁

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