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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > STEAMED BREADに関連した英語例文

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STEAMED BREADの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 37



例文

FOOD LIKE STEAMED BREAD, BLENDED FLOUR FOR FOOD LIKE STEAMED BREAD AND METHOD FOR PRODUCING FOOD LIKE STEAMED BREAD例文帳に追加

蒸しパン様食品、蒸しパン様食品用ミックス粉及び蒸しパン様食品の製造方法 - 特許庁

I eat steamed banana bread.例文帳に追加

バナナ蒸しパンを食べます。 - Tatoeba例文

I eat steamed Satsuma potato bread.例文帳に追加

さつま芋蒸しパンを食べます。 - Tatoeba例文

STEAMED BREAD AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME例文帳に追加

蒸しパンおよびその製造方法 - 特許庁

例文

STEAMED BREAD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

蒸しパンおよびその製造方法 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING STEAMED BREAD STEAMED AGAIN AFTER FREEZING AND MIXED POWDER FOR STEAMED BREAD AND METHOD FOR PRODUCING FROZEN STEAMED BREAD USING THE POWDER例文帳に追加

冷凍後再度蒸し加熱する蒸しパンの製造方法及び蒸しパン用ミックス粉並びにこれを用いた冷凍蒸しパンの製造方法 - 特許庁

The steamed bread is also allowed to include an embodiment of laminates made of plural kinds of steamed bread different from each other or one another.例文帳に追加

前記蒸しパンは、異なる複数種類の蒸しパンを積層した態様のものを含む。 - 特許庁

Even so, my father often made me steamed bread. 例文帳に追加

それでも,父はよく私に蒸しパンを作ってくれました。 - 浜島書店 Catch a Wave

METHOD FOR PRODUCING GEL-LIKE FOOD AND STEAMED BREAD例文帳に追加

ゲル状食品と蒸しパンの製造方法 - 特許庁

例文

There exists a photograph sowing that he was selling bread while advertising as "service bread," "earthquake steamed bread," etc. 例文帳に追加

『奉仕パン』『地震饅頭』などと大書して販売してた写真が現存している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a bread maker with a steaming function for making bread such as white bread or steamed bread having inside and crusts soft to eat.例文帳に追加

白パン又は蒸しパンなど、内部だけでなく外皮の食感も柔らかいパンを製造することができる蒸し機能付き製パン機を提供する。 - 特許庁

DRY FRUIT-CONTAINING BREAD/CAKE/STEAMED CAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ドライフルーツ入りパン・ケーキ・蒸し菓子及びその製造法 - 特許庁

FOOD RAW MATERIAL PACKED IN CONTAINER CAPABLE OF FORMING STEAMED BREAD-LIKE FOOD例文帳に追加

蒸しパン様食品を形成可能な容器入り食品原料 - 特許庁

MICROWAVABLE RAW MATERIAL FOR STEAMED BREAD-LIKE INFANT FOOD例文帳に追加

電子レンジ調理用の蒸しパン様乳幼児食品原料 - 特許庁

A method for producing the steamed bread features directly filling dough for steamed bread into a nearly concave-shaped steaming form and then taking the steamed bread out of the steaming form.例文帳に追加

略凹状の蒸し型に直に蒸しパン生地を充填して蒸してから該蒸し型から該蒸しパンを取り出すことを特徴とする蒸しパンの製造方法。 - 特許庁

To provide a quality improver for steamed bread enabling production of crunching and meltable steamed bread without causing stickiness and loss in volume in a heating vessel when warming frozen steamed bread in the heating vessel.例文帳に追加

冷凍保存した蒸しパン類を加温器で温めた時、加温器内でのねちゃつき、へたりが無く、さっくりと口どけの良い蒸しパン類を製造するための品質改良剤を提供すること。 - 特許庁

There is provided the method for producing bread dough, wherein steamed cake is added to the bread dough to be a base and mixed, preferably the steamed cake has a small piece-like shape, and alginic acid and/or an alginic acid salt is added during steamed cake production and/or bread dough production.例文帳に追加

蒸ケーキ類をベースとなるパン生地へ添加、混合することを特徴とし、好ましくは該蒸ケーキ類が小片状であり、蒸ケーキ類製造時及び/又はパン生地製造時に、アルギン酸及び/又はアルギン酸塩を添加することを特徴とするパン生地の製造方法。 - 特許庁

dark steamed bread made of cornmeal wheat and flour with molasses and soda and milk or water 例文帳に追加

糖蜜とソーダとミルクまたは水と共にコーンミールと小麦粉を使って作られた黒っぽい蒸したパン - 日本語WordNet

This means that heavy foods or staple foods such as steamed rice, bread and noodles are unfit for sakana. 例文帳に追加

故にあまり量のあるものやご飯、パン、麺類など主食的なものは肴に向かない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the production of steamed bread, desalted ocean deep water is used in the bread dough charging process.例文帳に追加

また、蒸パンの製造において、生地仕込み工程で海洋深層水から塩分を除去した脱塩海洋深層水を使用するようにした。 - 特許庁

When filling dough for steamed bread, plural kinds of dough for steamed bread different from each other or one another are separately filled in order, preferably in the order of specific gravity, to form laminates.例文帳に追加

前記蒸しパン生地を充填するにあたり、異なる複数種類の蒸しパン生地を別々に順次充填して、好ましくは比重の重い生地から順次充填して積層することができる。 - 特許庁

The taking out of the steamed bread is preferably conducted in a condition that the crust of steamed bread is made to remain thinly on the inner face of the form, if necessary, by overturning the steaming form.例文帳に追加

好ましくは、前記蒸しパンを取り出すにあたり、前記蒸し型の内面に該蒸しパンの表皮を薄く残した状態で取り出す、必要により前記蒸し型を反転させて取り出す。 - 特許庁

To provide a bread maker with a steaming function, capable of baking white bread or steamed bread which is soft not only in the crumb but also in the crust, and capable of minimizing impairment of the flavor even if steaming water is forgotten.例文帳に追加

白パン又は蒸しパンなど、内部だけでなく外皮の食感も柔らかいパンを製造することができ、蒸し水を忘れても食味の劣化を最小限に留めることができる蒸し機能付き製パン機を提供すること。 - 特許庁

To certainly perform cooking, without losing the characteristics of food materials not only cooking rice, but also steamed vegetable, steamed egg custard hotchpotch, steamed bread, steamed sweet potatoes, boiled egg, steamed meat dumpling, pot-sticker, etc., by providing a steam rice cooker and a steam steamer for microwave oven use and making them demonstrate steam functions without giving an influence of electromagnetic wave directly to food materials.例文帳に追加

食材に対し電磁波の影響を直接与えることなくスチーム機能を発揮させることにより、電子レンジ使用のスチーム炊飯器やスチーム蒸し器を提供し、炊飯のみならず、温野菜,茶碗蒸し,蒸しパン,ふかし芋,ゆで卵,焼売,餃子など、その食材の特性を失うことなく確実に調理することを目的とする。 - 特許庁

In the case of producing dough for the shell of jiaozi, shaomai or steamed bread, a component corresponding to 10-55 g (preferably 20-40 g) of deep ocean water is added to the flour.例文帳に追加

また、餃子、焼売又は饅頭の皮用の生地の場合は、海洋深層水10〜55g(好ましくは20〜40g)に相当する成分を配合する。 - 特許庁

To provide new steamed bread in which the surface has not crust but the same sponge-like texture as overall internal texture.例文帳に追加

従来存在しなかった、表面が表皮ではなく、全体的な内部組織と同様にスポンジ状組織からなる新規な蒸しパンの提供。 - 特許庁

The quality improver for steamed bread contains alginic ester and foaming powdery oil and fat, wherein the alginic ester accounts for 20-80 mass% and the foaming powdery oil and fat accounts for 20-80 mass% in the quality improver.例文帳に追加

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。 - 特許庁

To provide a method for producing a combined commercial product comprising gel-like food and steamed bread, simple in its production process, causing little loss, so as to impart the product with desirable preservability through heat sterilization by producing the steamed bread on the gel-like food formulated with a thermally irreversible gelatinizer.例文帳に追加

蒸しパンを熱不可逆性ゲル化剤が配合されたゲル状食品上で製造することにより、製造工程が簡略で、ロスも少なく、加熱殺菌により所望の保存性が付与された、ゲル状食品と蒸しパンの複合商品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing a combined commercial product comprising gel-like food and steamed bread and excellent in preservability, simple in its production process, is characterized by preparing a thermally irreversible gelatinizer-containing solution, packing the thus prepared solution in a case and solidifying the solution by cooling, and then packing steamed bread dough thereon in the case followed by heat-cooking doubling as heat sterilization.例文帳に追加

熱不可逆性ゲル化剤を含んだ溶液を調製し、これを容器に充填して冷却固化した後、蒸しパン生地を充填し、加熱殺菌を兼ねた加熱調理をすることを特徴とする製造工程が簡便で保存性に優れたゲル状食品と蒸しパンの複合商品の製造方法。 - 特許庁

To provide a quality improver for producing steamed breads which causes neither stickiness nor volume loss in a heating vessel, provides fluent and well meltable texture when warming a frozen steamed bread in the heating vessel.例文帳に追加

冷凍保存した蒸しパン類を加温器で温めた時、加温器内でのねちゃつき、へたりが無く、さっくりと口どけの良い蒸しパン類を製造するための品質改良剤を提供すること。 - 特許庁

To provide steamed bread retaining the flavor and palate feeling of that just after produced or steamed with a steamer even if thawed/heated with a microwave oven after undergoing freeze storage.例文帳に追加

冷凍保存した蒸しパンを電子レンジで解凍・加熱しても、製造直後の蒸しパンや蒸し器で蒸した蒸しパンの香りや食感、風味と何ら変わらないようにする。 - 特許庁

The invention relates to the method for producing steamed bread which steams bread after frozen state, comprising wheat flour, saccharides, a chemical leavening agent and 30-60 parts by mass of albumen powder per 100 parts by mass of sum of the wheat flour and starch.例文帳に追加

この発明は、小麦粉、糖類、化学膨張剤及び前記小麦粉を含む穀粉と澱粉の合計100質量部に対し、30〜60質量部の卵白粉末を含むことを特徴とした冷凍後、再度蒸し加熱する蒸しパン用ミックス粉により、目的を達成した。 - 特許庁

Aizo paid high salaries, employed foreign engineers and coped with the advance of department stores, designing new products one after another, including international products, such as Chinese steamed bread, Geppei, Russian chocolate, Korean pine nut Castella (sponge cake) and Indian curry. 例文帳に追加

愛蔵は高給を払って、外国人技師を採用し、次々に新製品を考案するなど、中華饅頭、月餅、ロシヤチョコレート、朝鮮松の実入りカステラ、インド式カリーなどの国際商品でデパートの進出に対抗した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This steamed bread features that the surface has not crust but the same sponge-like texture as overall internal texture and preferably the appearance is nearly dome-like or mountain-shaped.例文帳に追加

表面が表皮ではなく内部組織と同様にスポンジ状組織からなること、好ましくは外観が、略ドーム状もしくは山型状であることを特徴とする蒸しパン。 - 特許庁

To provide a method for producing steamed bread with light palate feeling after freezing and then steaming again, free from impairing appearance such as shrinkage or the like.例文帳に追加

この発明は、蒸しパンを冷凍後再度蒸した際にふんわりした食感が失われず、かつ萎縮その他外観を損しないことを目的としたものである。 - 特許庁

The method for producing the yeast doughnut comprises a step for dividing and molding a doughnut dough, a step for inserting the molded dough into a toaster, a step for baking or steaming the molded dough, a step for subjecting the baked or steamed dough to injection, a step for attaching a batter or bread crumbs to the injected dough and frying the dough with the batter or the bread crumbs.例文帳に追加

ドーナツ生地を分割・成型に付する工程と、次いでホイロに付する工程と、次いで焼成または蒸しに付する工程と、次いでインジェクションに付する工程と、次いでバッター付けおよびパン粉付けに付する工程、および、フライに付する工程を含むことを特徴とするイーストドーナツの製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a crimped container which can prevent a crimp of a wall part of the crimped container from being opened even when dough of cake or bread is placed in the container and baked or steamed, and can be easily manufactured at low cost.例文帳に追加

本発明は、襞付容器の壁部の襞に関して該容器に菓子やパンの種を入れて焼成又は蒸しを行なった場合においても襞の開被を防ぐことのできる襞付容器の提供を課題とし、特に低廉にかつ簡単に製造できることが課題である。 - 特許庁

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