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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "トランス脂肪~"に関連した英語例文

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"トランス脂肪~"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 34



例文

トランス脂肪酸油脂組成物例文帳に追加

LOW TRANS-FATTY ACID OIL AND FAT COMPOSITION - 特許庁

このマーガリンはトランス脂肪酸を含まない。例文帳に追加

This margarine contains no trans-fat.  - Weblio英語基本例文集

トランス脂肪や飽和脂肪は健康を害するものとして扱われています。例文帳に追加

Trans fats and saturated fats are treated like enemies to health.  - 浜島書店 Catch a Wave

トランス脂肪酸含有量の低いマーガリンおよびショートニング例文帳に追加

MARGARINE AND SHORTENING HAVING LOW TRANS FATTY ACID CONTENT - 特許庁

例文

鶏卵中にもトランス脂肪酸が含まれるという新規な知見に基づき、トランス脂肪酸を含有する油脂原料を実質的に含まない飼料を家禽に給与することを含む、トランス脂肪酸を含まない家禽卵の生産方法を提供した。例文帳に追加

The method for producing a poultry egg free from trans fatty acid includes giving feed which is substantially free from oil-and-fat raw material containing trans fatty acid to poultry, based on a new knowledge that even a hen's egg contains the trans fatty acid. - 特許庁


例文

それがトランス脂肪酸であるのを除いて、オレイン酸と同じ構造がある一価不飽和脂肪例文帳に追加

a monounsaturated fatty acid that has the same structure as oleic acid except that it is a trans fatty acid  - 日本語WordNet

トランス脂肪を摂取すると、血中コレステロール値が上昇し、心疾患のリスクを高める。例文帳に追加

eating trans fat increases blood cholesterol levels and the risk of heart disease.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

また、トランス脂肪酸を実質的に含有しないものを容易に得ることができる。例文帳に追加

Also, the foaming water-in-oil emulsion substantially free from trans-fatty acid is easily produced. - 特許庁

食品中のトランス脂肪酸を低減させることができる新規な手段を提供すること。例文帳に追加

To provide a novel method for producing a poultry egg free from trans fatty acid which reduces the amount of the trans fatty acid in food. - 特許庁

例文

トランス脂肪酸含量が十分に低いにもかかわらず、水素添加臭様の風味を有する被覆用油脂を提供する。例文帳に追加

To provide oils and fats for covering that have a flavor of hydrogenated smell although the trans fatty acid content is sufficiently low. - 特許庁

例文

炭素数16以上のトランス脂肪酸と炭素数14以下の飽和脂肪酸を共に含有するトリグリセライドの含有量が0.1質量%以下であり、且つ、構成脂肪酸組成において炭素数16以上のトランス脂肪酸を8〜35質量%、炭素数14以下の飽和脂肪酸を5〜45質量%含有することを特徴とするノーテンパー型ハードバター組成物。例文帳に追加

This nontempered type hard butter composition contains 0.1 mass% or lower of triglyceride which contains both 16C or higher trans fatty acid, and 14C or lower saturated fatty acid, and contains in the constituent fatty acid constitution, 8-35 mass% of 16C or higher trans fatty acid and 5-45 mass% of 14C or lower saturated fatty acid. - 特許庁

日本では、諸外国と比較して食生活におけるトランス脂肪酸の平均摂取量は少なく、相対的に健康への影響は少ないと主張する説もある。例文帳に追加

Compared to many other countries, the average intake of trans-fats per person in Japan is low and it is hypothesized that it does not have a strong impact on health. - Tatoeba例文

本発明の課題は、トランス脂肪酸含量が十分に低いにもかかわらず、水素添加臭様の風味を有するホイップクリーム、飲料用クリーム、フラワーペースト、バタークリーム等の食用クリームを提供することである。例文帳に追加

To provide edible cream, such as whipped cream, cream for beverage use, flour paste, and butter cream, having flavor like hydrogenation smell, in spite of having a sufficiently low trans fatty acid content. - 特許庁

トランス脂肪酸を通常、含有していないか、または非常に無視できる量で含有するマーガリン/スプレッド、ならびにこのようなマーガリン/スプレッドの製造に有用な硬質構造脂肪を提供する。例文帳に追加

To obtain margarine/spread normally containing no trans acid or containing a very negligible amount of trans acids, and to obtain hard structural fat usable for producing such margarine/spread. - 特許庁

トランス脂肪酸含量が十分に低いにもかかわらず、水素添加臭様の風味を有する製菓製パン用油脂組成物及びそれを使用した水素添加臭様の風味を有する製菓製パン製品を提供することである。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for confectionery and breadmaking, having flavor like hydrogenation smell, in spite of having a sufficiently low trans fatty acid content, and to provide a confectionery and bread product having flavor like hydrogenation smell, using the oil and fat composition. - 特許庁

トランス脂肪酸と飽和脂肪酸含有量が低く、かつ酸化安定性が高く、また従来の硬化油と似た風味が良好な加熱調理用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for cooking having the low contents of a trans fatty acid and a saturated fatty acid, high oxidation stability, and excellent flavor similar to conventional hydrogenated oils. - 特許庁

飽和脂肪酸量を低減し、不飽和脂肪酸量が任意に調整可能で、実質的にトランス脂肪酸を含まない、好適な可塑性やその他の物性を有する油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition having a reduced content of a saturated fatty acid, and an arbitrarily regulatable content of an unsaturated fatty acid, substantially containing no trans-fatty acid, and further, having suitable plasticity and other properties. - 特許庁

トランス脂肪酸含量が低いにもかかわらず、水素添加臭の風味を有する加熱調理用油脂組成物および該加熱調理用油脂組成物を用いて加熱調理された食品を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for heat cooking which has a flavor of hydrogenation smell despite the low trans-unsaturated fatty acid content and the heat cooked foods using the oil-and-fat composition for heat cooking. - 特許庁

該被覆用油脂は、油脂中に、パーム系油脂を20質量%以上含有することが好ましく、油脂の全構成脂肪酸におけるトランス脂肪酸含量が5質量%以下であることが好ましい。例文帳に追加

The oils and fats for covering preferably contain at least 20 mass% of palm-based oils and fats in the fats and oils, and the trans fatty acid content in the whole constitutive fatty acid of the oils and fats is preferably 5 mass% or less. - 特許庁

本発明の方法で用いられる飼料は、具体的には、トランス脂肪酸を含有しない油脂原料を配合した飼料、又は油脂原料自体を無配合とした飼料である。例文帳に追加

The feed used in the method is the one blended with oil-and-fat raw material containing no trans fatty acid, or the one not blended with oil and fat raw material itself. - 特許庁

水素添加油脂由来の好ましい風味が強く、かつ酸化安定性を示し、更にトランス脂肪酸含有量が低下した食品を製造することができる油脂組成物及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide oil and fat compositions deep in preferable taste originated in hydrogenated oil and fat, exhibiting oxidation stability, and capable of producing foods decreased in trans fatty acid content, and to provide a production method thereof. - 特許庁

米油を0.1〜40質量%含有し、構成脂肪酸としてトランス脂肪酸を0.5〜12質量%含有する油脂を調製することで、加熱調理時に発生する不快な臭気が改善された加熱調理用油脂。例文帳に追加

The oil-and-fat for thermally cooking, improving an unpleasant smell generated on the thermal cooking, is characterized by containing rice oil in an amount of 0.1 to 40 mass% and a trans-fatty acid in an amount of 0.5 to 12 mass% as a constituting fatty acid. - 特許庁

α−リノレン酸を多く含むエゴマ油等の使用する植物油及び香辛料の特性を生かした処理を行うことで、トランス脂肪酸の生成を抑え、香味良好でバランスの良いラー油の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing well flavored and well balanced Layou (Chinese chilli oil) inhibited in generation of trans-fatty acid by performing treatment making use of characteristics of to-be-used vegetable oil such as Perilla ocimoides containing much α-linolenic acid, and spices. - 特許庁

油脂含量が1〜99質量%である食用クリームであって、カカオ豆より圧搾された高温脱臭処理を経ないカカオ脂を0.01〜4質量%含有し、トランス脂肪酸含量が5質量%以下である食用クリームである。例文帳に追加

The edible cream contains 1-99 mass% of oil and fat, 0.01-4 mass% of cacao fat squeezed from cacao beans and passing through no high-temperature deodorization treatment, and 5 mass% or less of trans fatty acid. - 特許庁

この新規の脂質組成物によって、カロリー低減、体重管理、健康効果、またはそれらのあらゆる組み合わせを提供するような、非常に望ましい食事効果を同時に得ることができ、また、トランス脂肪酸を生じないように調製することもできる。例文帳に追加

The novel lipid compositions allow simultaneous access to highly desirable dietary benefits such as delivery of calorie reduction, weight management, health benefits or any combination thereof, and they also may be formulated trans-fatty acid free. - 特許庁

本発明のルウ用油脂組成物は、パーム油の分別硬質油を50質量%以上含有するルウ用油脂組成物であって、該ルウ用油脂組成物の全構成脂肪酸中におけるトランス脂肪酸含量が3質量%以上12質量%未満であることを特徴とする。例文帳に追加

Trans fatty acid content in the total constituent fatty acid of the oil and fat composition is 3 mass% or higher and lower than 12 mass%. - 特許庁

融解性状(口溶け)がシャープであり、カカオ脂との相溶性が良好で、かつトランス脂肪酸が低含量であり、非ラウリン酸型であるノーテンパー型ハードバターとして使用できる油脂及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fat and oil which has sharp melting properties (meltability in mouth), has satisfactory compatibility with cacao fat, has a low content of trans-fatty acid and can be used as a non-tempered hard butter of non-lauric acid type, and to provide a method of producing the fat and oil. - 特許庁

構成脂肪酸としてC20以上の飽和脂肪酸が5%以上である高融点油脂を3〜50%配合し、且つ全油脂中の飽和脂肪酸含量が35%以下であり、実質的にトランス脂肪酸を含まないことを特徴とする油脂組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition is characterized by comprising 3-50% high melting point oil and fat having5% content of a ≥20C saturated fatty acid as a constituent fatty acid formulated therewith, ≤35% content of the saturated fatty acid in the whole oil and fat, and substantially no trans-fatty acid included therein. - 特許庁

本発明の目的は、トランス脂肪酸含量が低いにもかかわらず、ルウを使用して製造される加工食品にコク味及び香味を付与することのできるルウ用油脂組成物及びその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for roux, giving body taste and flavor to a processed foods produced by using roux, despite having low trans fatty acid content, to provide a method for producing the oil and fat composition, and to provide a processed food by using the roux which has body taste and flavor, despite its having low trans fatty acid content. - 特許庁

乳化安定性、起泡性、造花性、口溶け、耐熱保形性、酸化安定性に優れており、かつトランス脂肪酸が低減されたホイップクリーム用水中油型乳化油脂組成物及び前記水中油型乳化油脂組成物を含むホイップクリームを提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsified oil and fat composition for whipped cream, excellent in emulsion stability, foaming properties, flower-forming properties, meltability in the mouth, heat-resistant shape retention, and oxidation stability and decreased in trans fatty acid, and to provide whipped cream containing the oil-in-water emulsified oil and fat composition. - 特許庁

本発明によって得られる3,7,11,15−テトラメチル−2−ヘキサデセン含有量を0.1ppm以上含有する部分水素添加植物油脂を少量配合した油脂組成物により、水素添加油脂由来の風味が強く、かつ酸化安定性を示し、更にトランス脂肪酸含有量が低下した油脂組成物を得ることができる。例文帳に追加

By oil and fat compositions compounded with a little amount of the partially hydrogenated vegetable oil and fat containing ≥0.1 ppm 3,7,11,15-tetramethyl-2-hexadecene, the oil and fat compositions having deep taste originated in hydrogenated oil and fat, exhibiting oxidation stability and decreased in trans-fatty acid content can be obtained. - 特許庁

ブアメラオイルに含まれている健康食品、化粧品、養鶏飼料、各種癌(肺、皮膚、舌、大腸、前立腺、子宮頚部、膀胱、悪性黒色腫、神経芽細胞)、骨粗しょう症、リュウマチ、糖尿病、肝機能低下、動脈硬化、等の治療に好適な天然植物由来で安全性が高いブアメラオイルを健康に有害なトランス脂肪酸は産生させることなく効率的に抽出する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently extracting Buah Merah oil contained in the Buah Merah oil, suitable for healthy food, cosmetics, chicken-raising feed and treatment of various kinds of cancers (lung, skin, tongue, large intestine, prostate, uterine neck, bladder, melanoma and neuroblast), osteoporosis, rheumatism, diabetic, hypohepatia, arteriosclerosis or the like, originated from a natural plant, and exhibiting high safety without producing trans fatty acid harmful to health. - 特許庁

中鎖脂肪酸トリグリセリドを含有し、且つ、低トランス脂肪酸含量である乳化安定性に優れたクリーム用油脂組成物であって、クリームに使用したときに耐熱性と口溶け性に優れたクリームを得ることが可能なクリーム用油脂組成物、及び耐熱性と口溶け、冷凍解凍耐性に優れたクリームを提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for cream, which contains medium chain triglycerides, has a low trans fatty acid content to be excellent in emulsion stability, and provides cream which is excellent in heat resistance and melting feeling in the mouth when used for cream, and to provide cream excellent in heat resistance, melting feeling in the mouth, and freeze thawing resistance. - 特許庁

例文

トランス脂肪酸含量が低く、飽和脂肪酸含量が十分に低い、そして原料コスト、工程コスト、収率などの点で許容されるコストで製造できる、製菓油脂、フィリングおよびクリーム、キャラメル、製菓センター、製菓コーティングおよびタブレットおよびベーカリー・ドウおよびベーカリー製品の製造に好適に使用される油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition having a low trans fatty acid content, and a sufficiently low saturated fatty acid content, producible at an allowable cost in the aspects of raw material cost, process cost and yield, and suitably usable for confectionery oil and fat, filling and cream, caramel, confectionery center, confectionery coating and tablet, bakery dough and bakery products. - 特許庁

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