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菜未の英語
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「菜未」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 32件
当時のフランスでは菜食主義はほぼ未曾有だった。例文帳に追加
Vegetarianism was then almost unheard-of in France. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
未成熟な野菜類及び/又は果実類を用いても、完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを充分にもった、上等な野菜酒(野菜類酒)及び/又は果実酒(果実類酒)を作ることである。例文帳に追加
To provide a method for producing a high-grade vegetable wine and/or a fruit wine with full flavor or aroma inherent in ripe vegetables and/or fruits even if using unripe vegetables and/or fruits. - 特許庁
緑色野菜の表面に、照射した電子線による緑色野菜表面でのエネルギ量が1000keV未満及び照射した電子線による緑色野菜表面での吸収線量が5kGy以下の条件下で、低エネルギの電子線を照射した。例文帳に追加
The surface of the green vegetable is irradiated with low-energy electron beams under conditions of <1,000 keV quantity of energy on the surface of the green vegetable with the irradiated electron beams and ≤5 kGy absorbed dose on the surface of the green vegetable with the irradiated electron beams. - 特許庁
野菜のおろし作業終盤において小さく且つ薄くなって、野菜投入筒外に脱け出る未処理固形物があっても、これを最後まですりおろすことができ、以て、固型物がおろし製品中に混在することを防止することができる野菜おろし機におけるおろし盤を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a grating board for vegetable grater capable of grating even a untreated solid matter which becomes small and thin in the final stage of grating of a piece of vegetable and slips out of a vegetable input cylinder to the last, and thus preventing the inclusion of the solid matter in a grated product. - 特許庁
未成熟な野菜類及び/又は果実類を用いても、完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを充分にもった、上等な加工食品を作ることである。例文帳に追加
To provide a high grade processed food sufficiently having flavor and aroma of fully mature vegetables and/or fruits even using immature vegetables and/or fruits. - 特許庁
果菜物Aの未検査部分を検査した後、その検査データに基づいて、果菜物Aの所定項目(等階級)を検査装置60の装置本体67で判定する。例文帳に追加
After the non-inspection part of the fruit vegetable A is inspected, the specified items (class and grade) of the fruit vegetable A are determined with a device main body 67 of an inspection device 60 based on the inspected data. - 特許庁
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「菜未」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 32件
未調理の肉類、野菜類、魚介類等の生鮮食品を用いて短時間に簡単に調理することのできる料理用製品の提供。例文帳に追加
To obtain a product for cooking cookable in a short time simply by using perishable foods such as uncooked meat, vegetables, fishes and shellfishes. - 特許庁
飲料全体に対しストレート換算で50%以上の野菜汁と、0.001重量%以上0.005重量%未満のスクラロースとを含有し、飲料全体における糖質の割合が8g/100mL以下である低糖質野菜飲料。例文帳に追加
The low-glucide vegetable beverage contains ≥50% of a vegetable juice in straight terms of the total beverage and ≥0.001 wt.% and <0.005 wt.% of sucralose and has the ratio of glucide in all the beverage of ≤8g/100 mL. - 特許庁
その上、出汁を取る、などの調理技術が未発達で、各自が塩や酢などで自ら味付けをしていた上に、珍しいものを食べる事によって貴族の権威を見せつけ、野菜を「下品な食べ物」とみなして摂取しなかった。例文帳に追加
Moreover, cooking techniques such as the creation of stock was not developed yet, and each person seasoned his or her meal with salt and vinegar at the table; besides noble people tried to show their power by eating rare foods. They regarded vegetables as 'low-class foods' and did not eat them.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、発酵途中に、発酵済みあるいは未発酵の穀類、野菜類、魚介類、果実類および乳製品の群から選ばれる一種以上を添加できる。例文帳に追加
During the fermentation, ≥1 kind selected from the group consisting of fermented or unfermented cereals, vegetables, fishes and shellfishes, fruits and milk products can also be added thereto. - 特許庁
加熱処理後における、ゲルパーミエーション・クロマトグラフィー法で測定したピークトップ分子量が3万以上4万未満であるアルギン酸又はその塩を1〜10質量%含有する野菜汁及び/又は果汁飲料。例文帳に追加
The vegetable juice and/or a fruit beverage contains alginic acid having a peak top molecular amount of ≥30 thousands but <40 thousands measured after heated by a gel-permeation chromatography method, or its salt. - 特許庁
また原体洗浄工程では、温度が摂氏40℃以上46℃未満の次亜塩素酸ナトリウム水溶液中において、2分間以上7分間以下の洗浄時間に葉物野菜を洗浄する。例文帳に追加
The step for washing raw material washes leaf vegetables for a washing time of ≥2 minutes and ≤7 minutes in an aqueous solution of sodium hypochlorite at ≥40°C and <46°C. - 特許庁
トマト野菜汁に10%未満の塩と辛み成分唐辛子、酢、ニンニクを混合させた液の中に生きたイカを漬け込んだ事を特徴とする。例文帳に追加
The Okizuke of cuttlefish with tomato taste is obtained by throwing a living cuttlefish into a liquid comprising 10% or less of salt, a bitter component such as chili pepper, vinegar, garlic, in the tomato and vegetable juice. - 特許庁
畜肉の含有量が50重量%未満であって加熱ゲル化性たん白質を含む惣菜タイプ加工品に、ι(イオタ)タイプのカラギナンを添加する。例文帳に追加
This prepared food type livestock meat processed product is obtained by adding ι-carrageenan to a prepared food type processed product having a livestock meat content of <50 wt.% and containing heat-gellable protein. - 特許庁
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