1016万例文収録!

「barley Shochu」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > barley Shochuの意味・解説 > barley Shochuに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

barley Shochuの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 46



例文

DISCRIMINATION METHOD OF BARLEY SHOCHU例文帳に追加

麦焼酎の判別方法 - 特許庁

BARLEY SHOCHU AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

麦焼酎及びその製造方法 - 特許庁

This shochu is made from barley.例文帳に追加

こちらの焼酎は、麦からできています。 - Weblio Email例文集

Iki shochu is produced by mixing barley with malted rice. 例文帳に追加

壱岐焼酎は米麹に麦を掛け合わせている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It tastes mild and even lighter than barley shochu. 例文帳に追加

味わいは麦焼酎より更に軽く、癖が少ない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

"Oita Barley Shochu" has been registered as a regional collective trademark. 例文帳に追加

なお、「大分麦焼酎」は地域団体商標として登録されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

COSMETIC COMPRISING FRACTION FRACTIONATED FROM BARLEY SHOCHU DISTILLATION RESIDUAL LIQUID例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した画分からなる化粧料 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FODDER OBTAINED FROM RESIDUAL LIQUID IN DISTILLATION OF BARLEY SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR)例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から得られる飼料の製造方法 - 特許庁

In the single distilled shochu industry, big barley shochu makers in Oita often outsource the production of barley shochu to sweet potato shochu makers in Kagoshima and Miyazaki during their off-season. 例文帳に追加

単式蒸留焼酎業界では大分県の大手麦焼酎メーカーが鹿児島や宮崎の芋焼酎メーカーの閑散期に麦焼酎の生産を委託することが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

After that, since the late 1960's, barley shochu in which barley was mixed into malted barley produced in Oita prefecture, has been getting attention throughout the country and now Oita Prefecture is also one of the major production areas of barley shochu. 例文帳に追加

その後、1960年代後半から大分県で生産されている麦麹に麦を掛け合わせる麦焼酎が日本各地で注目を浴び、現在では大分県も麦焼酎の一大産地となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a method for especially discriminating barley shochu using liquid koji and barley shochu using solid koji in shochu.例文帳に追加

焼酎の中でも特に液体麹を用いた麦焼酎と固体麹を用いた麦焼酎とを判別する方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

COMPOSITION COMPRISING BARLEY LAESURA CONTAINING TOCOTRIENOL FRACTIONATED FROM BARLEY SHOCHU DISTILLATION LIQUID RESIDUE AND RPRODUCTION OF THE COMPOSITION例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取したトコトリエノールを含有する大麦溝条からなる組成物及びその製造方法 - 特許庁

Shochu group Ko using major ingredients other than common ingredients like molasses, barley and other cereals 例文帳に追加

一般的な主原料(糖蜜、麦などの穀類)以外を主原料に用いた甲類焼酎。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shochu group Otsu fermented by malted rice or barley and using unique ingredients as major ingredients 例文帳に追加

乙類焼酎で米こうじか麦こうじを発酵に利用し、主原料のみ独自の原料を用いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since then, many shochu makers around the country have produced it including mixed types with rice and barley. 例文帳に追加

以後各地の焼酎メーカーで、米・麦との混和タイプも含めて広く作られるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

COMPOSITION HAVING HYPOTENSIVE ACTIVITY OBTAINED FROM BARLEY SHOCHU DISTILLATION LIQUID RESIDUES例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から得られる血圧降下作用を有する組成物 - 特許庁

To obtain an anti-oxidizing action-having composition fractionated from a barley Shochu (Japanese white distilled liquor) distillation residual liquid.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した抗酸化作用を有する組成物を提供する。 - 特許庁

COMPOSITION EXHIBITING MEDICINAL ACTIVITY FOR IMPROVING MEMORY LEARNING ABILITY AND FRACTIONATED FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF BARLEY SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR)例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した記憶学習能向上の薬理作用を呈する組成物 - 特許庁

The Moromi vinegar drink is obtained by the following procedure: Using barley, koji mold and yeast as raw materials, Shochu (Japanese distilled liquor) 1 is obtained in its production step (S1).例文帳に追加

麦と麹菌と酵母を原料とし、焼酎製造工程(S1)において焼酎1を得る。 - 特許庁

To provide a composition having significant hypotensive activity using barley Shochu (white distilled liquor) distillation liquid residues as a byproduct from Shochu production process using barley as feedstock.例文帳に追加

大麦を原料とする焼酎製造において副成する大麦焼酎蒸留残液を使用して、顕著な血圧降下作用を有する組成物を提供する。 - 特許庁

This composition having the in vivo lipid peroxide production-inhibiting action comprises a liquid obtained by the solid-liquid separation of a barley Shochu (white distilled liquor) distillation residual liquid by-produced on the production of Shochu from barley as a raw material.例文帳に追加

大麦を原料とする焼酎製造において副生する大麦焼酎蒸留残液を固液分離して得られる液体分からなる生体内過酸化脂質生成抑制作用を有する組成物。 - 特許庁

To provide a cosmetic which uses a barley Shochu (Japanese distilled spirit) distillation residual liquid by-produced on the production of the Shochu using barley as a raw material, has excellent characteristics, and has versatility.例文帳に追加

大麦を原料とする焼酎製造において副成する大麦焼酎蒸留残液を使用して、優れた特性を有し、汎用性のある化粧料を提供する。 - 特許庁

Until 1960's barley shochu was not major among various kinds of shochu, but Fujiharu YANAGIDA at Tokyo University of Agriculture developed a technique to apply ion exchange to barley shochu and after Yanagita Shuzo in Miyazaki Prefecture established the actual use of the technique, a lot of barley shochu makers introduced the ion exchange filtration. 例文帳に追加

麦焼酎は1960年代まで焼酎の中ではメジャーな存在ではなかったが、東京農業大学の柳田藤治によってイオン交換を麦焼酎へ応用する手法が開発され、宮崎県の柳田酒造によって実際の使用方法が確立すると多くの麦焼酎メーカーがイオン交換濾過法を導入することとなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The antithrombotic food and beverage comprise a distillation residue, obtained as a by-product of Shochu produced by a conventional method by using barley, rye, naked barley, adlay, etc., as a raw material, in which the majority of the residue is treated as an industrial waste, particularly a distillation residue of Shochu using barley as a raw material as an active ingredient.例文帳に追加

大麦、ライ麦、裸麦、はと麦などを原料として通常の方法で製造される焼酎の副産物とし生じ、その大半は産業廃棄物として処理されている蒸留残渣、特に大麦を原料とする焼酎の蒸留残渣を有効成分として含有してなる抗血栓飲食品。 - 特許庁

The method of manufacturing sphingolipids includes a process of extracting a sphingolipid from the shochu lees generated in manufacturing shochu using cereals such as rice, barley or the like as a raw material and the shochu malt.例文帳に追加

米又は大麦などの穀類を原料とし、焼酎麹菌を用いた焼酎の製造において生じる焼酎粕からスフィンゴ脂質を抽出する工程を含む、スフィンゴ脂質の製造方法を提供する。 - 特許庁

The miscellaneous cereal Shochu is obtained, in the production step of the second class of Shochu, by mixing an unrefined Shochu obtained from naked barley with a miscellaneous cereal (foxtail millet, barnyard millet, millet, adlay, buckwheat, corn or red rice), fermenting the mixture, and then distilling the product.例文帳に追加

雑穀焼酎は、乙類焼酎の製造工程において、裸麦から得られたもろみに雑穀(アワ、ヒエ、キビ、ハトムギ、ソバ、トウモロコシ、赤米)を混合して発酵させ、蒸留することにより得られる。 - 特許庁

This method for producing the miscellaneous cereal Shochu, the second class of Shochu, is characterized by mixing an unrefined Shochu obtained from naked barley with miscellaneous cereals (foxtail millet, barnyard millet, millet, adlay, buckwheat, corn, red rice), fermenting the mixture, and then distilling the fermented product.例文帳に追加

雑穀焼酎は、乙類焼酎の製造工程において、裸麦から得られたもろみに雑穀(アワ、ヒエ、キビ、ハトムギ、ソバ、トウモロコシ、赤米)を混合して発酵させ、蒸留することにより得られる。 - 特許庁

In discriminating barley shochu using liquid koji and barley shochu using solid koji, at least one component selected from a group consisting of ethyl lactate, 3-methyl-1-pentanol, ethyl benzoate, diethyl succinate and citronnellol is quantified with respect to respective barley shochues and a discrimination analyzing method in multivariate analysis is subsequently used to perform discrimination to constitute the discrimination method of the barley shochu using liquid koji and the barley shochu using solid koji.例文帳に追加

液体麹を用いた麦焼酎と固体麹を用いた麦焼酎とを判別するにあたり、それぞれの麦焼酎について、乳酸エチル,3−メチル−1−ペンタノール,安息香酸エチル,コハク酸ジエチル及びシトロネロールよりなる群から選ばれた少なくとも1以上の成分を定量し、次いで多変量解析のうちの判別分析法を用いて判別することを特徴とする、液体麹を用いた麦焼酎と固体麹を用いた麦焼酎の判別方法を提供する。 - 特許庁

PROCESS FOR PREPARING FERMENTATION PRODUCT CONTAINING SIGNIFICANT AMOUNT OF NISIN BY USING BARLEY SHOCHU DISTILLATION RESIDUAL LIQUID AS MEDIUM例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液を培地に使用したナイシンを著量含有する発酵生産物の製造方法 - 特許庁

To provide fodder for livestock, having excellent utility, palatability and nutritional from a residual liquid in distillation of barley Shochu with excellent energy efficiency.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から、優れたエネルギー効率の下に、利用性、嗜好性及び栄養性に優れた家畜用飼料を提供する。 - 特許庁

PROCESS FOR PREPARING FERMENTATION PRODUCT CONTAINING SIGNIFICANT AMOUNT OF NISIN BY USING BARLEY- AND RICE SHOCHU DISTILLATION RESIDUAL LIQUIDS AS MEDIUM例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液及び米焼酎蒸留残液を培地に使用したナイシンを著量含有する発酵生産物の製造方法 - 特許庁

COMPOSITION OBTAINED FROM BARLEY SHOCHU DISTILLATION RESIDUAL LIQUID, HAVING VASODEPRESSOR ACTIVITY AND EXCELLENT GUSTATORY例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から得られる血圧降下作用を有し且つ優れた呈味性を有する組成物 - 特許庁

COMPOSITION HAVING FATTY LIVER-SUPPRESSING ACTIVITY FRACTIONATED FROM RESIDUAL LIQUID OF BARLEY SHOCHU LIQUOR DISTILLATION AND PRODUCTION OF THE SAME COMPOSITION例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した脂肪肝抑制作用を有する組成物及び該組成物の製造方法 - 特許庁

PURIFIED CONCENTRATE HAVING INHIBITORY ACTION ON CRISIS OF HEPATOPATHY COLLECTED FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF BARLEY SHOCHU (JAPANESE DISTILLED SPIRIT) AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した肝障害発症抑制作用を有する精製濃縮物及び該精製濃縮物の製造方法 - 特許庁

To obtain a composition which is collected from barley Shochu (Japanese distilled spirits) distillation residual liquid and has inhibitory action on crisis of alcoholic hepatopathy and healing action.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取したアルコール性肝障害の発症抑制作用及び治癒作用を有する組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a composition having a fatty liver-suppressing activity fractionated from a residual liquid of barley shochu liquor (white distilled liquor), and its method for production.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液から分取した脂肪肝抑制作用を有する組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

In these methods, the "Shochu" feedstock cereals are such as to be selected from the group consisting of potato, barley, wheat, buckwheat, millet, barnyard millet and corn.例文帳に追加

尚、焼酎原料穀類は、芋、麦、そば、粟、ひえ、トウモロコシからなる群から選ばれる穀類である。 - 特許庁

To provide a new Shochu having a sweet smell and a mild flavor free from a smell characteristic of barley Shochu and an added flavor and method for producing the same.例文帳に追加

麦焼酎特有の臭みがなく、甘い香りを有すると共に雑味がなく口当たりがマイルド新規な焼酎並びにその製造方法を提供する。 - 特許庁

This composition for inhibiting neovascularization contains the fermentation product of barley, preferably an ingredient originated from distillation residual liquids of barley Shochu, as active ingredient.例文帳に追加

大麦を発酵に付したもの、好ましくは大麦焼酎蒸留残液由来の成分を血管新生阻害作用の有効成分とすることを特徴とする血管新生を阻害するための組成物。 - 特許庁

This composition having the significant hypotensive activity comprises a desorption fraction that is obtained by the following process: Barley Shochu distillation liquid residues as a byproduct from Shochu production process using barley as the feedstock are subjected to solid/liquid separation to obtain a liquid fraction, which is then subjected to adsorption treatment using a synthetic adsorbent to obtain a synthetic adsorbent adsorption fraction, which, in turn, is eluted with an alkali or ethanol.例文帳に追加

大麦を原料とする焼酎製造において副成する大麦焼酎蒸留残液を固液分離して液体分を得、該液体分を合成吸着剤を用いる吸着処理に付して合成吸着剤吸着画分を得、該合成吸着剤吸着画分をアルカリ又はエタノールを用いて溶出することにより得られる脱着画分からなる、卓越した血圧降下作用を呈する組成物。 - 特許庁

To provide a mushroom cultivation medium for Lentinus edodes, Pleurotus ostreatus, Pholiota nameko, Flammulina velutipes and Lyophyllum decastes, using Shochu (Japanese distilled alcoholic spirit) distilled Sake (rice wine) lees having sugarcane, barley or rice as the raw material, containing a large amount of high nutrients of the Shochu distilled Sake lees, homogeneous and enabling mass production at a low cost.例文帳に追加

カンショ、麦、米等を原料とする焼酎蒸留粕を用いたシイタケ、ヒラタケ、ナメコ、エノキタケ、シメジ等のキノコ栽培用培地であって、焼酎蒸留粕のもつ高栄養分を多量に含むと共に均質となり、しかも低コストで量産可能となるキノコ栽培用培地を提供する。 - 特許庁

To obtain a composition having the crisis inhibition action and cure action on hepatitis by culturing Bacillus natto by using a barley Shochu distillation residue as the medium; and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液を培地に使用して納豆菌を培養することにより、肝炎の発症抑制作用及び治癒作用を有する組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a composition having the crisis inhibition action and cure action on fatty liver by culturing Bacillus natto by using barley Shochu distillation residue as the medium; and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

大麦焼酎蒸留残液を培地に使用して納豆菌を培養することにより、脂肪肝の発症抑制作用及び治癒作用を有する組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a composition having excellent cholesterol reduction-promoting action having no problems in safety by simple treatment method suitable for actual production in a plant scale without passing complicated purification processes from a fermented product of barley which is inexpensively and relatively easily available, preferably the residual liquor after distillation of barley shochu (white distilled liquor).例文帳に追加

本発明は、安全性に問題がなく、安価で比較的容易に入手可能な大麦を発酵に付したもの、好ましくは大麦焼酎蒸留残液から、煩雑な精製工程を経ず、工場規模での実生産に適した簡便な処理方法により、優れたコレステロール低下促進作用を有する組成物を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a composition having an excellent neovascularization inhibitory action from an inexpensive and relatively easily available material not having a problem on safety, preferably distillation residual liquids of barley Shochu (white distilled liquor), by a simple treatment method suitable for practical production in a factory scale without passing through a troublesome purification process.例文帳に追加

安全性に問題がなく、安価で比較的容易に入手可能な大麦を発酵に付したもの、好ましくは大麦焼酎蒸留残液から、煩雑な精製工程を経ず、工場規模での実生産に適した簡便な処理方法により、優れた血管新生阻害作用を有する組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

Since the Liquor Tax Law was established in 1940, to maintain the liquor tax and prevent a price war of single distilled shochu (group Otshu), for four major varieties of barley, rice, sweet potato, buckwheat admitting new manufacturing licenses were refused and production couldn't commence for a long time, but in 2005 as a part of structural reform without sanctuaries, the National Tax Agency presented its views on the relaxation of regulations and admitted new licenses from 2006 though it was limited in areas and with conditions. 例文帳に追加

酒税法が制定された1940年以来、単式蒸留焼酎(乙種)は酒税の保全や過当競争防止等の理由にてムギ・米・サツマイモ・ソバの主要4品種については新規製造免許を認めない方針によって、製造の新規参入ができない状態が長らく続いていたが、聖域なき構造改革の一環として国税庁が2005年に規制緩和の見解を示し、一部地域・条件付きながら2006年以降に新規免許が認められる事となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS