noodlesを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 1929件
To provide a shaking basket for boiled noodle for preventing noodles from overflowing from the shaking basket at the time of boiling the noodles.例文帳に追加
麺を茹でる際ふりざるの中から麺が溢れ出るのを防止する、茹で麺用ふりざるを提供する。 - 特許庁
The method for producing noodles comprises adding a chelating agent, a reducer and transglutaminase to raw material cereal flour for noodles.例文帳に追加
麺類の原料穀粉にキレート剤、還元剤及びトランスグルタミナーゼを添加する。 - 特許庁
To provide instant noodles having favorable palate feeling: and to provide a method for producing such instant noodles.例文帳に追加
良好な食感を有する即席麺及びそのような即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁
The method for providing noodles or buckwheat noodles comprises frying foods ordered from visitors by using an automatic frier enabling rapid frying.例文帳に追加
客からの注文品を急速揚げが可能な自動フライヤーを用いて揚げることを特徴とする。 - 特許庁
In the case of dry noodles, the boiled noodle loosening improver or the boiling elongation inhibitor is intermixed with boiled noodles.例文帳に追加
乾麺の場合には、ゆでた麺に、ゆで麺のほぐれ向上剤またはゆで伸び抑制剤をからめる。 - 特許庁
To form noodles in hand-made shapes from a noodle belt by a cutting blade and to cut the noodles.例文帳に追加
麺帯から切刃による手打ち風の麺を形成すると共に裁断する。 - 特許庁
To provide a leveling device for packaged noodles, by which noodles packaged in a packaging bag are shaped without using hands.例文帳に追加
包装袋に包装された麺線を人手によらず整形できる包装麺の均し装置を提供する。 - 特許庁
The Chinese noodles are obtained by soaking noodles in the Chinese noodle soup.例文帳に追加
さらに、本発明のラーメンは、このラーメンスープに麺を浸してなることを特徴とする。 - 特許庁
To provide a method for producing noodles by which homogeneous starch noodles are continuously produced without using any specific production device.例文帳に追加
特殊な製造装置を使用せず、連続的に均一な澱粉麺を製造すること。 - 特許庁
The objective noodles are prepared by using a cereal flour for noodles containing 20-100 wt.% of Krichauff wheat flour.例文帳に追加
クリコフ小麦粉を20〜100重量%含有する麺類用穀粉を用いて麺類を製麺する。 - 特許庁
To obtain an agent for suppressing the loss of firmness of noodles in boiling and the aging of noodles.例文帳に追加
麺類の茹でのびおよび老化を改良する改良剤を提供すること。 - 特許庁
DIE PIECE FOR EXTRUDED NOODLES, METHOD FOR PRODUCING THE DIE PIECE AND METHOD FOR MAKING EXTRUDED NOODLES例文帳に追加
押出し麺用ダイピース及び該ダイピースの製造方法、並びに押出し麺の製造方法 - 特許庁
The ready-to-eat noodles are obtained by sprinkling boiled noodles with pregelatinized starch powder and/or gum powder.例文帳に追加
ゆで麺類にアルファ−化澱粉類の粉末及び/又はガム類の粉末をまぶす。 - 特許庁
To obtain a composition for noodles characterized by stably adding oils and fats to noodles in order to produce noodles having characteristics of extremely excellent loosening properties, excellent taste and palatability of noodles and to prevent deterioration of oils and fats contained in the noodles in preserving the noodles and to provide a method for producing noodles charac terized by adding the composition to noodles.例文帳に追加
麺類のほぐれ性が極めて良好な特性を有し、食味及び食感が良好な麺類を製造する為に、また、麺類を保存する際に麺中に含まれる油脂の劣化を防ぐ為に、油脂を安定に麺類に含有させることを特徴とする麺用組成物、及び該麺用組成物を添加することを特徴とする麺類の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a method for producing noodles suppressed in loss of stiffness with hot water and deterioration of boiled noodles and improved in palate feeling.例文帳に追加
湯伸び、茹で麺の劣化が抑えられ、食感が改善された麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁
The Chinese noodles are served by finishing the Chinese noodles by adding the sweet fish dried overnight besides laver, green onion, and the like, as ingredients.例文帳に追加
また、具として海苔、葱などの他に一夜干しにした鮎を用いて完成し、提供される。 - 特許庁
The resultant frozen noodles are put into a small pan followed by addition of an appropriate amount of hot water, thus making a heat cooking of the frozen noodles.例文帳に追加
その冷凍麺を小型鍋に投入して適量の熱湯を加え加熱調理する。 - 特許庁
To provide an apparatus for producing noodles designed to produce a large amount of the noodles at high speeds by automatic operation.例文帳に追加
自動運転により大量の麺を高速に製造可能な麺製造装置を提供すること。 - 特許庁
The dry noodles are non-salt containing dry noodles without using common salt.例文帳に追加
乾燥麺類が、食塩を使用しない無塩乾燥麺類であることを特徴とする。 - 特許庁
To provide noodles with contents, efficiently ingestible of nutrients thereof, and to provide a method for producing the noodles.例文帳に追加
効率的に栄養素を摂取することのできる内容物入り麺及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide cold noodles easy to mass-produce and having a palate feeling resembling that of the Korean cold noodles.例文帳に追加
大量生産が容易で、本来の韓国冷麺に近似した食感を有する冷麺を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing noodles excellent in the sense of cooking for instant noodles.例文帳に追加
即席めんにおいて、調理感の優れた麺質を得ることができる方法を提供する。 - 特許庁
Instant noodles: "In a bag but taste better than local noodles," "The taste is different." 例文帳に追加
インスタントヌードル「袋に入ったものでも、ローカルのものより美味しい」「味が違う」 - 経済産業省
My younger brother's cold noodles came extremely spicy. 例文帳に追加
弟の冷麺は激辛で来てしまいました。 - Weblio Email例文集
Have you ever eaten udon noodles? 例文帳に追加
今までにうどんを食べたことはありますか? - Weblio Email例文集
Ramen noodles are popular these days in Japan. 例文帳に追加
最近日本では、ラーメンが人気あります - Weblio Email例文集
There is a custom of eating buckwheat noodles on New Year's Eve in Japan.例文帳に追加
日本では大晦日に蕎麦を食べる習慣があります。 - Tatoeba例文
in the Edo period of Japan, noodles or sake sold in a set amount 例文帳に追加
江戸時代において,盛りきりにして売った麺類や酒 - EDR日英対訳辞書
cheaply priced buckwheat noodles that are eaten while standing up 例文帳に追加
店で立ったまま食べる安価な蕎麦 - EDR日英対訳辞書
a Japanese dish of wheat noodles topped with bits of deep-fried tempura batter 例文帳に追加
日本の料理で天かすが入ったうどん - EDR日英対訳辞書
a Japanese dish of buckwheat noodles topped with bits of deep-fried tempura batter 例文帳に追加
日本の料理で天かすの入ったそば - EDR日英対訳辞書
a type of food that consists of a bowl of noodles with a rice cake in a soup base, called 'chikara-udon' 例文帳に追加
力饂飩という食べ物 - EDR日英対訳辞書
'udon' noodles in soup, topped with an egg called 'tsukimiudon' 例文帳に追加
月見饂飩という,かけうどんに生卵を落とした料理 - EDR日英対訳辞書
'soba' noodles in soup topped with an egg called 'tsukimisoba' 例文帳に追加
月見蕎麦という,かけそばに生卵を落とした料理 - EDR日英対訳辞書
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. |
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |