1016万例文収録!

「食品品質」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品品質に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品品質の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 505



例文

食肉等の食品品質を低下させることなく、食品の内部まで効率的に殺菌することが可能な食品の減菌装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food sterilizer effectively sterilizing food even in its inner part without deteriorating quality of food such as meat. - 特許庁

穀物粉食品品質改良剤、穀物粉食品の生地の製造方法及び穀物粉食品の製造方法例文帳に追加

IMPROVING AGENT FOR GRAIN POWDER FOOD, METHOD OF MANUFACTURING DOUGH FOR GRAIN POWDER FOOD, AND METHOD OF MANUFACTURING GRAIN POWDER FOOD - 特許庁

オキアミ自己消化物を含有する食品および品質改良剤例文帳に追加

FOOD PRODUCT CONTAINING AUTOLYSIS PRODUCT OF KRILL AND QUALITY MODIFIER - 特許庁

食品の高鮮度及び高品質保持方法及びその装置例文帳に追加

RETENTION OF HIGH FRESHNESS AND HIGH QUALITY OF FOOD AND APPARATUS THEREFOR - 特許庁

例文

貝類の品質改良剤およびこれを使用した加工貝食品例文帳に追加

SHELLFISH QUALITY IMPROVER AND PROCESSED SHELLFISH FOOD PRODUCT USING THE SAME - 特許庁


例文

小麦粉食品製造における新規な品質改善および保存方法例文帳に追加

NEW QUALITY IMPROVEMENT IN PRODUCTION OF WHEAT FLOUR FOOD AND PRESERVATION - 特許庁

食品洗浄機における節水装置及び品質管理装置例文帳に追加

WATER CONSERVATION APPARATUS AND QUALITY CONTROL APPARATUS IN FOOD WASHING MACHINE - 特許庁

食品品質改良用組成物、その製造方法および用途例文帳に追加

FOOD QUALITY IMPROVING COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND USAGE OF THE COMPOSITION - 特許庁

品質並びに安全性に優れる加工食品の加工方法例文帳に追加

PROCESSING METHOD FOR PROCESSED FOOD EXCELLENT IN QUALITY AND SAFETY - 特許庁

例文

そのような成形体と接触している食品品質は良好である。例文帳に追加

The quality of the food in contact with this molding is excellent. - 特許庁

例文

リン酸塩を配合せずに、リン酸塩を配合した従来の品質向上剤と同等、或いはそれ以上の効果を有する食品品質改良剤、食品品質改良方法及び該食品品質改良剤を含有する食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improving agent for food without formulating a phosphate, having effects more than that of a conventional quality improving agent formulated with the phosphate and to provide a method for improving quality of food and to provide a food containing the quality improving agent. - 特許庁

食品品質改良効果を奏する食用エキスおよびその製造法例文帳に追加

FOOD EXTRACT BRINGING FOOD-QUALITY IMPROVING EFFECT, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

衣材に含有させるだけで、フライ食品を製する際の油ちょう時に具材と衣の剥離を防止できるフライ食品品質改良剤、及びこのフライ食品品質改良剤を含有するフライ食品用衣材、並びにこのフライ食品用衣材を用いたフライ用食品の提供。例文帳に追加

To obtain a quality improver that prevents an ingredient material from releasing from a coating in frying in oil in making a fried food only by addition to a coating material, a coating material for a fried food, containing the quality improver for a fried food and a food for frying, using the coating material for a fried food. - 特許庁

高温の加熱殺菌工程を終えた飲食品の極微弱発光を計測することにより該飲食品品質を推定することを特徴とする、飲食品品質推定方法または推定システム。例文帳に追加

In the method or the system for estimating the quality of the food and drink, the quality of the food and drink is estimated by measuring the extremely faint emission of the food and drink whose high-temperature heating sterilization process has been finished. - 特許庁

デンプン含有食品を適度な硬さでゲル化し、かつ素材の良好な風味を害することのないデンプン含有食品品質改良剤及び品質改良されたデンプン含有食品を提供する。例文帳に追加

To provide a quality improving agent for a starch-containing food which gelatinizes a starch-containing food so as to have moderate hardness and does not spoil the good flavor of raw material; and to provide a starch-containing food improved in quality. - 特許庁

食品材料をフライ油に浸漬して加熱加工する食品製造装置において、揚げむらが低く抑えられ、食品品質の向上や安定化を図ることができる食品製造装置及び製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food production apparatus and method suppressing frying unevenness low and improving and stabilizing the quality of the food in a food production apparatus heating food materials immersed in frying oil. - 特許庁

食品の本来の風味を損うことなく、食品の食感や風味を改良し、さらに食品の止留まりを向上させる食品品質改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food quality improver for improving palate feeling or flavor of food without spoiling flavor inherent in the food, and further improving yield of the food. - 特許庁

例えば、冷蔵庫等の低温雰囲気内に温かい食品を入れると、収納されている食品がこの温かい食品からの熱影響によって品温が上昇してしまい、収納食品品質劣化してしまう。例文帳に追加

To solve the problem wherein storage food is deteriorated in a quality since the quality temperature rises by thermal influence from warm food in the stored food, for example, when putting the warm food in a low temperature atmosphere such as a refrigerator. - 特許庁

本発明の課題は、食品の保存性を高め、かつ食品品質、風味の低下を防止する食品変質防止剤、その製法及びそれを含有してなる食品を提供することにある。例文帳に追加

To provide a deterioration-preventing agent for a food, capable of improving preservability of the food and capable of preventing deterioration of quality and flavor of the food, to provide a method for producing the same, and to provide the food containing the same. - 特許庁

食品、特には穀粉を主成分として使用する食品品質改良法、詳細には、食品の製造工程、製造条件を変える必要なく、食品の食感、保水性、安定性などの改良する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for improving quality of food in particular containing cereal flour as a main ingredient, by which palate feeling, moisture retainability, stability and the like each of food are improved without changing a food production process and production condition. - 特許庁

冷蔵庫の貯蔵室内に温かい食品を入れると、貯蔵室内に収納されている食品がこの温かい食品からの熱影響によって品温が上昇してしまい、収納食品品質劣化してしまう。例文帳に追加

To solve a problem wherein the temperature of food stored in a storage chamber rises due to the thermal effect of warm food if the warm food is put in the storage chamber of a refrigerator, which results in the quality degradation of the stored food. - 特許庁

食品品質改良剤の製造方法、練り製品製造方法、食品用退色抑制剤、退色抑制食品の製造方法、辛味発現遅延剤および辛味発現遅延食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING FOOD QUALITY IMPROVER, METHOD FOR PRODUCING PASTE PRODUCT, FOOD COLOR FADING INHIBITOR, METHOD FOR PRODUCING FADING-INHIBITED FOOD, HOT TASTE DEVELOPMENT RETARDER, AND METHOD FOR PRODUCING HOT TASTE DEVELOPMENT-RETARDED FOOD - 特許庁

一方,日本のスーパーマーケットや食品卸売会社は,中国から輸入された食品品質管理対策を強化している。例文帳に追加

Meanwhile, Japanese supermarkets and food wholesale companies are tightening measures on the quality control of food products imported from China.  - 浜島書店 Catch a Wave

自家製食品を作る際の温度管理や発酵食品の早期の品質劣化を防止するための温度管理に対応できる冷蔵庫を提供すること。例文帳に追加

To provide a refrigerator can respond to temperature control during production of homemade food and temperature control to prevent early quality deterioration of fermented food. - 特許庁

食品を十分に攪拌することができ、ひいては、品質が良好な最終製品を得ることができる食品攪拌装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a food stirring apparatus can sufficiently stir food, and consequently, obtain an excellent quality final product. - 特許庁

減圧することなく、食品の脱水処理を行い、冷蔵庫内に保存する食品を高品質に維持する冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator for maintaining food stored in the refrigerator at high quality by dehydrating the food without reducing pressure. - 特許庁

惣菜食品用組成物及び惣菜食品またはその製造方法もしくはその品質改良方法例文帳に追加

COMPOSITION FOR PREPARED FOOD, PREPARED FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME FOOD AND METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF THE SAME FOOD - 特許庁

食品、挽肉食品としての品質を確保して増量によるコスト低下が図れるようにする。例文帳に追加

To obtain ground-meat ball dough intended for cost reduction caused by increase in quantity through securing quality as meat food and ground meat food. - 特許庁

固形食品を解放状態において均一に加熱して食品品質を低下することなく殺菌する方法および装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for sterilizing a food by which a solid food is sterilized without deteriorating the quality of the food by uniformly heating the food in an opened state. - 特許庁

食品品質評価を高精度で行うことができる食品検査装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a food inspection device capable of evaluating the quality of food, with high accuracy. - 特許庁

本発明は多様な食品をすみやかに良好な品質を維持しつつ、加熱調理あるいは解凍調理を行う食品加熱調理方法に関するものである。例文帳に追加

To provide a method for cooking food, keeping good quality and quickly cooking or thawing various foods. - 特許庁

食品品質を損なうことなく容易にかつ均一に短時間で急速冷却を行うことが可能な食品冷却装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food cooling system capable of easily, uniformly and speedily cooling food in a short period of time without spoiling the quality of the food. - 特許庁

優れた食品品質保持効果を有し、しかも環境やヒトに優しい食品劣化防止剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a food deterioration inhibitor having an excellent food quality keeping effect, gentle to the environment and humans and also excellent in deterioration inhibiting effect for food dough, food flavor or flavor to be newly added to/formulated with food. - 特許庁

離水が防止されている上に良好な卵風味を有する卵加工食品及び卵加工食品用の品質保持材を提供する。例文帳に追加

To provide egg processed food prevented from syneresis and also having proper egg flavor, and to provide a quality preservative for the egg processed food. - 特許庁

液体状食品品質を阻害することなく、的確に雑菌を除菌することができる液体状食品殺菌装置を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid food sterilizer capable of accurately eradicating various germs without impairing the quality of the liquid food. - 特許庁

穀粉食品におけるスペックの発生を防止するための食品品質改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improver for food product which prevents formation of specks in cereal flour food product. - 特許庁

食品洗浄機において、作業者に負担をかけずに効果的に食品洗浄水の節水を行うと共に、食品の大きな品質低下を招かないように品質管理が行えるように、従来の食品洗浄機に変更を加えることである。例文帳に追加

To change a conventional food washing machine so that water for washing food is effectively saved without placing a burden on an operator and the quality control can be carried out without causing a considerable quality degradation of food. - 特許庁

魚肉、食肉等の生鮮食品から滲出する液汁を適度に吸収し、液汁による生鮮食品の鮮度等の品質の低下を抑制して、長期に渡って生鮮食品品質を維持することができる生鮮食品保存具を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for preserving perishable foods capable of suppressing reduction of qualities such as freshness of the perishable foods and the like caused by juice by absorbing the juice gradually exuding from the perishable foods such as fish meat, meat and the like and maintaining qualities of the perishable foods for a long time. - 特許庁

乾燥卵白を主成分とするフライ食品品質改良剤であって、乾物換算で1質量部の前記フライ食品品質改良剤に対して、7質量部の清水を加えて加熱凝固した時の加熱凝固物の離水率が4%以下であるフライ食品品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver, which comprises dried egg white as a main component, has ≤4% syneresis ratio of a thermally coagulated material which is obtained by mixing 1 part by mass calculated as dried material of the quality improver for a fried food with 7 parts by mass clear water and is thermally coagulated. - 特許庁

ルチンを含有し品質に優れたダッタンソバ即席麺を含む食品群およびその製造方法例文帳に追加

FOOD GROUP INCLUDING INSTANT NOODLE MADE FROM TARTARY BUCKWHEAT FLOUR CONTAINING RUTIN AND HAVING SUPERIOR QUALITY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

食品包装に好適な高品質のポリアミド樹脂シートを、生産性良く製造する。例文帳に追加

To manufacture a polyamide resin sheet of high quality suitable for a food package with good productivity. - 特許庁

コラーゲン粉末を用いて品質の優れたコラーゲン含有食品を製造することを目的とする。例文帳に追加

To manufacture foods including collagen excellent in quality by using powder of collagen. - 特許庁

ビタミンCと鉄を添加した粉末状タンパク食品品質変化の防止。例文帳に追加

To prevent a change in quality of a powdery protein food comprising vitamin C and iron added thereto. - 特許庁

スパイス・ハーブを添加することにより、冷凍保存中の揚げ物食品品質を維持する。例文帳に追加

The quality of the frozen fried food is maintained by adding a spice and a herb. - 特許庁

食品の凍結時間をできる限る短時間に行い、品質の維持安定を行う。例文帳に追加

To perform the stable retention of quality by performing the freezing of food in the shortest possible time. - 特許庁

温度制御により品質が改良された米タンパク質組成物の製造方法及び食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING RICE PROTEIN COMPOSITION IMPROVED IN QUALITY BY TEMPERATURE CONTROL AND FOOD PRODUCT - 特許庁

品質に優れたカテキン類高含有シリアル食品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a cereal food having an excellent quality and highly containing catechins. - 特許庁

粒破損の少ない高品質のばら状凍結食品を歩留まり良く衛生的に製造する。例文帳に追加

To sanitarily produce a high-quality loose frozen food with slight damage of grains in good yield. - 特許庁

食品品質の低下を防止、抑制することが可能な冷凍装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a freezer capable of preventing and suppressing deterioration of quality of food. - 特許庁

例文

品質を損なわずに、冷凍食品の解凍を行う冷蔵庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a refrigerator which can thaw frozen food without deteriorating the quality. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS