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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > アイスクリームの意味・解説 > アイスクリームに関連した英語例文

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アイスクリームを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 556



例文

このカセット袋の内部にはソフトアイスクリームミックス(7) が充填され、かつ袋(1) の開口辺(1a)をシールすることにより包装体となる。例文帳に追加

The cassette bag is filled with soft ice cream mix 7, and a package is formed by sealing the opening side 1a of the bag 1. - 特許庁

また、上記アイスクリーム状、シャーベット状、かき氷状、又はフレーク状の凍結物に、香気材料を均一に混合してもよい。例文帳に追加

A flavor material may uniformly be mixed with the ice cream-like, sherbet-like, shaved ice-like or flake-like frozen product. - 特許庁

豆乳、なたね油、玄米甘酒、塩、メイプルシロップからなる豆乳アイスクリーム、及びその製造方法。例文帳に追加

SOYMILK ICE CREAM MADE FROM SOYMILK, RAPESEED OIL, SWEET DRINK MADE FROM FERMENTED BROWN RICE, SALT, AND MAPLE SYRUP, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

アイスクリームのカップの中に中容器または食材袋を備え、その中にクルトンを入れる。例文帳に追加

The crouton-containing ice cream is obtained by arranging a middle container or a food material bag in an ice cream cup, and putting the crouton in the container or bag. - 特許庁

例文

本発明を好適に利用できる分野としては、ソフトクリームミックスおよびアイスクリームミックスの製造分野を挙げることができる。例文帳に追加

The method can be suitably used in fields such as a production field of soft cream mix and ice cream mix. - 特許庁


例文

アイスクリームやパフェを収容して販売される容器において、蓋材をシール紙等で封止する必要をなくす。例文帳に追加

To provide a vessel to store ice cream and parfait for sale in which a lid need not be sealed by a seal paper or the like. - 特許庁

バー、ペストリーまたはアイスクリームショップ用の、光ファイバ内部照明システムを装備した冷蔵カウンタ例文帳に追加

REFRIGERATOR COUNTER EQUIPPED WITH OPTICAL FIBER INTERIOR LIGHTING SYSTEM FOR BAR, PASTRY OR ICE CREAM SHOP - 特許庁

キャニスターの上部及び下部に充填されたアイスクリームを万遍なく撹拌できる撹拌装置を提供する。例文帳に追加

To provide a stirring device by which ice cream filling the upper and lower parts of a canister can be stirred uniformly. - 特許庁

米由来の甘みと適度なアルコール分、酸味のあるな滑らかな食感の天然自然風味のあるアイスクリームを提供すること。例文帳に追加

To provide an ice cream having sweetness originated from rice, moderate alcohol content and smooth acidic palatability and giving natural taste and flavor to the palate. - 特許庁

例文

砂糖不使用であり、低カロリーでかつ良好な保存性および保型性の有する新規なアイスクリーム類を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen confectionery having good storability enabling production of new ice cream using no sugar, and having low calorie, good storability and shape retention. - 特許庁

例文

そののち注出が複数回行われてパックB内のアイスクリームAを使い切ったら、断熱扉3を開放する。例文帳に追加

When the ice cream A in the pack B is used up, after several pouring operations, an insulating door 3 is opened. - 特許庁

全ての放射状の穴の先端が塞がれて液が流れ落ちにくくなることを防ぐ特徴をもった、ソフトアイスクリーム類の包装容器である。例文帳に追加

The liquid of the melted soft ice cream is prevented from hardly flowing down into the radial hole so that the end of the whole radial hole is blocked. - 特許庁

吐出時にソフトクレーム類が途切れるのを防止したアイスクリーム類用押出容器を得る。例文帳に追加

To provide an extruding container for ice creams, capable of preventing interruption of extruding of the ice creams, such as a soft ice cream, when the ice cream is extruded out. - 特許庁

抹茶の風味と色調がよい、衛生的にも優れたアイスクリームとその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide ice cream having excellent flavor and color tone of powdered green tea, and hygienically excellent, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

アイスクリームにチョコレートを含む食品により被覆したアイスモナカを製造する際に利用して有利な吐出装置を提供する。例文帳に追加

To provide an advantageous discharge device usable when producing ice Monaka made by coating chocolate-containing food on ice cream. - 特許庁

パウダースノーのような食感を呈するとともに、品質管理および製造の容易なアイスクリーム類の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing ice creams presenting texture like powder snow, and easy to control quality and produce. - 特許庁

アイスクリーム類組成物の保型性を長期間に亘って保持するとともに、食感を改良するための添加物を提供する。例文帳に追加

To provide an additive which can retain the firmness of an ice cream composition for a long period and can improve the texture of an ice cream. - 特許庁

光照射による乳脂肪の酸化が抑制され、ショーケース等で長期間保存しても風味の良好なアイスクリームの提供。例文帳に追加

To provide an ice cream whose milk fat is not oxidized by the irradiation of light and whose flavor is good, even when preserved in a showcase or the like for a long time. - 特許庁

事前に冷凍庫で冷却することなく、家庭などで簡単にアイスクリームを製造できるようにする。例文帳に追加

To provide an ice cream-producing device which can simply produce an ice cream at a home or the like without preliminarily cooling raw materials in a freezer. - 特許庁

美味しいアイスクリームを味わうために、クリームの真ん中にみそ牛葵を入れ今までにない食感とし、美味を楽しむことを提供する。例文帳に追加

To obtain a burdock product with unconventional palate feeling and enjoyable taste, intended for tasting delicious ice cream by putting miso-pickled burdock in the center of cream. - 特許庁

ソフトアイスクリーム溶け垂れ流れ液付着汚れ防止鍔部付き液溜め空間を有する一重構造型コーン容器例文帳に追加

SINGLE STRUCTURAL TYPE CONE VESSEL WITH LIQUID COLLECTING SPACE WITH GUARD PART FOR PREVENTING ADHESION AND STAIN OF MELTING AND DRIPPING LIQUID OF SOFT ICE CREAM - 特許庁

供給装置10は、スティック型を呈するアイスクリーム等の冷菓を製造するバイターラインで使用される。例文帳に追加

The feeding device 10 is used in a Biter line for producing frozen dessert such as ice cream showing a stick type. - 特許庁

そののち注出が複数回行われてパックB内のアイスクリームAを使い切ったら、断熱扉3を開放する。例文帳に追加

Later time, when the ice cream A in the pack B is used up, after several pouring operations, an insulating door 3 is opened. - 特許庁

又、包餡機を用い、本品を外皮材としアイスクリームを内包材として包餡しても、何ら問題なく奇麗に包餡することができる。例文帳に追加

Ice cream as a filling material is finely wrapped without problem with the chocolates or the oil and fat processed food as outer skin materials using the wrapping machine. - 特許庁

冷凍状態のアイスクリームに半冷凍状態の果物等を加えて急速に破砕撹拌し練合するものである。例文帳に追加

This method comprises adding e.g. semi-frozen fruits to frozen ice cream followed by rapidly crushing and stirring the resultant ice cream to effect unification. - 特許庁

底部2に形成された吐出口4をシール6により塞いだ容器本体1にアイスクリーム類を充填する。例文帳に追加

This extruding container for the ice creams has a container body 1 filled with the ice creams, wherein the container body 1 has a extruding opening 4 which is formed in a bottom part 2 thereof and covered with a seal 6. - 特許庁

円筒型アイスクリーム(1)の真ん中にみそ牛芽(2)を入れ、もなかの皮(3)で包んだ牛黄丸を特徴とする。例文帳に追加

This burdock product is obtained by putting the miso-pickled burdock (2) in the center of cylindrical ice cream (1) and wrapping the product with coating (3) of bean-jam-filled wafers. - 特許庁

アイスクリーム類35を吐出する際に、内部空気を逃す溝32を周壁部10内側又は筒部22外側に形成した。例文帳に追加

Grooves 32 are formed on the inside area of the peripheral wall 10 or the outside area of the cylindrical part 22, so that air is released from the inside of the container, when the ice creams 35 is extruded. - 特許庁

この可食シートでアイスクリームなどの冷菓を包み込んだり、海苔巻きのように巻いたり、挟み込んだりすることができる。例文帳に追加

Frozen confectionery such as ice cream can be wrapped or rolled with the edible sheet like Norimaki, or sandwiched between the edible sheets. - 特許庁

さらに、該複合体を食品添加剤として含有する菓子、パン、ゼリー、ソフトクリーム、アイスクリーム、煎餅、飴、豆腐、かまぼこ等の食品。例文帳に追加

In addition, a food, such as sweets, bread, jelly, soft ice cream, ice cream, rice cracker, candy, Tofu, or boiled fish paste, containing the composite material as a food additive. - 特許庁

爽やかな苦味は砂糖の甘味と良く馴染み風味が際立つため、菓子のフレーバー付けにも好まれ、抹茶味のアイスクリームは日本では定番風味の一つともなっており、日本アイスクリーム協会の調査では1999年から2007年まで、バニラ、チョコレートに次いで第三位の地位を占めている。例文帳に追加

The brisk bitter taste of powdered green tea contrasts well with the sweetness of sugar and emphasizes its flavor, so powdered green tea is commonly used for flavoring in confectioneries like icecream, which has become one of the standard flavors now in Japan (according to a survey conducted by The Japan Ice Cream Association, it was ranked third after vanilla and chocolate icecream in consumption between 1999 and 2007.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

氷菓は、棒状又は円筒状のプレッツェルと、プレッツェルの外側の一部又は全部に被覆された防水性可食層と、防水性可食層の外側に被覆されたアイスクリーム層とからなり、アイスクリーム層の未被覆部分を把持部とする。例文帳に追加

The frozen confectionery comprises a stick-like or cylindrical pretzel, a waterproof edible layer coating a part or the whole of the outside of the pretzel, an ice cream layer coating the outside of the waterproof edible layer, wherein a part not coated with the ice cream layer is a holding part. - 特許庁

アイスクリームミックスの均質処理を均質圧力500〜800kg/cm^2 で行って平均脂肪粒子径を0.3〜0.6μmとなるようにし、フリーザーからアイスクリームミックスを−3.0〜−5.0℃で排出することにより得る。例文帳に追加

This method for producing the ice cream comprises a step of performing the homogenization treatment of an ice cream mix at a homogeneous pressure of 500 to 800 kg/cm2 to obtain an average fat particle diameter of 0.3 to 0.6 μm and a process for extruding the ice cream mix from a freezer at -3.0 to -5.0°C. - 特許庁

アイスクリームの原料であるアイスクリームミックスの中に、粉砕、粒度調整などを行ったローズヒップを80乃至85℃の熱水に浸し、さらに適正なメッシュのフィルターで濾過して製造したローズヒップペーストを混入し、常法である冷却、攪拌、凍結させた構成から成る。例文帳に追加

This method comprises mixing a rose hip paste produced by immersing the rose hip subjected to grinding, grain size control, or the like, in hot water at 80-85°C and further filtering the immersed product with a filter having an appropriate mesh to an ice cream mix which is a raw material of the ice cream, and cooling, stirring and freezing which are routine procedures. - 特許庁

アイスクリーム用容器において、カップ型の容器のようにスプーンで食べてもよく、かつ、コーン型の容器のようにコーンカップの部分を手に持って食べてもよいといった2方法の食べ方ができる形状の新しいアイスクリーム用容器を提供することである。例文帳に追加

To allow ice cream to be taken by a spoon as in a cup-shaped container, and also taken by holding the portion of a cone cup with hand as in a cone-shaped container by integrating a cone cup for housing ice cream, a lower cup portion for accommodating the cone cup, and an upper cup portion. - 特許庁

すなわち、第1焼菓子2の上に第1アイスクリーム4を積層した後、該第1アイスクリーム4のコンベヤ搬送方向Aにおける両端部に、前記搬送方向Aとほぼ直交する方向に伸びる溝5,5を形成し、この溝5と溝5との間にソース6を塗布するように構成されている。例文帳に追加

Specifically, first ice cream 4 is superimposed on primary baked confectionery 2, thereafter grooves 5, 5 extending in a direction perpendicular to a transferring direction (A) of a conveyer are formed at both end parts of the first ice cream 4 in the transferring direction (A), and sauce 6 is applied on a space between the grooves 5, 5. - 特許庁

新鮮な苺のままの外観と風味を残し、苺が食べ頃に解凍し始めても内部に充填されたアイスクリームが開口部から流れ出すことがなく、食するのに便利なチョコレートがけアイスクリーム充填苺を提供する。例文帳に追加

To provide a chocolate-coated and ice cream-filled strawberry keeping the appearance and taste of fresh strawberry as they are, and free from such a trouble that the ice cream filled inside flows out of an open part even when the strawberry is defrosted in an appropriate state to eat so as to be convenient for eating. - 特許庁

氷の層を形成するミックスと、アイスクリームの層を形成するミックスとをそれぞれの充填ノズルから同時に吐出して接触させ、氷の層を形成させることにより、2層以上のアイスクリームの層と、1層以上の氷の層とが互いに積層した冷菓が得られる。例文帳に追加

The frozen confectionery is obtained by simultaneously ejecting both of a mixture forming an ice layer and a mixture forming an ice cream layer so as to come in contact with each other in order to form ice layers, and thereby laminating at least two ice cream layers and at least one ice layer(s) on each other. - 特許庁

ソフトクリーム、アイスクリームをプラスチック製等の袋体容器に充填、冷凍し、適温まで電子レンジ等で解凍軟化させた後、手動ハンドルを回転させることにより袋体容器内のソフトクリーム、アイスクリームを抽出可能とした。例文帳に追加

This simple frozen dessert extracting apparatus is such that soft ice cream or ice cream is filled in a bag container such as of plastics, frozen, thawed and softened with e.g. a microwave oven up to an appropriate temperature, and a manual handle is rotated so as to extract the soft cream or the ice cream from the bag container. - 特許庁

袋体容器の抽出口を袋体容器内部に折り込みソフトクリーム、アイスクリームの溶解液のプール部を設け、解凍抽出されるソフトクリーム、アイスクリームの本体とほぼ同時に混合された状態で抽出できることを可能とした。例文帳に追加

This bag vessel for the frozen dessert extraction device is such that the extraction port of the bag vessel is folded inside the bag vessel and a pool part for dissolving liquid of soft ice cream and ice cream is set so as to extract the liquid in a mixed condition almost simultaneously with the main bodies of the soft ice cream and the ice cream to be thawed and extracted. - 特許庁

低乳脂肪分であり、食物繊維であるコンニャク精粉を添加しても、コンニャク特有の異臭や異味が無く、アイスクリーム本来の優れた風味やボディー感を有する低乳脂肪分のアイスクリーム類、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide ice cream having a low milk fat content, no offensive smell and taste peculiar to Konnyaku even if being added with Konnyaku refined flour as dietary fiber, and excellent in flavor and body feeling inherited from ice cream, and to provide a method for producing the ice cream. - 特許庁

アイスクリームと同一の容器内に添付された食材であるクルトンが、収納時は互いにその素材に影響を及ぼすことのない状態を保ち、食べる時は、容易にアイスクリームに添えて食すことが出来るようにすること。例文帳に追加

To obtain crouton-containing ice cream intended for keeping crouton as a food material attached to the same container as ice cream in a condition in which the ice cream and the crouton give no influence to the materials each other at the time of holding, and making the crouton eatable through easily adding to the ice cream at the time of eating. - 特許庁

出願当初の明細書中に「冷凍時に凍結しない」という記載があるが、当初の明細書等のいずれの箇所にも、「アイスクリーム用」に用途を特定した発明についての記載はなく、また、冷凍時に凍結しないあんは種々の用途が想定され、「アイスクリーム用」に特定した発明が記載されているのも同然とも理解されない。例文帳に追加

Although it mentions the expression "preventing the paste from freezing under refrigeration," the originally attached description, etc. does not mention anything about the use of the paste specified for "ice cream." Also, the sweet bean paste, which does not freeze under refrigeration, could be used for various purposes. Consequently, it is not considered that a person skilled in the art who contacts the originally attached description, etc. would understand the paste as being specially adapted "for ice cream" as if they were stated therein.  - 特許庁

ブライン冷却方式のアイスクリーム製造装置において、ブライン冷却装置に炭酸ガス冷媒、炭酸ガス冷却装置にアンモニア冷媒を使用した冷凍装置、また、ブライン冷却装置の省エネ化とアイスクリーム凍結装置内のブライン液量安定制御による省人員化を可能とする。例文帳に追加

To provide a brine cooling type ice cream producing apparatus including a freezer using a carbon dioxide refrigerant for a brine cooling device, and an ammonia refrigerant for a carbon dioxide cooling device, and intended for energy saving of a brine cooling device, and manpower saving by stable control of a brine liquid amount in an ice cream freezing device. - 特許庁

多種類アイスクリーム類製造装置は、開閉可能な窓を有し所定温度まで冷却する冷却手段を備えた箱部と、この箱部内に着脱可能に配置されてアイスクリーム類の材料を投入する複数の材料容器と、前記各材料容器内に収容された材料を撹拌する撹拌羽根と、前記各撹拌羽根を駆動するモータとから構成される。例文帳に追加

This apparatus for producing multiple kinds of ice creams has a box which has an openable window and a cooling means for cooling the box down to a predetermined temperature, two or more material containers which are arranged in the box so as to be removable and used for receiving materials for the ice creams, agitating blades which agitate each the materials received in the containers, and motors which drive each the agitating blades. - 特許庁

気泡、氷結晶、および脂肪球を分散した状態で含むアイスクリームであって気泡の50%以上の円相当径が30μm〜56μmの範囲内にあり、氷結晶の50%以上の円相当径が21μm〜56μmの範囲内にあり、かつ脂肪球の粒子径が0μmを越えかつ1.2μm以下である、アイスクリーム例文帳に追加

This ice cream containing air bubbles, ice crystals and fat spheres in a dispersed state, has 30-56 μm range of circle-equivalent diameter of50% of the air bubbles, 21-56 μm range of the circle-equivalent diameter of50% of the ice crystals, and >0 μm and ≥1.2μm particle diameter of the fat spheres. - 特許庁

本発明のアイスクリームバーガーは、単糖類およびカラギーナンをパティーに添加することによって冷凍によって硬くなったパティーの食感を和らげるとともに、肉とアイスクリームとの間の味および食感の不調和を克服することにより、受容性を改善し、それにより、夏に好まれる新たな食品の潜在的な開発を可能にする。例文帳に追加

The ice cream-burger softens the palate feeling of the patty which becomes hard by freezing through adding monosaccharide and the carageenan to the patty, and improves acceptability and makes the potential development of a new food to be preferred in summer possible through overcoming the disharmony of taste and palate feeling between the meat and the ice cream. - 特許庁

茶の加工と販売を主な事業とするほか、和風喫茶「茶寮都路里」では、抹茶やほうじ茶などの日本茶を使ったパフェやアイスクリーム等を提供し、若い女性の人気を集めている。例文帳に追加

As well as process and sale of tea as a main business, it serves parfait and ice cream made with Japanese tea including maccha (powdered green tea) and hojicha (roasted green tea), which are popular among young women.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

下戸だったが、胃弱であるにもかかわらずビーフステーキや中華料理などの脂っこい食事を好み、療養中には当時、貴重品だったアイスクリームを欲しがり周囲を困らせたこともある。例文帳に追加

He did not drink alcohol but was fond of greasy foods like beef steak and Chinese food, and during the convalescence, he troubled those around him by demanding ice cream, which was rare in those days.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

代表的な機能性改善食品として、アーティチョーク含有アイスクリーム、アーティチョーク含有茶飲料及びジュース、並びにアーティチョーク含有リキュールが挙げられる。例文帳に追加

Artichoke-containing ice cream, artichoke-containing tea beverage and juice, and artichoke-containing liqueur are representatives of the function-improved food. - 特許庁

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