1016万例文収録!

「だいずたんぱくしつ」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > だいずたんぱくしつに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

だいずたんぱくしつの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 860



例文

大豆タンパク質改質剤及び改質大豆タンパク例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN MODIFIER AND MODIFIED SOYBEAN PROTEIN - 特許庁

大豆たんぱく質含有組成物を、2つのタイプのたんぱく質物質、即ち、構造用たんぱく質物質と結合用たんぱく質物質から調製する。例文帳に追加

The soybean protein-containing composition is prepared from two types protein substances, that is, a structural protein substance and a binding protein substance. - 特許庁

粉末状大豆タンパク質食品例文帳に追加

POWDERY SOYBEAN PROTEIN FOOD - 特許庁

ソフト製菓食品バー用の大豆たんぱく質混合物例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN MIXTURE FOR SOFT CONFECTIONERY FOOD BAR - 特許庁

例文

大豆蛋白質配合食品例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN FORMULATED FOOD - 特許庁


例文

酸性大豆たんぱく質含有飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING ACIDIC SOYBEAN PROTEIN-CONTAINING BEVERAGE - 特許庁

ダイズタンパク質増粘剤例文帳に追加

SOY PROTEIN THICKENER - 特許庁

大豆蛋白としては分離大豆蛋白、7S蛋白、11S蛋白及び大豆蛋白加水分解物などを使用できる。例文帳に追加

The soy protein is e.g. separated soy protein, 7S protein, 11S protein, hydrolyzed soy protein, or the like. - 特許庁

大豆蛋白樹脂組成物及びそれを用いた大豆蛋白成形品例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN RESIN COMPOSITION AND SOYBEAN PROTEIN MOLDING USING THE SAME - 特許庁

例文

卵白、魚肉蛋白質、大豆蛋白質、分離大豆蛋白質、濃縮大豆蛋白質、大豆蛋白質分解物、小麦蛋白質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋白質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋白質−キトサン複合体。例文帳に追加

The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction. - 特許庁

例文

大豆蛋白質加工食品および大豆蛋白質加工食品の味質向上方法例文帳に追加

PROCESSED SOYBEAN PROTEIN FOOD AND METHOD FOR IMPROVING TASTE OF PROCESSED SOYBEAN PROTEIN FOOD - 特許庁

ダイズタンパク質のチーズへの組込み例文帳に追加

INCORPORATION OF SOY PROTEIN IN CHEESE - 特許庁

大豆タンパク質、乳タンパク質、カルシウム及びイソフラボンを有効成分として含有し、乳タンパク質と大豆タンパク質の質量比を30:70〜70:30とし、乳タンパク質及び大豆タンパク質を合計したタンパク質に対するカルシウムの質量比を0.025以上とし、乳タンパク質及び大豆タンパク質を合計したタンパク質に対するイソフラボンの質量比を0.0015以上とする。例文帳に追加

This nutritional composition includes soybean protein, milk protein, calcium and isoflavone as active ingredients, and the weight ratio of the milk protein/soybean protein = 30:70-70:30, the weight ratio of the calcium to the sum of the milk protein and soybean protein ≥0.25 and the weight ratio of the isoflavone to the sum of the milk protein and soybean protein ≥0.0015. - 特許庁

前記動物蛋白質が魚介類エキスであり、前記植物蛋白質が大豆、小麦、トウモロコシのいずれかの蛋白質が好ましい。例文帳に追加

It is preferable that the animal protein is fish and shellfish extract, and the vegetable protein is either protein of soybean, wheat, or corn. - 特許庁

大豆の皮や、繊維質、水に溶けた大豆タンパク質が混ざった状態の呉から、豆腐に必要な大豆タンパク質の汁(豆乳)だけを取り出す。例文帳に追加

Only soybean protein milk (soybean milk) necessary for tofu is taken out from the soybean slurry in a state in which soybean hulls, fibrosis and soybean protein dissolved in water are mixed. - 特許庁

上記スクリーニング方法によって見出されたアスベスト結合タンパク質には、GatZタンパク質、L1タンパク質、L5タンパク質、S1タンパク質、S4タンパク質およびS7タンパク質が含まれる。例文帳に追加

The asbestos-bondable protein found by the screening method includes GatZ protein, L1 protein, L5 protein, S1 protein, S4 protein and S7 protein. - 特許庁

特定のクラスのダイズ種子タンパク質遺伝子の抑制例文帳に追加

SUPPRESSION OF PROTEIN GENE OF SOYBEAN SEED OF SPECIFIC CLASS - 特許庁

たんぱく質は、この変性脱脂米糠からアルカリ水または酸性水を用いて抽出できる。例文帳に追加

The protein can be extracted from the low-degeneration defatted rice bran by using alkaline water or acidic water. - 特許庁

低変性大豆蛋白質組成物の殺菌法例文帳に追加

DISINFECTION METHOD OF LOW DENATURED SOYBEAN PROTEIN COMPOSITION - 特許庁

低コストの大豆タンパク質性食品成分例文帳に追加

LOW-COST SOYBEAN PROTEINIC FOOD COMPONENT - 特許庁

大豆蛋白質の新規製造方法とその製品例文帳に追加

NEW PRODUCTION METHOD OF SOYBEAN PROTEIN AND PRODUCTS OF THE SAME - 特許庁

腎疾患患者用大豆蛋白質及びその製造法例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN FOR RENAL DISEASE PATIENT AND METHOD FOR MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

優れた機能特性を有する可溶性大豆タンパク例文帳に追加

SOLUBLE SOYBEAN PROTEIN HAVING EXCELLENT FUNCTIONAL CHARACTERISTIC - 特許庁

大豆蛋白質を多量に含む食品例文帳に追加

a food which contains much soybean protein  - EDR日英対訳辞書

大豆蛋白質を総蛋白質の40質量%以上含む液状経腸栄養組成物。例文帳に追加

This liquid enteral nutrition composition comprises40 wt.% based on total protein of soybean protein. - 特許庁

味噌の原料となる大豆は、タンパク質を多く含む。例文帳に追加

There's a lot of protein in soybeans which is the raw ingredient for miso.  - Weblio Email例文集

食べ方を考えて毎食かならず蛋白質をとるようにして下さい.例文帳に追加

You should think about what you eat and be sure to take some protein at each meal.  - 研究社 新和英中辞典

大豆由来の乳化したタンパク質及び同タンパク質を稀釈してなる飲料例文帳に追加

EMULSIFIED PROTEIN DERIVED FROM SOYBEAN, AND BEVERAGE OBTAINED BY DILUTING THE PROTEIN - 特許庁

全脂肪、酵素活性の大豆フレークから凝結大豆タンパク及び大豆脂肪を含む海綿状の大豆タンパクフレークを製造する方法、並びにこの方法に従って得た海綿状の大豆タンパク及び大豆脂肪を含むフレーク例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING SPONGY SOY PROTEIN FLAKE CONTAINING COAGULATED SOY PROTEIN AND SOY OIL, FROM FULL FAT, ENZYME ACTIVE SOY FLAKE, AND FLAKE CONTAINING THE SPONGY SOY PROTEIN AND SOY OIL OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁

大豆蛋白質及びその製造法並びにそれを使用した酸性の蛋白食品。例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN, PROCESS FOR PRODUCING THE SAME AND ACIDIC PROTEIN FOOD WITH THE USE OF THE SAME - 特許庁

本発明の大豆ペプチド入りパンの製造方法は、少なくとも小麦たんぱく質と、大豆たんぱく質を分解して得られる大豆ペプチドと、イーストと、水とを混合して、小麦たんぱく質混合物とする工程と、小麦たんぱく質混合物を混錬してドウとする工程と、ドウを留置して一次発酵物とする工程とを含んで構成される。例文帳に追加

The method for producing the bread containing soybean peptide comprises the step of mixing together at least wheat protein, soybean peptide obtained by splitting soybean protein, yeast and water to form a wheat protein mixture, the step of kneading the wheat protein mixture into dough, and the step of leaving the dough at rest into a primarily fermented product. - 特許庁

蕎麦はたんぱく質を最も多く含む穀物で、米と大豆と共に摂ったと同じ栄養バランスがある。例文帳に追加

Buckwheat is the most protein-rich cereal with a nutritional balance equivalent to eating rice and soybeans together.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

前記経腸栄養組成物のエネルギー100kcal当たり、大豆由来たんぱく質を1.2〜7.0g含有し、かつ前記経腸栄養組成物中の全たんぱく質に対する大豆由来たんぱく質の割合が40重量%以上であることが好ましい。例文帳に追加

The enteral nutrition composition includes 1.2-7.0 g of the soybean origin protein per energy 100 kcal of the enteral nutrition composition, and the proportion of the soybean origin protein is desirably at least 40 wt.% based on all proteins in the enteral nutrition composition. - 特許庁

その際に併用する粉末状大豆蛋白素材について、粉末状分離大豆蛋白のなかでも脱脂豆乳粉末、そのアルカリ土類金属結合脱脂豆乳粉末、アルカリ土類金属が結合した分離大豆蛋白が好ましい。例文帳に追加

The powdery soybean protein material used in the production is preferably a defatted soybean milk powder, alkaline earth metal bonding defatted soybean milk powder or alkaline earth metal bonding separated soybean protein among powdery separated soybean proteins. - 特許庁

ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を含有してなる、固形製剤。例文帳に追加

The solid pharmaceutical preparations contain a thermolysin hydrolysate of soybean protein. - 特許庁

また、本発明は、構造用大豆たんぱく質物質と結合用大豆たんぱく質物質を含有するソフト製菓食品バー組成物、およびそのような食品バー組成物の製造方法にも関する。例文帳に追加

A soft confectionery food bar composition containing the structural protein substance and the binding protein substance is also provided. - 特許庁

ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を含有してなる、焼き菓子。例文帳に追加

The baked confectionery contains a thermolysin hydrolyzate of soybean protein. - 特許庁

低変性でかつ殺菌された大豆蛋白質組成物を得る。例文帳に追加

To obtain a soybean protein composition which achieves disinfection with low denaturation. - 特許庁

組織状植物蛋白、好ましくは組織状大豆蛋白を膨潤後に乾燥させたものであることを特徴とする植物蛋白食品素材。例文帳に追加

The vegetable protein food material comprises textured vegetable protein preferably obtained through swelling textured soybean protein followed by drying the swollen textured soybean. - 特許庁

食品素材は大豆タンパクの粉末とグルテン及びおおばこ種皮の粉末とを配合し、糖質が含まれずタンパクを主成とする。例文帳に追加

This food material is characterized by comprising soybean protein powder, gluten and Plantago asiatica seed coat powder, not containing saccharides, and containing the proteins as a main ingredient. - 特許庁

大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつ、大豆タンパク質を添加した場合に起こる、食肉の呈味の低下を補い向上させた、大豆タンパク質を含む食肉使用食品を提供する。例文帳に追加

To provide a soybean protein-containing food product using meat, improved by replenishing a decrease in the meat taste, occurring when adding soybean protein, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁

大豆タンパク質培養液をプレッブスケールM.W.1万の限外濾過膜を用いて限外濾過することで、大豆タンパク質培養液より低分子物質を分離した大豆タンパク質発酵物溶液を作製する。例文帳に追加

A culture solution of soybean protein is ultrafiltered by using an ultrafiltration membrane having 10,000 Prep/Scale (R) M.W. so that a low molecular weight substance is separated from the culture solution of soybean protein to prepare a solution of soybean protein fermented material. - 特許庁

さらに、このようにして製造されうる飛散性に優れた大豆蛋白質または当該大豆蛋白質を使用した食品も提供する。例文帳に追加

The soybean protein excellent in scattering properties or foods using the soybean protein is also provided. - 特許庁

髄膜炎/敗血症に関連する大腸菌由来のタンパク質および核酸例文帳に追加

PROTEIN AND NUCLEIC ACID FROM MENINGITIS/SEPSIS-ASSOCIATED ESCHERICHIA COLI - 特許庁

大豆蛋白加水分解物及びその製造法並びにそれを使用した製品例文帳に追加

SOYBEAN PROTEIN HYDROLYZATE, ITS PRODUCTION AND PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

塩漬剤に含まれている大豆蛋白質、小麦蛋白質、カゼインナトリウム、乳蛋白質、卵白、澱粉、食物繊維等をソルガムに置き換えることにより、色調、味、食感が損なわれず製造をすることが出来る。例文帳に追加

The ham, the sausage and/or the meat-processed product can be produced without damaging the color, the taste and the texture by displacing the soybean protein, the wheat protein, the sodium caseinate, the milk protein, the albumen, the starch, the vegetable fiber or the like contained in the salting agent with sorghum. - 特許庁

大豆蛋白繊維の持つ湿潤膨潤性をフルに活用して、湿潤時の優れたストレッチ性を有する大豆蛋白繊維構造物と<これを効率よく製造できる大豆蛋白繊維構造物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a soybean protein fiber structure having excellent stretchability when moisturized, by fully utilizing moisture swelling property of soybean protein fiber, and to provide a production method of the soybean protein fiber structure, capable of efficiently producing the structure. - 特許庁

変性大豆蛋白質、その製造方法及びそれを用いた成形品例文帳に追加

MODIFIED SOYBEAN PROTEIN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FORMED PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

大豆蛋白質に、乳化剤を直接、即ち実質的に溶媒を何ら使用することなく接触させて付着することにより、飛散防止された大豆蛋白質、特に粉末状の大豆蛋白質を製造する方法を提供する。例文帳に追加

Directly contacting substantially free from solvent and adhering an emulsifier to the soybean protein produce the soybean protein prevented from scattering especially powdered protein. - 特許庁

例文

大豆蛋白質含有の繊維状またはフィルム状成形食品例文帳に追加

FIBER OR FILM-LIKE FORMED FOOD CONTAINING SOY BEAN PROTEIN - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
研究社 新和英中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS