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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品品質に関連した英語例文

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食品品質の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 505



例文

食品の安全性と品質の確保・維持と、大量調理を同時に実現することができ、消費者に美味しくて安全で安い食品を提供することができる調理管理システムを提供する例文帳に追加

To provide a cooking management system capable of concurrently providing mass cooking and securement/maintenance of safety and quality of food, and providing delicious, safe, and inexpensive food to a consumer. - 特許庁

大量の食品を連続して加熱処理することが可能であり、量産性に優れ、且つ品質に優れた食品を生産することが可能な加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus which can continuously treat a lot of foodstuffs by heating, excels in a mass production nature, and can produce the foodstuff excellent in quality. - 特許庁

また、食品材料をフライ油に浸漬させた状態で所定の条件で振動させて調理することにより、品質が高く安定している食品を提供することができる。例文帳に追加

The food materials are vibrated and cooked under the prescribed condition in the frying oil so as to provide the food with stabilized high quality. - 特許庁

細菌や酵母類にもとづく食品品質劣化および腐敗に対し、少量の抗菌剤の使用で、幅広く有効な食品の保存方法を提供すること例文帳に追加

To provide a widely applicable, effective method for preserving foods with the aid of a small quantity of antimicrobial agent, to prevent the foods from deterioration or decay by bacteria or yeasts. - 特許庁

例文

パン、麺、天ぷら粉等の食品に対して防黴性、日持ち向上、鮮度保持及び品質劣化防止から選ばれる少なくとも1種の機能を付与する目的で添加される食品用防黴剤の提供。例文帳に追加

To provide a mildewproofing agent for a food, added to the food such as bread, noodles and flour for Tempura (deep batter fried food) to impart at least one function selected from improvement of mildewproofing properties and storable duration, keeping of freshness and prevention of quality deterioration thereto. - 特許庁


例文

食品の生地物性、食味及び食感を損なうことなく、澱粉老化に伴う品質劣化を改良した麺食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a noodle food product improved in quality deterioration accompanied by the aging of starch without deteriorating the physical properties of dough, taste and texture of the noodle food product, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

回分靜置式の長所であった多品種生産や所望の品質食品調理が可能であり、かつ搬送部分が簡易化され、コストが著しく低減される食品調理方法と装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food cooking method and apparatus enabling multiobjective production and food cooking of desired quality which are merits of a batch-wise stationary type, facilitating a conveying part and greatly reducing the cost. - 特許庁

本発明は多様な食品をすみやかに良好な品質を維持しつつ、加熱調理あるいは解凍調理を行う食品加熱調理方法に関するものである。例文帳に追加

To provide a food heating and cooking method for rapidly heating cooking or freezing cooking a variety of foods while maintaining excellent quality. - 特許庁

耐熱性に優れ、処理工程を増やすことなく、油脂の分離を抑制して食品内部まで食感を改善することができる食品品質改良剤、水産練り製品および畜産練り製品を提供する。例文帳に追加

To provide a quality improver for food that is superior in heat resistance and prevents separation of oils and fats, for improving the texture of even the inside of food, without increasing the number of processing processes, and to provide a pasty marine product and a pasty livestock product. - 特許庁

例文

揚げ物食品の冷凍保存時において品質を維持し、冷凍保存後においても食品の柔らかさ、風味等が維持されるスパイス・ハーブ含有冷凍揚げ物、およびその冷凍揚げ物用衣材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a spice and herb-containing frozen fried food of which the quality is maintained when freezing fried foods and the softness, the taste, etc., is maintained even after frozen and a coating material used for the frozen fried food. - 特許庁

例文

凍結食品の表面色を定量的に判定して客観的且つ信頼性の高い凍結食品品質評価を可能とした凍結食品品質評価システム及び方法の提供、さらには該評価方法を利用して凍結装置の運転条件を適正化することを可能とした凍結装置の運転制御方法の提供。例文帳に追加

To provide a system and method capable of performing objective and highly-reliable quality evaluation of the frozen food by quantitatively determining a surface color of the frozen food, and an operation control method of a freezing device capable of optimizing an operation condition of the freezing device by utilizing the evaluation method. - 特許庁

食品の原料として脂肪酸エステルがその品質を維持もしくは利便性向上や汎用性の向上を図ることを目的とした高品質な粉末状油脂を作成すること。例文帳に追加

The powdered oil-and-fat composition is prepared by making 100 mass% of the fatty acid ester absorb 10-500 mass% of a highly-branched cyclic dextrin. - 特許庁

鑑定人に頼ることなく、かつ鑑定人の行った官能試験と同等の食品品質評価を、簡単にかつ精度よく予測することが可能な品質予測装置を提供する。例文帳に追加

To provide a quality prediction device for easily and accurately predicting quality evaluation of food products at the equivalent level to that of a sensory test by an appraiser without depending on the appraiser. - 特許庁

加工食品の原料又は調理の材料としての生魚体の品質を確実性高く、特に非破壊的に判別することができる生魚体品質判別法の提供。例文帳に追加

To provide a raw fish body quality determining method capable of accurately, especially non-destructively, determining the quality of a raw fish body as raw material of processed food or material for cooking. - 特許庁

収納容器内の野菜類等の略全体に対して光照射を行えるようにし、野菜類等の鮮度や品質の低下を抑制することで、食品等を高品質に保存できる冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator capable of preserving food or the like at high quality by carrying out light irradiation with respect to substantially the whole of vegetables or the like in a storage container, and suppressing deterioration of freshness and quality of the vegetables or the like. - 特許庁

米飯類、麺類等穀類加工食品は保存により、ホグレが悪くなる、食感が低下する等の品質劣化を生じるが、この品質低下を抑制すること。例文帳に追加

To control quailty reduction since loosening of processed food of grains such as cooked rices, noodles is deteriorated by preservation and quality deterioration such as reduction in palatability, is caused. - 特許庁

殺菌効果が高くて十分な品質保持期限が確保でき、しかも、色、香り、味等の食材の品質変化の少ない破砕加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing crushed food having high sterilization effect to secure a sufficient quality preservation period, and also causing reduced quality deterioration in color, flavor and/or taste of food material. - 特許庁

デンプン含有食品の種類にあったデンプンの品質改良剤、即ち、デンプンの増粘効果やとろみ付与を補強し、デンプンの老化を抑制及び又は促進する品質改良剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a starch quality-improving agent compatible with the kind of starch-containing food, namely enhancing starch-thickening effect or thickness-imparting effect and suppressing and/or promoting aging of starch. - 特許庁

二種食品を混合して食する食品の包装体として、生鮮食品や調味液を、二重構造をなした二つの袋に収納して、随時、食する直前に二種食品を袋内部で混合することで、味、色、食感を損なうことなく品質を向上して、使用上の利便性と簡便性を高める。例文帳に追加

To provide a mixed food package where perishables and a liquid seasoning are contained in two bags with a double structure respectively and mixed together at a desired time in the double-structured bag just before eaten so as to improve the food quality without impairing its taste, color and palate feeling, thus improving the convenience in use. - 特許庁

従来のものと同等な高品質の菓子を作ることができると同時に、従来のものに比べて製造効率に優れた、フリーズドライ成型果汁食品を製造し、当該フリーズドライ成型果汁食品にチョコレートを染み込ませた食品の加工方法とその食品加工システムを提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing food which produces confectionery having high quality equal to that of conventional one, and also a freeze-dry molded fruit juice food having excellent manufacture efficiency compared with that of the conventional one, and which impregnates the freeze-dry molded fruit juice food with chocolate, and to provide a system for processing food. - 特許庁

デンプン含有食品の膨らみや柔軟性などの形態的な品質及び味や香りなどの官能的な品質を向上させることができるとともに、加工保存することによる老化や組織などの品質の劣化を防止し、保存後の状態も良く製造時の状態を維持することができるデンプン含有食品用改良剤の提供。例文帳に追加

To provide an improver for starch-containing food capable of improving form quality such as swelling and flexibility and sensory quality such as taste and flavor of the starch-containing food, preventing aging and quality deterioration of texture caused by processing and preservation, and having good condition after preservation to maintain the condition in the production. - 特許庁

食品衛生上安全な品質改良剤の添加により、パン、スポンジケーキなどの小麦粉焼成品の食感を改良し、その効果を長時間持続させた小麦粉焼成品とその品質改良方法および品質改良剤を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain a baked food of wheat flour such as bread, sponge cake, having an improved texture by adding a quality improver safe in terms of food sanitation to wheat flour and sustaining the effect for many hours, to provide a method for improving the quality of the baked food of wheat flour and to obtain the quality improver. - 特許庁

農産物等の品質管理に関する1932年6月17日法律No.6又は食料品の生産及び食品の安全性等に関する2003年12月19日法律No.124による規制の下に保護される農産物及び食品に対する原産地の地理的表示又は原産地呼称例文帳に追加

a geographical indication or designation of origin for agricultural products and foodstuffs protected under regulations pursuant to the Act of 17 June 1932 No. 6 relating to quality control of agricultural products, etc. or under Act of 19 December 2003 No. 124 on Production of foodstuff and Food safety, etc. - 特許庁

多種類の酵素を含み、安定し品質のものを製造するのが容易であり、製造費の低減が容易で、調味料としての食品添加酵素および官能評価向上剤としてのアルコール飲料添加酵素として利用可能な酵素食品およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide enzyme food able to be used as food additive enzyme as a seasoning and an additive enzyme for alcoholic beverages as a functional evaluation enhancer and a method for producing the same. - 特許庁

フィルムの品質及び製造効率を犠牲にすることなく、包装用途に必要な優れたシーリング特性を有する食品包装用の多層熱可塑性フィルム積層体、及び、これらのフィルム積層体から形成した食品包装を提供すること。例文帳に追加

To provide a multilayer thermoplastic film laminate for food packaging, which has an excellent sealing property required for an packaging application without sacrificing a quality and a production efficiency of a film, and the food packages formed from the film laminate. - 特許庁

本発明は蒸気を効率よく利用して蒸し加工する食品を均等に加熱し、品質のバラツキが生じるのを効率よく阻止し、蒸気の使用量を低減して低コストで蒸し加工でき、蒸し加工する食品のドリップ等を簡単で、楽に除去することができる蒸し装置を得るにある。例文帳に追加

To obtain a steaming device which can efficiently utilize steam for uniformly heating steam-processing foods, efficiently prevent scattering of quality, reduce steam utilization and steaming process at a low cost, and easily remove drips of steam-processing foods. - 特許庁

既存のフリーズドライ製法をもずくに応用し、さらに粉砕及び顆粒又は乾燥後形状を使用することにより、高品質なもずく原料として、食品及び健康食品への加工製造を可能にしただけでなく、常温保管及び常温流通も可能にした。例文帳に追加

Consequently, a food and a health food can be not only produced by processing using high-quality Nemacystus decipiens as a raw material but also can be stored and distributed at a normal temperature. - 特許庁

アセトアルデヒドや錆等の食品品質低下を招く物質を発生させることが無く、食品工場等で金属性異物の検査に使用されている金属探知機を用いてエタノール揮散剤を検出することが可能なエタノール揮散剤を提供する。例文帳に追加

To provide an ethanol emitter which does not produce any substances, such as aldehydes and rusts, that cause quality deterioration of food and is capable of being detected with a metal detector used to check metallic foreign matter in e.g., food production/processing factories. - 特許庁

食料資源として小麦粉は製パン及び加工食品に広く利用されており、これの加工あるいは品質を改良して、さらに有用な食品を開発することが求められおり、これを達成するためには小麦のタンパク質のグルテンの改良が求められている課題である。例文帳に追加

To develop a further useful food by processing or improving the quality of wheat flour widely used as a food resource in bread making and processed foods, and to improve gluten of protein in wheat flour to achieve the purpose. - 特許庁

食品が酸化・腐敗などの変化によって発する匂い(硫黄系ガス、窒素系ガス、揮発性有機ガス)を検知し、食品の鮮度、品質を示すものとして表示させて視覚化し、冷蔵庫内の鮮度管理に利用する匂いセンサーを安価に提供する。例文帳に追加

To provide at low cost an odor sensor for detecting the odor (sulfurous gas, nitrogeneous gas, volatile organic gas) emitted by a change, such as, oxidation or putrefaction of food for displaying the same as an index showing the freshness and quality of the food and visualize the odor and utilizing the sensor in the freshness control inside a refrigerator. - 特許庁

畜肉類の挽き肉及び/又は魚介類のすり身を主成分とする成形品である惣菜食品において加熱調理前の保水性向上、及び加熱調理後のソフトでジューシーな食感を付与する惣菜食品品質改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a quality improver for daily dish food improving moisture retention of daily dish food composed of a molded product consisting mainly of minced meat and/or minced fish and shellfish before cooked, and imparting soft and juicy palate feeling to the daily dish food after cooked. - 特許庁

精肉の発色性に優れると共に、フィルムとしての腰が足りていることにより伸びが防止されて開封等の取扱い性に優れ、材料使用量が少なく、見た目も美しくコンパクトで、生鮮食品品質の目視を好適に行うことができる生鮮食品用包装体を提供すること。例文帳に追加

To provide a package for perishable food excellent in coloring dressed meat and excellent in handleability for unsealing or the like as it is sturdy enough as a film and thus stretching is prevented, needs less amount of a used material, looks neat and compact, and allows the quality of the perishable food to be visually inspected appropriately. - 特許庁

解凍済みの食品を必要とする指定時刻に、解凍を完了することを可能にし、指定時刻から逆算して、可能な限り長く、ギリギリまで冷凍保存しておくことで、食品品質劣化を最小限とする冷凍解凍庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a refrigerating/defrosting chamber, that minimizes quality deterioration in foods by completing defrosting at specified time, when defrosted food is required, and by counting backward, from the specified time for refrigerating and preserving them as long as possible. - 特許庁

情報配信者10はインターネット1を利用して、品質の保証や安全性の認定をする組織により認定を受けた食品、飲料、医薬品、化粧品、また食品、飲料、医薬品、化粧品を生産するための飼料、肥料や原材料の流通経路に関する情報を提供する。例文帳に追加

An information distributor 10 provides the information on the distribution channel of the food, the drink, the medicine, and the cosmetic authorized by the organization for guaranteeing the quality, and authorizing the safety or the feed, the fertilizer, and the raw material for producing the food, the drink, the medicine, and the cosmetics by using the Internet 1. - 特許庁

比較的流動性が小さい流動性食品を紙缶に高速充填するときに、上蓋の飲み口から充填物がはみ出したり飛び出したりすることがなく、円滑にかつ高品質に充填することができる紙缶への流動性食品の充填方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for filling a fluid food into a paper can, capable of smoothly filling it with high quality without letting a filled product overflow or rush out from a tip of a cap when filling at high speed the fluid food with relatively low fluidity into the paper can. - 特許庁

口どけの良好な食感で且つ製造後に冷蔵や冷凍、更には缶詰などの常温状態において離水や外観の劣化が少ない、経時的に品質の安定した球状ゼリー様食品及び球状ゼリー状食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide globular jelly-like food having favorably meltable palate feeling, slightly causing syneresis and/or deterioration in appearance in refrigeration, freezing or normal temperature condition such as canned one, and having temporal stability in quality: and to provide a method for producing the globular jelly-like food. - 特許庁

酸素のみを供給した真空による低温プラズマを発生させることにより、香辛料、穀類及び食品素材の品質を損なうことなく、既存の殺菌処理よりも、殺菌効果に優れ、かつまた食品素材の安全性を確保できる。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing spices, cereal grains and food raw materials without damaging their quality by generating a low temperature plasma under a vacuum only by supplying oxygen, excellent in sterilizing effect more than those of conventional sterilizing treatments and capable of securing the safety of the food raw materials. - 特許庁

産地或いは収穫時期等により同じ種類であったとしても色彩に違いが生じる天然原料を使用して、常に略一定の色彩で、しかも略一定の品質となるように製造された食品組成物及び食品組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a food composition produced so as to become always almost constant color and almost constant quality even by using natural raw materials yielding a color difference caused by the difference of producing areas or harvesting periods even if they belong to a same kind, and a method for producing the food composition. - 特許庁

緑色及び白色野菜や魚介類等の生鮮色品に対し、確実に且つ安全に殺菌消毒を行え、変色等の劣化を抑制して長期間にわたる品質保持を可能にし、食感等の食品の性質を改善して更なる価値を付加し得る食品処理剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food processing agent which can surely and safely sterilize fresh foods such as green vegetables, white vegetables, fishes and shellfishes, can prevent the deteriorations of the foods, such as discoloration, to retain their qualities over long periods, and can improve the properties of the foods, such as textures, to impart higher values to foods. - 特許庁

現在産業上最も広く使用されている、容器本体はガスバリア性であるが、スパウト部分はガスバリア性が余り高くないスパウト付き包装容器に充填した食品において、長期間保管しても、酸素による品質の劣化の少ない食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing food filled in a spout-attached packaging container whose spout part has not so high gas-barrier properties while a container body most widely used industrially has gas-barrier properties, so as to slightly cause deterioration in quality due to oxygen even when stored for a long term. - 特許庁

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品の提供。例文帳に追加

To obtain an antioxidant for suppressing the oxidative injury of living body by active oxygen, free radical, and the like, to deteriorate the taste, flavor and nutrition value of foods and induce the degradation of quality and apply adverse effects such as disease and aging to living bodies and provide a food or drink compounded with the antioxidant. - 特許庁

フライ後または電子レンジ加熱後に時間が経過しても衣のサクサク感を持続させると共に、具材のジューシー感を保持することができるフライ食品品質改良剤及びこれを用いたフライ食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a quality improving agent for a fried food capable of keeping a good crispy feeling of the coating even at the passage of time after frying or microwave oven heating, and holding a juicy feeling of the ingredient, and the fried food using the agent. - 特許庁

解凍済みの食品を必要とする指定時刻に、解凍を完了することを可能にし、指定時刻から逆算して、可能な限り長く、ギリギリまで冷凍保存しておくことで、食品品質劣化を最小限とする冷媒解凍庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a freezing and thawing chamber capable of enabling the thawing to be finished at a specified time at which the thawed food is required, and capable of minimizing the deterioration of the quality of the food by preserving the food by freezing as long as possible to the time just before the time calculated from the specified time. - 特許庁

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide an antioxidant suppressing oxidative disturbances in a living body caused by activated oxygen or a free radical, not only damaging the flavor and nutritious values of a food and causing the deterioration of its quality, but also giving bad effects in the living body such as diseases, aging, etc., and a beverage or food blended with the antioxidant. - 特許庁

ガラスビンに食品を封入してシールするにあたり、シール強度がガラスビンの風化により低下するのを抑制し、封入される食品品質を長期にわたり維持することのできるガラスビン開口部のシール方法およびこの方法を用いて製造された商品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for sealing an opening of a glass bottle capable of keeping a quality of an enclosed food for a long term by restricting deterioration of sealing strength due to weathering of the glass in enclosing the food in the glass bottle and sealing it and to provide goods manufactured by use of the method. - 特許庁

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品の提供。例文帳に追加

To provide an antioxidant inhibiting the oxidative disorder of a living body caused by active oxygen, free radicals or the like not only spoiling flavor, a nutritive value or the like of food to cause quality deterioration but also exerting a bad influence of a disease, aging or the like on the living body, and to provide food and drink blended with the antioxidant. - 特許庁

一般の微生物とともに耐熱性殺菌胞子に汚染された食品などを、品質低下を招くような通常の高温滅菌条件を避け、低温殺菌程度の処理により殺菌、保存可能にする胞子発芽阻害剤、その製造方法、及びそれを用いた食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a spore germination inhibitor capable of sterilizing and preserving a food contaminated with common microorganisms and a spore having resistance to heat sterilization by treatment of a degree of low- temperature sterilization while avoiding an ordinary high-temperature sterilization condition to cause reduction in qualities, to provide a method for producing the inhibitor and to obtain a food using the inhibitor. - 特許庁

食品業界では、賞味期限の表示を含めた食品品質管理体制と標準化の必要性を認め、食の安全追及する取り組まれているが、製造から販売までの過程で自動賞味期限識別および販売制御がアップロードされていない。例文帳に追加

To solve a problem that automatic identification of expiration dates and sales control through the processe from production to sales though food industry recognizes necessity of a food quality control system and standardization including indication of expiration dates and makes efforts toward safety of food. - 特許庁

マイクロ波が透過可能な材質で形成されたリテーナーに収納された状態で、充填された食品がマイクロ波の照射により加熱殺菌される包装容器において、充填した食品を均一に加熱できるようにするとともに、長期間品質を良好に維持できるようにする。例文帳に追加

To provide a packaging container, in which housed foods heated and sterilized by microwave irradiation while the container is housed in a retainer made of a material transmitting microwaves, allows the food to be uniformly heated, and maintains the quality of the food for a long period. - 特許庁

例文

農作物、食品、飼料の生産現場及び貯蔵中における品質および消費者に対する健康被害リスク上、重要懸念事項となっている農作物、食品、飼料のマイコトキシン汚染を抑制するマイコトキシン生合成阻害剤を提供する。例文帳に追加

To provide a mycotoxin biosynthesis inhibitor which suppresses the contamination of agricultural produce, food, and animal feeding stuff with mycotoxins under such circumstances that such contamination occurring in the site of their production and storage is of great concern because of quality and a risk of injuring consumer health. - 特許庁

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