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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > deep-fried foodsの意味・解説 > deep-fried foodsに関連した英語例文

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deep-fried foodsの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

To provide a food material usable as coatings of fried foods including deep-batter-fried foods(Tempura) and deep-fried foods (Karaage) without using any wheat flour.例文帳に追加

小麦を使用することなく、てんぷら、から揚げなどの揚げ物の衣(ころも}として利用できる食材を提供することを企図した調理法に関する。 - 特許庁

This batter coating material for deep fried foods so as to be made as containing at least defatted soybean powder and egg yolk proteins in its blending composition, and also the deep fried foods characterized by using the coating material such as deep fried foods fried by without using the coating, fritters and deep fried foods are provided.例文帳に追加

配合組成に脱脂大豆粉と卵黄蛋白を少なくとも含有するようにした揚げ物用衣材を提供するとともに、該揚げ物用衣材を用いることを特徴とする、から揚げ、フリッター、フライなどの揚げ物を提供する。 - 特許庁

It is also used as the flavoring for nimono (boiled foods), the soup stock for nabemono (foods cooked in a pot), or the dipping sauce for tempura (Japanese deep-fried dishes). 例文帳に追加

煮物の味付けや鍋物の出汁として、あるいは天ぷらのつけ汁としても用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nimono (boiled and seasoned foods), yakimono (broiled foods) and mushimono (steamed foods) were eaten from ancient times, but agemono (deep-fried food) was brought to Japan from China via Korea around the Asuka period. 例文帳に追加

古くから煮物、焼き物、蒸し物は行われていたが、揚げ物は飛鳥時代ごろに中国→朝鮮から入ってきたと考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Some of the foods are familiar to Japanese such as deep-fried tofu and bitter melon. 例文帳に追加

その食べ物の中には,厚揚げや苦(にが)瓜(うり)など日本人になじみのものがあります。 - 浜島書店 Catch a Wave


例文

These deep fried foods have the crispy feeling of the coating and also juicy fried matters even having the blending composition without containing a food additive such as an emulsifying agent, etc.例文帳に追加

この揚げ物は、乳化剤などの食品添加物を含まない配合組成であっても、衣にサクサク感があり、かつ揚げ種がジューシーである。 - 特許庁

Since it was not common to deep-fry battered foods in that era, it is believed that deep-fried sea beam was similar to Satsuma-age. 例文帳に追加

ただしこの時代には衣を付けて揚げるタイプの天ぷらは一般的ではなかったため、薩摩揚げに近い物と考えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain a dried deep batter fried food presenting the similar appearance to a deep batter fried lobster with its tail, capable of being preserved for a long period and of being mass-produced, and to be used mainly for ready- to-serve foods such as instant noodles.例文帳に追加

尾付のエビの天ぷらのような外観を呈し、長期保存及び大量生産が可能な、主として即席麺類等のインスタント食品に使用される乾燥天ぷらを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing vegetable-containing deep-fried food which has a fish meat paste processed product as the raw material, for reducing oiliness and oily smell, and improving the texture of vegetables, and to provide a method for suppressing deterioration of such deep-fried foods.例文帳に追加

魚肉練加工物を原料とする野菜入り揚げ物食品に関し、油っぽさや油臭を低減させ、野菜の食感を向上させる製造方法およびかかる揚げ物食品の劣化を抑制する方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide mixed flour for fried foods capable of retaining the crisp palate feeling of the coating of fried foods just after subjected to deep-fried cooking when cooked even after long-term refrigeration/freeze storage, or even when heated using a microwave cooker or the like.例文帳に追加

油ちょう調理した直後の油揚げ食品の衣のサクサクとした食感を、長期間の冷蔵及び冷凍における保存時とマイクロ波調理器等による加熱調理を行っても保持できる油揚げ食品用ミックス粉を提供する。 - 特許庁

例文

To be served in Fucha-ryori (maigre dish using certain foods), salt should be removed from umeboshi placing it in water for a long time and cooked in syrup and the sweetened umeboshi is deep-fried after battered. 例文帳に追加

普茶料理においては、梅干を水に一昼夜つけて塩気を抜いたものをシロップで甘く煮付け、これを衣に付けて揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To this are added an otoshi (appetizer), deep-fried and steamed foods, aemono (vegetables and fish in various dressings), vinegared dishes, pickles, and fruit. 例文帳に追加

さらにお通し・揚げ物・蒸し物・和え物・酢の物などの酒肴が加えられ、最後に飯・味噌汁・香の物、水菓子となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The chains specialized in foods such as, Crepes, Melon Pans (Melon buns, sweet round breads covered in a crisp with cookie-like coating), Agepan (deep-fried bread), and Ikayaki (grilled thin pancake with squid). 例文帳に追加

業態としてはクレープやメロンパン、揚げパン、いか焼きなどのチェーンが存在している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition, some foods which have a similar appearance or texture, for instance, deep-fried instead of baked or made from different materials, are also called senbei. 例文帳に追加

さらに、焼かずに揚げたり、別の材料を用いたり等の、類似の外観や食感を持つものも煎餅と呼ぶ場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a nimono (stewed foods simmered in a soy-and-sake-based sauce) made of mainly taro, and chicken, carrot, burdock, deep-fried bean curd, salmon roe, scallop, mushroom, and so on. 例文帳に追加

サトイモを主とし、鶏肉、ニンジン、ゴボウ、油揚げ、イクラ、貝柱、キノコ等を加えた煮物。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide batter capable of producing deep-fried food-like foods having an appearance and texture similar to those obtained by deep-frying, without performing the deep-frying but using only a microwave oven, and a method for producing the same.例文帳に追加

油揚することなく電子レンジのみで油揚したのと同様な外観と食感のフライ様食品を製造できるバッターおよびこその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a coating composition for deep-fried foods products having crispy texture and crunching sound-like feeling immediately after cooking with oil, having little change in the texture with time and having slight deterioration of the texture even when cooled fried food product is re-heated with a microwave oven.例文帳に追加

油ちょう直後の食感がクリスピーでサクサク感があり、この食感の経時的変化が少なく、電子レンジで冷えたフライ食品を再加熱してもこの食感の劣化の少ない揚げ物用衣組成物を提供する。 - 特許庁

To improve a fried-up condition of food using an edible oil to be used for deep-fried food or the like, to reduce the degradation of the edible oil itself, to fry food excellently even with a lower frying temperature and to provide a technology excellent in safety of foods and friendly to the environment.例文帳に追加

食品の揚げ物等に使用する食用油使用時の食品の揚げ上がり状態向上と食用油自体の劣化の低減と低めの揚げ温度でも良好に上げあがることと、なおかつ食品安全性にすぐれた地球環境に貢献できる技術を提供する。 - 特許庁

It is hard to list all of them, but the furiuri dealing with the following foods were introduced: Deep-fried tofu, fresh fish, stockfish, shellfish, tofu, soy sauce, red peppers, sushi (Fig. 2), amazake (sweet mild sake), matsutake mushrooms, zenzai (rice cake with red bean paste), shiruko (sweet red-bean soup with pieces of rice cake), shiratama (rice-flour dumplings), natto, nori (a sheet of dried laver), and boiled eggs. 例文帳に追加

油揚げ、鮮魚・干し魚、貝のむきみ、豆腐、しょうゆ、とうがらし、すし(図2)、甘酒、松茸、ぜんざい、しるこ、白玉、納豆、海苔、ゆで卵など、全部は書ききれない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Similarly, he demonstrated groundlessness of a popular superstition at that time that certain combinations of foods like "eel and pickled plums" and "tenpura (Japanese deep-fried dish) and watermelon" would kill you, by collecting people and actually ate those combinations in front of them. 例文帳に追加

同様の主旨で、当時の人が食べ合わせ(「うなぎと梅干」、「てんぷらと西瓜」など)を食べると死ぬと信じていた迷信に対して、自ら人を集めて食べて無害なことを実証したことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The batter for deep-fried foods contains fat-processed acetylated tapioca starch obtained by fat-processing acetylated tapioca starch obtained by acetylating the tapioca starch with vinyl acetate.例文帳に追加

揚げ物用衣材に、タピオカ澱粉を酢酸ビニルでアセチル化してなるアセチル化タピオカ澱粉に油脂加工を施してなる該油脂加工されたアセチル化タピオカ澱粉を含有せしめる。 - 特許庁

To provide a processed squid soft, maintaining elastic palate feeling peculiar to the squid, causing little syneresis in defrosting and suitable for frozen foods such as frozen deep-fried food.例文帳に追加

柔らかく、しかもイカ特有の弾力のある食感を保持し、解凍時の離水が少なく、冷凍フライ等の冷凍食品に適した加工イカを提供する。 - 特許庁

When Japan's railway system was managed by Japan National Railways (JNR), 'Ekiben' containing typical side dishes such as cooked rice, a broiled fish, meat dishes, deep-fried foods, a Japanese style omelet and kamaboko (steamed fish paste), namely a box lunch similar to Makunouchi-bento (box lunch including cooked rice and side dishes), was called "a normal box lunch," while other types of 'Ekiben' was called "a special box lunch." 例文帳に追加

日本国有鉄道(国鉄)時代には、白飯と焼き魚・肉料理・フライ・卵焼き・蒲鉾などの一般的な惣菜を使用した、いわゆる幕の内弁当の系列のものを普通弁当と称し、それ以外の弁当を特殊弁当と称している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As mentioned above, the core of the profit of convenience store business is the products related to this “home-meal replacement” (bento lunch boxes, onigiri rice balls, deep-fried foods, etc.) and the quality and number control are closely supervised by making full use of IT in every process: production, refrigeration, freezing, delivery, storage, defrosting, and sales, under strict hygiene control.例文帳に追加

上記の通り、コンビニ型ビジネスの利益のコアとなるのが、この「中食」関連商品(弁当、おにぎり、揚げ物等)であるが、製造、冷蔵・冷凍、配送、保管、解凍、販売、全ての工程において、厳格な衛生管理と併せてIT を駆使した緻密な品質・個数管理が行われている。 - 経済産業省

例文

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

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