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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 鶏肉加工に関連した英語例文

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鶏肉加工の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 28



例文

鶏肉加工食品例文帳に追加

PROCESSED CHICKEN FOOD - 特許庁

鶏肉加工用O/W型エマルション組成物及び鶏肉加工食品の製造方法例文帳に追加

O/W TYPE EMULSION COMPOSITION FOR PROCESSING CHICKEN AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED CHICKEN FOOD - 特許庁

私たちは、鶏肉のソーセージ、ランチミート、及び他の鶏肉製品を加工しています。例文帳に追加

We process poultry sausage, luncheon meats, and other poultry products. - Weblio Email例文集

和牛脂のスプレー加工済みの冷凍豚肉または鶏肉ハンバーグ食品例文帳に追加

FROZEN PORK OF CHICKEN HAMBURG STEAK FOOD SPRAYED WITH JAPANESE CATTLE TALLOW - 特許庁

例文

本発明の解決しようとする課題は、鶏肉加工食品の製造工程における加熱時の歩留まりを向上させ、且つ鶏肉加工食品の食感を柔らかくジューシーにすることができる鶏肉加工用組成物及び当該鶏肉加工用組成物を利用した鶏肉加工食品の製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a composition for processing chicken, which can improve a yield on heating in a process for producing a processed chicken food and which can make the texture of the processed chicken food soft and juicy, and to provide a method for producing the processed chicken food using the composition for processing the chicken. - 特許庁


例文

鶏肉からなる肉片を結合させてなる鶏肉加工食品の結着性を向上させることが可能な、鶏肉加工食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed chicken food capable of improving binding properties of the processed chicken food that is obtained by binding pieces of meat comprising chicken. - 特許庁

鶏肉特有の不快臭とされるブロイラー臭がより軽減された鶏肉加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed chicken food comparatively reducing the smell of a broiler which is a characteristic unpleasant smell of the chicken. - 特許庁

鶏肉の唐揚げをお菓子風に加工し、鶏肉を嫌いな人でも美味しく食することが可能な鶏肉を原料とする珍味食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing the subject delicacy food eatable deliciously even by persons who dislike chicken meat through processing deep- fried chicken meat in a confectionery fashion. - 特許庁

衣を除いた肉部において、0.5〜2.5cm程度の大きさの鶏肉塊を用い、該鶏肉塊に卵黄、熱凝固性蛋白、食用油脂及び水が含有され、これらの成分を含有した鶏肉塊からなる油ちょう用鶏肉加工品及びその製造方法。例文帳に追加

The processed chicken food for frying in oil and the method for producing the same uses a chicken block having a size of 0.5-2.5 cm excluding a coating thereof and includes yolk, thermocoagulating protein, edible fats and oils and water in the chicken block. - 特許庁

例文

畜肉・鶏肉等の食肉処理環境および食品加工環境用殺菌剤。例文帳に追加

ENVIRONMENT FOR TREATING LIVESTOCK MEAT, CHICKEN, OR THE LIKE, AND BACTERICIDE FOR FOOD-PROCESSING ENVIRONMENT - 特許庁

例文

鶏肉からなる肉片集合体に対しアルギニンを添加し、混合した後、得られた混合物をケーシングに充填して加熱処理又は乾燥処理を行うことにより、鶏肉加工食品を製造する。例文帳に追加

The processed chicken food is produced by: adding arginine to a mass of meat pieces comprising chicken, mixing thereof, packing the obtained mixture in a casing; and performing heat treatment or drying treatment thereto. - 特許庁

結着剤を添加したり、ミンチ状にするなどの加工処理を施すことなく、適度な大きさを有し、ジャーキー特有のテクスチャーと鶏肉本来の風味を有する薄片状の鶏肉ジャーキーとその製法を提供する。例文帳に追加

To provide a flaky chicken jerky having a suitable size and having a texture characteristic to jerky and the original flavor of chicken without adding an adhesive or without applying a processing treatment such as mincing, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

冷凍保存後、再加熱した際の鶏肉の食味及び食感、衣の食感、外観等に優れた油ちょう済み冷凍鶏肉加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen chicken meat processed food excellent in the taste and the palate feeling of chicken meat, and the palate feeling of coating when cooked again after freezing, and having excellent appearance. - 特許庁

鶏肉、鶏卵又はその加工品が、名古屋コーチン由来か否かを厳密に識別する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for strictly identifying whether chicken meat, hen's egg or its processed food product is derived from Nagoya cochin. - 特許庁

油脂と乳酸ナトリウムを含むことを特徴とする鶏肉加工用O/W型エマルション組成物を用いることにより上記課題を解決する。例文帳に追加

An O/W type emulsion composition for processing the chicken is characterized by including an oil or fat and sodium lactate. - 特許庁

生肉、鶏肉加工食品、鶏肉加工品含有食品、血液、体液、羽毛、肉骨粉、骨粉、チキンミール、ならびにこれらを含有する飼料、肥料、および飼料添加物からなる群より選択される試料に含まれる鶏由来の成分、ウシ由来の成分、およびブタ由来成分を検出する方法。例文帳に追加

The methods for detecting a chicken-derived component, a bovine-derived component and a swine-derived component contained in a sample selected from the group consisting of raw meat, chicken processed food, food containing chicken processed product, blood, body fluid, feather, meat-and-bone meal, bone meal and chicken meal and feed, fertilizer and feed additive containing them are provided. - 特許庁

スポーツ用食品が、鶏肉を酸性条件下で熱水抽出したものを酵素処理して加工され、カルノシン及びアンセリンを、好ましくはカルノシンは3〜20%、アンセリンは5〜30%含む、より好ましくはカルノシンは3〜20%、アンセリンは10〜30%含有する鶏肉加工品を含むスポーツ用食品を含有する。例文帳に追加

This sporting food is obtained by subjecting chicken meat to hot water extraction under an acidic condition followed by subjecting the resultant chicken meat to enzymegenation, and comprises the resultant chicken processed product containing carnosine and anserine, preferably, at 3-20 wt.% and at 5-30 wt.% respectively, more preferably, at 3-20 wt.% and 10-30 wt.% respectively. - 特許庁

バラ状のたらこを主原料とし副原料として鶏肉の挽肉と卵白を含む混合材料を煮沸することにより、たらこの食味と鶏肉の食味とが渾然一体となった食味と挽肉加工食品の食感とを有するあらたな食味の加工食品が得られる。例文帳に追加

The small pieces of disassembled cod roe as a main material are mixed with minced chicken and egg white as submaterials, the mixture is boiled whereby the objective processed food with a new type of taste in which the taste of cod roe and the taste of chicken are wholly mixed to give completely harmonious taste. - 特許庁

加工工程が単純で従来の乾燥肉製造工程と比べて製造コストを著しく低減でき、老廃鶏であっても乾燥肉にジューシー感があり、鶏肉本来の味覚を有し且つ軟らかくて良好な食感が得られる安価で美味な乾燥鶏肉を得る。例文帳に追加

To obtain dried chicken meat enabling a processing process to be simplified, capable of remarkably reducing production costs in comparison with a conventional process for producing dried meat, having a juicy feeling of the dried meat even in the case of obsolescent chickens, having essential taste of chicken meat and capable of imparting soft and excellent palatability. - 特許庁

ひき肉にした鶏肉に、肉接着剤及び調味液とを均一に混練して凍結し、これを所定の長さの角柱に切断し、冷凍の状態でバッター付けした後、全体にブレンディングし、冷凍したものを油で揚げた鶏肉加工品とすることによって課題を解決した。例文帳に追加

The processed product of chicken is constituted by uniformly mixing and kneading minced chicken with a meat adhesive and a seasoning solution and freezing the mixture, cutting the frozen mixture to be prisms having a predetermined length, battering the same in the frozen state, subsequently blending the whole and freezing and frying the same. - 特許庁

実際、鶏肉加工品やエビ加工品、冷凍魚肉といった、日タイEPAで日本側の関税が削減・撤廃された品目については、EPA発効後に日本の対タイ輸入が伸びており、EPAの効果によるものと推測される。例文帳に追加

In fact, processed chicken , shrimp, and frozen fish, on which Japan reduced or eliminated tariffs, have increased in imports from Thailand right after EPA came in effect. It is assumed that EPA has brought the good effects. - 経済産業省

食肉部の全重量に対し、食酢が酢酸換算で0.005〜0.2%、卵黄が生卵黄換算で0.1〜20%含有されている鶏肉加工食品。例文帳に追加

This processed chicken food includes 0.005-0.2% of vinegar as converted to acetic acid and 0.1-20% of yolk as converted to raw yolk per total weight of the chicken food. - 特許庁

鶏肉のつくねにおいて、鶏ひき肉に、粒径5mmから12mmにあらかじめ切断加工処理した枝豆を混練し、機械適性を向上させて大量生産を可能にした。例文帳に追加

The meatball of chicken meat is mass-produced by kneading green soybeans cut, in advance, to 5-12 mm diameter into minced chicken meat, and makes its machine processability improved and large-scale production possible. - 特許庁

肉らしい歯ごたえのある食感を保持しながら、ジューシーな食感に優れ、かつコク味を有した油ちょう用鶏肉加工品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processed chicken food for frying in oil and a method for producing the same excellent in juicy palatability while retaining chewability as a meat product and rich taste. - 特許庁

鶏肉加工処理工程中の冷却工程において、チラータンクに中抜き後のワークを投入した冷却工程を実施中、あるいは実施した後でも各ワークの種類、産地及び加工履歴を識別可能にするとともに、冷却効果を従来より向上させる。例文帳に追加

To distinguish kinds, producing districts and processing histories of works during application of a cooling process in which works after evisceration are fed to a chiller tank or even after the application and to improve a cooling effect more than the conventional method in a cooling process during a chicken meat processing process. - 特許庁

牛肉、豚肉、鶏肉などの畜肉については食感を改良し、エビ、イカ、貝類、魚類等の水産物については、浸漬後の当該水産物の透明感を軽減し、かつ歯ごたえのある食感とすることができ、加工食品の原材料に適した水産物に改良する。例文帳に追加

To provide a method for pretreating meat or marine products, which improves palate feeling of meat such as beef, pork or chicken, or reduces transparency of the marine products such as shrimp, cuttlefish or fish after soaked, and provides palate feeling hard to teeth so as to improve the marine products to be suitable as raw material for processed food. - 特許庁

鶏肉加工工程における中抜き後の冷却工程において、冷却効果を向上させて冷却時間を短縮するとともに、食鳥の屠体の各部位の冷却速度のバラツキをなくし、これによって含水率を抑え、かつ肉質の劣化を防止する。例文帳に追加

To improve a cooling effect, to shorten a cooling time, to eliminate dispersion variation of a cooling rate of each part of a poultry carcass, to thereby control a water content and to prevent deterioration of meat qualities in a cooling process after evisceration in a chicken meat processing process. - 特許庁

例文

畜肉、鶏肉、魚肉などの肉片、細かくミンチしたひき肉および成形したハンバーグやミートボール、ケーシングに詰め加工したソウセージやハムなどは、加熱し過ぎると肉が硬く締まり、肉汁を流出して肉のおいしさを損なう。例文帳に追加

To solve a problem such that since on heating pieces of meat such as cattle meat, chicken meat, fish meat, etc., finely minced meat, formed hamburgs and meat balls, sausages fill-processed into casings, ham, etc., too much, the meats become tightly hard, and the taste of the meats is damaged with the flow out of broth. - 特許庁

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