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noodlesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1929



例文

The non-fried dry instant noodles are such that the noodle mass density is ≤0.25 g/cm^3 and the noodle mass space volume is 2.0-4.5 cm^3/g to the noodle mass weight.例文帳に追加

麺塊の密度が0.25g/cm^3 以下で、麺塊重量に対する麺塊空隙体積が2.0〜4.5cm^3 /gであることを特徴とするノンフライ乾燥即席麺。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for improving noodle loosening, having a sufficiently improving effect on loosening, excellent oxidation stability, a slight hydrogenation smell and excellent flavor in the production of LL(long- life) noodles to be distributed at a normal temperature for a long period of time.例文帳に追加

常温で長期間流通されるLL麺の製造に際して、十分なほぐれ改良効果を持ち、酸化安定性に優れ、かつ水添臭の少ない風味良好な麺ほぐれ改良用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a refrigerated food of sticks of bean jelly or arrowroot starch noodles easily edible without carrying out reconstitution in hot water and enabling refrigerated long-term preservation in a state where a soft and good texture is maintained, and to provide a method for producing the refrigerated food.例文帳に追加

湯戻しを行わずに手軽に食することができ、かつ、柔軟で良好な食感を維持した状態での冷蔵長期保存を可能とした春雨あるいは葛切りの冷蔵食品及びその製造方法を提供する - 特許庁

To obtain wet-type noodles preservable at normal temperatures, maintaining the noodle ribbon shape, capable of disentangling the noodle ribbons even after subjected to heat sterilization under pressure, and also having firmness and good palate feeling.例文帳に追加

高温高圧での加熱殺菌を行っても、麺線形状が維持され、麺線をほぐすことが可能で、かつコシのある食感の良い、常温保存可能なウェットタイプの麺を得る。 - 特許庁

例文

The food refuse containing a large amount of the starch such as boiled rice, noodles, bread and strained lees of alcoholic drinks is quickly heated and turned into α-starch while being flattened thin, and dried, then cooled, pulverized, and utilized as the industrial starch.例文帳に追加

米飯やうどん、パン、酒類の搾りかす等のデンプン質を多く含む食品ごみを薄く延ばしながら急速に加熱して糊化させて乾燥した後、冷却、粉砕して工業用のデンプンとして利用する。 - 特許庁


例文

This raw Chinese noodles are prepared by kneading flour in an amount of 100pts.wt. with potash water in an amount of 0.1-0.5pt.wt. and water in an amount of 25-35pts.wt., without heat-treating the materials.例文帳に追加

生中華麺は、小麦粉100重量部に対して、かんすい0.1〜0.5重量部と、水分25〜35重量部との割合で加熱処理することなく混練して製麺される。 - 特許庁

This apparatus for producing the noodles is equipped with an apparatus 10 for producing noodle belts arranged in series, a plurality of rolling roll apparatuses 20 and 26, a noodle belt cutting apparatus 31, a plurality of belt conveyors 16 and 25 arranged in series and a controller 35.例文帳に追加

麺製造装置は、直列に配置された麺帯製造装置10、複数の圧延ロール装置20、26、麺帯裁断装置31、複数のベルトコンベア16、25、コントローラ35を備える。 - 特許庁

To provide an inexpensive ash to be suitably used in drying seaweeds after sprinkled thereon and enabling such seaweeds as Undaria pinnatifida or seaweed noodles to be preserved in a fresh condition.例文帳に追加

海藻に灰をふりかけた後に乾燥させる海藻乾燥方法に好適に用いられる灰であって、わかめや海そうめん等の海藻を新鮮な状態で保存することを可能にさせる安価な灰を提供する。 - 特許庁

To provide konjak jelly noodles that have improved tastiness by decreasing the water content thereby removing wateriness and giving moderate chewiness and provide a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、水分率を減少させることにより水っぽく無くて適度な歯ごたえのある食感を得ることにより美味しさを向上させた蒟蒻麺及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a noodle-making apparatus that eliminates occurrence of an unbalanced load caused by rotation of an extrusion screw of a screw extruder used for noodle-making and improves durability of the apparatus and eventually quality of noodles.例文帳に追加

製麺に用いるスクリュー押出機の押出スクリューの回転に伴う偏荷重の発生を解消し、装置の耐久性、ひいては麺の品質向上が可能な製麺装置を提供する。 - 特許庁

例文

Hands are elliptically moved by using a chain and a sprocket so that the noodle hanging bar gripped by the hands hang long strips of noodles at the tip of the double belt conveyor.例文帳に追加

そして、ハンドに把持された麺掛け棒が、2条丸ベルトコンベア先端の麺線を掛けるように、ハンドをチェンとスプロケットを用いて長円運動させる。 - 特許庁

To provide a packaged frozen noodle having an excellent eat feeling after thawing and cooking by suppressing the transportation of water content from sauce to boiled noodles during its distribution in frozen state or cooking after thawing.例文帳に追加

冷凍流通時あるいは解凍調理時のソースから茹麺への水分移行を抑制し、解凍調理後においても優れた食感を有する包装冷凍麺を提供することを目的とする。 - 特許庁

The latest information, opinions and impressions about instant noodles from every place of Japan are collected through sites of the Internet, and the popular items and the new items are quickly ordered to obtain.例文帳に追加

インターネットのホームページなどで、全国各地の即席麺に対する最新情報や意見感想を集め、直ちに人気商品及び新商品を取り寄せる。 - 特許庁

A method for producing at least one kind of food which is selected from among bread, noodles, confectionery, deep-fried food and bean curd comprises addition of vegetable lactic acid bacterium (Lactobacillus fermentum) JS bacterium (Korean accession number KCCM-10499).例文帳に追加

食パン類、麺類、菓子類、揚げ物類及び豆腐から選ばれた1種又は2種以上の食品の製造時に植物性乳酸菌(Lactobacillus fermentum JS菌(韓国寄託番号KCCM−10499)を添加した。 - 特許庁

To provide a device for boiling capable of boiling easily a plurality of kinds of noodles each having different boiling time, and hardly having a restriction in a space in the height direction.例文帳に追加

茹時間が異なる複数種類の麺を容易に茹で上げることができ、しかも、高さ方向のスペース面の制約が小さい茹麺装置を提供することを課題とする。 - 特許庁

Since all set values of the apparatus required for each customer, e.g. noodle thickness, weight, length, linear/curly noodle and noodle strip width can be memorized in the controller 8 and called from the controller 8, even beginners can readily carry out changeover production of many kinds of noodles.例文帳に追加

顧客毎の麺厚、重量、長さ、直線/縮み麺、麺線幅等の装置の全ての設定値をコントローラに記憶させ、呼び出せるようにしたので、初心者でも多品種の麺を容易に切り替え生産できる。 - 特許庁

To provide a simple, inexpensive boiled rice-molding device which has a compact device structure and can thereby be installed even in a relatively small super market, a buckwheat noodle shop where people eat buckwheat noodles in a standing state, or like.例文帳に追加

比較的小規模なスーパーマーケットや立ち食いそば店などにも据え付けることができるよう、装置構成をよりコンパクトにして手軽にし、且つ安価な米飯成形装置を提供する。 - 特許庁

This packaged food is characterized in that, when storing a main material such as fermented soybeans and noodles, a seasoning to be mixed therewith and a submaterial 3 such as a dried vegetable in the same container, the main material and the submaterial are partitioned by the edible sheet 1.例文帳に追加

納豆、麺等の主材とこれに混ぜ合わせる調味材、乾燥野菜等の副材3とを同一容器内に収納するに当たり、前記主材と副材とを可食性シ−ト1で仕切ったことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles in cup, which is capable of preventing damaging the inner surface of the biodegradable cup by dried noodle mass contained in the cup.例文帳に追加

内部に収容した乾燥した麺塊で生分解性容器の内面が傷つくことを防止できる容器入り即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The subject method for boiling noodles to be boiled comprises soaking a boiling basket 21 in which an object 22 to be cooked is put into boiling hot water stored in a hot water tank 26 and heated to a prescribed temperature, and shaking the boiling basket 21 until the object 22 to be cooked is boiled up in the boiling hot water.例文帳に追加

湯槽26に蓄えられて所定温度に加熱された茹で湯内に、被調理物22を入れた茹で籠21を浸漬し、この茹で籠21を前記茹で湯内で前記被調理物22が茹で上がるまで揺動させるようにした。 - 特許庁

The method for producing 100%-rice pasta comprises forming rice flour in a given amount X into pasty one to be used as a binder, and adding rice flour in a given amount Y (3.2-4.4 times the amount X) to the rice flour in the given amount X to make noodles.例文帳に追加

所定量Xの米粉を糊状にしてつなぎとして使用し、これを所定量Y(Xの3.2〜4.4倍)の米粉を加えて製麺する。 - 特許庁

Thus, the seeds in the germinating state are pulverized as they are, and mashed to prepare pasty dough, and further mixed with the other dough which is prepared by kneading flour of buckwheat seeds of the same kind to the germinating seeds with the solution eluted from the seeds, so that the buckwheat noodles are produced.例文帳に追加

発芽状態の実をそのまま粉砕、すりつぶしを行い、そのペースト状の生地と、発芽の実と同種のそば粉を実より流出した液で捏ねた生地とを混ぜ合わせる。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles served to be eaten within 3 minutes after pouring boiling water thereon, improved in easiness of getting loose when restored with hot water, taste and palate feeling.例文帳に追加

熱湯を注いで3分以内で喫食することが即席麺において、喫食の際の湯戻り時のほぐれ性と味・食感を改善した即席麺を得る製造方法を提供する。 - 特許庁

This packaged instant noodle is served for eating according to the following procedure: putting soup or contents in a sauce bag on the noodles in which the contents are housed, connecting the package container body with the cover body in a fluid-tight fashion, and shaking the whole package container.例文帳に追加

該容器入り即席麺は、内容物が収容されていた麺類にスープまたはソース袋の内容物をかけ、次いで該容器本体と蓋体とを液密に結合し、容器全体をシェイクした後に喫食する。 - 特許庁

To provide a processed food product using meat as an ingredient, such as a meat sauce and Jajan-men (noodles with minced pork sauce) including a large amount of meat, especially minced meat, having depth of taste and full of body imparted without causing float of oil.例文帳に追加

肉類、特に挽肉を豊富に含有するミートソースやジャージャー麺等の肉入り具材を、油浮きせず、味の深みとコクを付与した加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide epidermis fine powder for buckwheat noodle binder even a smaller amount of which than that of conventional one functions as binder, and makes buckwheat noodles present smooth palate feeling.例文帳に追加

そば粉に対し従来に比べて少量で繋ぎ作用が働き、同時に滑らかな食感を発現することが可能なそば繋ぎ用甘皮微粉末を提供する。 - 特許庁

The pot for boiling noodles comprises an additional warm water plate 20 capable of switching a position to supply additional warm water to a hot water tub to the side (back side) far from a cook or the side (front side) close to the cook.例文帳に追加

麺ゆで釜は、湯槽へ差し湯を供給する位置を、調理者から遠い側(奥側)又は近い側(手前側)に切替可能な差し湯板20を備える。 - 特許庁

In a rolling process of a mechanical production method of noodles, a plurality of lines of grooves 8 are formed on one side surface of a noodle belt 4 having a constant thickness and continuously flown by a belt conveyor or the like and a proper amount of content 2 is injected in the grooves 8.例文帳に追加

機械式製麺方法の圧延工程において、連続的にベルトコンベヤ等で流される一定の厚さの麺帯4の一方の面に複数列の凹部8を形成し、その凹部8に適当量の内容物2を注入する。 - 特許庁

The coloring of a displaying part which is a coloring matter absorbent paper capable of dissolving and diffusing the coloring matter with steam and coloring the displaying part for a prescribed time is utilized as a method for judging the cooking time for an instant food such as instant noodles eaten by pouring hot water thereon.例文帳に追加

熱湯を注いで食する即席麺等のインスタント食品の調理時間を判別する方法として、水蒸気で色素が溶解拡散して色素吸収紙である表示部が所定時間で着色されることを利用する。 - 特許庁

To form frozen noodles capable of preventing the peripheral part of a noodle lump from drying due to moisture evaporation by thawing and heating when the noodle lump is made to be thawed using a microwave oven.例文帳に追加

電子レンジを使用して麺塊を解凍しようとしたときに、解凍加熱による水分蒸発によって麺塊周辺部が乾燥してしまうのを防止することができる冷凍麺を形成する。 - 特許庁

In this container for finishing boiled noodles to be chewy, a refrigerating pipe of a refrigerator is disposed in close contact with the periphery of the container to form an ice coating on the inner periphery of the container.例文帳に追加

ゆで麺類等をしめる容器であって、該容器の内周に氷着するように、冷凍機の冷凍パイプを該容器の周辺に密接して配置するように構成されていることを特徴とするゆで麺類等をしめる容器である。 - 特許庁

To provide a method for producing bamboo leaf-containing hand-made noodles preservable for a long period of time without impairing a nutritive value, contained vitamins, a color tone, a flavor and a taste which bamboo leaves have and to obtain the noodle product.例文帳に追加

笹の葉のもつ栄養価、含有ビタミン、色調、フレーバー、風味を損なうことなく、長期保存を可能とした製法とその麺製品を提供しようとするもので、その方法による製品は手作りいわゆる、手延べによる乾燥麺とする。 - 特許庁

To provide a method of loosening boiled-up noodles before being packed in a vessel in which a small amount of a noodle-loosening agent is uniformly applied to the boiled noodle.例文帳に追加

茹で上げた茹麺を容器に包装する前に茹麺にほぐれ剤を付着させる茹麺のほぐし方法であって、少量のほぐれ剤の使用で足り茹麺にまんべんなく均一にほぐれ剤を付着させる。 - 特許庁

To provide a method for producing snack food using dry noodles on the market and easy to obtain on business and at ordinary homes and to provide the snack food.例文帳に追加

市販されている乾麺を用い、業務および一般家庭で手軽に行えて得ることができるナック食品の製造方法およびスナック食品を提供する。 - 特許庁

The noodles spread by hand are characterized by comprising wheat flour, carbonated water and common salt and having the common salt as a seasoning at <2.0 wt.% based on the wheat flour.例文帳に追加

この手延べ麺は、小麦粉とかんすいと食塩とを含み、調味料としての前記食塩の量は前記小麦粉に対して2.0重量%未満であることを特徴とする。 - 特許庁

To provide noodles imparted with smoothness in a well-balanced manner while imparting resilience or firmness enough to eat without affecting own flavor.例文帳に追加

麺類の風味に悪影響を与えることなく、食べ応えのある弾力や固さを付与しつつも、滑らかさ(つるみ)をバランスよく付与することができることができる麺類を提供する。 - 特許庁

To provide a method for easily producing instant fried noodles rapidly restored, slowly getting soft and having firm palate feeling and flavor inherent in main material when restored with hot water in eating time.例文帳に追加

喫食時における即席揚げ麺の湯もどしにおいて、麺のもどりが早く、湯のびが遅く、またこしが強い食感、主原料本来の風味を有する即席揚げ麺を容易に製造する技術の提供。 - 特許庁

Long strips obtained from the noodle dough are pregelatinized and treated with an acid to give long strips showing noodle pH in an acidic range, which are, if required, washed with water in mass production of noodles.例文帳に追加

この麺生地から得た麺線をα化処理および酸液処理して、酸性域の麺線pHを呈する麺線を調製し、次いで、必要に応じて、麺線を水洗する。 - 特許庁

To provide a method for producing noodles improved in texture, in more details, being resilient to chew and rich in springiness without spoiling flavor and appearance.例文帳に追加

食感の改良された麺類、さらに詳しくは、風味や外観を損なうことなく、強い歯応えを有し、弾力に富む麺類を製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

Further, a plurality of the second comb-like grazing parts 18b getting into the spaces C2 graze and catch the remaining noodles M that adhere to the blade top of the thin blade cutter 6c and getting into the spaces C2.例文帳に追加

また、間隙C2に入り込んでいる櫛状の複数の第2かすり部18bは、薄刃カッター6cの刃先に接着して間隙C2に入り込んでいる残りの麺線Mをかすり取る。 - 特許庁

To provide practicable low-caloric noodles good in taste, palate feeling, flavor, color tones, etc., and easily producible industrially.例文帳に追加

実用に供し得る麺製品、即ち、低カロリーであって、食味・食感・香り・色調等も良好であり、その製造が工業的に容易である麺製品を提供すること。 - 特許庁

To provide a garbage treatment apparatus in which even garbage containing viscous leftovers such as boiled rice and noodles can be efficiently agitated in pieces without bunching up together, even vegetables, fish bones, etc. can be crushed and the time to dry garbage can be shortened.例文帳に追加

米飯や麺類など粘性をもつ残飯を含む生ごみも団子状態になることなくばらばらに効率良く攪拌でき、また野菜や魚の骨なども破砕できて乾燥処理時間の短縮化を図れる生ごみ処理装置を提供する。 - 特許庁

When the noodle dough is set on the wires and pushed with the rolling pin 1, the noodle dough staying between wires is pressed downward by projections 12 of the rolling pin and the dough is cut and fallen and raw noodles are obtained thereby.例文帳に追加

線条の上に麺生地を置き、麺棒1で押圧すると、線条の間にとどまろうとする麺生地を麺棒の凸部12が下方へと押圧するため、麺生地は切断されて落下し、生麺が得られる。 - 特許庁

To obtain Chinese noodles with Hamburg steak cooked by garnishing the well-known Chinese noodle, which is one of a main dish, with Hamburg steak as a side dish improved in balance of nutrients and calorie.例文帳に追加

主な料理の一つである公知のラーメンに、副食としてのハンバーグを付加し、栄養素のバランスとカロリーを高めた、ハンバーグ入りラーメンを提供する。 - 特許庁

The dried noodles dropped into the measuring part 21 can be taken out at a second position where the opening 23 for use in taking out the body and the notch 33 for taking out the window member coincides with each other.例文帳に追加

本体取り出し用開口部23と窓材取り出し用切り欠き部33とが一致する第2位置にて、計量部21に落とし込まれた乾麺を取り出し可能に構成されている。 - 特許庁

To provide a rolling pin for rolling a noodle dough to uniform thickness variable as desired and having effect of improving the firm texture of the resulting noodles, so designed as to set gauge caps of any desired shape detachably on both ends thereof.例文帳に追加

本発明は、麺棒の両端に着脱自在となる任意形状のゲージキャップを設け、麺生地の均一な厚さの圧延と、麺生地の厚さも自在に変更でき、圧延により麺の腰を良くする麺生地均一圧延麺棒を得る。 - 特許庁

And also, in this Chinese noodle, the taste and texture inherent in Chinese noodles are maintained or improved in addition to reducing the amount of salt added therein or eliminating the salt therefrom.例文帳に追加

また、中華麺において、かん水の添加量を低減し又は無くするとともに、中華麺特有の風味とテクスチャーを維持し又はより向上させた中華麺が得られる。 - 特許庁

To provide a method for producing a powder mixture, capable of giving a starch food, such as noodles, by using rice flour as a main raw material with simple raw material formulation and production processes.例文帳に追加

簡単な原料構成と製造方法により米粉を主原料とした麺類等のでん粉食品を提供することのできる粉体混合物製造方法を提供すること。 - 特許庁

The food is usable as rice for Shochu (Japanese distilled spirit), retort cooked rice, dried rice, soy sauce rice, noodles, snack confectionery, soup, rice gruel, flour for Japanese-style pancake containing vegetables and other foodstuff (Okonomiyaki), mixed flour, rice flour for rice bread, or the like.例文帳に追加

焼酎用米、レトルト米飯、乾燥米飯、しょうゆ用米、麺類、スナック菓子、スープ、おかゆ、お好み焼き粉、ミックス粉、米パン用米粉等の用途に適用ができる。 - 特許庁

例文

The noodles are obtained by forming the single body 1 of the noodle ribbon through the combination of plural colors, wherein a noodle mass 4 formed by collecting many single bodies 1 of the noodle ribbons shows vertical stripe pattern(s) due to the colors of the single body 1 of the noodle ribbons.例文帳に追加

麺線単体1を複数の色彩の組み合わせによって形成し、麺線単体1を多数集めることによって形成された麺玉4が、麺線単体1の色彩により縦縞模様を表示している。 - 特許庁

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