1153万例文収録!

「餃子」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

餃子を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 148



例文

餃子という食べ物例文帳に追加

a food called {jiaozi}  - EDR日英対訳辞書

餃子の汁がズボンに付いた。例文帳に追加

The gyoza's oil got on my pants.  - Weblio Email例文集

その餃子はとても安いです。例文帳に追加

That gyoza is very cheap.  - Weblio Email例文集

私は餃子を売るのを手伝いました。例文帳に追加

I help with selling gyoza.  - Weblio Email例文集

例文

私は最近よく餃子を作ります。例文帳に追加

I make a lot of gyoza lately.  - Weblio Email例文集


例文

その瞬間、餃子の肉汁が飛び散った。例文帳に追加

At that moment, the juice from the gyoza meat splattered.  - Weblio Email例文集

私の作った餃子をみんなで食べましょう。例文帳に追加

Let's all eat the dumplings I made together.  - Weblio Email例文集

彼の一番得意な料理は餃子です。例文帳に追加

The dish I'm best at is gyoza.  - Weblio Email例文集

私は今日はママと餃子を作りました。例文帳に追加

Today I made dumplings with my mum. - Weblio Email例文集

例文

ぎょうざの具のあまりは?餃子を家で作りましたが、皮が少なかったせいか、具が少し余ってしまいました。例文帳に追加

Gyoza stuffing? I made some gyoza at home but, possibly because I didn't have enough dough, I had some of the filling left over.  - Tanaka Corpus

例文

餃子焼器例文帳に追加

GYOZA FRYING APPARATUS - 特許庁

餃子焼鍋及び餃子焼器例文帳に追加

JIAOZI FRYING PAN AND JIAOZI FRYING APPARATUS - 特許庁

餃子形成具例文帳に追加

JIAOZI FORMING TOOL - 特許庁

餃子成型器例文帳に追加

GYOZA MOLDING UTENSIL - 特許庁

餃子製造装置例文帳に追加

JIAOZI PREPARATION APPARATUS - 特許庁

餃子の皮、餃子及び餃子の調理方法例文帳に追加

COATING DOUGH FOR JIAOZI, JIAOZI AND METHOD FOR COOKING THE JAOZI - 特許庁

餃子類の皮、生餃子類、冷蔵餃子類、冷凍餃子類及び餃子類製品例文帳に追加

COATING DOUGH FOR JIAOZI, RAW JIAOZI, REFRIGERATED JIAOZI, FROZEN JIAOZI AND JIAOZI PRODUCT - 特許庁

餃子の調理法及び生餃子例文帳に追加

RAW JIAOZI AND METHOD FOR COOKING RAW JIAOZI - 特許庁

圧力式自動餃子焼機及び餃子調理方法例文帳に追加

PRESSURE TYPE AUTOMATIC CHAOTZU DUMPLING FRYING MACHINE AND CHAOTZU COOKING METHOD - 特許庁

緑茶入り餃子の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GREEN TEA-CONTAINING JIAOZI - 特許庁

チーズロースト餃子の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF CHEESE-ROASTED JIAOZI - 特許庁

餃子と水の接触を遮断して、好ましくは焼成板と餃子の底部との間に紙を介在させて、餃子を焼成する。例文帳に追加

The method for roasting the jiaozi, wherein the contact of the jiaozi with the water is intercepted, especially wherein a paper sheet is disposed between a hot plate and the bottom of the jiaozi. - 特許庁

焼成板上に水を供給して餃子を焼成する際に、餃子の可溶成分が水に溶出するのを防止する餃子の焼成方法。例文帳に追加

This method for roasting the jiaozi is characterized by preventing the soluble components of the jiaozi from dissolving in water, when the water is supplied to a hot plate to roast the jiaozi. - 特許庁

本発明は、原料粉に対して重量比で3〜20%のトレハロースと、1〜20%の油脂とを含有する餃子の皮が、経時的に硬化しにくい特質を有することをみいだし、これらの材料を用いた餃子類の皮、生餃子類、冷蔵餃子類、冷凍餃子類及び餃子類製品を提供するものである。例文帳に追加

The coating dough for jiaozi contains torehalose at a weight ratio of 3-20 wt.% based on raw material flour, and oil and fat at 1-20 wt.%, so as to have a characteristic to be hardly hardened with the lapse of time. - 特許庁

バッター、揚げ用餃子又は揚げ用焼売、その製造法及び、揚げ餃子又は揚げ焼売例文帳に追加

BATTER, JIAOZI FOR FRYING USE OR MEAT DAMPLING FOR FRYING USE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND FRIED JIAOZI OR FRIED MEAT DAMPLING - 特許庁

パリパリ感のある焼き餃子用粉末及び該粉末を用いた焼き餃子の製造法例文帳に追加

FLOUR FOR FRIED JAOZI HAVING CRISPY FEELING, AND METHOD FOR PRODUCING FRIED JAOZI USING THE FLOUR - 特許庁

餃子の皮に効率よく水を塗ることができる道具例文帳に追加

TOOL WHICH CAN EFFICIENTLY APPLY WATER ON SKIN OF DUMPLING - 特許庁

餃子製造機における具材の計量充填装置例文帳に追加

INGREDIENT METERING AND FILLING APPARATUS FOR GIAOZ PREPARATION MACHINE - 特許庁

鳥皮餃子及びその製造方法例文帳に追加

BIRD SKIN GYOZA AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

餃子用油脂組成物及びその使用方法例文帳に追加

OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR FRIED JIAOZI AND METHOD FOR USING THE SAME - 特許庁

冷凍餃子及びその製造方法例文帳に追加

FROZEN GYOZA AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

餃子のトレー詰めのための起立姿勢保持装置例文帳に追加

STANDING POSTURE RETAINING APPARATUS FOR TRAY PACKING WITH CHINESE MEAT DUMPLING - 特許庁

離水防止された具材を含む生餃子例文帳に追加

RAW JIAOZI STUFFED WITH SYNERESIS-PREVENTED INGREDIENT - 特許庁

餃子の成形方法および成形装置例文帳に追加

METHOD FOR MOLDING JIAOZI AND APPARATUS FOR MOLDING - 特許庁

蒸焼して焼き餃子を得るための蒸焼前餃子であって、餃子の焼き面が、周縁部に対し、最隆部が2 mm以上凸状となるように加工されている、蒸焼前餃子による。例文帳に追加

The jiaozi is jiaozi before casseroling for obtaining baked jiaozi by casseroling, and the baked surface of the jiaozi is processed so that the most prominent part thereof has a projecting shape of not less than 2 mm to the peripheral part. - 特許庁

羽根つき餃子及びその製造法例文帳に追加

JIAOZI WITH BLADE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

○食品安全(輸入冷凍餃子問題等)例文帳に追加

- Food safety problems (including imported frozen dumplings containing toxic substances) - 経済産業省

また、かかる焼餃子用油脂組成物の使用方法は、前記焼餃子用油脂組成物を生餃子の焼き面に付着する工程、該生餃子を冷凍する工程、及び該冷凍した生餃子について油を追加せずに焼く工程からなることを特徴とする。例文帳に追加

The method for using the oil-and-fat composition for fried Jiaozi includes a step for making the oil-and-fat composition for fried Jiaozi adhere to the fried surface of uncooked Jiaozi, a step for freezing the uncooked Jiaozi, and a step for baking the frozen uncooked Jiaozi by adding no oil. - 特許庁

アントシアニン色素を含む紫芋を餃子の皮用の生地の着色材料に用い、紫に綺麗に発色され、焼き餃子とした場合にも、水餃子とした場合にも、蒸し餃子とした場合にも、この紫の綺麗な色を保持し続けることのできる餃子の皮と、これを用いた餃子を提案する。例文帳に追加

To obtain both a pastry of Chinese meat dumpling, cleanly colored in purple, capable of continuously keeping the clean color purple in the case of preparing roasted Chinese meat dumpling, boiled Chinese meat dumpling or steamed Chinese meat dumpling by using a purple taro containing an anthocyanin coloring matter as a coloring matter for a dough of the pastry of Chinese meat dumpling and Chinese meat dumpling using the pastry. - 特許庁

餃子皮外部及びその周辺部にハイアミロース澱粉を含有するコーティング材を塗布して焼餃子を調理する。例文帳に追加

The fried jiaozi is cooked by coating a coating material containing a high-amylose starch on the outer part of the pastry case of the jiaozi, and the periphery part thereof. - 特許庁

本発明による、餃子又は餃子形食品の成形に使用される型セット(10)は、1対のジョー(11,12)を有する。例文帳に追加

The mold set (10) used for molding the dumpling or the dumpling-like food product has a pair of jaws (11, 12). - 特許庁

制御装置20は、鍋2内に餃子6が無い無負荷時と、鍋2内に餃子6が投入された実負荷時とで制御内容を切り換える。例文帳に追加

The control device 20 switches the contents of the control between an unloaded time where the pan 2 has no meat dumpling 6 therein and an actual loading time where the meat dumplings 6 are placed in the pan 2. - 特許庁

餃子成型装置の成型用型を交換することなく、様々な重量の餃子を成型できる成型装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for forming a Chinese meat dumpling, capable of forming Chinese meat dumplings of various weights without changing formation molds of the apparatus for forming the Chinese meat dumplings. - 特許庁

餃子の焼き状態を良好にする焼餃子用油脂組成物及びその使用方法を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for fried Jiaozi improving the fried condition of Jiaozi, and to provide a method for using the composition. - 特許庁

餃子の皮を構成する皮生地に有色の自然食材を添加して、白以外の発色を呈する有色皮を用いて着色餃子とする。例文帳に追加

This colored Chinese meat dumpling is obtained by adding a colored natural food material to cover dough constituting of Chinese meat dumpling cover, and using the colored cover showing color development besides white. - 特許庁

餃子又は餃子形食品の成形用型セット、かかる型セットの圧縮に使用される圧縮装置、及びかかる型セット及び圧縮装置を有する餃子成形機を提供する。例文帳に追加

To provide a mold set for forming a dumpling or a dumpling-like food product, to provide a compressing apparatus usable for compressing the mold set, and to provide a dumpling-molding machine having the mold set and the compressing apparatus. - 特許庁

外観は翡翠のような美しい緑色に綺麗に発色され、また茶の風味及び食感共に良く、焼き餃子や水餃子とした場合にも、皮が破れる等の不具合も生じることのない緑茶入り餃子を提供する。例文帳に追加

To obtain green tea-containing jiaozi having appearance taking color of beautiful green like jade, excellent in tea flavor and palate feeling and causing no bad condition such as breaking of skin even when bringing to fried jiaozi or jiaozi boiled in water. - 特許庁

固ゆでにしたサツマ芋の小片複数個を餃子の具に混ぜ、これを前記紫芋の粉が含有された餃子の皮で包んでなる餃子例文帳に追加

Plural hard-boiled small pieces of sweet potato are mixed with ingredients for Chinese meat dumpling and the mixture is wrapped in the pastry of Chinese meat dumpling containing the powder of the purple taro to give the objective Chinese meat dumpling. - 特許庁

また、前述の生麺の生地で餃子の皮を作り、「にんにく」を含まない具を包んで生餃子を作り調理した無臭の「うこん餃子」を提供する。例文帳に追加

The curcuma jiao-zi is obtained through making jiao-zi coating dough using dough for the raw noodles, wrapping "garlic"-free ingredients with the coating dough to make raw jiao-zi and cook the raw jiao-zi. - 特許庁

例文

餃子特有のもちっとした感触を損なうことなく保持しつつ、脂っぽさを軽減すると共に、噛んだ時の歯触りが良く、従来の餃子よりも食感と食欲を増進させる餃子を提供する。例文帳に追加

To provide jiao-zi reduced in oily feeling while maintaining sticky feeling particular to jiao-zi, having good crunchy feeling when biting, improved in palate feeling more than conventional one, and stimulating eater's appetite. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS