意味 | 例文 (12件) |
一本漬けの英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 pickle on a stick (usually a cucumber)
「一本漬け」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
糠漬け(ぬかづけ、糠味噌漬け(ぬかみそづけ)とも)とはどぶ漬け、どぼ漬けとも呼ばれ、糠を乳酸発酵させて作った糠床(ぬかどこ)の中に野菜を漬けこんで作る日本を代表する漬物の一つである。例文帳に追加
Nuka-zuke (or nukamiso-zuke), which is also called dobu-zuke or dobo-zuke, is one type of representative pickles in Japan, made by pickling vegetables in nuka-doko (a rice bran bed made by lactic acid fermentation).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本来の製法で漬ける場合は、熟成まで一年近くかかるとされる。例文帳に追加
In the case of pickling with the original process, it is supposed to take nearly a year to mature.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
しかしながら糠漬けは現代でもポピュラーな食べ物であり、ご飯、味噌汁、糠漬けの朝食を日本人の原風景の一つと考える人も多い。例文帳に追加
However, nuka-zuke is a popular food even today, so many people consider the breakfast of boiled rice, miso soup and nuka-zuke as an image originating in the Japanese mind.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本山人参の葉又は根に、腐敗を防止し得る適宜分量の塩を加えて古漬けし、一次発酵が終了後、再び腐敗を防止し、且つ発酵を促すに足る適宜分量の塩を加えて比較的長期間漬け込む。例文帳に追加
This method for pickling the leaves or roots of Angelica shikokiana comprises adding appropriate quantity of salt capable of preventing decay to the leaves or roots of Angelica shikokiana followed by pickling for an usually long period of time, and after first fermentation, again adding appropriate quantity of salt capable of preventing decay and large enough to promote fermentation followed by pickling relatively for a long period. - 特許庁
梅酒(うめしゅ)とは、一般的に6月頃に収穫される青ウメをアルコール(ホワイトリカー、焼酎が一般的)で漬け込んだ酒で、日本を代表するリキュールである。例文帳に追加
"Umeshu" is a liqueur which is popular in Japan and made by steeping green ume (Japanese apricots), which are generally picked around June, in alcohol (normally in white liquor or shochu - distilled spirits).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本と同じく米飯を主食とし、茶を嗜む中華人民共和国においては、飯に茶をかけて食べるという食習慣はなく、一般的な中国人は、茶漬けという食習慣を知ったときかなり驚くようである。例文帳に追加
Ordinary Chinese people are likely to be greatly surprised to know there is a practice of eating chazuke, because they do not have the custom of eating chazuke in the People's Republic of China, where they drink green tea and eat rice as their staple like Japanese.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
あんパンの上面に桜が埋め込んである桜あんぱんは、木村屋總本店では八重桜の塩漬けを用いており、複数の酒種(さかだね)あんぱんの中でも人気商品の一つである。例文帳に追加
Sakura Anpan, a bun filled with red bean paste and topped with pickled cherry blossom, is sold by Kimuraya-Sohonten (Japan's first bakery), which uses the pickled yaezakura; it's one of the popular anpan products, which are made with rice-cultured yeast used in the fermentation of sake.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「一本漬け」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
また、中世に日本から伝播した唐辛子を用い、野菜・水産物・一部の畜産物などを漬ける各種キムチのうち、白菜のキムチについては、日本の白菜の漬物と似ていることもあり、日本国内でも恒常的に大量に販売されている。例文帳に追加
Furthermore, of various kimchi pickles of vegetables, sea food, and livestock products, made using red peppers brought from Japan during the medieval period, a significant amount of kimchi pickles of Chinese cabbage are always sold in Japan as well, because they resemble pickles of napa cabbage in Japan.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明者等は上記目的を達成するよう鋭意研究を重ねた結果、塩漬け梅の短所を解消する一方、この短所の解消による長所の減少分を補うことにより、単独でも食することができ、旨味や栄養分も併せ持つことを見いだし、本発明の完成に至ったのである。例文帳に追加
The Ume pickles are obtained by pickling Ume pickled in salt in ripened Sake (rice wine) lees. - 特許庁
基本は、ゆでた赤エンドウマメ、さいの目に切った寒天、求肥、白玉だんご、ミカンやモモなどのフルーツ(シロップ漬けされた缶詰を使うことが一般的)などを器に盛って、黒蜜や糖蜜(もしくはシロップ)をかけたもの。例文帳に追加
The base is made of boiled red peas, cubes of agar gelatin, gyuhi (a kind of rice cake made from glutinous rice or glutinous rice flour), rice-flour dumplings, and fruit such as mandarin orange or peach (canned fruits in syrup are generally used) are placed in a bowl then dark molasses or molasses, or syrup is poured on.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は、バケツと、組み合わせて使用することにより、お風呂の湯などで、素早く濃い洗濯液を作り、洗濯物を押し沈めて一定時間漬け置きする方法により、汚れを効果的に溶かすことにより、簡単安全に、洗剤、水、電気、時間を節約する洗濯補助器を提供する。例文帳に追加
To provide an auxiliary washing device simply and easily saving a detergent, water, electric power, and time by a method to quickly prepare concentrated washing water with bath water to dip washing in and keep dipping for a predetermined time to effectively dissolve soil using in combination with a bucket. - 特許庁
その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。例文帳に追加
Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (12件) |
一本漬けのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |