1016万例文収録!

「食品品質」に関連した英語例文の一覧と使い方(8ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品品質に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品品質の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 505



例文

個々の品質に違いのあるような生鮮食品等にも使用できるコンピュータシステムにより出荷品情報の供給および受給を行なう出荷品情報の供給および受給方法にを提供する。例文帳に追加

To provide a method for providing and receiving shipment article information, the method providing and receiving the shipment article information by means of a computer system and being applied to fresh foods which are individually different in quality or the like. - 特許庁

充填内容物の温度に影響を受けず良好なシールが得られ、保香性若しくは品質保持性を有する紙容器を提供することができる、液体食品の充填包装方法及び紙容器用包材を提供することである。例文帳に追加

To provide a paper container which is not affected by the temperature of a content to be filled, can obtain excellent seal, and has the fragrance keeping property or quality keeping property. - 特許庁

炊立て米飯のような温かい食品を集中的に冷却し、凍結させる際に過冷却状態を経るようにすることで、粗冷ましする手間を省き、冷凍保存、解凍した後の品質を向上させることを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for freezing food, intended for saving time and effort of roughly cooling, and improving a quality after freezing and thawing by concentratedly cooling warm food like just cooked rice and passing an overcooled condition when freezing. - 特許庁

加熱調理の待機期間中に、食材の冷却手段を作動させて食材の品質劣化を抑制し、雑菌などが繁殖せず、食感食味を損なわない時間予約型の食品加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a time reservation type heating cooker inhibiting the deterioration of foodstuff by operating a foodstuff cooling means during a standby period for cooking to prevent the breeding of germs and the impairing of eating quality and taste. - 特許庁

例文

酸素吸収性がより改善されて、酸素による飲料、食品等の酸素敏感性物質の品質低下を防止でき、従ってより長期の保存が可能となるポリマー素材を提供する。例文帳に追加

To provide a polymer raw material which has an improved oxygen- absorbing property, can prevent the deterioration in the qualities of oxygen- sensitive substances such as drinks and foods due to oxygen, and thereby enables the preservation of the substances for long periods. - 特許庁


例文

食品等における品質の劣化や生体内における種々の疾患の発症に起因する酸化反応を抑制し、植物由来の安全で且つ優れた抗酸化物質を提供すること。例文帳に追加

To provide a safe and excellent plant-derived antioxidant functioning to inhibit oxidation reaction as a cause of quality deterioration in food or the like or the onset of various diseases. - 特許庁

短時間で、表面から中心部まで均一に解凍でき、自然解凍と同等の品質の解凍物を得ることができる凍結物(特に冷凍食品素材)の解凍方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for thawing a frozen material (especially a frozen food material) by which the frozen material can be thawed uniformly from the surface to the center part, and a thawed product having the same quality as that of a naturally thawed product can be obtained. - 特許庁

本抗菌剤は、食品素材を原材料にしており、極めて安全であり、飲食物の品質に影響せず、使用方法は容易であり、省エネルギーを計り、的確な抗菌効果による飲食物の保存機能を向上する。例文帳に追加

The antimicrobial agent uses food materials as raw material, and is safety, without affecting on the quality of foods and drinks, easy to use, energy saving, and improves preserving functionality of foods and drinks by its secure antimicrobial effects. - 特許庁

チルド流通あるいは冷凍流通の後にチルド解凍しても食味、食感等の品質の劣化がなく、衛生上の問題がない米飯食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a boiled rice food having neither deterioration of qualities such as flavor, palatability, etc., even in chilled food thawing after chilled distribution or frozen distribution and nor problem in terms of hygiene. - 特許庁

例文

特に、食品、食材の組織、品質、鮮度を良好に維持すると共に、安全性が向上し、使用電極が極めて小さい、凍結、解凍、加熱又は保温処理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a freezing, thawing, heating or heat-insulating treatment device which can especially maintain the tissues, qualities and freshness of foods or food materials in good states, has good safety and uses extremely stall electrodes. - 特許庁

例文

食品製造分野において使用することのできる、高品質で高力価のフレーバー組成物を短時間で多量に製造する方法およびそれを含有する調味料の新規な製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a large amount of a high-quality flavor composition having a high potency usable in the field of food production in a short time and a new method for producing a seasoning containing the flavor composition. - 特許庁

水への溶解適性等の品質に優れ、飲食品や化粧品への配合に有利な、コラーゲンペプチド含有粉体組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a collagen peptide-containing powder composition excellent in quality of dissolution propriety or the like into water, and advantageous to compounding with food and drink, or a cosmetic, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

製剤や品質の安定性の面で特に、健康食品などに配合されるローヤルゼリーについて、ロット毎の有効性の度合いや自身の劣化の基準となる鮮度の指標物質の策定が望まれていた。例文帳に追加

A low-molecular weight protein having a molecular weight of <10,000 contained in the royal jelly is usable as the freshness marker of the royal jelly. - 特許庁

消費者にとって品質が良好で、口当たりが良く、各種穀類、豆類が含まれる健康食品である再形成穀物粒製品およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a re-molded cereal granule product having good quality for consumers, having a good mouth-feel, and used as a health food containing various kinds of cereals beans, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

食品の環境変化や時間経過に伴う品質の劣化や変性などによるにおいの質の微妙な変化を把握して分かり易く表示する。例文帳に追加

To acquire and display intelligibly a delicate change of the smell quality caused by deterioration or denaturation of the quality resulting from an environmental change or lapse of time of food and drink. - 特許庁

添加剤を使用しなくても、保水性、結着性、香り等の品質が良好な加工食品の製造を可能とする肉の加工方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for processing meat enabling the production of processed food excellent in quality such as water retainability, binding property and flavor even without using an additive. - 特許庁

サラシア属植物由来の抽出物、該抽出物を含有する血糖値上昇抑制用医薬組成物および健康食品、さらに前記抽出物の品質評価方法を提供する。例文帳に追加

To provide an extract derived from a plant of the genus Salacia; to provide a pharmaceutical composition for inhibiting a rise in blood glucose level containing the extract; to provide a healthy food; and to further provide a method for evaluating the quality of the extract. - 特許庁

食品生地の品質保持・衛生的な操業・構造の簡易化と小型化・設備のコストダウン・省スペース・清掃の容易性と安全性を満足させるプルファーを提供する。例文帳に追加

To provide a prover satisfying quality retention of food dough, hygienic operation, bringing a structure to be simple and small, cost cutting of equipment, space saving, easiness for cleaning and safety. - 特許庁

ザクロエキスに用いる品種を特定し、種ごと搾汁することにより、良質食品によって、健康を維持、改善しようとする志向に適った、品質の高いザクロエキスを、安定提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a high quality pomegranate extract suitable for an intention for maintaining and improving one's health with a good quality food by specifying the grades used for the pomegranate extract and squeezing them together with seeds. - 特許庁

電子レンジによる加熱時に自動的に加圧蒸気を密閉系から放出するとともに、一方において、外光の透過により劣化し易い食品品質保持機能のある電子レンジ用包装袋を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging bag to be used in a microwave oven which automatically releases pressurized vapor out of a tightly sealed system on heating by a microwave oven and is effective for preserving quality of food easily deteriorative by transmission of outside light. - 特許庁

本発明は、本発明は、栄養性、品質安定性に優れ、物性制御が可能な大豆由来加工食品素材の製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed-food raw material derived from soybean milk excellent in nutrition and quality stability, and physical property of which can be controlled. - 特許庁

とりわけ食品の調理との関連で使用するための、油または脂肪の品質を確かめるための、構造が簡単で、且つ容易に取り扱うことが可能な測定装置1を提案する。例文帳に追加

A measuring device 1 is used for confirming the quality of oil or fat used for cooking, has simple structure, and can be easily handled. - 特許庁

従来廃棄していた梅酢を活用して、クエン酸等の梅本来の有効成分の含有率を簡単な方法で高め、且つ、安定した品質の梅加工品食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a simple method for increasing contents of effective components inherent to Ume (Japanese plum), such as citric acid, by utilizing Ume vinegar conventionally disposed, and to provide a method for producing Ume processed food having stable quality. - 特許庁

品質管理工程において金属探知機検査にて誤検知をすることがないよう、金属物質を使用しないで遮光性を持たせた食品容器用の遮光性印刷ラベルを提供する。例文帳に追加

To provide a light-shielding print label for food containers, which has light-shielding properties without using a metallic material so that the light-shielding print label is not erroneously detected by the inspection using a metal detector at a quality control step. - 特許庁

冷凍梅を用いることにより安定的に生産でき、品質の均一化とコストダウンをはかり、無塩で食品添加物のない甘梅を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sweet Japanese plums free from salt and food additives, and stably produced by using frozen Japanese plums so as to achieve equalization of quality and reduction in cost. - 特許庁

改良剤として化学的合成品である食品添加物を使用することなく、製造工程の作業性に優れ、品質の良好なパン類を得る改良剤および製パン方法の開発を目的とする。例文帳に追加

To obtain an improving agent for breadmaking use having excellent workability and giving bread having good quality without using an improving agent originated from a food additive synthesized by chemical process by using a useful vegetable fruit containing a prescribed amount of vitamin C in a solid phase as an active component. - 特許庁

酸化による品質の劣化を防止し、長期間に亙り、好ましい呈味、香味を安定に保持するために有用な乾燥食品用包材を提供する。例文帳に追加

To provide a wrapping material for a dry food useful for preventing a deterioration in quality caused by oxidation, and stably holding the taste and flavor of the food for a long time. - 特許庁

扉開放時の容器内昇温を抑え、収納食品の保存品質を確保しつつ凍結速度の短縮を実現する冷蔵庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a refrigerator capable of suppressing temperature rise in a container in opening a door, and shortening a freezing speed while securing storage quality of stored food. - 特許庁

粘性溶液でできている食品、医薬品、化粧品等還元性の付与によって品質が著しく向上する製品開発に効果がある「粘性溶液の水素コロイド」とその生産方法並びに生産システムを提供する。例文帳に追加

To provide "a hydrogen of a viscous solution" useful for developing food, medicine, cosmetics and the like each comprised of a viscous solution, the quality of which can be remarkably improved by providing them with reducing capacity, a method for manufacturing the same, and a system for manufacturing the same. - 特許庁

固形食品品質低下させることなく短時間で加熱殺菌できる方法と、どんな殺菌処理をしても変形や破損をしない包装容器を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing a solid food by heating without deterioration of qualities, and to obtain a packaging container neither deforming nor being damaged by any sterilization treatment. - 特許庁

下記の化学式1で表されるテトラヒドロフラン型リグナンを有効成分とすることにより、新規な医薬品、食品、香粧品などの品質保持剤、および生体内フリーラジカルの消去剤を提供することができる。例文帳に追加

The antioxidant comprises, as an effective component, a tetrahydrofuran-type lignan expressed by chemical formula (1), and serves as novel medicines, foods, a quality maintaining agent for fragrances and cosmetics and an eliminating agent for a free radical in vivo. - 特許庁

湯中で煮込んだ具材に加えて調理したり、注湯したりする等によって、風味やとろみ等の面で高品質のスープカレーを、簡便に調理することができる食品素材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a food material added to boiled up ingredients to be cooked, or mixed with hot water for easy cooking of curry of high quality in flavor, thickness and the like. - 特許庁

経時変化や、冷凍、解凍、電子レンジ調理等による食味、食感、外観の低下を防ぎ、優れた健康機能性を、澱粉を主成分とする加工食品に付与できる品質改良剤組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improving agent composition for processed food inhibiting reduction of taste, palate feeling and deterioration of appearance caused by aging, freezing, defrosting, cocking with a microwave oven or the like, imparting an excellent healthy function to the processed food mainly comprising starch. - 特許庁

安全性に優れ、且つ長期間に亘っても、風味や色の低下がなく、安定して品質を維持できる液状食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a liquid food high in safety, free from deterioration of flavor and color over a long period, and capable of maintaining its stable quality, and to provide a method for producing such a liquid food. - 特許庁

本発明によれば、脱脂米糠抽出物および焙煎米糠抽出物からなる群から選択される少なくとも1種からなる、穀粉食品品質改良剤が提供される。例文帳に追加

The quality improver for food includes at least one kind selected from the group consisting of defatted rice bran extract and roasted rice bran extract. - 特許庁

耐熱性芽胞菌まで含めて短時間且つ確実に殺菌することができ、食品等の被殺菌素材の品質を損なわず、安価に殺菌できる断熱圧縮殺菌方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a adiabatic compression sterilization method capable of surely sterilizing microorganisms including a heat-resistant spore bearing bacterium in a short time and being inexpensively sterilizable without impairing the quality of a material to be sterilized, e.g. a food. - 特許庁

熨斗いか単体よりは味や風味に優れ、また熨斗いかに衣を付けてフライにしたものに比べ嵩張りが少なく、品質に経年劣化を生じることがない低カロリーの珍味食品を提供する。例文帳に追加

To provide a low calorie food of delicate flavor more excellent in taste an flavor than a flattened dried cuttlefish single body, having less bulkiness compared to flattened dried cuttlefish applied with coating and fried, and free from causing aged deterioration in quality. - 特許庁

競り対象物が生鮮食品の場合でも、実際の鮮度に限りなく近い状態で把握できるとともに、競り対象物の実際の品質等を確実に把握でき、競り対象物の選択精度の向上に寄与できるようにする。例文帳に追加

To improve the precision of the target selection of auction by surely grasping the actual freshness of the perishable target of auction such as fish as really as possible. - 特許庁

消費電力を抑えながら、食品品質の低下を防止、抑制することができ、また速やかに冷凍を行うことが可能な冷凍装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a freezer capable of preventing and suppressing deterioration of quality of food while suppressing electric power consumption, and promptly carrying out freezing. - 特許庁

解決しようとする問題点は、加熱殺菌処理済食品では、レトルト等の加熱殺菌処理及び保存時において香辛料の香味が揮散し、良好な香味品質を保持できない点である。例文帳に追加

To solve the problem associated with heat-sterilized food product where the flavor and taste of spices evaporate at the time of heat-sterilization of a retort pouch and the like and storing them as well, thus failing to maintain a good quality in the flavor and taste. - 特許庁

製造途中で容器内の水がこぼれたり穴開け治具が容器内に落下するようなことがなく、且つ品質ムラを生じずに加熱処理を行うことができる容器封入食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged food enabling heating treatment without causing unevenness in quality and spill of water from a container or drop of a drill tool into the container. - 特許庁

食品・飲料の容器などに成形した場合、耐熱性、透明性、紫外線遮断性に優れ、かつ、内容物の風味を損なわないような高品質のポリエステル組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a polyester composition capable of forming molded containers for foods and drinks which have good heat resistance, transparency and good ultra-violet ray shielding effect and do not spoil the flavor of the contents, and additionally to provide hollow moldings using the same composition. - 特許庁

加熱により固まる構成材料よりなる食品を、品質の劣化を生じさせない状態で、所望の厚さの板状をなすように容易に成形・包装できるようにする。例文帳に追加

To facilitate the forming and packaging of a food made of a material solidifying with heat in the form of a plate having a prescribed thickness while preventing the deterioration of quality. - 特許庁

殺菌力に優れており、殺菌対象物との接触性がよく、短時間で殺菌処理を行うことができ、食品等の品質に影響を与えない、低コストの殺菌剤を提供する。例文帳に追加

To provide a low-cost bactericidal agent excellent in bactericidal activity, having good contacting properties with a bactericidal object, capable of performing a bactericidal treatment in a short time and not giving effects on quality of food, etc. - 特許庁

樹脂材やガラス材などに保持された活性化鉱水を生鮮食品のある付近におくことにより、貯蔵雰囲気に何らかの品質保持作用を及ぼさせて、特に生鮮品などの貯蔵に適した貯蔵庫にすることである。例文帳に追加

To provide a storage suitably used in particular for storing fresh food by allowing an activated mineral water held by a resin material and a glass material placed near fresh food to have some kind of quality keeping action in a storage atmosphere. - 特許庁

プレッシャローラの状態を監視することができ、包材、ストリップテープ等の内周面に損傷が受けたり、貼り付いた樹脂が包材内に落下して流動性食品品質が低下することがないようにする。例文帳に追加

To monitor the condition of a pressure roller and to avoid deterioration in the quality of a fluid food due to a damage on the inner peripheral face of a strip tape or the like and a fall of a stuck resin in a packaging material. - 特許庁

食材に含まれる澱粉の老化を防止して、その食味や食感等の品質を維持しつつ、保存性を向上させる加工食品の保存方法および米飯の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving a processed food, improving its preservation property by preventing the aging of starch contained in a foodstuff while maintaining its quality such as eat taste, eat feeling, etc., and a method for producing cooked rice. - 特許庁

保温容器内を加圧することにより、保温容器が有する欠点をなくし、加熱食品の温度並びに品質を長期に亘って保持することができる携帯用保温圧力容器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a portable heat-insulating pressure container capable of keeping the temperature and the quality of a heated food for a long period by pressurizing the inside of the container to improve drawbacks which the heat-insulating container has. - 特許庁

ユーザーが自分の好みの風味を持つ食品を自らが容易に調理することができるように支援する風味品質特定提示システムを提供する。例文帳に追加

To provide a flavor quality specification and presentation system that supports a user in easily cooking food of his/her preferred flavor by him/herself. - 特許庁

例文

本発明は、同じ串の串刺し食品内で、品質、特に味の不均一の生じにくい容器を提供すること、及び、たれを付けながら食べる際に別体のたれ用容器を用意する必要がない容器を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a container wherein nonuniformity in quality especially in taste is difficult to occur in skewered food on the same skewer and a container wherein a separate sauce container need not be prepared when eating the food while dipping in the sauce. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS