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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品品質に関連した英語例文

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食品品質の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 505



例文

本発明は、安全性、吐出安定性に優れ、食品ないし類似商品の品質管理、流通管理に用いられるインクジェットインキの提供を目的とする。例文帳に追加

To provide inkjet ink excellent in safety and discharge stability and used for quality control and distribution control of foods or their analogues. - 特許庁

これにより、冷却能力の分配比率を制御し、年間を通して各部屋の温度を一定に保ち食品品質や消費電力量を改善することができた。例文帳に追加

Thus the distribution ratio of the cooling capacity is controlled, a temperature of each compartment can be kept constant year-round, and quality of food and power consumption can be improved. - 特許庁

飲食物などの分野において製品に良好な風味を供与できる風味原料の製造法を確立し、それを利用して飲食物に良好な風味を供与し、食品品質を向上させる。例文帳に追加

To provide a method for producing a flavor raw material, through which good flavor can be imparted to products in the field of food/drink and thereby the quality of food/drink can be improved. - 特許庁

品質保存性に優れ透明で、高温高圧でも層間剥離の抑制されたガスバリア性積層体からなる食品または医療用包装用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for packaging food or medical care comprising a gas barrier laminate excellent in quality preserving property and transparent and in which interlayer delamination is suppressed even under high temperature and high pressure condition. - 特許庁

例文

加工食品の原材料に適した魚を提供できる魚用品質改良剤及び魚の食感改良方法、浸漬歩留まりを向上させる方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a quality improver for fish with which fish suitable for raw material for processed food can be obtained: to provide a method for improving palate feeling of fish, and a method for improving a soaking yield percentage. - 特許庁


例文

本発明は、医薬品や食品のような経口投与用組成物等の品質を損なわずに優れた識別性を有する経口投与用組成物を得ることができ、かつ、生産性にも優れたマーキング方法の提供する。例文帳に追加

To provide a method for marking obtainable of a composition for oral administration having excellent discriminability without affecting quality of a composition for oral administration, or the like, such as medicinal products and food, also excellent in productivity. - 特許庁

強い旨みを有するにもかかわらず、苦みが非常に少ないか消失しており、調味料としてまたは食品品質改善に好適に利用し得る蛋白質加水分解物の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a protein hydrolyzate with extremely slight or eliminated bitterness in spite of strong Umami possessed thereby and suitably utilizable as a seasoning or for improving the quality of a food. - 特許庁

こうした日本食ブームの世界的な広がりやアジア諸国の生活水準の向上を背景に、我が国の高品質な農林水産物・食品の輸出を拡大する好機が到来している。例文帳に追加

Considering such global craze for Japanese food and increased living standard of Asian countries, now is the right time to expand export of Japan's high-level agricultural, forestry and fishery products. - 経済産業省

日本の食品や食材に関しては、味や品質が最高レベルにあるとみなされている。価格が高く、頻繁には買えないが、その分特別感がある。例文帳に追加

Japanese food products and ingredients are thought to have the highest level of taste and quality. Prices are high and they cannot be bought frequently, but that makes them feel special.  - 経済産業省

例文

ハラル認証は、こうしたイスラム教の教えに従った安全な食品等の規格を定め、原材料、製造工程、製品品質を審査し、適合製品を認証し、表示を行うものである。例文帳に追加

The Halal certificate sets the standards for safe food products that follow the doctrine of Islam and screens raw materials, production processes and product quality. It then accredits certified products and displays the conformation. - 経済産業省

例文

近年、世界的な日本食ブームの広がりやアジア諸国等における経済発展に伴う富裕層の増加等により、高品質な我が国農林水産物・食品の輸出拡大のチャンスが増加している。例文帳に追加

In recent years, Japanese food has become globally prevalent while the wealthy class has grown larger, backed by economic growth in regions such as Asian countries. Such factors have expanded opportunities to increase exports of high-quality Japanese agricultural, forestry and fisheries products and foods. - 経済産業省

特に中国の都市部では、消費者の食に対する安全と作り手への信頼という観点が重視されており、有機栽培の野菜など高品質食品の需要が増加している。例文帳に追加

Importance has been placed on customer awareness of food safety and their reliance on manufacturers, especially in the urban districts of China, and the demand for high-quality foods, such as organic vegetables, is growing. - 経済産業省

更に、国家医薬品・食品・医療技術監督庁(ANMAT)、農畜食料衛生品質管理センター(SENASA) も、同制度を通じて輸入審査することを決定した。例文帳に追加

Furthermore, The National Administration of Drugs, Foodstuffs and Medical Technology (ANMAT)and The National Service of Agrifood Health and Quality (SENASA) decided to examine import through the DJAI system. - 経済産業省

データベース部を備え;かつ現行レシピ情報の入力を受けたときに、当該レシピによって得られる食品品質を座標平面上に表示する手段と;当該座標平面上に改変希望品質情報の入力を受けたときに、当該希望品質に対応したレシピを表示する手段とを有する。例文帳に追加

The system is provided with database part, a means for displaying the quality of foodstuffs obtained by a recipe on a coordinate plane at the time of receiving the input of current recipe information and a means for displaying a recipe corresponding to the required quality at the time of receiving the input of modification required quality information to the coordinate plane. - 特許庁

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品、化粧品または飼料の提供。例文帳に追加

To obtain an antioxidant for suppressing the oxidative injury of living body caused by active oxygen, free radical, etc., to deteriorate the taste, flavor and nutrition value of foods, and induce the degradation of quality and adverse effects such as diseases and aging to living body and provide a food, drink, cosmetic product and feed compounded with the antioxidant. - 特許庁

品質の保証や安全性の認定をする組織により認定を受けた食品、飲料、医薬品、化粧品、また食品、飲料、医薬品、化粧品を生産するに当たって必要となる飼料、肥料や原材料の流通経路に関する情報を、インターネット上で業者ごと、かつ地域別に表示し、閲覧希望者に流通経路情報を提供する。例文帳に追加

To provide distribution channel information for a browsing desirer by displaying information on a distribution channel of food, a drink, a medicine, and cosmetics authorized by an organization for guaranteeing quality, and authorizing safety or feed, a fertilizer, and a raw material required for producing the food, the drink, the medicine, and the cosmetics, by dealer and by area on the Internet. - 特許庁

従来の冷凍冷蔵庫の冷凍室の雰囲気温度−20℃で、比較的簡便に凍結時間を短縮する方法として、アルミ冷凍プレートが使用されているわけであるが、このアルミ冷凍プレートは、表面に衣等を有し、凸凹の形状である食品に対して短い時間で食品中心部まで凍結し、品質を保持することはできない。例文帳に追加

To solve the problems of a conventional refrigerator-freezer with the ambient temperature of -20°C inside a freezing chamber, using an aluminum freezing plate for relatively easily shortening the freezing time that the aluminum freezing plate cannot serve to freeze a food having clothing on the surface and exhibiting uneven shape to the food center part in short time and maintain the quality. - 特許庁

食品中に含有されるタンパク質分解酵素及び/又はペプチド分解酵素と反応することにより蛍光強度、紫外線吸光度又は呈色強度が変化する標識基が結合されたペプチド、ペプチド誘導体又は前記標識基が結合されたアミノ酸誘導体を含有することを特徴とする食品品質検査試薬を用いて蛍光強度の変化をモニターすることによる。例文帳に追加

A change in fluorescence intensity is monitored using the quality inspection reagent of food containing peptide, to which a labelling group changed in fluorescence intensity, ultraviolet absorbance or coloration intensity by the reaction of the protease and/or peptide decomposing enzyme contained in food is bonded, a peptide derivative or an amino acid derivative to which the labelling group is bonded. - 特許庁

高蛋白質含量、高水溶性、低分解度であって、かつ非ゲル化性である特定の大豆蛋白素材を使用し、さらにゲル状食品のpHを5.3〜6.3という特定領域に調整することで、嚥下障害者に適した付着性が少なくまとまりのある食塊を形成する品質のゲル状食品を得ることができる知見を得るに到った。例文帳に追加

The gel-like food having quality forming a cohesive alimentary bolus suitable for chewing and swallowing-impaired persons and having slight adhesiveness can be obtained by using a specific soybean protein material having high protein content, high water-soluble property and low decomposition degree and having a non-gelling property and controlling pH of the gel-like food to a specific range of 5.3-6.3. - 特許庁

ナポリピザに代表される小麦粉発酵食品を高温で焼成しても焼成むらや蒸れ臭気が発生せず、且つ焼成して得られる製品の品質にばらつきがない外食産業に適する小麦粉発酵食品の焼成用炉床、その焼成用窯およびその焼成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a hearth for baking a fermented food of wheat flour, which causes neither unevenness of baking nor a steamy smell and has no quality dispersion is a product to be baked and obtained by baking a fermented food of wheat flour represented by Neapolitan pizza at a high temperature and is suitable for a food service industry, a pot for baking the same and a method for baking the same. - 特許庁

食品産業におけるHACCP 手法の導入及び一般的衛生管理の徹底による食品品質管理の向上やコンプライアンスの徹底、ガイドラインに基づく自主的な原料原産地表示の普及等を通じた消費者の信頼を確保し、国内市場の活性化を図るための取組を支援した。例文帳に追加

Support was provided for initiatives to secure the trust of consumers and stimulate domestic markets by such means as improving the quality control of food products through the introduction of HACCP practices and adoption of ordinary hygiene control in the food industry, rigorous compliance, and voluntary labeling of places of origin of ingredients in accordance with guidelines.  - 経済産業省

(株)三菱総合研究所が行った「全国消費者意識調査」によれば、消費者が食品を購入する際に重視する項目は価格、品質、安全性が挙げられているが、こうした中で、原産地あるいは加工・製造された地域名が明示されていることが購買あるいは商品選択の決定要因となる食品としては、肉加工品や塩干魚介類、水産練製品が挙げられている。例文帳に追加

According to the National Survey of Consumer Attitudes conducted by Mitsubishi Research Institute, Inc., the characteristics emphasized by consumers when buying food products include price, quality and safety. However, these consumers identified processed meats, dried/salted fish and shellfish, and fish paste products as products for which a factor in decisions to buy or select products is whether or not the place of origin or the name of the region where the products are processed or manufactured is clearly indicated. - 経済産業省

④ 原材料を乾燥し、通常水戻しをして摂取する食品のうち、加工食品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第513号)別表2に規定する乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等にあっては、水戻しをして食用に供する状態例文帳に追加

(iv) Among foods manufactured by drying the raw materials and generally consumed in rehydrated states, for dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in Annex 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Foods (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification No. 513 of 2000), the measurement shall be carried out on these foods in rehydrated, ready-to-eat states. - 厚生労働省

食べたときに炊飯米のような食感(米粒感)の残る、炊飯米がそのまま詰め物として充填されているような品質のパン、中華まん、饅頭等を提供し、そして、このような品質のパン、中華まん、饅頭等を製造する際に、機械で簡単に安定して充填できる詰め物用の加熱調理済み米飯食品を提供する。例文帳に追加

To provide bread, Chinese meat bun, bun with bean jam filling, etc., having quality suggesting presence of cooked rice as a filler as it is to give aftertaste of cooked rice (rice grain feeling) in eating, and to provide a heat-cooked rice food for filling enabling easy and stable filling with a machine in producing the bread, Chinese meat bun and bun with bean jam filling having the quality. - 特許庁

原料の選別基準に適合する素材を用いてロット単位でせいぞうした製品を小分けし、該小分けした小包に、各製品の原材料および製造工程の履歴を順次入力した二次元データコードに対応すし、かつ、ロット番号を含む品質保証番号を表示し加工食品品質の確認およびリコール対策としたことである。例文帳に追加

Products manufactured in lot units by using materials meeting selection standards for raw materials are subdivided and a quality guarantee number which corresponds to a two-dimensional data code including the raw materials of each product and the history of its manufacturing process inputted in sequence and includes a lot number is displayed on each subdivided pack, so that the quality of the processed food is confirmed and recall countermeasures are taken. - 特許庁

米類である精米、玄米、もち米、無洗米を炊飯するに当り常にその旨味や風味を最大限に引き出し安定した炊飯が可能となり且つ、炊飯時における米の品質劣化並びに栄養成分の低下流出を常に最小限に抑える事を可能とする炊飯米品質活性向上剤となる食品調味添加物の発明例文帳に追加

To provide an agent for improving quality and activity of cooked rice with which the taste and flavor of rice such as polished rice, unpolished rice, glutinous rice or wash-free rice is drawn out to the full when boiled and thereby the rice is stably cooked, and quality deterioration of the rice and decrease and flow of nutrient components are always suppressed at a minimum when cooking the rice. - 特許庁

加工食品として販売されている梅干しは、昔ながらの梅干しは「梅干」、水に晒しハチミツ漬などにしてさらに調味されたものは「調味梅干」と表示するようJAS法(品質表示基準制度の名称)に義務づけられている。例文帳に追加

The JAS System under the Law Concerning Standardization and Proper Labeling of Agricultural and Forestry Products (the name of the quality labeling system) makes it obligatory that the umeboshi sold as processed foods are labeled 'umeboshi' when they're old fashioned and 'chomi-umeboshi' when they're seasoned by being soaked in water and pickled in hachimitsu, etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩化水素を含むガスと酸素を含むガスとを反応させて塩素を製造するプロセスにおいて、商品として利用可能な品質(特に、食品添加グレード)の塩酸を同時に製造することができる、塩素および塩酸の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing chlorine and hydrochloric acid by which the hydrochloric acid having a quality usable as commodity, specially, of a food additve grade, can be manufactured at the same time, in a process for manufacturing chlorine by reacting a gas containing hydrogen chloride with a gas containing oxygen. - 特許庁

培養した生クロレラ液を適用し、その原液に存在する雑菌を滅亡させると同時に、クロレラエキス並びに葉緑素をそのまま維持保全して、頗る高品質、かつ、安全性並びに栄養価に富み、しかも、耐保存性に優れた実効性のあるパック詰め健康食品とする。例文帳に追加

To obtain a packed healthy food having remarkably high quality and safety, rich in nutritive values and practically excellent in preservation resistance by applying a cultured raw chlorella liquid to annihilate various germs in the stock liquid, retaining chlorella essence and chlorophyll as they are. - 特許庁

特定の組成を有し、塩素成分や金属成分などの有害成分を実質的に含まない、食品添加物に用いる場合にも、安全性に優れたポリグリセリン、および、生産性が高く優れた品質のポリグリセリンを生成可能なポリグリセリンの製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a polyglycerol having a specific composition, not substantially containing a harmful component such as a chlorine component or a metal component and excellent in safety even when used for food additives and to provide a method for producing polyglycerol in which polyglycerol having excellent quality can be produced in high productivity. - 特許庁

標準化されたシステム適合性試験および評価を実行し、原料、構成材料、医薬品、化学物質、ポリマー、食品、石油、および他の多くの材料の品質管理スクリーニングを支援するために提出されたサンプルの成分を測定する自動化スクリーニングデバイスを実現する。例文帳に追加

To provide an automated screening device that performs standardized system suitability tests and evaluations and measures components of a submitted sample to assist in the quality control screening of raw materials, ingredients, pharmaceuticals, chemicals, polymers, food products, petroleum and many other materials. - 特許庁

前記工程は、a)トリグリセリド類オイルの除去、b)高分子性レジン性物質の除去、c)食品、化粧品および薬剤適用能力を有している淡黄色製品を得るための品質改良されたワックスの漂白を含むものである。例文帳に追加

The process comprises (a) removal of a triglycerides oil, (b) removal of a polymeric resinous material and (c) bleaching of upgraded wax to obtain a pale yellow colored product having potential in food, cosmetic and pharmaceutical applications. - 特許庁

健康食品に用いた場合、酵母RNAとキトサンの双方の性能特性を満足に発揮し、これらの混合物を用いた場合よりも、より経済的で高品質に製造されうるところのRNA−キトサン複合体を提供する。例文帳に追加

To provide an RNA-chitosan complex which satisfactorily exhibits the performance characteristics of both yeast RNA and chitosan when used in a health food, and can more economically give the health food of higher quality than in the case of using a mere mixture of them. - 特許庁

チアミンラウリル硫酸塩,ポリリジン,脂肪酸モノグリセライドから選ばれる1つ以上の物質を用いることで、低温発酵菌による発酵食品の製造に於て、ペプチドという効率的な発酵促進剤を使用しつつ、低温保存時の品質劣化を抑制することができる。例文帳に追加

The method includes: using at least one material selected from thiamine dilaurylsulfate, polylysine and fatty acid monoglyceride to suppress deterioration in product quality of the fermented food using an efficient fermentation accelerator such as peptide in low-temperature preservation in producing the fermented food by low-temperature fermentative bacteria. - 特許庁

本発明は、食鳥肉等の食品材料の品質劣化を引き起こす細菌群や食中毒の原因となる病原微生物を効率的に制御することができ、なおかつ有害物質を発生しない技術を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a technique capable of efficiently suppressing a bacterial group which causes quality deterioration of a food material such as edible chicken, and pathogenic microorganisms as a cause of food poisoning, and free from producing harmful substances. - 特許庁

高恒湿を維持することにより、保存中の食品からの蒸散を防止、保鮮性を維持・向上するとともに、静電霧化装置の運転により発生するオゾンについてその発生量を電流値で把握・制御することにより、簡単に品質・安全性を向上できる冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator, preventing transpiration from preserved food and maintaining and improving freshness keeping performance by maintaining high constant humidity, and simply improving quality and safety by acquiring and controlling the generating amount of ozone generated by operating an electrostatic atomizer by a current value. - 特許庁

食用エキスにキレート剤を存在させ、不溶性リン酸塩の生成抑制または可溶化してなる食品品質改良効果を奏する食用エキス、および食用エキスの製造に際し、キレート剤を添加することを特徴とする当該食用エキスの製造法。例文帳に追加

There are provided a food extract having food-quality improving effect on food, which is made to contain a chelating agent to inhibit generation of insoluble phosphate or made to solubilize the insoluble phosphate, and a method for producing the food extract characterized by addition of the chelating agent to the food extract in its production process. - 特許庁

レトルト釜内に収容される容器詰め製品群における製品間での加熱殺菌前の初期品温差に起因する加熱殺菌時の熱履歴差を小さくして、品質安定性の高いレトルト食品を製造するための新規な殺菌技術を提供する。例文帳に追加

To provide a new sterilization technology for producing retort food with high quality stability by lessening a heat history difference when heat-sterilizing, caused by an initial temperature difference before heat sterilizing between products in a package product group stored in a retort boiler. - 特許庁

包装材料の内面に印字画像を施し、この印字画像を挟んで包装材料をヒートシールした場合の利点を生かしながら、しかも、印字画像が食品などの内容物に接触した場合でも、その品質を損なうことのない包装体を提供すること。例文帳に追加

To provide a package which does not damage the quality of contents such as food while utilizing an advantage when a print image is applied on the inner surface of a packaging material to heat-seal the packaging material by sandwiching the print image and even if the print image is in contact with the contents such as food. - 特許庁

本発明の目的は、発酵食品を包装しても二酸化炭素によって包装材が膨らむなどの現象が起こらず、長期間に亘って外部からの酸素の侵入をきわめて低レベルに抑制するため、品質劣化が起こらない、優れた包装材および包装体を提供することにある。例文帳に追加

To provide an excellent packaging material and an excellent package which makes no phenomenon of swelling of the packaging material by carbon dioxide occur even when a fermented food is packaged, and no degradation of quality occur because invasion of oxygen from outside is suppressed to a considerably low level over a long time. - 特許庁

脂肪酸からなる油脂を、本来の機能と抗菌効果とをもち、油溶性と水溶性の両用であり、油脂の栄養資源、加熱媒体、乳化、分散、浸透、界面活性との相乗効果をはかり、食品品質向上に安全で有益な技術を提供する。例文帳に追加

To provide a safe and useful technique for improving quality of a food by which oils and fats comprising fatty acids are formed into a product having original functions and antimicrobial activities, and both properties of oil solubility and water solubility, exhibiting synergistic effects with a nutritional resource, a heating medium, and emulsifying, dispersing, penetrating and surface-activating activities. - 特許庁

食品などの品質改善や各種の処理に有効な静電誘導装置に関し、多用途化を実現して汎用性を持たせると共に、処理作用が効果的に行われるようにし、かつ変圧器などの性能向上を実現する。例文帳に追加

To provide an electrostatic induction apparatus effective in an improvement in quality of food and drink and in various treatments which is made to have versatility by realizing a general-purpose use, and with which a treating operation can be effectively performed, and to realize an improvement in the performance of a transformer, etc. - 特許庁

食品の原料として多用されている入手容易な材料である非麦穀物、例えば未発芽のコーンを原料として、発酵不良を生じることなく、高品質の発酵飲料、特にビールテイスト飲料を得る技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique enabling a fermented beverage of a high quality particularly a beer taste beverage to be obtained by using, as a raw material, an easily available non-wheat grain frequently used for a raw material of a food and a drink, for example a non-germinated corn without causing defective fermentation. - 特許庁

本発明は、リン酸、酢酸、フマル酸、リンゴ酸、コハク酸、クエン酸、酒石酸、乳酸、およびアジピン酸、並びにそれらの塩から選ばれる1種または2種以上の酸成分と、退色抑制成分とを含む、小麦粉を原料とする加工食品用の品質保持剤を提供する。例文帳に追加

There is provided the quality retaining agent for the processed food made from wheat flour, which includes: one or at least two kinds of acid components selected from phosphoric acid, acetic acid, fumaric acid, malic acid, succinic acid, citric acid, tartaric acid, lactic acid and adipic acid, and their salts; and a fading inhibition component. - 特許庁

食品から発生するドリップに起因する商品品質の低下を抑制し、且つ、フィルムへの二酸化チタン添加量を低減しても、吸収体内に吸収されたドリップが視認し難いドリップ吸収シート用空洞含有フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a cavity-containing film for a drip absorbing sheet which suppresses the lowering of commodity quality caused by the drip formed from food and is hard to visually confirm the drip absorbed by an absorbing body even if the addition amount of titanium dioxide to the film is reduced. - 特許庁

液状食品あるいは薬品等の液状製品の殺菌、酵素失活、脱臭といった処理を、高圧二酸化炭素を用いて加熱による変性を防止しながら行うと共に、残存二酸化炭素による品質低下の抑制等を効率的に行うことができる方法を提供する。例文帳に追加

To perform treatments such as the sterilization, enzyme inactivation, deodorization or the like of a liquid state product such as a liquid state food or medicine by using a high pressure carbon dioxide while preventing the degeneration by heating, and also capable of performing the inhibition of deterioration of quality caused by residual carbon dioxide, etc., efficiently. - 特許庁

本発明は、食品等の被殺菌素材の品質を損なわずに殺菌することができ、レトルト殺菌等で必須な殺菌後の冷却工程が不要で、運転経費が少なく、安全性が高く、確実な殺菌を行える加圧殺菌方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method of pressure sterilization capable of sterilizing object materials such as foods without impairing their quality, needing no cooling step after sterilization essential in retort sterilization and the like low in operating cost with high safety, and capable of making a sure sterilization. - 特許庁

簡単に分解、組み立てができて構成部品ごとに洗浄でき、良好な作業性のもとで食品の安全性の確保、化学品の品質の安定等を図ることができ、材料の供回りを効果的に防止して撹拌効果を向上させる撹拌具を提供する。例文帳に追加

To provide a stirrer capable of being assembled and disassembled simply, capable of being washed at every constituent part, capable of ensuring the safety of food and stabilizing the quality of a chemical product while keeping good workability and capable of effectively preventing a material from being rotated along with the stirrer to enhance a stirring effect. - 特許庁

本発明は、アンモニア等の自然冷媒冷凍ユニットとブライン循環路を用いて工場や店舗内に分散配置される個別冷却装置として−30℃以下の高品質の個別凍結装置を用いる事の出来る食品冷却設備を提供する。例文帳に追加

To provide a food cooling facility where high-quality individual freezers at -30°C or under can be used as individual coolers which are dispersed within a factory or a shop by the use of a natural refrigerant freezing unit for ammonium or the like and a brine circulation path. - 特許庁

例文

陶板または金属板の食材トレイ10に載せた食材を加熱調理するにおいて、一様にして高品質の加熱調理食品が加工できると共に、その加工調理がし易く、迅速にして高能率に加工できる加工調理窯を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking oven enabling uniform and high quality cooked food to be obtained by processing and also enabling cooking to be easily, quickly and efficiently carried out when cooking food materials put on a food tray made of a ceramic board or a metal plate. - 特許庁

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