1016万例文収録!

「noodles」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

noodlesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1929



例文

Therefore, in the Kansai region, especially in Osaka, Udon noodles culture puts emphasis on broth rather than noodles (mentioned later). 例文帳に追加

そのため、関西、とりわけ大阪では麺よりだしに重きを置き(後述)、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are two cooking methods, one is simmering fresh noodles and the other is simmering boiled noodles. 例文帳に追加

生めんから煮込んでいく方法とゆでめんを用いる調理法がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hiyashi Tanuki' (cold noodles with bits of tempura batter) and 'Hiyashi Kitsune' (cold noodles with fried tofu) typify Hiyashi-Udon. 例文帳に追加

代表的なものとして「冷やしたぬき」「冷やしきつね」などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Meanwhile, Sara-Udon (Nagasaki dish of noodles with various toppings) is not classified as Udon noodles despite the name of "Udon." 例文帳に追加

なお、皿うどんは、名前はうどんだが全く別の料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Udon noodles in the Kansai region have a great emphasis on the soup broth rather than on the noodles. 例文帳に追加

それほど、関西のうどんはとにかく麺より出汁にこだわりを見せる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Going by the name of 'Kisoba' (literally meaning yellow noodles), those noodles are cherished by cheap restaurants and so on. 例文帳に追加

大衆食堂などでは「黄そば」という名で親しまれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is also referred to as Sobakiri (buckwheat noodles) or nihonsoba (Japanese noodles). 例文帳に追加

蕎麦切り(そばきり)、日本蕎麦(にほんそば)とも呼ばれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Pre-boiled noodles are ready-to-eat pre-boiled fresh noodles that are sold in plastic bags. 例文帳に追加

生麺を茹でて、食べられる状態にし、ポリ袋に入れて売られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hand-made noodles are the local resource of the area and dried noodles are also being produced. 例文帳に追加

手打そばが地域資源となっており、また乾麺も生産されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Noodle dishes street stalls sell: Ba-Mee (Egg Noodles, with soup or without soup) and Kway Teow (Rice Noodle, with wide or thin noodles). 例文帳に追加

バミー(汁有、無し)、クイティアオ(太麺、細麺等) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The soup-having noodles comprises the solid soup and noodles.例文帳に追加

また、本発明のスープ付麺は前記固形スープと麺とを含む。 - 特許庁

To produce noodles such as buckwheat noodles having a good taste continuously by an integrated operation.例文帳に追加

食味の良い蕎麦などの麺類を連続して一貫作業で製麺する。 - 特許庁

To make the finishing of noodles mechanically simple, by imparting noodles with curling by a machine.例文帳に追加

機械で縮れ癖を付けると麺の仕上がりが機械的で単調である。 - 特許庁

METHOD FOR MODIFYING QUALITY OF NOODLES AND MODIFIER OF QUALITY OF NOODLES例文帳に追加

麺類の品質調整法及び麺類の品質調整剤 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING NOODLES IN WHICH DETERIORATION OF COLOR IS PREVENTED BY WRAPPING NOODLES WITH COAT例文帳に追加

被膜包み込みによる彩色劣化防止の麺類の製造方法。 - 特許庁

AUTOMATIC VENDING MACHINE (NOODLES, BUCKWHEAT NOODLES, RICE SERVED IN BOWL, FRIED RICE, COOKED RICE, AND THE LIKE)例文帳に追加

自動販売機(うどん、そば、丼、焼きめし、炊き込飯他。) - 特許庁

To provide boiled noodles suitable for uses as catered noodles, delivery noodles, selling noodles in a delivery form, or food service noodles for industrial cafeterias, hospitals, or the like, to provide a method for producing the boiled noodles, and to provide dried noodles for the boiled noodles.例文帳に追加

調理してから一定時間経過した後に食される仕出し用、出前用、デリバリー形態の販売用、社内食堂や病院などの給食業務用としての利用に適した茹で麺と該茹で麺その製造方法、並びに該茹で麺用の乾麺類を提供する。 - 特許庁

FATTY OIL OR FAT COMPOSITION FOR BOILED OR STEAMED NOODLES AND METHOD FOR PRODUCING NOODLES例文帳に追加

茹で・蒸し麺類用油脂組成物及び麺類の製造方法 - 特許庁

To provide boiled Chinese noodles such as noodles served with a dipping sauce, chilled Chinese noodles or cold noodles requiring washing in water after boiling of raw noodles, and having a rich flavor of noodles and excellent taste and texture; and a method for producing the same.例文帳に追加

生麺線を茹で処理した後、水洗を必須とするつけ麺、冷し中華麺または冷し麺などの茹で中華麺類において、麺の風味が豊かで食味や食感も良好な茹で中華麺類とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for cooking noodles comprises gradually freezing non-dried noodles down until having a predetermined temperature to preserve the frozen noodles followed by gradually thawing the noodles under refrigeration, leaving the thawed noodles at normal temperature, and boiling up the noodles.例文帳に追加

生うどんを徐々に所定温度まで冷凍、保存した後、これを冷蔵条件で徐々に解凍したのち常温下で放置し、茹で上げることを特徴とするうどんの調理方法。 - 特許庁

To provide a roller device for stretching noodles accurately stretching the noodle ribbon used for producing the noodles, such as, Japanese small-thickness white noodles, medium-thickness white noodles and thickest white noodles, Chinese noodles, and the like, to desired thicknesses.例文帳に追加

素麺、ひやむぎ、うどん、中華麺等の麺類の製造に用いる麺紐を所望の太さに正確に延ばすことができるようにした麺紐の延ばしローラ装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing the noodle-state snacks comprises the following process: cutting noodles obtained through an ordinary pasta production process; boiling the cut noodles followed by subjecting the boiled noodles to loosening wash and draining treatment; forming the noodles each into a desired shape; and drying the formed noodles followed by frying the dried noodles with edible oil.例文帳に追加

常法により製麺して得られた麺類を裁断して茹で処理した後、ほぐし洗い・水切り処理を行い、所望の形状に成形して乾燥処理した後、更に食用油で油揚処理する。 - 特許庁

"Fair Competition Codes concerning labeling on fresh noodles" stipulates, "In this code, regardless of trade names such as Hiramen (thin noodles), Hiyamugi, Somen (fine white noodles), 'Udon noodles' refers to either type of noodles, noodles made from well-kneaded flour mixed with water, or processed noodles." 例文帳に追加

『生めん類の表示に関する公正競争規約』にて、『この規約で「うどん」とはひらめん、ひやむぎ、そうめんその他名称のいかんを問わず小麦粉に水を加え練り上げた後製麺したもの、又は製麺した後加工したものをいう』となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Namamen (fresh noodles) and yudemen (boiled noodles) are defined by "Fair Competition Codes concerning labeling on fresh noodles" as 'in this code, "udon" refers to any noodle produced by adding water to flour and kneading it or the noodles processed after production regardless of the name of the noodles such as hiramen (thin noodles), cold noodles, and somen.' 例文帳に追加

生麺・茹で麺等については『生めん類の表示に関する公正競争規約』にて、「この規約で『うどん』とはひらめん、ひやむぎ、そうめんその他名称のいかんを問わず小麦粉に水を加え練り上げた後製麺したもの、又は製麺した後加工したものをいう」となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing raw Chinese noodles from durum wheat flour, having low calorific value compared with conventional Chinese noodles and, nevertheless, keeping texture of conventional Chinese noodles and having color tone desirable as Chinese noodles, a method for producing boiled and frozen Chinese noodles, a method for producing boiled Chinese noodles, and Chinese noodles.例文帳に追加

デュラム小麦粉を使用した中華麺であって、従来の中華麺よりも低カロリーでありながら、従来の中華麺のもつ食感を維持し、中華麺として適当な色調をもつ、生中華麺の製造方法、冷凍茹で中華麺の製造方法、茹で中華麺の製造方法、及び中華麺の提供。 - 特許庁

There was formerly no custom of eating soba noodles on New Year's Eve in Okinawa Prefecture; however, many people have recently begun to eat soba noodles in this way, although many of them eat Okinawan soba noodles instead of "Nihon-soba"noodles (literally, Japanese buckwheat noodles). 例文帳に追加

沖縄県では、以前は年越し蕎麦を食べる習慣はなかったが、近年は食べる人も多くなっている(ただし、日本そばではなく沖縄そばを食べる人の割合が多い)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Before machine-made noodles became common it was possible to distinguish somen noodles from hiyamugi noodles because the cross-section of the somen noodles was round due to the fact that the dough was made thin by the hand-stretching process, and the cross-section of the hiyamugi noodles was square because the dough was flattened and then cut into narrow strips. 例文帳に追加

機械麺が一般化する以前は、素麺は手延べ工程により生地を細くするため断面が丸く(●)、ひやむぎは生地を薄く打ち伸ばしてから細く切るため断面が四角(■)になっている、という見分け方も出来た。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are additional interpretations of 'kisoba' such as 'uncooked fresh noodles' and 'noodles with high water content such as in fresh and boiled noodles' but, such case, uncooked fresh noodles are referred to 'nama soba' (uncooked noodles) and not 'kisoba.' 例文帳に追加

また「茹でる前の生麺」、「生麺・ゆで麺など水分を多く含んだ麺」いう解釈もあるが、この場合「きそば」ではなく「なまそば(生そば)」と異称される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The noodles for Japanese wheat noodles comprise multilayer noodles united by overlaying noodle strips B containing no rutin on both the sides of noodle strips (A) mixed with rutin.The multilayer noodles are cut into narrow noodles.例文帳に追加

ルチンを混入させた麺帯Aの両側にルチンを含有させない麺帯Bを重合し、一体化させた複層麺を細幅に裁断したこと - 特許庁

To provide a noodle cutting tool enabling even an inexperienced person to evenly cut thinly expanded and folded dough of buckwheat noodles and Japanese wheat noodles when making noodles such as buckwheat noodles and Japanese wheat noodles.例文帳に追加

蕎麦やうどんを製麺する時に、薄く伸ばして折り畳んだ蕎麦及びうどんの生地を、未経験者でも均一に裁断することが出来る麺裁断具を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing salt-free and additive-free noodles which are increased in viscosity through sufficiently maturing a raw material without using salt, regardless of the fact that conventionally salt is indispensable to mature dough when producing noodles, and which demand hardness with stiffness and springiness which raw noodles, frozen noodles and instant noodles cannot achieve.例文帳に追加

従来麺類を製造するときに生地を熟成するためには、食塩は欠かせないものでした、本発明では食塩を使わずに、原材料を十分に熟成させ粘土を高めた無塩の麺類の製造方法。 - 特許庁

Four-balled noodles are simultaneously weighed so that one-balled noodles are equivalent to 0.5 meal of a prescribed weight, and heavy balled noodles and lightweight balled noodles are combined so that the balled noodles are near an average weight in them.例文帳に追加

1玉が所定重量の0.5食相当になる様に4玉以上を同時に量りとり、それらの中で平均重量に近くなる様に重い玉と軽い玉を組み合わせること。 - 特許庁

To provide an apparatus for extending noodle strings which can accurately extend a noodle string used for producing noodles such as thin wheat noodles, iced noodles, wheat noodles, or Chinese noodles in a desired thickness.例文帳に追加

素麺、ひやむぎ、うどん、中華麺等の麺類の製造に用いる麺紐を所望の太さに正確に延ばすことができるようにした麺紐の延ばし装置を提供する。 - 特許庁

When adding noodles, when it is grilled up well, put it over the noodles which are spread (however, there is controversy regarding whether the noodles should be sandwiched in). 例文帳に追加

麺を加える場合は、程よく焼きあがったあたりで、全体を広げておいた麺の上に乗せる(ただし、麺類をどこに挟むかについては議論がある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, hiyamugi noodles nowadays are made by almost the same manufacturing method as that of the somen noodles, and this method of distinguishing the noodles became inappropriate. 例文帳に追加

しかし、現在のひやむぎは素麺とほぼ同じ製法で作られているためこの見分け方法は不適となってしまった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In "Oraimono" (a primary textbook in the style of exchanging of letters), which said to have been written by Kanera ICHIJO, there is a passage that states that somen noodles are steamed, and kirimugi noodles (cold noodles) are cold washed. 例文帳に追加

一条兼良が書いたとされる『往来物』には索麺は熱蒸、截麦(きりむぎ)は冷濯(ひやしあらい)との一節がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are cases in which several strands of colored noodles, such as red or green ones, are included among the hiyamugi noodles (there are cases where they are also included in somen noodles). 例文帳に追加

ひやむぎの麺に赤や緑の彩色麺が数本入っている場合もある(素麺にも入っているケースもある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Specifically, Udon noodles refer to the wheat-flour noodles with some thickness and width, or the dishes cooked by including the noodles. 例文帳に追加

このうち小麦粉を原料とし、ある程度の太さ、幅を持った麺、または、この麺を調理した料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Meanwhile, molded noodles from 1.3mm to less than 1.7mm in diameter are classified into 'Hiyamugi' (wheat noodles cooled on ice), which are also sold by using the trade name of 'Hoso-Udon' (thin udon noodles). 例文帳に追加

また、長径1.3mm以上~1.7mm未満に成形したものは「ひやむぎ」の基準でもあるが、それを満たしている場合「細うどん」とも表示可能である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are two types of frozen Udon noodles, one is made by rapidly freezing fresh Udon noodles soon after they are boiled, and the other is made by rapidly freezing the fresh Udon noodles without boiling. 例文帳に追加

生うどんを熱湯で茹でた直後、急速冷凍したもの、及び、生うどんを茹でずに急速冷凍したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When the term 'Kake Udon' was specifically used to distinguish it from other Udon noodles, it indicated Udon noodles in hot soup broth without toppings (the same Udon noodles as 'Su Udon' in the Kansai region). 例文帳に追加

特に他と区別して「かけうどん」と呼んだ場合のみ、つゆだけをかけたもの(関西で言う「素うどん」と同じもの)を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When customers ask Soba shops or Udon noodles shops to deliver Nabeyaki Udon, they may be asked whether they prefer simmered Udon noodles or regular Udon noodles. 例文帳に追加

蕎麦屋、うどん屋に出前を頼むと、煮込んでから届けるか、煮込まずに届けるかを尋ねられることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

One can enjoy not only a great choice of toppings, but also various cooking styles, such as Kamaage-Udon style (plain hot Udon noodles served with dipping sauce), Kijoyu-Udon style (Udon noodles with pure soy sauce), Kamatama-Udon style (boiled hot Udon noodles with raw egg and soy sauce), in addition to orthodox Kake-Udon and Zaru-Udon styles. 例文帳に追加

トッピングは種類が多く、食べ方もかけ、ざるのほか、釜揚げうどん、生醤油うどん、釜玉うどんなどと富んでいる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Other side dishes (fried chicken, deep frying, stewed dishes, pickled vegetables, soba noodles, udon noodles, ramen noodles, jellies, puddings, cakes, sweet potatoes, juices) 例文帳に追加

その他の副食など(唐揚げ、フライ、煮物、お新香、そば、うどん、ラーメン、ゼリー、プリン、ケーキ、スイートポテト、ジュース) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a stocker for noodles for storing and preserving noodles and easily taking out the noodles of given quantity while metering them.例文帳に追加

麺類を収容して保存することができるとともに、所定量の麺類を計量しながら容易に取り出すことができる麺類ストッカーを提供する。 - 特許庁

This method for producing boiled and steamed noodles features comprising spraying the composition onto the surface of noodles or immersing the composition into the noodles.例文帳に追加

この組成物を麺の表面に噴霧叉は浸漬することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。 - 特許庁

Also, by enclosing an order form for the buckwheat noodles in the buckwheat noodles presented by the mover, the sale of the buckwheat noodles is promoted.例文帳に追加

また、引越業者が贈呈した蕎麦の中に蕎麦の注文書を同封させることにより、蕎麦の販売促進を行うことができる。 - 特許庁

To provide a method for producing noodles, by which the noodles having a texture not inferior to the texture of hand-made noodles can easily be produced.例文帳に追加

手打ち麺の食感と遜色ない食感を有する麺類を容易に製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a noodle manufacturing rotary cutting teeth capable of manufacturing noodles having an external appearance and an eating feeling similar to handmade noodles and hand-stretched noodles.例文帳に追加

手打ち麺や手延べ麺と同様の外観や食感等を有する麺類を製造することができる麺類製造用回転式切り歯を提供する。 - 特許庁

例文

When noodles are charged into the hot water tub 20, the noodles are dispersed right and left directions by riding on the left/right hot water flows, so that the stirring action of the noodles becomes stronger.例文帳に追加

麺を湯槽20に投入すると、麺が左右の湯流にのって麺を左右方向に分散するので、麺の撹拌作用が強くなる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS