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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > トマトジュースの意味・解説 > トマトジュースに関連した英語例文

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トマトジュースを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 36



例文

トマトジュース.例文帳に追加

tomato juice  - 研究社 新英和中辞典

トマトジュース例文帳に追加

tomato juice - Eゲイト英和辞典

トマトジュースを2缶飲む例文帳に追加

drink two cans of tomato juice - Eゲイト英和辞典

君はトマト好きなのに、トマトジュースは嫌いなんだね。例文帳に追加

Even though you like tomatoes, you dislike tomato juice, right? - Tatoeba例文

例文

ウオッカ・香料入りトマトジュースで作る例文帳に追加

a cocktail made with vodka and spicy tomato juice  - 日本語WordNet


例文

トマトジュースの逆浸透濃縮方法例文帳に追加

METHOD FOR REVERSE OSMOSIS CONCENTRATION OF TOMATO JUICE - 特許庁

喉越しの優れたトマトジュースの製法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing an excellent throat comfort tomato juice. - 特許庁

トマトジュース濃縮物およびトマト風味組成物例文帳に追加

TOMATO JUICE CONCENTRATE AND TOMATO-FLAVORED COMPOSITION - 特許庁

ブレンドトマトジュース及びその製造方法例文帳に追加

BLEND TOMATO JUICE AND METHOD OF MAKING THE SAME - 特許庁

例文

透明なトマトジュースの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TRANSPARENT TOMATO JUICE - 特許庁

例文

トマトジュースの製造において、GABA吸収効率の良いトマトジュースを製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method by which tomato juice having good GABA-absorbing efficiency is produced in tomato juice production. - 特許庁

「えーっと・・・トマトジュースはありますか」と博が言います。例文帳に追加

"Let me see .... Do you have tomato juice?" says Hiroshi. - Tatoeba例文

「えーっと・・・トマトジュースはありますか」と博が言います。例文帳に追加

"Let me see .... Do you have tomato juice?" says Hiroshi.  - Tanaka Corpus

7月には,トマトジュースを使って作る料理のレシピ本が出版された。例文帳に追加

In July, recipe books of dishes made with tomato juice were published.  - 浜島書店 Catch a Wave

GABA吸収を向上させたトマトジュースの製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TOMATO JUICE IMPROVED IN GABA ABSORPTION - 特許庁

本発明は、加熱工程を経ずに生食用トマトを搾汁して得られた生食用トマト由来トマトジュース;及び加工用トマト由来トマトジュースを含有し、リコピン含量が5mg/100g以上であるブレンドトマトジュースに関する。例文帳に追加

The invention relates to the tomato juice obtained by squeezing tomato for raw eating not through a heating process, and the blend tomato juice including tomato juice derived from processing tomato and having at least 5 mg/100 g of a lycopene content. - 特許庁

トマトジュースを濃縮した後、ペクチナーゼにより処理して得られたトマトジュースが、低粘度でしかも経時的に沈殿が出にくく、またトマトジュースに本来含まれるペクチンを減少させずに粘度を低下させることができる。例文帳に追加

After concentrating the tomato juice, it is possible to reduce the viscosity of the tomato juice obtained by being treated with a pectinase so as to have a low viscosity, hardly producing precipitate with time without reducing pectin originally contained in the tomato juice. - 特許庁

それ以来,トマトやトマトジュースは体脂肪を気にする人々の間で大人気となっている。例文帳に追加

Since then, tomatoes and tomato juice have been very popular among those worried about their body fat.  - 浜島書店 Catch a Wave

この春と夏,トマトジュースの売上高は近年の同時期の平均のほぼ2倍だった。例文帳に追加

During the spring and summer, sales of tomato juice almost doubled over the average for the same period in recent years.  - 浜島書店 Catch a Wave

トマトからリコピンを得る際に副産物として生じるトマトジュースの有効な利用方法。例文帳に追加

To provide an effective method for utilizing tomato juice produced as a byproduct in obtaining lycopene from the tomato. - 特許庁

品質を自在に調製することができるトマトジュースの製造方法を提供せんとする。例文帳に追加

To provide a method for producing tomato juice freely regulating the quality. - 特許庁

純粋な透明成分のみから成るトマトジュースを効率良く生産する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing tomato juice composed of only purely transparent components. - 特許庁

単一の原料を出発点にしても様々な嗜好に応じたバラエティーに富んだトマトジュースを製造できる。例文帳に追加

The tomato juice having rich varieties according to various preferences can be produced even by starting from a single raw material as a starting point. - 特許庁

本発明は、トマト搾汁液を物理的に微砕化処理することを特徴とするトマトジュースの製造法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the tomato juice includes physically minutely crushing a tomato squeezed juice. - 特許庁

粘度を250〜3000mPa・sの範囲に調整した原料トマトジュースに、植物組織崩壊酵素を添加し、10^3〜10^61/sの剪断速度範囲で処理することを特徴とする、低粘度トマトジュースの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the low-viscosity tomato juice includes adding a vegetable tissue disintegrating enzyme to a raw material tomato juice having a viscosity regulated within the range of 250-3,000 mPa s and treating the resultant tomato juice at a shear rate within the range of 10^3-10^6 1/s. - 特許庁

また上記高品質トマト処理物を原料の一部又は全部として用い、高品質の、トマトピューレ、トマトケチャップ、トマトスープ、トマト・クリーム・スープ、ピザソース、トマトジュース又はトマトミックスジュースを得る。例文帳に追加

High-quality tomato puree, tomato ketchup, tomato soup, tomato cream soup, pizza sauce, tomato juice or tomato mixed juice is obtained by using the high-quality tomato processed product as part or the whole of the raw material. - 特許庁

これらの食品は、スポーツドリンク、ベーキングソーダ及び食餌錠剤等の製品、ならびにオレンジジュース及びトマトジュース等の改良された液体食品を包含する。例文帳に追加

The food products include goods such as sports drinks, baking soda, diet tablets and improved liquid food products such as orange juice, tomato juice. - 特許庁

リコピンを効率よく摂取することができ、しかも生食用トマトのフレッシュな香気が引き立ったトマトジュース及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide tomato juice in which lycopene can be efficiently ingested, and fresh fragrance of fresh tomato to be consumed raw shows up, and to provide a method of making the same. - 特許庁

生鮮トマト、ホールトマト、ダイストマト、トマトピューレ及びトマトジュースから選択される1種又は2種以上のトマト原料と、柑橘類を主原料とする発酵酒とを含有する容器入り加熱加工食品。例文帳に追加

This packaged heat-processed food contains at least one kind of a tomato raw material selected from fresh tomato, whole tomato, dice tomato, tomato puree, and tomato juice, and fermented alcohol which has citrus fruits as the main raw material. - 特許庁

トマト搾汁液を20〜80℃、2〜24時間の条件でセルラーゼ処理した後、70〜150℃の温度で加熱処理することにより、GABA吸収効率の良いトマトジュースを製造する。例文帳に追加

The method for producing tomato juice improved in GABA absorption comprises subjecting tomato juice to cellulase treatment at 20-80°C for 2-24 hours followed by heating the tomato juice at a temperature of 70-150°C to produce the tomato juice having good GABA-absorbing efficiency. - 特許庁

トマトジュースは、安価で、GABA含量が高いことから、健康飲料としての利用が期待されているものの、他の野菜ジュースと比較し、GABA吸収効率が悪く、その向上が望まれている。例文帳に追加

To provide tomato juice in view of the fact that tomato juice is expected to be used as a health drink because of being inexpensive and having a high GABA content, but compared to other vegetable juice, GABA absorption efficiency is poor, so its improvement is expected. - 特許庁

トマトジュースを、複数の管状膜モジュールを直列に接続した一段の濃縮ユニットへ高圧下で一過式に流下させ、逆浸透濃縮する方法において、トマトジュースを、圧力損失30kg/cm^2以下で、下記の式を満足するX及びYの条件下に、但しXは33以上の条件下で、食塩阻止率99%以上の管状膜モジュールを接続した濃縮ユニットへ流下させ、Brix20%以上に逆浸透濃縮した。例文帳に追加

Tomato juice is made to flow down, under high pressure in a single-pass mode through a single-stage concentration unit, obtained by serially connecting a plurality of tubular membrane modules, to perform reverse osmosis concentration of the juice. - 特許庁

トマトジュース、トマトピューレおよびトマトペーストからなる群から選ばれたトマト加工食品素材の少なくとも1種以上を含む野菜汁と、はっ酵乳とを混合後、均質化して得られることを特徴とするはっ酵乳入り野菜飲料。例文帳に追加

This vegetable beverage containing the fermented milk is obtained by mixing vegetable juice containing at least ≥1 kind of a tomato-processed food raw material selected from a group consisting of tomato juice, tomato puree and tomato paste, with the fermented milk and then homogenizing. - 特許庁

製造過程で果肉部3とゼリー部2とを分離し、果肉部3に起因する成分と、ゼリー部2に起因する成分との配合量を種々調整することにより、所望の香味、色調、性状等を備えたトマトジュースを製造することができる。例文帳に追加

A tomato juice having a desired flavor, color tone, properties, etc., can be produced by separating the pulp part 3 from the jelly part 2 in a production process and variously regulating the amount of formulated components originating from the pulp part 3 and the components originating from the jelly part 2. - 特許庁

実用上の逆浸透濃縮装置に無理な負荷をかけることなく、Brix20%以上の高品質の高濃縮品を安定製造することができる、トマトジュースの一段一過式による逆浸透濃縮方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for the reverse osmosis concentration of tomato juice using a single-stage single-pass process, capable of stably producing a high-concentration product, having a concentration of 20% or higher in Brix scale and of high quality, without having to apply unreasonable overload to a practical reverse osmosis concentration apparatus. - 特許庁

例文

ただし、乳等告示の本文の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された乳及び乳製品並びにこれらを主要原料とする食品のうち、乳及び乳製品に係る放射性物質にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを、乳及び乳製品を主要原料とする食品に係る放射性物質にあって500Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有してはならないこと。また、規格基準告示の第1食品の部A食品一般の成分規格の項の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品のうち、清涼飲料水(果実飲料品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1683号)第2条に規定する果実飲料、にんじんジュース及びにんじんミックスジュース品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1634号)第2条に規定するにんじんジュース及びにんじんミックスジュース並びにトマト加工品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1632号)第2条に規定するトマトジュース、トマトミックスジュース及びトマト果汁飲料を除く。以下同じ。)及び酒税法(昭和28年法律第6号)第2条第1項に規定する酒類(以下「酒類」という。)(いずれも米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用に供される部分(筋肉、脂肪、肝臓及び腎臓を除く。以下「食用部分」という。)並びに大豆を原材料とするものを除く。)にあっては200Bq/kg、同日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水、酒類、米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆並びに米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆を原材料として製造され、加工され、又は輸入された食品を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分にあっては500Bq/kg(平成24年9月30日までの間に限る。)、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kg、大豆にあっては500Bq/kg(平成24年12月31日までの間に限る。)、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有するものであってはならないものとしたこと。例文帳に追加

However, regardless of the provisions in the main clause of the Notification on Milk, etc., among milk, milk products, and foods principally made from these that are manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, milk and milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg as a radioactive substance, and foods principally made from milk or milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg as a radioactive substance. Moreover, regardless of the provisions in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food in the Notification on Specification and Standards, among the foods manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, soft drinks (excluding fruit beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for fruit beverages (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1683 of 2000); carrot juice and carrot mix juice specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Carrot Juice and Carrot Mix Juice (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1634 of 2000); and tomato juice, tomato mix juice, and tomato juice beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Tomatoes (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1632 of 2000); the same applies hereafter) and alcoholic beverages specified in Article 2, Paragraph 1 of the Liquor Tax Act (Act no. 6 of 1953) (hereinafter referred to asalcoholic beverages”) (excluding those made from rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts (other than muscles, fats, livers, and kidneys. Hereinafter referred to asedible parts”) of cattle or soybeans) should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Foods manufactured, processed, or imported on or before this date (excluding soft drinks; alcoholic beverages; rice; muscles; fats; livers; kidneys;edible parts of cattle;, soybeans; and foods manufactured, processed, or imported using rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle or soybeans as raw materials) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Rice and muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (applied until September 30, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012 (excluding soft drinks and alcoholic beverages) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Soybeans should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (until December 31, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012 (except for soft drinks and alcoholic beverages) should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. - 厚生労働省

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