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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > FAT EMULSIONの意味・解説 > FAT EMULSIONに関連した英語例文

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FAT EMULSIONの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 152



例文

FAT EMULSION CONTAINING PROSTAGLANDIN例文帳に追加

プロスタグランジン含有脂肪乳剤 - 特許庁

OIL-IN-WATER TYPE EMULSION FAT COMPOSITION例文帳に追加

水中油型乳化脂組成物 - 特許庁

OIL-IN-WATER TYPE EMULSION FAT例文帳に追加

水中油型乳化脂 - 特許庁

FAT EMULSION AND PHARMACEUTICAL PREPARATION例文帳に追加

脂肪乳剤及び医薬製剤 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCTION OF WHOLE FAT SOYBEAN POWDER AND WHOLE FAT SOYBEAN EMULSION例文帳に追加

全脂大豆粉末及び全脂大豆エマルジョンの製造方法 - 特許庁


例文

STABLE PAINLESS PROPOFOL FAT EMULSION FOR INTRAVENOUS INJECTION例文帳に追加

安定な静注用無痛プロポフォール脂肪乳剤 - 特許庁

FAT EMULSION CONTAINING XANTHINE DERIVATIVE例文帳に追加

キサンチン誘導体含有脂肪乳剤 - 特許庁

INTRAVENOUSLY INJECTABLE PROSTAGLANDIN FAT EMULSION例文帳に追加

静脈注射可能なプロスタグランジン脂肪乳剤 - 特許庁

WATER IN OIL TYPE OIL AND FAT EMULSION COMPOSITION FOR CAKE例文帳に追加

ケーキ用油中水型乳化油脂組成物 - 特許庁

例文

WATER-IN-OIL EMULSION OF FAT AND OIL COMPOSITION例文帳に追加

油中水型乳化油脂組成物 - 特許庁

例文

RESIN COMPOSITION FOR MEDICAL APPLIANCE AND FAT EMULSION RESISTANT IMPLEMENT例文帳に追加

医療器具及び耐脂肪乳剤性器具用樹脂組成物 - 特許庁

OIL-IN-WATER TYPE EMULSION OIL AND FAT COMPOSITION FOR KNEADING IN PUDDING例文帳に追加

プリン練込用水中油型乳化油脂組成物 - 特許庁

LOW-FAT CONFECTIONERY PRODUCT BEING WATER-IN-OIL TYPE EMULSION例文帳に追加

油中水型エマルションである低脂肪菓子製品 - 特許庁

PRODUCTION METHOD FOR FAT EMULSION CONTAINING MEDICINE例文帳に追加

薬物含有脂肪乳剤の製造方法 - 特許庁

The manufacturing method of the fat emulsion comprises causing the dissolved oxygen concentration in the fat emulsion to be less than 2 ppm at most, charging the fat emulsion in the container, and substituting the vacant space of the container not filled with the fat emulsion with an inert gas.例文帳に追加

製造方法としては、脂肪乳剤中の溶存酸素濃度を少なくとも2ppm未満にして容器に入れ、脂肪乳剤が満たされていない容器の空隙部分を不活性ガスで置換することを特徴とする。 - 特許庁

WATER-IN-OIL TYPE OIL AND FAT EMULSION COMPOSITION例文帳に追加

油中水型乳化油脂組成物 - 特許庁

an edible emulsion of fat globules made by churning milk or cream 例文帳に追加

牛乳またはクリームをかき回して作る、食用の脂肪球の乳状液 - 日本語WordNet

METHOD FOR INACTIVATING ENDOTOXIN IN FAT EMULSION OR IN LIPOSOME PREPARATION例文帳に追加

脂肪乳剤またはリポソーム製剤中のエンドトキシンの失活方法 - 特許庁

FAT-REDUCED SOYA MILK AND SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF例文帳に追加

減脂豆乳及び大豆乳化組成物、並びにそれらの製造法 - 特許庁

SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, FAT-REDUCED SOYA MILK AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF例文帳に追加

大豆乳化組成物及び減脂豆乳、並びにそれらの製造法 - 特許庁

PREFILLED SYRINGE PREPARATION OF FAT EMULSION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

脂肪乳剤のプレフィルドシリンジ製剤およびその製造方法 - 特許庁

CONTRAST MEDIUM FOR BOTH CT AND MRI AND CONTRASTRADIOGRAPHIC FAT EMULSION THEREFOR例文帳に追加

CTおよびMRI両用造影剤及びその為の造影用脂肪乳剤 - 特許庁

SOLUBILIZED MIXTURE OF OLIGOSACCHARIDE AND OIL AND FAT, AND EMULSIFIED EMULSION例文帳に追加

オリゴ糖と油脂の可溶化様混合物と乳化型エマルション - 特許庁

A certain amount of poultry at a specific body part is extraction-treated to collect the chicken fat or a fat emulsion in which the extracted chicken fat is emulsified in an aqueous seasoning, for example, soy sauce or soup into fine particles and the emulsion is used as a seasoning to be added before rice is cooked.例文帳に追加

一定量の鶏の特定部位の抽出鶏脂もしくはその抽出鶏脂を醤油、だし等の水溶性調味料と共に特定粒径に乳化させたものを、炊飯前添加用調味料として使用する。 - 特許庁

Crystallization of oil-and-fat or an emulsion containing the oil-and-fat to form coarse crystal particles is suppressed and a stabilized oil- and-fat composition is produced by the cooling and kneading of the oil-and-fat after the ultrafine division, fine emulsification and pressurizing treatment.例文帳に追加

油脂または油脂を含むエマルションを超微細化、微粒乳化、加圧処理後、冷却捏和することで粗大結晶化を抑制し、安定した油脂組成物を得る。 - 特許庁

This oil-in-water emulsion comprises an oil and fat having80 (W/W)% content of the allyl isothiocyanate based on the amount of the oil and fat, and water.例文帳に追加

油脂中のイソチオシアン酸アリル含有量が80(W/W)%以上である油脂と、水よりなる水中油型乳剤。 - 特許庁

PHOSPHOLIPID DERIVATIVE FOR EXTERNAL PREPARATION FOR SKIN, EXTERNAL PREPARATION FOR SKIN, LIPOSOME AND FAT EMULSION例文帳に追加

皮膚外用剤用リン脂質誘導体、皮膚外用剤、リポソームおよび脂肪乳剤 - 特許庁

To provide a production method for fat emulsion containing a medicine, excellent in stability.例文帳に追加

特に安定性の点で優れる薬物含有脂肪乳剤の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a fat emulsion preparation having a small and uniform particle diameter.例文帳に追加

粒子径が細かく且つ均一な脂肪乳剤の製造方法を提供する。 - 特許庁

The emulsion food is free from yolk and an animal oil and fat, and contains a lysophospholipid.例文帳に追加

卵黄、及び動物性油脂を含まず、リゾ化リン脂質を含有してなる乳化食品とした。 - 特許庁

OIL-IN-WATER TYPE EMULSION COMPOSITION AND EMULSIFIED PLASTIC FAT COMPOSITION USING THE SAME例文帳に追加

水中油型乳化組成物及びこれを用いた可塑性乳化油脂組成物 - 特許庁

To obtain a water-in-oil type emulsion oil and fat composition having emulsion stability even in a high water content and excellent physical properties and palatability during preservation.例文帳に追加

高含水でも乳化が安定で、且つ保存時に物性・食感に優れた油中水型乳化油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion having a fat content of 35 mass% or less, the emulsion having a moderate viscosity even when cooked.例文帳に追加

脂肪分が35質量%以下の水中油型乳化物において、加熱調理しても適度な粘度を有する水中油型乳化物を提供する。 - 特許庁

This method for inactivating the endotoxin in the fat emulsion or liposome preparation is characterized by heat-treating the fat emulsion or liposome preparation at 100-125°C.例文帳に追加

脂肪乳剤またはリポソーム製剤を100〜125℃で加熱処理することを特徴とする脂肪乳剤またはリポソーム製剤中のエンドトキシンの失活方法。 - 特許庁

This method for stabilizing the fat emulsion preparation is to mix the fat emulsion preparation having 0.18 to 0.35 μm mean particle diameter with the injection preparations in the presence of at least one kind of vitamin selected from the vitamin Bs.例文帳に追加

脂肪乳剤の安定化方法は、平均粒子径が0.18〜0.35μmの脂肪乳剤と注射剤とを混合するに際し、ビタミンB群から選ばれる少なくとも1種のビタミンの存在下に混合する。 - 特許庁

To provide acid emulsified food having minute uniform emulsified drops and mixed with a high oil emulsified oil and fat composition having excellent emulsion stability even if increasing oil content, and to provide a method for producing the acid emulsified food excellent in emulsion and preservation stability of drink and dessert in an acid area through mixing the high oil emulsified oil and fat composition.例文帳に追加

微細で均一な乳化滴を持ち、油分含量を高くしても乳化安定性の良好な高油分乳化油脂組成物を添加した酸性乳化食品を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide an excellently stable fat emulsion, and particularly to provide a fat emulsion effective for stabilizing PGE compounds and its manufacturing method.例文帳に追加

安定性に優れた脂肪乳剤の提供を目的とし、特にPGE類の安定化を図るのに効果的な脂肪乳剤及びその製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide a water in oil type oil and fat emulsion composition for cake imparting stability to a dough, and to provide a cake comprising the water in oil type oil and fat emulsion composition and a method for producing cakes.例文帳に追加

生地安定性を付与するケーキ用油中水型乳化油脂組成物、該ケーキ用油中水型乳化油脂組成物を含有したケーキ及びケーキの製造方法の提供。 - 特許庁

The meat emulsion product may be produced by a method comprising steps of comminuting and heating a meat emulsion formed from protein and fat to a temperature of at least 132°C, introducing the emulsion into a processing tube, subjecting the meat emulsion to a pressure of at least 100 psi, and discharging the meat emulsion.例文帳に追加

肉エマルジョン製品はタン白および脂肪から形成した肉エマルジョンを細砕し、少なくとも132℃の温度に加熱し、エマルジョンを加工管に導入し、肉エマルジョンを少なくとも100psiの圧に加圧し、次いで肉エマルジョンを排出する工程から成る方法により製造できる。 - 特許庁

The confectioneries and breads are produced by mixing or kneading an oil and fat composition in dough or a raw material for confectioneries wherein the oil and fat composition is preferably obtained by pressure crystallization of fat and oil or its emulsion at a pressure of 10-150 MPa.例文帳に追加

油脂又はそのエマルションを好ましくは10〜150MPaの範囲の圧力で加圧晶析して得られた油脂組成物を、菓子原料やパン生地に混合し又は練り込んで菓子やパンを製造する。 - 特許庁

Layered flour puffed food is produced by using oil and fat processed food obtained in continuous production line by kneading and forming oil and fat composition obtained by crystallizing oil and fat or its emulsion preferably under 10-150 MPa pressure.例文帳に追加

油脂又はそのエマルションを、好ましくは10〜150MPaの範囲の圧力で加圧晶析して得られた油脂組成物を捏和、成型した油脂加工食品を用いて連続生産ラインで層状小麦粉膨化食品を製造する。 - 特許庁

To obtain an excellent transparent or translucent emulsion by lowering refractive index of a fatty phase for substantially equating the refractive index of the fat phase to that of an aqueous phase and to provide a method for producing the emulsion and a cosmetic using the emulsion.例文帳に追加

脂肪相が水性相の屈折率と実質的に等しくあるために脂肪相の屈折率を減少させることにより優れた透明又は半透明エマルジョン及びその製造法及びそれを使用する化粧品の提供。 - 特許庁

Sheet-like oil and fat processed food obtained by kneading oil and fat composition obtained by crystallizing oil and fat or its emulsion preferably under 10-150 MPa pressure and forming the kneaded oil and fat composition in sheet-like state is folded into flour dough to produce layered flour puffed food.例文帳に追加

油脂又はそのエマルションを好ましくは10〜150MPaの範囲の圧力で加圧晶析して得られた油脂組成物を捏和してシート状に成型したシート状油脂加工食品を小麦粉生地に折り込んで層状小麦粉膨化食品を製造する。 - 特許庁

The oil and fat for the objective frothing O/W-type emulsion contain75 wt.% of lauric oil and fat and/or transesterified oil and fat composed mainly of lauric oil and fat and 2-25 wt.% of an SUS-type triglyceride (S is a 16-22C saturated fatty acid; U is a 16-22C unsaturated fatty acid).例文帳に追加

起泡性水中油型乳化物の油脂として、ラウリン系油脂及び/又はラウリン系油脂を主成分とするエステル交換油脂75重量%以上と、SUS型(Sは炭素数16〜22の飽和脂肪酸、Uは炭素数16〜22の不飽和脂肪酸)トリグリセリド2〜25重量%とを含有するものを用いる。 - 特許庁

This parenteral medicinal composition contains an amphipathic medicament having an affinity for phospholipid and an oil-in-water type fat emulsion, wherein the amphiphatic medicament which is dissolved in water in such a concentration as to be clinically applicable migrates at least partially to a phospholipid layer of the fat emulsion so that the concentration of the medicament dissolved in the water phase of the fat emulsion decreases.例文帳に追加

リン脂質に親和性のある両親媒性の薬物と水中油型脂肪乳剤を含有する非経口薬剤において、臨床上で使用可能な濃度で水に溶解する該薬物が脂肪乳剤中のリン脂質層に少なくとも一部取り込まれることにより、脂肪乳剤中の水相への該薬物の溶解濃度が減少することを特徴とする非経口薬剤組成物。 - 特許庁

Preferably the oil and fat phase of the W/O type emulsion comprises oils and fats containing50 mass % of an unsaturated fatty acid.例文帳に追加

また、前記W/O型エマルジョンの油脂相は、不飽和脂肪酸を50質量%以上含む油脂からなることが好ましい。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsion oil and fat composition contains a saturated fatty acid bound type sucrose fatty acid ester having ≤1 HLB as an emulsifying agent.例文帳に追加

水中油型乳化油脂組成物に乳化剤としてHLBが1以下である飽和脂肪酸結合型ショ糖脂肪酸エステルを含有させる。 - 特許庁

An O/W type emulsion composition for processing the chicken is characterized by including an oil or fat and sodium lactate.例文帳に追加

油脂と乳酸ナトリウムを含むことを特徴とする鶏肉加工用O/W型エマルション組成物を用いることにより上記課題を解決する。 - 特許庁

The oil-in-water type emulsified oil and fat has an average particle diameter of emulsion of 2-15 μm.例文帳に追加

水中油型の乳化油脂において、エマルションの平均粒子径が2μm〜15μmであることを特徴とする乳化油脂によって達成される。 - 特許庁

例文

This emulsified preparation comprises an emulsion of a natural fat solid at 20°C, the aqueous solution or dispersion of a physiologically active substance, and an emulsifying agent.例文帳に追加

本発明の乳化製剤は、20℃で固体の天然油脂と、生理活性物質の水性溶液または水性懸濁液と、乳化剤との乳化物を含む。 - 特許庁

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