アイスクリームを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 658件
小麦粉、鶏卵、砂糖を主材料として焼き上げられた焼成体の、少なくとも2つに割られたその断面間に、アイスクリームが狭着されて存在している構造のアイスクリーム菓子とした。例文帳に追加
This ice confectionery has such a structure that there exists ice cream attached in a nipped state between the cross section split into at least two, of a baked body baked using as the main material wheat flour, eggs and sugar. - 特許庁
内部に充填されているアイスクリーム2は、外側の苺1が解凍された時点で、柔軟性を有し、しかもアイスクリーム2が流れ出ない程度の形態保持性を有している。例文帳に追加
When the outer strawberry 1 is defrosted, the ice cream 2 filled inside has softness and also a shape-retaining property to such a degree that it does not flow out. - 特許庁
古来より存する麩の有効活用を図り、美味である冷菓子であるアイスクリーム、ソフトクリーム等の容器として健康的な食材であり、衛生的なアイスクリーム、ソフトクリーム等の可食性容器を提供すること。例文帳に追加
To provide a sanitary edible container for ice cream and soft-serve ice cream, etc. which is a healthy foodstuff as the container for delicious frozen confectionery such as ice cream or soft-serve ice cream by effectively utilizing wheat gluten bread existing from ancient times. - 特許庁
アイスクリームの販売がなされていない時はガイド部材70の通路71を閉鎖することによりこれを通した冷気の流失を防止できるアイスクリーム自動販売機を提供する。例文帳に追加
To provide an ice cream automatic vending machine which can prevent cold air having passed through a passage 71 of a guide member 70 from being lost by closing the passage 71 when ice cream is not vended. - 特許庁
揚げ物用及び蒸し物用とすることができ、揚げ物用としても油脂味が強くなく、また、アイスクリーム類が融けず形状が崩れないアイスクリーム類入りの揚げ物用及び蒸し物用の冷凍食品の提供。例文帳に追加
To provide frozen food for fried food and steamed food, usable both for fried food and steamed food, having no strong oil and fat taste as for fried food, and containing ice cream free from melting and getting out of shape. - 特許庁
新鮮な苺のままの外観と風味を残し、苺が食べ頃に解凍し始めても内部に充填されたアイスクリームが開口部から流れ出すことがなく、食するのに便利なアイスクリーム充填苺を提供する。例文帳に追加
To provide a strawberry filled with ice cream keeping the appearance and taste of fresh strawberry as they are, free from trouble of flowing out of the ice cream filled inside from the opening even when the strawberry is defrosted in a state where it is good for eating, and easy in eating. - 特許庁
多品種少量のアイスクリーム類を製造可能でかつ製造直後に消費者に販売可能なアイスクリーム類の製造装置と製造方法とシステムとを提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus for producing multiple kinds of ice creams, capable of producing the ice cream in multiple kinds and small quantity and capable of selling the ice cream to a consumer immediately after it is produced, to provide a method for producing the same and to provide a system for producing and selling the same. - 特許庁
内部に充填されているアイスクリーム2は、外側の苺1が解凍された時点で、柔軟性を有し、しかもアイスクリーム2が流れ出ない程度の形態保持性を有している。例文帳に追加
When the outer strawberry 1 is defrosted, the ice cream 2 filled inside has a softness, and at the same time, has such a degree of shape holding property that it does not flow out. - 特許庁
ソフトアイスクリーム類が溶けて流れ落ちたり、外側にはみ出た一部が落下しても、手や衣服を汚さないソフトアイスクリーム類の包装容器を提供する。例文帳に追加
To provide a packaging container for a soft ice cream, in which melted soft ice cream flows down and the melted soft ice cream does not stain hands and clothes even though a part of the stuck-out soft ice cream falls down. - 特許庁
1、バーコード以外の商品の値段付けについて 2、アイスクリームの容器の区分け 3、アイスクリームの注入のし方 4、パイナップルを箱に入れる時の方策例文帳に追加
1. REGARDING AS PUTTING PRICE ON OTHER COMMODITIY THAN BAR CODE, 2. CLASSIFICATION METHOD OF ICE CREAM CONTAINER, 3 INJECTION METHOD OF ICE CREAM, AND 4. PUTTING WAY OF PINE APPLE INTO BOX - 特許庁
攪拌むらの生じない攪拌羽根を備え、電池電力の消費を抑制して品質のよいアイスクリームを製造するアイスクリーム製造機及びその制御方法を提供する。例文帳に追加
To provide an ice cream making device provided with stirring blades free from causing unevenness in stirring, and suppressing consumption amounts of battery power to produce good quality ice cream; and to provide a method for controlling the device. - 特許庁
通常のアイスクリーム入りのモナカの生産性を維持し原料コストを高めることなく、和菓子の最中種様の風味を有しながらアイスクリームの風味をこれまでになく味わえる可食容器を得る。例文帳に追加
To obtain an edible container which sustains productivity of normal ice cream-filled wafers containing ice cream without increasing a raw material cost, and enables unconventionally tasting ice cream flavor while having flavor like a kind of bean-jam-filled wafers of Japanese-style confection. - 特許庁
生クリームに脱脂粉乳、バター、砂糖、香料、安定剤、乳化剤等を添加混合してなるアイスクリーム原料混合物を、冷却し、撹拌し、凍結させてアイスクリームを製造する工程において、黒色七味唐辛子成分を添加混合することを特徴とする黒色七味唐辛子入りアイスクリームの製造方法。例文帳に追加
This method for producing the ice cream containing black seven-flavored spices comprises admixing black seven-flavored spice components in a process of producing ice cream through cooling, stirring and freezing an ice cream raw material mixture which is obtained by admixing powdered skim milk, butter, sugar, seasoning, a stabilizer and an emulsifier with raw cream. - 特許庁
今年の1 月まで、「Premiumアイスクリーム」で知られるErnesto Dairyの副社長だったCarla Starkが、4 月20 日付けでHolman Health社の会長に就任することが今日発表された。例文帳に追加
It was announced today that Carla Stark, vice president of Ernesto Dairy of Premium Ice Cream fame until January of this year, would become head of Holman Health Inc. as of April 20. - Weblio英語基本例文集
子供の時、熱があるときだけはアイスクリームとかゼリーとかたくさん食べても怒られなかったなあ。例文帳に追加
Only when I got sick as a kid that I could eat as much ice cream and jello as I wanted and not get yelled at. - Tatoeba例文
アイスクリーム、ヨーグルト、またはミルクでピューレが作られる新鮮な果物からなる濃い、口あたりがよい飲物例文帳に追加
a thick smooth drink consisting of fresh fruit pureed with ice cream or yoghurt or milk - 日本語WordNet
二 クリーム、アイスクリーム、無糖練乳、無糖脱脂練乳、脱脂粉乳、発酵乳、乳酸菌飲料及び乳飲料例文帳に追加
(ii) Cream, ice cream, unsweetened evaporated milk, unsweetened condensed milk, powdered skim milk, cultured milk, lactic acid bacteria beverages, and milk beverages; - 日本法令外国語訳データベースシステム
茶道で用いられるほか、和菓子、かき氷、アイスクリーム、チョコレート、料理の素材などとして広く用いられる。例文帳に追加
Powdered green tea is widely used, not only for tea ceremony, but also as ingredients for Japanese-style confectionery, ice shaving, ice cream, chocolate and other cooking. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
広義には、出来合いの市販品としてカップ入りのアイスクリームと同様の器に細かく砕いた氷と各種シロップを混ぜたものも指す。例文帳に追加
In a broad sense, shaved ice covers a ready-made product available on the market that is mixture of finely crushed ice and various syrups in containers similar to ice cream in a cup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
1869年(明治2年)、神奈川県横浜市にある馬車道で初めての氷水店が開店する(日本においてアイスクリームを発祥させた店でもある)。例文帳に追加
In 1869, the first shop selling shaved ice with syrup was opened in Bashamichi in Yokohama City, Kanagawa Prefecture (This shop is also the first shop from which ice cream originated). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、関西地方では豆腐屋はラッパではなく鐘(関東ではアイスクリーム屋が用いていた)を鳴らしていた。例文帳に追加
In the Kansai region, a tofu seller sounded a bell instead of blowing a bugle (in the Kanto region, an ice-cream seller sounded a bell). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
抹茶はアイスクリームなどの菓子に風味を付けたり、蕎麦に加えて茶そばにしたり、塩と合わせて天ぷらの味付けに使われたりする。例文帳に追加
Green powdered tea is used to flavor sweets including ice cream, to make cha soba (green tea buckwheat noodles), or to season tempura with salt. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
牛乳の代わりに豆乳を使用したヨーグルト・チーズ・アイスクリームなどの加工食品も存在する。例文帳に追加
There are processed food products that soymilk is used instead of milk, such as yogurt, cheese, and ice cream. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
さくら葉はほのかな香りを活かし、桜餅やアイスクリーム、クッキーなどに混ぜ、香り付けの材料として用いられる。例文帳に追加
Because of its delicate fragrance, Sakuraba is used for Sakura-mochi (rice cake with bean paste wrapped in a preserved cherry leaf), ice cream, cookies, etc., to give flavor. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
–粒餡の汁粉を冷やし、その上からソフトクリームやアイスクリームといった冷たい西洋菓子をのせた物。例文帳に追加
- Place either soft ice cream or regular ice cream on top of the chilled shiruko using tsubuan. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本においてポピュラーなアイスクリームのフレーバーの一つで、抹茶の鮮やかな緑色と独特の香味が特徴である。例文帳に追加
Matcha is one of the most popular flavors of ice cream in Japan, and matcha ice cream features its bright green color and its unique aroma and taste. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
フランスの屋台はさまざまな軽食を扱うが、クレープ、ベルギーに端を発するゴーフル(ワッフル)、アイスクリームなど、甘味の軽食が多い。例文帳に追加
French street stalls sell a variety of light meals, but many of the meals are sweetened light snacks like: Ice cream, crepes, gaufre ("Gaufre" is a French word for waffles); this originated in Belgium. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
東京にある「ジェラフル」では,バナナやイチゴ,季節の果物がイタリアのアイスクリームであるジェラートと混ぜられる。例文帳に追加
At "Gela-fru" in Tokyo, bananas, strawberries and fruits of the season are mixed with gelato, Italian ice cream. - 浜島書店 Catch a Wave
大統領は子ども時代に鎌倉を訪れたことについて話し,大仏像を見たけれど抹茶アイスクリームの方に興味があったと話した。例文帳に追加
The president told of a visit to Kamakura in his childhood and said he saw the Great Buddha statue but was more interested in the maccha ice cream. - 浜島書店 Catch a Wave
しかし,静岡県の食品会社,柚(ゆ)子(ず)庵(あん)はそのような野菜でイタリアのアイスクリームであるジェラートを作っている。例文帳に追加
However, Yuzuan, a food company in Shizuoka Prefecture, is making gelato, Italian ice cream, from such vegetables. - 浜島書店 Catch a Wave
生徒たちはかまぼこに包まれたアイスクリームやかまぼこポテトチップスなどたくさんのユニークなかまぼこ製品のアイディアを思いついた。例文帳に追加
The students came up with many unique ideas for kamaboko products including kamaboko-wrapped ice cream and kamaboko potato chips. - 浜島書店 Catch a Wave
ゼラチンと微結晶セルロースとを含有することを特徴とする解凍状態ではムース様となるアイスクリーム類。例文帳に追加
The ice creams contains gelatin and microcrystalline cellulose, wherein in the thawed condition, the ice creams become mousse. - 特許庁
このキャラメル粉乳の利用好適食品としては、コーチングチョコレートや型抜きチョコレート、アイスクリーム又はビスケットである。例文帳に追加
The caramel-containing milk powder is suitable for the production of coating chocolate, molded chocolate, ice cream and biscuit. - 特許庁
カップ11に充填されたアイスクリーム12中にトレハロース、パラチノース、または乳糖を主成分とするチップ状糖菓13を分散混合する。例文帳に追加
Candy chips 13 composed mainly of trehalose, palatinose or lactose are dispersed in an ice cream 12 filled in a cup 11. - 特許庁
植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体、及び増粘多糖類を配合してなるアイスクリーム類。例文帳に追加
The ice cream is obtained by mixing a compound material of vegetable sterol and yolk lipoprotein with thickening polysaccharides. - 特許庁
コレステロール及びトリグリセリドの発生を少なくするために主成分としてオリーブオイルを用いたアイスクリーム組成物。例文帳に追加
To obtain an ice cream composition using olive oil as the main ingredient for diminishing the production of cholesterol and triglycerides. - 特許庁
マヨネーズ、ドレッシング、カレールウ、フライ、てんぷら、コロッケ、アイスクリームなどの脂肪が腸管から吸収されるのを抑制する方法例文帳に追加
INHIBITION OF ABSORPTION OF FAT OR FATTY OIL OF MAYONNAISE, DRESSING, CURRY ROUX, FRY, TEMPURA, CROQUETTE, ICE CREAM OR THE LIKE FROM INTESTINAL CANAL - 特許庁
アイスクリーム・コーン・ホルダーおよび滴収集装置10、100、200が、開口上方端部16を有するスリーブ12及び14を含む。例文帳に追加
An ice-cream cone holder and drop collection device 10 includes a sleeve 12 having an open upper end 16. - 特許庁
桑の葉粉末の製造方法及びこの桑の葉粉末を含有するアイスクリーム類の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide both a method for producing a mulberry leaf powder and a method for producing ice creams containing the mulberry leaf powder. - 特許庁
本発明は、アイスクリームおよびシエイクのそれぞれを構成する二つの異なるタイプの製品を製造する機械に関する。例文帳に追加
To provide a machine for making two different types of products consisting respectively of ice creams and shakes. - 特許庁
上記アイスクリーム状又はシャーベット状の凍結物には、香気材料を均一に混合してもよい。例文帳に追加
The frozen product in the ice cream or sherbet shape may contain a fragrance material homogeneously mixed therewith. - 特許庁
この方法は、アイスクリーム用のコーンカップやワッフルなど、糖分を含んだ食品の成形機の清掃作業において有効に利用できる。例文帳に追加
The method is effectively used in the cleaning operation of a molding material of a food containing sugar, such as a cone cup for ice cream and a waffle. - 特許庁
テイクアウト用のかき氷・アイスクリームその他の飲料を底下からドライアイスを使って保冷できるものを提供する。例文帳に追加
To keep shaved ice, ice cream and other beverages for take-out cold from a bottom side by using dry ice. - 特許庁
また、速度切替スイッチ218の切り替えにより不慣れなオペレータでもアイスクリームを美しく盛り付けすることができる。例文帳に追加
Even an inexperienced operator can beautifully dish up the ice cream through changing over a speed change switch 218. - 特許庁
温度差も有り、食感も異なるクルトンは、本体であるアイスクリームの味を引き立たせ、人の味覚を飽きさせない。例文帳に追加
The crouton has temperature difference and different palate feeling, so the crouton enhances the taste of ice cream as the main body and does not weary people with palate. - 特許庁
冷凍下でも柔らかいアイスクリーム類及び冷菓を良好な風味を維持し、かつ効率的に製造する方法を確立することにある。例文帳に追加
To provide a production method by which softness and good flavor of ice creams and frozen dessert are kept even under freezing and ice creams and frozen dessert are efficiently produceable. - 特許庁
アイスクリーム類に多糖類であるプルランを全体の1〜5重量%含有させ、好ましくはミックス糖固形分を20重量%以上とする。例文帳に追加
The ice cream contains 1-5 wt.% of pullulan as polysaccharides based on the whole, and preferably ≥20 wt.% of mix sugar solid. - 特許庁
最中のアイスクリームと接する面に少なくとも300μm厚のチョコレートコーティングを有する最中皮。例文帳に追加
This wafer has a chocolate coating having a thickness of at least 300μm on the wafer surface contacting with the ice cream. - 特許庁
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |