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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品品質に関連した英語例文

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食品品質の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 505



例文

有機肥料の品質確保と安定供給ができるようにして、食品廃棄物のリサイクルが円滑に行えるようにする。例文帳に追加

To smoothly recycle food wastes by constituting a system in such a manner that the quality assurance and stable supply of organic fertilizers are made possible. - 特許庁

安定な粉末状フィチン酸組成物、その製造法及びそれを用いた食品の風味品質改良剤例文帳に追加

STABILIZED POWDERY PHYTIC ACID COMPOSITION, ITS PRODUCTION METHOD AND FOOD TASTE QUALITY IMPROVER USING THE COMPOSITION - 特許庁

酸化による品質劣化を防ぐ等の優れた抗酸化能を有する抗酸化剤、それを用いた食品及び化粧品を提供する。例文帳に追加

To provide an antioxidant having excellent antioxidant performances such as prevention of deterioration in quality due to oxidation and the like, and food and cosmetics using it. - 特許庁

乳化剤、糖類およびジアセチル酒石酸モノグリセリドのラメラ構造体を含有することを特徴とする食品品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for food contains an emulsifying agent, a saccharide and a lamella structure of a diacetyl tartaric acid monoglyceride. - 特許庁

例文

冷凍梅の解凍技術を改善することによって高品質の梅ピューレおよびその加工飲食品を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing high-quality Japanese plum puree and Japanese plum puree processed food and beverage with improvement in a technique for thawing frozen Japanese plum. - 特許庁


例文

軟質チーズ含有量の高い原料を用いて、口溶けの滑らかさ、風味等の品質を充分に備えたチーズ含有食品を製造する。例文帳に追加

To provide a method for producing cheese-containing food satisfactorily having quality such as smoothness in the mouth and flavor, by using raw material having a high content of soft cheese. - 特許庁

食品添加物用のリン酸塩を含有することを特徴とする米飯用品質保持剤により、上記の課題を解決する。例文帳に追加

The quality-keeping agent for the boiled rice contains a phosphoric acid salt for food additive. - 特許庁

熱調理によっても、味及び食感が損なわれること無く、高級感のある外観品質を保持しうる冷凍食品を提供する。例文帳に追加

To provide frozen food free from spoiling taste and palate feeling even by heat cooking, and retaining an outer appearance quality with high-class feeling. - 特許庁

解凍時の食品品質を落とさずに且つ効率的な解凍を行う機能を備えた冷蔵庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a refrigerator including a function for efficiently thawing food without degrading quality of the food in thawing. - 特許庁

例文

良好な色調(b値)を有し、かつ品質バラツキが小さく均質な食品用不織布を提供すること。例文帳に追加

To obtain a nonwoven fabric for food having favorable color tone (b value) and uniform in quality, i.e. slight in quality variation. - 特許庁

例文

食品工場等の製造施設で製造される製品の品質保証をトータルに管理する製造施設の管理システムに関する。例文帳に追加

To provide a management system of production facilities which totally controls guarantee of quality of products produced in production facilities such as a food factory. - 特許庁

食肉とともに水溶性天然高分子物質と有機酸塩とを混合することを特徴とする惣菜食品品質改良方法である。例文帳に追加

The method for improving quality of the prepared food comprises mixing meat with the water-soluble natural substance and the organic acid salt. - 特許庁

医薬品や化粧品、各種食品等に用いられるアスコルビン酸は、経時的に着色し、品質劣化が問題となっている。例文帳に追加

To provide a stable ascorbic acid composition which does discolor with time and is used for drugs, cosmetics, various food products and the like. - 特許庁

食品や薬品、植物、細胞などの凍結解凍後や凍結乾燥後の品質の劣化や吸湿性を防ぐこと。例文帳に追加

To prevent deterioration of quality and moisture absorption of a food, a chemical, a plant, a cell or the like after freezing and thawing, and after freeze-drying. - 特許庁

調理食品が調理されてから、食事として提供されるまでの必要な時間、品質を維持し、かつ菌の繁殖を抑制できる。例文帳に追加

Time and quality required until service as a meal after the foods have been cooked is preserved and breeding of bacteria is suppressed. - 特許庁

急速冷凍以外の方法で食品の冷凍品質を高める方法である過冷却冷凍を、簡単な構成で実現すること。例文帳に追加

To provide supercool freezing as a method of improving freezing quality of food by a method excluding quick freezing, with a simple constitution. - 特許庁

種々の品質に対応した食品のレシピを、コンピュータネットワークを介して提示し得るシステムの提供。例文帳に追加

To provide a system capable of presenting food recipes corresponding to various kinds of quality through a computer network. - 特許庁

白くボケたり、色調が沈むことのない品質の優れた食品を効率良く製造できるコーティング用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a fat and oil composition for coating capable of efficiently manufacturing food product with an excellent quality, not being blurred in white nor taking on a dull color tone. - 特許庁

原料素材の風味やフレーバーを損うことなく、且品質及び安全性に極めて優れる加工食品の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processing method for a processed food highly excellent in quality and safety without impairing the flavor of raw materials. - 特許庁

本発明によれば、保存時における固結度合を予測することができるので、粉末食品類の品質管理上の有効な情報が得られる。例文帳に追加

Hereby, since the consolidation degree in preservation can be predicted, effective information on quality control of the powder foodstuffs can be acquired. - 特許庁

また、水平及び垂直方向の抵抗を少なくしているので、食品品質(肉質など)や食感を損なわない。例文帳に追加

In this machine, the resistances in the horizontal and vertical directions are lowered to cause no damage to the quality and texture of the food (meat or the like). - 特許庁

扉開放時の容器内昇温を抑え、収納食品の保存品質を確保しつつ凍結速度の短縮を実現する冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator capable of suppressing temperature rise in a container in opening a door and shortening a freezing speed while securing storage quality of stored foods. - 特許庁

食品品質や味覚等を損なうことなく食感保存のための乾燥を行なう方法と、簡易で安価な常温乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method of performing the drying for preservation of the sense of eating without marring the quality of foods, the taste, etc., and a simple and inexpensive normal-temperature dryer. - 特許庁

高配合で配合された高品質のシークヮーサー粉末加工食品を保存状態良好に提供すること。例文帳に追加

To provide a high-quality Citrus depressa Hay powder processed food mixed at a high content in an excellent preservation condition. - 特許庁

包装容器を容易に開封することができ、流動性を有する食品品質が低下することがないようにする。例文帳に追加

To provide a packaging container which is easily unsealed, and to prevent a food with fluidity from being deteriorated. - 特許庁

保存後の調理済み食品における品質の低下を抑制し、保存前に近い食味を実現することが可能な冷凍機を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator capable of preventing the quality of food from deteriorating after it is preserved and cooked, thus making the food taste as good as before preservation. - 特許庁

安全性が高く、品質の損なわれず、保存性に優れた炭水化物系加熱加工食品を提供すること例文帳に追加

To provide carbohydrate heated processed food excellent in storability having high safety, and excellent in storability, whose quality is not spoiled. - 特許庁

包装容器に収容された液体食品品質が低下するのを防止することができ、包装容器のコストを低くすることができるようにする。例文帳に追加

To prevent deterioration of quality of liquid food contained in a packaging container, and to reduce cost of the packaging container. - 特許庁

冷凍の際に品質の低下を生じることがなく、かつ、製品本来の風味を有する冷凍飲食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a frozen food or drink having characteristic taste and flavor of the product without causing the lowering of quality in freezing, and provide a method for the production of the food or drink. - 特許庁

アミノカルボニル反応による褐変化反応による食品等の品質劣化を抑制する為に、アミノカルボニル反応阻害剤を提供する。例文帳に追加

To provide an aminocarbonylation reaction inhibitor so as to suppress quality deterioration of food caused by browning reaction by aminocarbonylation reaction. - 特許庁

品質を損うことなく、製品を製造し、かつ常温またはチルド流通においても優れた保存性を有する含水食品の製造を目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a hydrous food having excellent preservability at ordinary temperature or chilled distribution, with which the food is produced without impairing qualities. - 特許庁

食品原料の粉体の品質を湿度により低下させることなく、正確に計量して切り出すことができる粉体計量装置を提供する。例文帳に追加

To provide a powder weighing device capable of weighing and cutting out accurately food product material powder, without lowering its quality due to the humidity. - 特許庁

本発明は、レトルト臭の改善や保存中の品質低下の少ないレトルト食品及びその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a retort food that improves unpleasant retort odor and can minimize the quality deterioration while it is stored, and provide a method for producing the same. - 特許庁

酸化による品質劣化を防ぐ等の優れた抗酸化能を有する抗酸化剤、それを用いた食品及び化粧品を提供する。例文帳に追加

To provide an antioxidant having excellent antioxidant performances such as prevention of deterioration in qualities by oxidation and the like, and foods and cosmetics obtained by using the same. - 特許庁

容易に開封することができ、流動性を有する食品品質が低下することがないようにする。例文帳に追加

To provide a packaging container which is easily unsealed, and to prevent the quality of a food with fluidity from being deteriorated. - 特許庁

本発明は冷凍容器に関するものであり、食品の形状に関係なく、むらのない高品質の急速冷凍をすることを目的としている。例文帳に追加

To provide a freezing container capable of allowing foods to be quickly frozen with high quality without unevenness irrespective of shapes of foods. - 特許庁

呈味成分の流出がなく、保存性が良く、酸化や乾燥が防止され品質の高い食品を得る。例文帳に追加

A high-quality food free from the spill-out of the tasty component, having high preservability and resistant to oxidation and drying can be produced by the method. - 特許庁

また、剥(はく)離剤を塗布することによって融着力を小さくする必要がないので、流動性を有する食品品質が低下することがなくなる。例文帳に追加

As the fusion-bonding force need not be reduced by applying a releasing agent, the quality of the food with fluidity can be prevented from being deteriorated. - 特許庁

省スペースの食品生地成形システムで設定重量の高品質のパン生地を供給する。例文帳に追加

To provide bread dough having a pre-set weight and a high quality by the use of a space-saved system for forming the food dough. - 特許庁

白くボケたり、色調が沈むことのない品質の優れた食品を効率良く製造できるコーティング用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a fat and oil composition for coating that can efficiently produce a food product which does not look white-opaque nor take on a dull color tone and which has excellent quality in texture and flavor. - 特許庁

本発明の油脂組成物を利用することにより、ベーカリー製品等の各種食品品質を向上することができる。例文帳に追加

The qualities of various kinds of foods such as bakery products can be improved by using the fat and oil composition. - 特許庁

複数の蒸発器を備えた冷蔵庫において、冷却効率が高い冷凍サイクルを持ち、食品の貯蔵品質が高い冷蔵庫を提供する例文帳に追加

To provide a refrigerator which is high in quality of refrigeration of food items, having a freezing cycle high in cooling efficiency, in a refrigerator equipped with a plurality of evaporators. - 特許庁

動物性乾燥食品の製造において品質に異常を生じることなく乾燥歩留まりを向上させコストダウンを実現すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an animal dried food which is improved in drying yield to reduce costs without causing abnormality in quality in manufacturing animal dried food. - 特許庁

事例2-1-6 原材料の生産過程を自ら積極的に勉強し、商品の品質をアピールしている食品メーカー例文帳に追加

Case2-1-6 A food manufacturer that thoroughly studied the production process of raw ingredients and is marketing its product quality - 経済産業省

中小店への改善要望としては、惣菜・パン等、生鮮食品において「品質、安全性向上」へのニーズが高くなっている。例文帳に追加

In terms of improvements desired of small and medium stores, the needs for "improvements to quality and safety" are increasing for ready-prepared food, bread, and perishable foods. - 経済産業省

第十六条 国は、食料の安全性の確保及び品質の改善を図るとともに、消費者の合理的な選択に資するため、食品の衛生管理及び品質管理の高度化、食品の表示の適正化その他必要な施策を講ずるものとする。例文帳に追加

Article 16 (1) The State shall take necessary measures such as improving food hygiene and quality management and proper food labeling, in order to secure food safety, improve food quality, and contribute to the consumers' reasonable selection.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

米飯食品の製造直後の品質(食味と物性)を向上し、かつ炊飯器内での長期間の保温による食感変化を抑制する機能を有する米飯改質剤、及び、品質の向上された米飯食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a boiled rice modifier having functions of enhancing quality (taste and physical properties) just after producing a boiled rice food and inhibiting a change of palatability caused by long term warming in a rice cooker, and a method for producing the boiled rice food with improved quality. - 特許庁

食肉を原料とし加工した食品を加熱調理しても、肉質が硬くなることなく、かつ、肉汁の流出も少ないことから優れた食感が得られるとともに、歩留まりを向上させることのできる、食肉加工食品品質改良剤および品質改良方法を提供する。例文帳に追加

To provide a quality improver for meat processed food with which food produced by processing meat as a raw material does not get hard even when cooked with heat, outflow of meat juice slightly causes to have excellent palate feeling, and also the yield of the food is improved: and to provide a method for improving quality of the meat processed food. - 特許庁

一般食品素材や健康食品素材或いは医薬品素材として利用できるよう構成し、色、におい、味等の官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた食品用ステロール脂肪酸エステルの製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing fatty acid ester of sterol for foods composed as usable for materials for common foods, healthy foods or medicaments, excellent in qualities in sensual points such as color, odor, taste or the like and safety. - 特許庁

例文

本発明は、一般食品素材や健康食品素材あるいは医薬品素材として利用でき、色、におい、味などの官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた安価な食品用ステロール脂肪酸エステルの酵素的製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for enzymatically producing an inexpensive and highly safe sterol fatty acid ester for foods usable as a general food material, health food material or pharmaceutical material and having high functional quality including color, smell and taste. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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