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noodlesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1929



例文

To provide an openwork dish with a flange of an extrusion type noodle production machine, specifying the length of the flange of the openwork dish for producing noodle made only of 100% buck wheat powder by the extrusion machine and installing a taper at the inside of the small holes of the openwork dish for dispersing excessive pressure to produce noodles having a body without spoiling its flavor.例文帳に追加

100%蕎麦粉だけの麺を押出式製麺機で製造する為に目皿のフランジの長さを特定するとともに目皿の小孔の内側にテーパーを設けて過剰圧力を分散させ原料の蕎麦粉の風味を損なうことなく、コシのある麺を製造する押出式製麺機のフランジ付き目皿を提供する - 特許庁

The pharmaceutical preparations for improving tone of color and/or palate feeling of noodles contain 5-20,000 pts.mass sodium ion-containing substance expressed in terms of salt, and/or 5-20,000 pts.mass calcium ion-containing substance expressed in terms of calcium lactate concentration, based on 100 pts.mass ascorbic acid-containing substance expressed in terms of ascorbic acid.例文帳に追加

アスコルビン酸類含有物質をアスコルビン酸に換算して100質量部に対して、ナトリウムイオン含有物質を食塩に換算して5〜20000質量部、及び/又はカルシウムイオン含有物質を乳酸カルシウム濃度に換算して5〜20000質量部含有することを特徴とする、麺の色調及び/又は食感改良用製剤。 - 特許庁

This food material added with aseptic mung bean starch is obtained by the step of eliminating organic acid bacteria contained in arrowroot starch or mung bean starch in the production process by flash-drying system to obtain aseptic mung bean starch; wherein moisture-retainability and palate feeling are improved by adding a desired amount of this aseptic mung bean starch to konjak or flour for noodles.例文帳に追加

葛,緑豆澱粉(以下緑豆澱粉)中に製造段階で含まれている有機酸菌をフラッシュドライヤ方式を用いて除去して無菌の緑豆澱粉(以下無菌緑豆澱粉)とし、この無菌緑豆澱粉の所望量をこんにゃくあるいは麺類粉に添加して保水性と食感とを良好にするものである。 - 特許庁

To provide soybean peptide paste produced by forming the whole of soybean into a soymilk state, utilized for food such as bread, noodles, beverages and cream puff having high nutrition and excellent palate feeling, and enabling production of effective food consisting mainly of soybean as raw material and containing soymilk-state soybean peptide.例文帳に追加

大豆のまるごと全体を豆乳の様態である大豆ペプチドペーストとして製造し、栄養価が高く、食感も優れたパン類、麺類、飲料、シュークリームなどの食品に利用することを課題として、大豆を原料として豆乳様態である大豆ペプチドを含有した上記のような有効な食品を製造できる大豆ペプチドペーストを得ることができるようにすることを目的としたものである。 - 特許庁

例文

To provide non-fried dry instant noodles having properties such as becoming eatable in a short time by being reconstituted in hot water, being excellent in getting loose when reconstituted in hot water, having smooth noodle ribbon restored by being reconstituted in hot water, and being good in palatability and taste and palate feeling, rich in springiness, and slow in elongation by boiling from an eatable condition.例文帳に追加

湯戻しによって短時間で喫食可能な状態になること、湯戻ししたときのほぐれ性に優れていること、湯戻しして復元された麺線が滑らかで、口当たりがよく、弾力性に富み、食味食感がよいこと、喫食可能な状態からの茹で伸びが遅いこと等の性質を有するノンフライ乾燥即席麺を提供すること。 - 特許庁


例文

To provide a method for reusing water and starch or a starch-degraded product by degrading the starch or a treated product thereof contained in waste water (e.g., water in which rice has been washed, water in which noodles have been boiled, and water in which sliced potato has been washed) by a blanching enzyme, and separating the enzyme-treated liquid by ultrafiltration.例文帳に追加

排水(例えば、米の研ぎ汁やうどんの茹で汁、ジャガイモスライスの洗浄水など)に含まれるデンプンやその処理物をブランチングエンザイムによって分解し、その酵素処理液を限外濾過により分離し、水及びデンプンまたはデンプン分解物を再利用する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing instant noodles in cup includes the following process: A biodegradable cup formed of a biodegradable base layer and a biodegradable and water-resistant face layer covering the surface of the base layer is packed with at least one of a bag containing dried ingredients and a bag containing a soup material, and then a dried noodle mass is put on the former bag or the latter bag.例文帳に追加

容器入り即席麺の製造方法は、生分解性を有する基材層と基材層の表面を覆う生分解性および耐水性を有する表層とからなる生分解性の容器に、乾燥した具材を収容した具材袋とスープの素を収容したスープ袋との少なくとも一方を装填した後、装填された具材袋またはスープ袋の上に乾燥した麺塊を装填する工程を含む。 - 特許庁

To provide packed frozen food for microwave oven capable of finishing cooking of the frozen food constituted of two food species such as noodles and a liquid seasoning and heating and thawing them at different temperatures and states to maintain palate feeling, fresh feeling and the like depending on the food species and a method for cooking the same.例文帳に追加

麺と調味液のように2種類の食品で構成される冷凍食品を、1度の解凍加熱操作で調理を完成することができ、しかも食品の種類に応じた食感、涼感等を保持するように、異なる温度、状態に加熱、解凍することができる電子レンジ用包装冷凍食品及びその調理方法を提供する。 - 特許庁

The device comprises a draining chamber for inserting the boiling basket for noodles, a connecting tube connecting an exhaust port installed on the bottom of the draining chamber and a muting chamber composed of three chambers comprising a first chamber, a second chamber and a third chamber, a drainage installed on the bottom of the muting chamber and a exhausting device connected to the exhaust port of the muting chamber.例文帳に追加

麺類の茹で籠を挿入する水切り室と、前記水切り室の底部に設けられた排水口と消音室とを連結する連結チューブ、第一チャンバー、第二チャンバーおよび第三チャンバーの3室に分割された消音室、消音室底部に設けられた排水機構、およびおよび消音室の排気口に接続された排気装置からなる、麺類の水切り装置とした。 - 特許庁

例文

The raw noodles are produced by mixing wheat flour, gluten flour and etherified starch flour to obtain raw flour, using the raw flour comprising 20-29wt.% protein content in the sum total of the wheat flour and the gluten flour and 25-50 wt.% etherified starch content in the raw flour and bringing the cross section of noodle strings in forming the same to be ≤2.8mm^2.例文帳に追加

生麺の製造において、小麦粉、グルテン粉末、及びエーテル化澱粉を混合してこれを原料粉とし、小麦粉及びグルテン粉末の合計重量中の蛋白含量が20〜29重量%であり、かつ、エーテル化澱粉の該原料粉中の配合割合が25〜50重量%である原料粉を用いて製麺し、更に、麺線形成において麺線の断面積を2.8mm^2以下にする。 - 特許庁

例文

To provide instant food enabling easily eating warm food without directly using fire and hot water, low caloric because of being supplied in a raw condition without processing in oil for long preservation for principal food such as noodles and boiled rice, and easy, delicious and preservable for a long period through using special soup.例文帳に追加

直接火や熱湯を使用することなく簡単に温かな食品を食することができ、かつ麺や米飯などの主食品の長期保存のために油での処理をすること無く生状態で供することができて低カロリー食品であると共に、独自のスープを使用することにより、簡単で美味しく長期の保存が可能な即席食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the food, such as breads or noodles, having a high quality and a rich dietary fiber content is characterized by using a fermented food residue obtained by extracting starch, saccharides, proteins, lipids and the like from potatoes, beans or root vegetables and then suitably fermenting the residue with the filamentous fungus to suitably degrade the residual ingredients and improve the palatability such as flavor.例文帳に追加

芋類、豆類、根菜類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した残渣を糸状菌により適度に発酵し、残渣成分を適度に分解すると共に風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチなパン類、麺類を提供できる。 - 特許庁

To provide an inexpensive oil absorption retarder enabling obtaining food cooked with oil having slight oil absorption and crispy feeling only through adding to raw materials of the food without destroying flavor and taste of the food, and to provide the food cooked with oil produced by addition of the oil absorption retarder, especially doughnut, bread crumbs, fried bread and fried noodles.例文帳に追加

安価であると共に、食品の原料に添加するだけで、食品の風味、味覚等を損なうことなく、吸油量の少ないサクサク感のある油ちょう食品を得ることが出来る吸油抑制剤及び該吸油抑制剤を添加して製造した油ちょう食品、特にドーナツ、パン粉、揚げパン、揚げ麺を提供する。 - 特許庁

This texture-improving agent for the noodles is characterized by comprising mustard or the mustard as an essential ingredient and one or more materials selected from spices, polysaccharides, fibers, sugar alcohols, starches, proteins, milk products, calcium agents, alkali agents, pH-adjusting agents, emulsifiers, enzymes, dried fishes, and food raw materials.例文帳に追加

からし単独または、当該からしを必須成分としその他の香辛料類、多糖類、繊維類、糖アルコール類、でん粉類、たん白質類、乳製品類、カルシウム剤類、アルカリ剤類、pH調整剤類、乳化剤類、酵素類、節類、食品素材類の1種または2種以上とを組み合わせた混合物からなる麺類用の食感改良剤、それを用いて食感が改良された麺類、およびその製造方法。 - 特許庁

To obtain non-fried dry instant noodles having properties such as becoming eatable in a short time by being reconstituted in hot water, being excellent in getting loose when reconstituted in hot water, having smooth noodle ribbon restored by being reconstituted in hot water, and being good in palatability and taste and palate feeling, rich in springiness, and slow in elongation by boiling from an eatable condition.例文帳に追加

湯戻しによって短時間で喫食可能な状態になること、湯戻ししたときのほぐれ性に優れていること、湯戻しして復元された麺線が滑らかで、口当たりがよく、弾力性に富み、食味食感がよいこと、喫食可能な状態からの茹で伸びが遅いこと、等の性質を有するノンフライ乾燥即席麺を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10).例文帳に追加

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。 - 特許庁

To provide buckwheat flour for water-rich noodle that can give water-rich noodle having appearance like hand-made noodle, for example, sharp-cut noodle edges, smooth throat pass, texture-fine and dense but giving clear teeth touch, despite the noodle is machine-made, and provide a method for producing water-rich noodles by using the buckwheat flour.例文帳に追加

本発明は機械製麺で製造されたそばでありながら、本格的な手打ちそばのような、包丁で切ったような角立ちのある外観を有し、且つしなやかで喉越しが良く、緻密で密度感がありながらも歯切れが良い食感が得られる多加水そば用そば粉およびこれを使用した多加水そば並びにその製造方法を提供する。 - 特許庁

This packaged and baked food in which a food content is wrapped with a skin material food is provided with that the food content contains a precooked buckwheat noodles and prescribed ingredients, the skin material food is a baked material obtained by solidifying fluid dough by heat treatment and processed as a form that the food content is wrapped with the skin material food and made as one unit by the heat treatment.例文帳に追加

食品内容物が皮材食品によって包まれた包み焼き食品において、食品内容物が、調理済みの蕎麦類と所定の具材とを含み、皮材食品が、流動性の生地を加熱処理により固化させた焼き物であり、その加熱処理によって食品内容物が皮材食品に包まれ一体化した形態に加工される。 - 特許庁

To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size.例文帳に追加

従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。 - 特許庁

The solution (soup stock) for loosening the noodles, which can loosen the noodle filaments and does not simultaneously deteriorate the taste of the noodle soup is obtained by adding dried bonito to hot water in an amount of20 times that of the dried bonito and then extraction-treating the dried bonito at a hot water temperature of80°C for ≥5 minutes.例文帳に追加

更に、この節抽出液として、節類を該節類重量の20倍量以上の熱水中に加え、該熱水の温度が80℃以上にて5分以上抽出した節抽出液を用いることにより、麺ほぐし用だしとして、麺線をほぐすと同時に麺つゆの味を落とさないものが得られることができた。 - 特許庁

The method for producing low-caloric noodles involves using a polysaccharide material consisting of two components comprising (a) a hydrocolloid-forming polysaccharide having water-holding ability and (b) a high-viscosity and water-soluble or water-dispersible polysaccharide; wherein the polysaccharide (a) is preferably glucomannan.例文帳に追加

(1)麺類を製造するに際し、(イ)ハイドロコロイドを形成し保水力のある多糖類と(ロ)高粘性を呈する水溶性又は水分散性多糖類の2成分からなる多糖類素材を用いることを特徴とする低カロリー麺類の製造方法、(2)ハイドロコロイドを形成し保水力のある多糖類が、グルコマンナンである1記載の低カロリー麺類の製造方法。 - 特許庁

As a result of such a production process, this noodle has more excellent flavor and texture than those of the conventional noodle and is desirable for the health because of reducing salt contained in the noodle so as to be less than that contained in conventional noodles.例文帳に追加

海洋深層水又は海洋深層水を濃縮して得られる濃縮液を小麦粉等の麺の原材料に添加して麺を製造することにより、従来の麺より優れた風味とテクスチャーを有する麺が得られるとともに、麺に含まれている食塩の量を従来の麺よりも少なくすることができるため健康上好ましい。 - 特許庁

The Chinese noodles and the pasta are each obtained by adding garlic and honey into dough, wherein the garlic is coated with the honey to ease stimulation to the digestive organ such as the stomach so that physical condition is prevented from getting worse even when taking the garlic in large excess and smell of expiratory breath is suppressed.例文帳に追加

生地中にニンニクおよびハチミツを配合したことを特徴とする中華麺およびパスタによって、ニンニクがハチミツで取り囲まれた状態になり、胃などの消化器系に対する刺激が緩和され、過剰にニンニクを摂取した場合でも体調の悪化を予防でき、しかも食後の呼気の臭いも抑制される。 - 特許庁

To produce dry vegetable used for instant food such as instant soup, instant stew, packaged instant rahmen (Chinese noodles), and instant Miso soup to which hot water is added to eat, having the same colors and flavors inherent in vegetables as those of boiled ones, and set afloat on hot water to be usable as floating ingredients.例文帳に追加

本発明は、お湯を加えて食する即席スープや即席シチュー、即席容器入りラーメン、即席味噌汁などの即席食品に使用する乾燥野菜であって、ボイル調理後と同等の野菜類が本来有する特有の色彩及び風味を有し、お湯に浮いて浮きみ具材として使用できる乾燥野菜を製造することを目的とする。 - 特許庁

At first, the company was an SME which sold developing fluid, but once it became aware of the problem that “before long, we will enter a period in which it will be difficult for companies to keep confidential materials safe,” the theory of the shredder came in a flash of inspiration. It was in a stand-up noodle bar that the idea thatif paper can also be cut into long fine strips like noodles, it will be impossible to readpresented itself, and the shredder was born.例文帳に追加

同社は、当初、現像液を販売する中小企業であったが、「やがて企業が機密書類の保管に困る時代が来るはず」という問題意識の下、立ち食いそば屋で「紙もうどんのように細長く切れば読めなくなる」とシュレッダーの原理をひらめき、シュレッダーを商品化した。 - 経済産業省

Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy. 例文帳に追加

その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Based on the SPEED98 list ('the policy to handle the problem of endocrine-disrupting chemical material by the Environmental Agency') provided by the then Environmental Agency (the current Ministry of the Environment) in 1998, the mass media criticized that it would affect to human body by consuming endocrine-disrupting chemical material (styrene dimer and styrene trimer) eluted from a foamed polystyrene container after putting soup and noodles and pouring very hot water, consequently it became such a big problem that every manufacturer immediately switched to a paper container. 例文帳に追加

1998年に当時の環境庁(現環境省)より提出されたSPEED98リスト(「内分泌攪乱化学物質問題への環境庁の対応方針について」)により、高熱の熱湯を注ぐことで発泡スチロール製の容器から内分泌攪乱化学物質(スチレンダイマー、スチレントリマー)が溶出し、スープや麺と一緒に摂取することで人体への影響があるとマスメディアからの批判を浴び、各メーカーが緊急に紙容器に切り替えるなど大きな問題となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The noodles are obtained by dissolving shape of a leaf, stalk of the Okanori, mixing with other materials and then forming, therefore either one or both of boiled leaf and stalk is dried and then pulverized and mixed with the other materials and then formed or either one or both of the boiled leaf and stalk is crushed, agitated and then mixed with the other materials and formed.例文帳に追加

オカノリの葉、又は茎の状態を解消したうえで、他の原材料と混合し、かつ成型したことによる麺類、及び当該麺類を得るために、煮沸したオカノリの葉、茎の一方又は双方を乾燥した粉末状としたうえで、他の原材料と混合し、かつ成型するか、又は該煮沸したオカノリの葉、茎の一方又は双方を粉砕し、かつ攪拌したうえで、直接他の原材料と混合し合うことによって成型することによる麺類の製造方法。 - 特許庁

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