1016万例文収録!

「processed milk」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > processed milkの意味・解説 > processed milkに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

processed milkの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 93



例文

MILK BEVERAGE AND PROCESSED MILK例文帳に追加

乳飲料と加工乳 - 特許庁

(i) Cow's milk, goat's milk, skim milk, and processed milk; 例文帳に追加

一 牛乳、山羊乳、脱脂乳及び加工乳 - 日本法令外国語訳データベースシステム

METHOD FOR PRODUCING BUTTER MILK-RELATED MILK PRODUCT AND MILK PROCESSED PRODUCT EACH HAVING GOOD FLAVOR例文帳に追加

風味の良いバターミルク関連乳製品、乳加工品の製造法 - 特許庁

PROCESSED MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

加工乳及びその製造法 - 特許庁

例文

SOYBEAN MILK AND ITS PROCESSED FOOD例文帳に追加

豆乳及びその加工食品 - 特許庁


例文

PROCESSED MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

加工乳、及びその製造方法 - 特許庁

milk which is processed so that it is easy to digest called homogenized milk 例文帳に追加

ホモ牛乳という,消化しやすく加工した牛乳 - EDR日英対訳辞書

METHOD FOR PRODUCING SLIGHTLY ACIDIC MILK PROCESSED PRODUCT, AND SLIGHTLY ACIDIC MILK PROCESSED PRODUCT例文帳に追加

弱酸性乳加工品の製造方法および弱酸性乳加工品 - 特許庁

Milk is processed into products such as butter and cheese. 例文帳に追加

牛乳はバターやチーズに加工されます。 - Weblio Email例文集

例文

This processed milk is useful for increasing calcium intake.例文帳に追加

カルシウム摂取量を高めるのに有用である。 - 特許庁

例文

PROCESSED WHOLE SOYBEAN MILK例文帳に追加

加工全脂豆乳及びその製造法 - 特許庁

PASTY MILK PROCESSED PRODUCT AND USE THEREOF例文帳に追加

ペースト状の乳加工品およびその用途 - 特許庁

PROCESSED WHOLE SOYBEAN MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

加工全脂豆乳及びその製造方法 - 特許庁

To provide a milk beverage and processed milk that can enhance the flavor and sense of richness.例文帳に追加

風味と濃厚感を高めることが可能な乳飲料と加工乳を提供することにある。 - 特許庁

TASTE IMPROVER, PROCESSED MILK, MILK BEVERAGE, COLD BEVERAGE AND SOYMILK BEVERAGE例文帳に追加

呈味改良剤、並びに加工乳、乳飲料、清涼飲料、及び豆乳飲料 - 特許庁

SOYBEAN MILK CREAM, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PROCESSED FOOD COMPRISING THE SOYBEAN MILK CREAM例文帳に追加

豆乳クリーム及びその製造方法並びに該豆乳クリームを使用した加工食品 - 特許庁

To provide a technique for making the flavor of processed milk close to the flavor of raw milk or cow milk, and to provide a technique for giving milk beverage flavor close to the flavor of raw milk or cow milk.例文帳に追加

加工乳の風味を生乳や牛乳の風味に近づける技術、及び、乳飲料に生乳や牛乳の風味に近い風味を付与する技術を提供する。 - 特許庁

A method for producing the processed milk or the milk beverage includes: heat-sterilizing each a first milk raw material having nonfat milk solid as the main ingredient and a second milk raw material having milk fat as the main ingredient, and cooling the products followed by mixing.例文帳に追加

無脂乳固形分を主成分とする第1の乳原料と、乳脂肪分を主成分とする第2の乳原料を、それぞれ加熱殺菌し次いで冷却した後に、混合することにより、加工乳又は乳飲料を製造する。 - 特許庁

METHOD FOR PREVENTION OF FORMATION OF ABNORMAL FLAVOR IN RAW MILK AND PASTEURIZED MILK, AND PASTEURIZED MILK PROCESSED BY THE METHOD例文帳に追加

原料乳及び殺菌乳における異常風味抑制方法及び当該方法を用いて処理された殺菌乳 - 特許庁

This dairy product flavor comprises an enzymic hydrolyzate prepared by subjecting the milk or the milk processed product in the presence of a lipase or a recovered aroma obtained by subjecting the milk or milk processed product to a means for recovering the aroma.例文帳に追加

乳または乳加工品をリパーゼの存在下に酵素反応させて得られる酵素分解物および乳または乳加工品を香気回収手段に供して得られる回収香からなる乳製品フレーバー。 - 特許庁

Milk or dairy ingredients are treated with a nanofiltration membrane whereby the objective processed milk is obtained that includes 0.08-1.5 wt.% of milk fat and 10-12 wt.% of lipid-free milk solid components and has a concentration ratio of calcium/sodium of 2.5-4.0 and has improved taste.例文帳に追加

乳又は乳素材をナノフィルトレーション膜処理して乳脂肪分0.08〜1.5 重量%、無脂乳固形分10〜12重量%を含有し、カルシウム/ナトリウム濃度比 2.5〜4.0 の風味の改善された加工乳を得る。 - 特許庁

The method for producing the processed-food raw material derived from soybean milk comprises concentrating soybean milk followed by heating the concentrated soybean milk so as to prepare gel derived from the soybean milk.例文帳に追加

本発明の加工食品素材の製造方法は、豆乳を濃縮後、加熱処理することにより豆乳由来のゲルを作製することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for prevention of formation of abnormal flavor in raw milk and pasteurized milk, and pasteurized milk processed by the method for use in the production of milk having good quality and flavor.例文帳に追加

原料乳及び殺菌乳における異常風味を抑制する方法及び当該方法を用いて処理され、品質や風味の良い牛乳の製造に供される殺菌乳を提供する。 - 特許庁

To obtain a dairy product flavor having a flavor intensity of, e.g. several tens of times the original flavor of a milk or a milk processed product, having excellent heat resistance and persistence and an enriched top aroma such as a milk, a butter, a cheese, a cream or a fermented milk.例文帳に追加

乳または乳加工品の元の香味の、例えば、数十倍のフレーバー強度を有し、耐熱性、持続性に優れ、且つトップアロマの強化されたミルク、バター、チーズ、クリーム、発酵乳等の乳製品フレーバーを提供する。 - 特許庁

Moreover, a solid processed food, called gyunyu-kan (a sweet milk jelly) is made by adding funmatsu-kanten (powdered agar) into milk and allowing it to solidify. 例文帳に追加

そのほか、牛乳に粉末寒天を添加し、固形にした加工食品(食品)は牛乳寒あるいは牛乳羹と呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The processed milk consists of milk, dairy products and raw material water as the main ingredients, wherein part of the raw material water comprises deep sea water.例文帳に追加

又、牛乳と、乳製品と、原料水とを主成分とする加工乳において、上記原料水の一部を海洋深層水としたもの。 - 特許庁

The rice-malt-producing base material is produced by coagulating milk and/or milk-processed product by a coagulating agent under the presence of lactase.例文帳に追加

本発明の製麹基材は、乳及び/又は乳加工処理物を、ラクターゼの存在下に凝固剤により凝固させてなる。 - 特許庁

Further, the method for producing the whole soybean milk is provided and further the whole soybean milk is processed to a liquid state or powdery state soybean product.例文帳に追加

本発明はさらに、全大豆乳を製造する方法を提供し、更に全大豆乳を液状又は粉末状の大豆製品に加工する。 - 特許庁

To provide processed milk that has high calcium content despite low lipid content.例文帳に追加

低脂肪含量でありながら、高カルシウム含量で風味のよい加工乳の提供。 - 特許庁

The resultant pasty milk processed product has ≥40% water holding properties and ≥2.4 extensibility.例文帳に追加

この乳加工品は、保水性が40%以上であり、伸展性が2.4以上である。 - 特許庁

PROCESSED OIL AND FAT FOOD SHEET CONTAINING MILK FAT AND LAMINAR EXPANDED WHEAT FLOUR FOOD PRODUCED BY USING THE SHEET例文帳に追加

乳脂を含有するシート状油脂加工食品及びそれを用いた層状小麦粉膨化食品 - 特許庁

TASTE IMPROVING AGENT OF MILK PROCESSED FOOD, AND METHOD FOR IMPROVING TASTE USING THE SAME例文帳に追加

乳類加工食品の呈味改良剤及びそれを用いた呈味改良方法 - 特許庁

The pasty processed stipe of the Undaria pinnatifida Suringar and a soybean milk are then added to the resultant solution and the prepared mixture xs formed.例文帳に追加

その溶液にペースト状の茎ワカメ加工品と豆乳とを加えて混合し、成型する。 - 特許庁

To provide a method for producing fruit/vegetable-containing yogurt improved in mixed condition of fermented milk with fruit processed products or vegetable processed products.例文帳に追加

発酵乳と混入した果実処理物や野菜処理物との混合状態を改善する果実・野菜入りヨーグルトの製造方法を提供する。 - 特許庁

In a preferred embodiment, milk or dairy materials treated with a reverse osmotic membrane and the milk or dairy materials treated with the nanofiltration membrane are mixed to produce the objective processed milk.例文帳に追加

乳又は乳素材は脱脂して用いるのがよく、また、逆浸透膜処理した乳又は乳素材と、ナノフィルトレーション膜処理した乳又は乳素材とを混合し、加工乳を得ることが好ましい。 - 特許庁

This roasted coffee bean prepared product is obtained by filling water, raw milk, processed milk, a liquid milk product, an emulsifier, a sweetener or an edible liquid such as condensed coffee liquid in the thin pores of the granules obtained by crushing unextracted roasted coffee beans.例文帳に追加

未抽出の焙煎コーヒー豆を粗砕した粉粒体の細孔内に、水、生乳、加工乳、液状乳製品、乳化剤、甘味料または濃縮コーヒー液などの可食性液体を充填した焙煎コーヒー豆調製品とする。 - 特許庁

The method for inducing the production of a milk protein specific IgE antibody in a non-human mammal comprises the intermittent peroral administration of a milk, milk protein or their processed products derived from a different kind of animal to the non-human mammal.例文帳に追加

非ヒト哺乳動物に、異種動物由来の乳、乳タンパク質又はそれらの処理物を、間欠経口投与することを特徴とする、非ヒト哺乳動物において乳タンパク質特異的IgE抗体の産生を誘導する方法。 - 特許庁

To provide a rice-malt-producing base material for producing fermented seasoning using a milk product (milk or milk-processed product) and a method for producing the same, and a method for producing fermented seasoning using the same.例文帳に追加

乳製品(乳又は乳加工処理物)を用い発酵調味料を製造するための製麹基材及びその製造方法を提供し、それを用いた発酵調味料の製造方法を提供すること。 - 特許庁

A native gellan gum and a processed starch are added to a high-temperature soybean milk and a coagulating agent is added thereto to coagulate the soybean milk and the coagulated milk is heated and sterilized to produce the fermented bean curd and the fermented bean curd is frozen.例文帳に追加

高温の豆乳に対してネイティブジェランガム及び化工澱粉を加え、凝固剤を添加し、凝固を行った後、加熱・殺菌して豆腐を製造し、これを冷凍する。 - 特許庁

The processed food is obtained by heating soybean milk to form a coating film 1 on its surface, collecting the coating film at one part by the tips of chopsticks 2 at an initial stage, shaking the coating film in the soybean milk 3 of mother liquor and covering the whole coating film with the soybean milk.例文帳に追加

豆乳を温めたときにその表面にできる皮膜1を、初期の段階で箸2の先で一箇所にまとめるとともに母液の豆乳3の中で揺り動かして全体に豆乳をからめたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a soy milk having an improved taste which comprises separating and removing "offensive taste components" generated during producing the soy milk from a soy bean material, from soy milk with the use of a high-speed centrifugal machine to reduce the offensive taste components; and to provide processed foods produced by using the soy milk.例文帳に追加

大豆原料から豆乳を製造する際に生ずる「不快味成分」を、高速遠心分離機により豆乳から分離除去することにより、その不快味成分を低減させてなる、呈味改善された豆乳の製造方法及びその豆乳を用いて製造された加工食品を提供することである。 - 特許庁

To provide a new limitedly hydrolyzed casein and method for producing the same, a method for producing a hydrolyzed milk product, other milk products such as processed milk including the limitedly hydrolyzed casein, a functional food, a specified health food and other foods, a cosmetic, a medicine or a quasi drug.例文帳に追加

新規な限定分解カゼインおよびその製造法、分解乳製品の製造法、その限定分解カゼインを含む加工牛乳その他の乳製品、機能性食品、特定保健用食品その他の食品、化粧品、医薬品または医薬部外品を提供する。 - 特許庁

There are processed food products that soymilk is used instead of milk, such as yogurt, cheese, and ice cream. 例文帳に追加

牛乳の代わりに豆乳を使用したヨーグルト・チーズ・アイスクリームなどの加工食品も存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide vegetable processed food from which objective allergen is eliminated, as much as possible, without using food additives, meats, eggs and/or milk.例文帳に追加

食品添加物や肉、卵、乳を使用せず、対象アレルゲンを極力排除した植物性加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for easily producing a lactone in a high yield from a sialic acid compound contained in a processed milk product, etc.例文帳に追加

乳加工物等に含まれるシアル酸化合物から高収量かつ簡便にラクトン体を製造する方法を提供する。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsion composition in characterized by containing 4 to 50 wt.% of a milk protein processed via a dehydration process and a freezing denaturation process.例文帳に追加

脱水工程及び冷凍変性工程を経た乳蛋白質を4〜50重量%含有することを特徴とする水中油型乳化組成物。 - 特許庁

The soybean-processed product having the low purine content is preferably an acid concentrate, a soybean milk, a bean curd or a separated soybean protein in the production method.例文帳に追加

さらに低プリン含有大豆加工品が酸コンセントレート、豆乳、豆腐、分離大豆蛋白質である前記製造方法。 - 特許庁

The cloth body on the surface is formed of a loop pile processed cloth of milk protein fiber 2 made by fixing a complex comprising deacetylated chitin and sericin onto the surface of the fiber.例文帳に追加

1‥軟質ウレタンフォーム芯材、2‥ループパイル加工を施したミルクタンパク繊維、10‥洗顔用パフ。 - 特許庁

It is desirable that the heat-processed powdered skimmed milk is produced under the condition of heat processing at 135°C for ≥30 s.例文帳に追加

加熱処理済み脱脂粉乳が135℃30秒間以上の加熱処理条件により製造されたものであることを望ましい態様としている。 - 特許庁

例文

The breadmaking improver is, preferably, prepared by adding an organic acid to milk or a milk-processed food in an aqueous solvent and further mixing the mixture with a food dispersant.例文帳に追加

前記製パン用改良剤は、水性溶媒中で乳又は乳加工品に有機酸を添加し、これを更に食品用分散剤に添加し混合することにより調製されたものであることが好ましい。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS