意味 | 例文 (24件) |
ぼそぼそを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 24件
外米はぼそぼそしていて、日本人の口には合わない。例文帳に追加
Foreign rice is hard and tasteless, and doesn't appeal to the Japanese palate. - Tanaka Corpus
乾いてぼそぼそになったパンをかみながらの山の旅で、大蛇にあった。例文帳に追加
While on a mountain trip I was chewing on some hard, stale bread when I happened upon a huge snake. - Tanaka Corpus
玄米は圧力釜でない普通の炊飯器で炊くと糠層の消化が悪く、食感もぼそぼそで悪い。例文帳に追加
When brown rice is cooked in a normal rice cooker rather than a pressure cooker, its rice bran layer is difficult to digest, and the texture is dry and poor. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
普通の炊飯器で炊くと、トウモロコシの穀粒の皮と同様に糠層の消化が悪く、食感も悪くぼそぼそになる。例文帳に追加
If it is cooked in an ordinary rice cooker, rice bran layers do not become digestible as skins on corn kernels do, and the mouth feel will be bad and coarse. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例えばバーミヤン(レストランチェーン)では発芽玄米ご飯があるが、同店の白米よりぼそぼそしている。例文帳に追加
For example, Bamiyan (a restaurant chain) serves sprouted brown rice, but it has a texture that is coarser than the white rice served at the same restaurant. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米粉のみを用いても硬くなったり、ぼそぼそとした食感にならないクラッカー、乾パン、プレッツェル等の菓子を提供することを目的としている。例文帳に追加
To provide confectionery such as cracker, dry bread and pretzel, free from becoming hard or having dry and crumbling palate feeling even if using only rice flour. - 特許庁
口溶けに優れ、しかも冷蔵下で長期間保存してもぼそぼそした物性を呈しない耐冷蔵性に優れたマヨネーズ・ドレッシング等の水中油型酸性調味料をはじめとした水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsified composition commencing with an oil-in-water type acidic seasoning such as mayonnaise or dressing excellent in meltability in the mouth and cold resistance, and also not presenting drying/crumbling properties even after long cold storage. - 特許庁
焼きプリンの製造原料に、従来より知られていたゲル化剤であるカラギナンの一種、λ−カラギナンを添加することで、上述のようなさつまいも等のぼそぼそとした繊維的な食感を有する焼きプリンを簡便に提供できる。例文帳に追加
The baked pudding having dry and crumbly fiber palate feeling of sweet potato and the like is easily obtained by adding λ-carrageenan as a kind of conventionally known carrageenan as a gelling agent to a production raw material of baked pudding. - 特許庁
10℃以下の低温、所謂チルドの温度帯で保存しても、米が硬くなったり、ぼそぼそしたりせず、良好な品質を維持した米飯に炊き上げることのできる、米飯用保存性改良剤、及び当該改良剤を使用した米飯の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a preservability-improver for cooking rice, causing neither hardening nor drying/crumbling of rice, and to provide a method for providing cooked rice by using the improver even when preserving the rice at ≤10°C i.e. at a so-called chilling temperature. - 特許庁
従来の焼きプリンと同様の製造工程、設備を使用することが可能であるにもかかわらず、従来の焼きプリントは全く異なる食感、即ちさつまいもやかぼちゃのようなぼそぼそとした繊維的な食感(ホクホク感)を有する焼きプリンを簡便に提供する。例文帳に追加
To easily obtain baked pudding having palate feeling completely different from that of conventional baked pudding, that is, dry and crumbly fiber palate feeling (unsoggy feeling) like sweet potato and pumpkin, in spite of enabling using a production process and facilities like conventional baked pudding. - 特許庁
減速時に2次空気供給を適宜、停止することで、点火遅角による触媒早期暖機を損なうことなく排気通路内のボソボソ音の発生を抑えること。例文帳に追加
To suppress generation of undertone noise in an exhaust gas passage without deteriorating the early warm-up of a catalyst by ignition delay, by appropriately stopping secondary air supply during deceleration. - 特許庁
これにより、排気通路12内で未燃HCが燃焼するときのボソボソ音の発生を抑えつつ、三元触媒13の早期暖機による活性化を達成することができる。例文帳に追加
Consequently, the three way catalyst 13 can be activated with early warm-up while suppressing murmuring noise generated at a time that unburned HC burns in the exhaust gas passage 12. - 特許庁
温度変化、経時変化によって生じるボソボソした食感とボテっとした重い食感が抑えられ、滑らかさと軽さに優れた気泡入りホワイトソース及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a white sauce with an excellent smoothness and lightness while suppressing a dry and crumbling mouth feeling and heavy palate feeling due to a temperature change and aged deterioration, and a method of the same. - 特許庁
焼き菓子類やパン類のようなベーカリーに、ほのかな甘味とともにソフトな食感と歯切れ、口溶けの良さを付与し、焼成後の流通や保管時に経時的に硬くなったり、食感がボソボソになるという品質劣化を抑制するベーカリーの製造法の提供を課題とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a bakery, which supplies a bakery such as baked confectioneries and bread with delicate sweetness, soft texture, crispy texture and good meltability in the mouth and suppresses a quality deterioration such as hardening with time during circulation and preservation after baking and occurrence of dry-and-crumbly texture. - 特許庁
食感については缶詰食品(レトルト食品)のようなボソボソ感や身の硬化がない、常温で長期間保存可能な魚介類を用いた加工食品を提供することを目的とし、より具体的には、含気レトルト商品と比べ食感がよく、安価で、輸送中の変形(身崩れ)の問題が生じにくい加工食品を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a processed food comprising fish and shellfish and storable at normal temperature having no dried/crumbling feeling or hardening of its ingredients like those of canned food (retort food), more specifically having better palate feeling than that of air-filled retort food, inexpensive, and hardly causing a problem of deformation (fall of ingredient) during transportation. - 特許庁
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