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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "かかおます"に関連した英語例文

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"かかおます"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 43



例文

該カカオ成分が、カカオマスまたは脱脂カカオである事が好ましい。例文帳に追加

The Theobroma cacao ingredient is preferably cacao mass or defatted cacao. - 特許庁

カオマスの乳酸発酵食品組成物およびその製造方法例文帳に追加

LACTIC ACID-FERMENTED FOOD COMPOSITION OF CACAO MASS AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

脳の老化抑制剤に、ココア及び/又はカカオマスを有効成分として含有させる。例文帳に追加

Cocoa and/or cacao mass are added to cerebral age retardant as an active component. - 特許庁

上記ココア分を含有する原料としては、ココア及び/又はカカオマスが好ましく用いられる。例文帳に追加

As a raw material containing the above cocoa component, cocoa and/or cacao mass is preferable. - 特許庁

例文

前記ココア分を含有する原料としては、ココア及び/又はカカオマスが好ましく用いられる。例文帳に追加

Cocoa and/or the cacao mass is preferably used as the raw material containing the cocoa component. - 特許庁


例文

カオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物において、カカオの風味を向上することにより、良好な風味を持ったカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。例文帳に追加

To provide a food and a drink containing cacao mass and/or cocoa powder, having excellent flavor through improving cacao flavor of the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder. - 特許庁

更に、飼料にカカオマス中に含まれるココア分を含有させることにより、血中アンモニア低減効果を有する飼料を得る。例文帳に追加

Further the feed having blood ammonia-reducing action is obtained by compounding a feed with a cocoa component contained in cacao mass. - 特許庁

さらに、前記油脂性原料がカカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種以上であることが好ましい。例文帳に追加

Furthermore, the oil and fat raw material is desirable to be at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate. - 特許庁

これによりカカオの風味が向上したカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。例文帳に追加

Thus, the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder and improved in cacao flavor are obtained. - 特許庁

例文

カフェインは、コーヒー豆、茶、カカオマス及びそれらの抽出物から選ばれる少なくとも一種として配合されることを特徴とする。例文帳に追加

Caffeine is compounded in the form of at least one chosen from coffee beans, tea, cacao mass and extracts thereof. - 特許庁

例文

耐ブルーム性が良好な、ノーテンパリング性の、カカオ脂やカカオマスを多量に配合した高級チョコレートを提供する。例文帳に追加

To provide a quality chocolate excellent in bloom resistance, having a nontempering property, comprising abundantly formulated cacao butter and cacao mass. - 特許庁

カオマス中に含まれるココア分を有効成分として含有させることによりヘリコバクターピロリの除菌剤を得る。例文帳に追加

This sterilizing agent for Helicobacter pyrroli is obtained by including a cocoa component contained in a cacao mass as an active component. - 特許庁

カオ原料としては、カカオ豆の胚乳部を原料としてカカオマスを製造するときに生じる外皮を利用することができる。例文帳に追加

As the raw material cacao, it is possible to use the outer skin formed in the production of a cacao mass by using the endosperm part of the cacao beans. - 特許庁

カオマスから搾油して得られるココアパウダーを研磨清浄作用の有効成分として含有させることにより研磨清浄剤を得る。例文帳に追加

The polishing cleaner is obtained by including cocoa powder prepared by pressing cacao mass as an active ingredient of polishing and cleaning actions. - 特許庁

また、カカオマスから搾油して得られるココアパウダーを固形分中10質量%以上含有することにより歯みがき剤を得る。例文帳に追加

The dentifrice is obtained by including the cocoa powder prepared by pressing the cacao mass in an amount of10 mass% in the solid content. - 特許庁

カオマス、ココアケーキ又はココアパウダーを含む飲食品味質改善方法及び味質改善飲食品例文帳に追加

METHOD FOR IMPROVING TASTE QUALITY OF FOOD AND DRINK CONTAINING CACAO MASS, COCOA CAKE OR COCOA POWDER, AND TASTE QUALITY IMPROVED FOOD AND DRINK - 特許庁

皮膚細胞増殖促進組成物の有効成分としてカカオマス中に含まれるココア分を有効成分として含有させる。例文帳に追加

The cutaneous cell growth promoting composition contains a cocoa component contained in a cacao mass as an active ingredient. - 特許庁

また、カカオマス中に含まれるココア分と他の栄養源とを含有させることにより、ヘリコバクターピロリの除菌に有効な食品を得る。例文帳に追加

A food effective for sterilizing Helicobacter pyrroli is obtained by including a cocoa component contained in the cacao mass and another nutrient. - 特許庁

この老化抑制剤は、前記ココア及び/又はカカオマスを1質量%以上含有することが好ましい。例文帳に追加

In a preferred embodiment, the content of the cocoa and/or cacao mass is ≥ 1 %mass. - 特許庁

カオマス中に含まれるココア分を有効成分として含有させることにより、便通、便の性状及び便臭改善剤を得る。例文帳に追加

This improving agent for defecation, fecal properties and a fecal malodor is obtained by including a cocoa component contained in cacao mass as an active ingredient. - 特許庁

更に、飼料にカカオマス中に含まれるココア分を含有させることにより、便臭改善効果を有する飼料を得る。例文帳に追加

Furthermore, the feed having improving effects on the fecal malodor is prepared by including the cocoa component contained in the cacao mass in a feed. - 特許庁

本皮膚細胞増殖促進組成物は、前記カカオマス及び/又はその加工物を1質量%以上含有することが好ましい。例文帳に追加

The cutaneous cell growth promoting composition preferably contains ≥1 mass% cacao mass and/or processed product thereof. - 特許庁

カオマス及びカカオパウダーを含まないにもかかわらず、スナップ性に優れ、且つ口溶け及びカカオ風味が良好な油脂性菓子を提供すること。例文帳に追加

To provide oil-and-fat confectionery excellent in a snapping property, and having favorable meltability to the mouth and cacao flavor. - 特許庁

カオマス、水分および糖を含む原料を乳酸菌により乳酸発酵して得られることを特徴とする乳酸発酵食品組成物。例文帳に追加

This lactic acid-fermented food composition is characterized by being obtained by lactic acid-fermenting a raw material containing the cacao mass, water content and a sugar. - 特許庁

SUS型トリグリセリドを主成分とし、チョコレート中のカカオマス、ココアの総含有量に対するカカオマスの含有比率が高い、油脂及び糖類を含む油脂組成物をテンパリング処理することなしに被覆し、被覆後冷蔵温度域で保存されることを特徴とする、菓子の製造法。例文帳に追加

A method for producing the unbaked cake comprises coating, without having to subject the mixture to tempering treatment an oil and fat composition which has SUS-type triglyceride as the main ingredient, and a high content ratio of cacao mass with respect to the total content of cacao mass and cocoa in the chocolate, which contains oil and fat and saccharides; and preserving the product in the refrigeration temperature range, after coating. - 特許庁

カオマス中に含まれるココア分を有効成分として含有させることにより、血中アンモニア低減剤及び血中アンモニア低減効果を有する飲食品を得る。例文帳に追加

The blood ammonia-reducing agent, and the food-and-drink having blood ammonia-reducing action are obtained by compounding a cocoa component contained in cacao mass as an active ingredient. - 特許庁

前記カカオニブ及び/又はその加工物は、カカオマス、ココアパウダー、カカオ抽出物から選ばれた少なくとも1種であることが好ましく、前記カカオ抽出物がテオブロミンであることがより好ましい。例文帳に追加

The cacao nib and/or the processed product thereof is preferably at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and a cacao extract, and the cacao extract is preferably a theobromine. - 特許庁

カオマス含有のコンチング処理されたチョコレートに特定量の水性溶媒を添加、混合し、油相を分離して水相を得ることで、柔らかい性状のチョコレート風味材を得ることができる。例文帳に追加

The soft chocolate flavor material is obtained by adding a specific quantity of aqueous solvent to conching treated chocolate including cacao mass, mixing, separating oil phase, and obtaining water phase. - 特許庁

カオ脂を分別して得られるステアリン画分を5〜60重量%含有し、且つカカオマス及びココアパウダーを含有しないことを特徴とする油脂性菓子。例文帳に追加

The oil-and-fat confectionery contains no cacao mass and cocoa powder, but contains stearic fractions obtained by fractionating cacao butter. - 特許庁

カオニブ、カカオマス、ココア、及びこれらの抽出物よりなる群から選択される少なくとも1種の成分をメラニン生成抑制剤の有効成分として使用する。例文帳に追加

The melanogenesis inhibitor is obtained by using, as active ingredient, at least one kind selected from the group consisting of cacao nib, cacao mass, cocoa and extracts thereof. - 特許庁

前記乳酸発酵食品組成物は、カカオマスと水分を主原料とし、少なくとも糖を原料としたものに乳酸菌を接種せしめて乳酸発酵させることで製造する。例文帳に追加

The lactic acid-fermented food composition is produced by inoculating lactobacillus on raw materials containing a material consisting mainly of the cacao mass and water, and at least the sugar, and then performing the lactic acid fermentation. - 特許庁

カオマスを多量に配合しても、口溶け良好でカカオ感のある美味しいチョコレート風味がしっかりと感じられるチョコレートを被覆した、常温流通が可能な菓子又はパンを提供することである。例文帳に追加

To provide confectionery or bread covered with chocolate which has excellent melting feeling in the mouth and adequate sensation of delicious chocolate flavor with cacao sensation, even if mixing a large quantity of cacao mass, and which is distributable at normal temperature. - 特許庁

また、カカオマス中に含まれるココア分と、他の栄養源とを含有させることにより、経腸栄養食品あるいは便臭改善効果を有する飲食品を得る。例文帳に追加

The enteral nutritive food or food and drink having improving effects on the fecal malodor is obtained by including the cocoa component contained in the cacao mass and other nutrient sources. - 特許庁

カオマス中に含まれるココア分を有効成分として含有させることにより、創傷治癒促進剤、創傷治癒促進効果を有する飲食品及び飼料を得る。例文帳に追加

The vulnerary promoting agent, and the food-and-drink and feed having vulnerary promoting action are obtained by compounding a cocoa component contained in cacao mass as an active ingredient. - 特許庁

ゼラチンと、糖類と、カカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種とを含有し、比重が0.6〜0.9で、かつ油脂含量が5〜20質量%であるマシュマロ様食品を得る。例文帳に追加

This marshmallow-like food contains gelatin, saccharides and at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate, and has the specific gravity of 0.6-0.9, and also oil and fat content of 5-20 mass%. - 特許庁

魚介乾物及び/又は食肉乾物を原料とする第1の材料の部位4、14と、カカオマスを原料とする第2の材料の部位6、16とを備えるようにする。例文帳に追加

The processed food product of dried food has a first material part 4 or 14 using dried fishes and shellfishes and/or a dried meat as a raw material and a second material part 6 or 16 using cacao mass as a raw material. - 特許庁

発酵による風味とカカオマスの風味とを兼ね備えるという今までにない新しい風味を有した乳酸発酵食品組成物、および該乳酸発酵食品組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a lactic acid-fermented food composition having a not conventionally available new flavor equipped with the flavor caused by the fermentation and the flavor of cacao mass jointly, and a method for producing the same. - 特許庁

カオマスを多量に配合しても、口溶け良好でカカオ感のある美味しいチョコレート風味がしっかりと感じられるチョコレートを被覆した、冷蔵温度域で食される洋生菓子を提供することである。例文帳に追加

To provide an unbaked cake coated with chocolate which has superior melt-in-the-mouth sensation and which gives firm sensation of delicious chocolate flavor with cacao sensation, even if a large amount of cacao mass is mixed in, and which is consumed in the refrigeration temperature range. - 特許庁

カオマスやココアバター配合量の少ないチョコレート様食品に対し、自然なチョコレート風味を付与する効果を有するチョコレート風味油脂の製造方法及びそれを利用したチョコレート風味に優れたチョコレート様食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing oil and fat with a chocolate flavor which has an effect of giving a natural chocolate flavor to a chocolate-like food that contains cacao mass or cocoa butter in a small amount, and to provide the chocolate-like food with the excellent chocolate flavor. - 特許庁

カオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、カカオの風味を向上する。例文帳に追加

The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor. - 特許庁

油脂中にラウリン系油脂を原料とするエステル交換油脂及びSUS型トリグリセリド並びに糖類を含む油脂組成物を被覆することにより、カカオマスを多量に配合しても、テンパリング作業が不要で、常温流通可能な菓子又はパンを提供することが可能となる。例文帳に追加

The confectionery or bread which requires no tempering work, even if mixing a large quantity of cacao mass and is distributable at normal temperature is obtained, by covering an oil and fat composition which contains interesterified fat having as the raw material lauric oil and fat in the oil and fat, SUS type triglyceride, and saccharide. - 特許庁

カフェインやポリフェノール等を含有するココア成分とカプサイシン等を含有する辛み成分をチョコレート等の菓子やアイスクリーム、ソース、ペースト等の食料品に配合したもので、ココア成分を含むカカオマスに辛み成分を含む唐辛子を70〜99対1〜30重量%の割合で配合または添加することができる。例文帳に追加

This food such as chocolate, ice cream, sauce and paste is obtained by formulating a cocoa component containing e.g. caffeine, polyphenol with a bitter component containing e.g. capsaicine; wherein capsicum containing the bitter component can be formulated or mixed with cacao mass containing the cocoa component at the weight ratio of (70-99):(1-30). - 特許庁

例文

カオ脂含量が高い、すなわち、カカオ脂を約55質量%含むカカオマスの含有量が高いにも係らず、煩雑なテンパリング処理を必要とせず、優れた光沢を有し、風味豊かな、そしてテンパリング処理して冷却固化した場合よりも著しく口どけが良く、耐ブルーミング等の保存安定性に優れたチョコレートを提供することである。例文帳に追加

To provide a chocolate which has excellent gloss, is rich in flavor, is good in more remarkable meltability in mouths than that in a case when it is cooled and solidified by a tempering treatment, and is excellent in storage stability such as blooming resistance, without needing a complicated tempering treatment, although the content of cacao mass having a high cacao butter content, namely a cacao butter content of about 55 mass%, is high. - 特許庁

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