1016万例文収録!

「バター脂」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > バター脂に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

バター脂の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 92



例文

バター脂の分別方法例文帳に追加

FRACTIONATION OF BUTTER FAT - 特許庁

バタークリーム用油組成物及びバタークリーム例文帳に追加

FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM AND BUTTER CREAM - 特許庁

バターは乳から作られる。例文帳に追加

Butter is made from cream. - Tatoeba例文

バターは乳から作られる。例文帳に追加

Butter is made from cream.  - Tanaka Corpus

例文

バタークリーム用油組成物例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR BUTTERCREAM - 特許庁


例文

バタークリーム用油組成物例文帳に追加

OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM - 特許庁

バターミルクからバター脂肪を分離させるためにミルクが攪拌される容器例文帳に追加

a vessel in which cream is agitated to separate butterfat from buttermilk  - 日本語WordNet

バターケーキ用乳化油組成物および該乳化油組成物を用いたバターケーキ類例文帳に追加

EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR BUTTER CAKE AND BUTTER CAKE USING THE SAME - 特許庁

焼き物に使うバターやラードなどの油例文帳に追加

fat such as butter or lard used in baked goods  - 日本語WordNet

例文

バターを作るもとになる牛乳の肪分例文帳に追加

the fatty substance of milk from which butter is made  - 日本語WordNet

例文

特にバターに存在する不快な臭いを持つ肪酸例文帳に追加

an unpleasant smelling fatty acid found especially in butter  - 日本語WordNet

ショートニングというバターやラードの例文帳に追加

the fat of butter and lard, called shortening  - EDR日英対訳辞書

バター風味水中油型乳化油組成物例文帳に追加

BUTTER FLAVOR OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION - 特許庁

バタークリーム用油中水型乳化油組成物例文帳に追加

WATER-IN-OIL EMULSIFIED OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM - 特許庁

本発明の冷菓は、油と、バターミルクとを含有することを特徴とする。例文帳に追加

The frozen dessert contains oil and fat, and butter milk. - 特許庁

サラダ油やバター等の加工油を使用しない洋菓子の製造法例文帳に追加

PREPARATION PROCESS OF CAKES USING NO PROCESSED OILS AND FATS SUCH AS SALAD OIL, BUTTER AND THE LIKE - 特許庁

クリーム又はバターからバターオイルを製造する際に生じる水相成分を含有する水中油型乳化例文帳に追加

This oil-in-water emulsified fat comprises a water phase component produced when butter oil is produced from cream or butter. - 特許庁

クリーム又はバターからバターオイルを製造する際に生じる、リン質を含有する水相成分を、リゾ化してなる乳化活性物質。例文帳に追加

This emulsification-active substance is prepared by converting a phospholipid-containing aqueous phase component obtained on the production of butter oil from cream or butter into a lysophospholipid-containing aqueous phase component. - 特許庁

このような乳化組成物の各成分の割合は、乳肪源および乳蛋白質源となる牛乳、全粉乳、バター、チーズ、クリーム、れん乳、バターオイル、バターミルク、バターミルクパウダーなどの原料と、二糖アルコール、乳化剤、および水分の量を精密に調整することで得られる。例文帳に追加

The contents of the individual components of the emulsified composition can be established by precisely controlling the amounts of the starting materials providing the milk fats and the milk proteins such as cow's milk, whole powder milk, butter, cheese, cream, condensed milk, butter oil, butter milk and butter milk powder and the amounts of the disaccharide alcohol, the emulsifying agent and water. - 特許庁

耐熱性及び口溶性の良いココアバター代替油及びそれを含有するチョコレート組成物例文帳に追加

ALTERNATIVE OIL AND FAT FOR COCOA BUTTER HAVING GOOD THERMOSTABILITY AND MELTABILITY IN MOUTH AND CHOCOLATE COMPOSITION CONTAINING THE SAME - 特許庁

バター、砂糖、卵、小麦粉を含有するバターケーキ類の製造方法において、予め調製された油と糖類を含有する混合物及び、予め調製された油と小麦粉を含有する混合物を用いることを特徴とするバターケーキ類の製造方法。例文帳に追加

The method for producing butter cake containing butter, sugar, egg and wheat flour is characterized by using a mixture containing previously prepared oil and fat and sugar, and a mixture containing previously prepared oil and fat and wheat flour. - 特許庁

当該ココアバター代替油はココアバター代替油の全体重量を基準としてPOPが10重量%以下、POS/SOSの重量含量比が約1.0〜1.5であるトリグリセリドを含有する。例文帳に追加

The alternative oil and fat for cocoa butter contains triglyceride having POP of10 wt.% and POS/SOS weight content ratio of about 1.0-1.5 on the basis of the whole weight of the alternative oil and fat for cocoa butter. - 特許庁

ココアパウダーとしては、ココアバター含有量が22〜24質量%の高肪ココアパウダーと、ココアバター含有量が10〜12質量%の低肪ココアパウダーとを、2:8〜8:2の質量比で含むことが好ましい。例文帳に追加

The cocoa powder preferably contains high-fat cocoa powder having 22-24 mass% of cocoa butter content, and low-fat cocoa powder having 10-12 mass% of cocoa butter content at a mass ratio of (2:8) to (8:2). - 特許庁

カカオバター0.5〜13重量%及び豚0.25〜65重量%を含有することを特徴とするロールイン用油組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition for roll-in is characterized by containing 0.5-13 wt.% of cacao butter, and 0.25-65 wt.% of lard. - 特許庁

焦がしバター風味を有する油組成物を含んでなる折り込み用油組成物を用いた層状食品。例文帳に追加

This layered food is such as to use an inserted oil-and-fat composition comprising an oil-and-fat composition having scorched butter flavor. - 特許庁

チョコレート用又は製菓コーティング用の天然ココアバターに取り替え、ココアバターを使用したチョコレートと実質的に同様の品質のチョコレートを提供することが可能な、POP含量が低く、耐熱性に優れ、POS含量がココアバターのトリグリセリドの組成と類似である程高く、口溶け感が爽やかで、硬くなく、柔らかい食感のココアバター代替油を提供すること。例文帳に追加

To provide an alternative oil and fat for cocoa butter giving chocolate having practically same quality as that of chocolate using cocoa butter, low in POP content, excellent in thermostability, having high POS content similar to the composition of triglyceride of cocoa butter, fresh in melt feeling in the mouth, not hard and having soft palatability, by replacing natural cocoa butter for chocolate or for confectionery coatings. - 特許庁

バター使用量が少なくても或いは全く用いなくてもベーカリー食品において自然なバター風味が得られる油中水型乳化油組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsified oil-and-fat composition with which natural butter flavor can be obtained in bakery food even when using a small amount of butter or no butter. - 特許庁

バターのコク味があり、後味もエグ味がなくすっきりとした風味であると共に焼成後の芳香も良好なバター風味を有する製菓・製パン用の安価な油中水型乳化油組成物を提供すること。例文帳に追加

To inexpensively obtain a water-in-oil emulsion oil and fat composition for confectionery/breadmaking, having butter flavor, body taste of butter, aftertaste with no harsh taste, neat flavor, and also an excellent aroma after baked. - 特許庁

非テンパリング型のハードバターとして、トランス型不飽和肪酸の含有やラウリン酸に由来する風味低下を気にすることなく、保存安定性、口溶け感、起泡性及び光沢に優れたハードバターを提供する。例文帳に追加

To provide non-tempering type hard butter excellent in storage stability, meltability in the mouth, foaming property and luster without consideration of the content of trans-unsaturated fatty acid or flavor deterioration derived from lauric acid. - 特許庁

この固形チョコレートは、ココアマス、ココアバター、レシチン、ショ糖肪酸エステル及びカゼイネートを含有するものが好ましい。例文帳に追加

The solid chocolate contains preferably cocoa mass, cocoa butter, lecithin, sucrose fatty acid ester and caseinate. - 特許庁

乳由来クリームに、固形分中のリン質含量が4〜10質量%のバターミルクが配合された食用クリーム。例文帳に追加

The edible cream is obtained by mixing butter milk which has 4-10 mass% of phosphatide in solid with cream derived from milk. - 特許庁

該油は、オリーブ油、大豆油、ヒマワリ油、パーム油、ナタネ油、ココアバターからなる群から選ばれる少なくとも1種類であることが好ましい。例文帳に追加

The fats and oils are preferably at least one kind selected from a group consisting of olive oil, soybean oil, sunflower oil, palm oil, colza oil, and cocoa butter oil. - 特許庁

前記供給源は、バターオイル生産から由来する漿液から、または脱目的のホエーの精密濾過から得られる残渣物から調製できる。例文帳に追加

The source can be prepared from serum from butter oil production or from the retentate from microfiltration of whey for defatting purposes. - 特許庁

折り込み油組成物を少なくしても本来のバターの美味しさであるコク味が得られる層状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a layered food available a taste having a body as the deliciousness inherent in butter even with a reduced quantity of an inserted oil-and-fat composition therein. - 特許庁

乳酸発酵卵白及びクリーム、バター、乳化油からなる群より選ばれる一種又は二種以上を配合する。例文帳に追加

The cake is produced by blending at least one or more kinds selected from the group consisting of a lactic acid-fermented albumen, cream, butter, and fermented fat and oil. - 特許庁

本発明の目的は、曝光耐性の有するバター由来の油及びこれを用いたベーカリー食品またはその生地に関するものである。例文帳に追加

To provide a plastic oil-and-fat composition comprising butter-derived oil and fat having light-exposure resistance, a bakery food product using the composition, and dough for the bakery food product. - 特許庁

植物性油を分画する段階;前記の分画された植物性油肪酸誘導体と混合し、原料油を製造する段階;及び、前記の原料油を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油例文帳に追加

There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification. - 特許庁

本発明は、バター由来の油にトコフェロール及びポリフェノール系抗酸化剤を含有した曝光耐性可塑性油組成物であり、シート状の可塑性油組成物である。例文帳に追加

The plastic oil-and-fat composition having light-exposure resistance is obtained by adding tocopherol and a polyphenol-based antioxidant, and has a sheet shape. - 特許庁

カカオバター代用として使用することができ、チョコレートに使用した場合に、スナップ性、口溶け、耐熱性が良好であるボルネオ分別及びその製造法を提供する。例文帳に追加

To provide hard butter comprising a Borneo fractional fat usable as a substitute for cocoa butter, and excellent in snapping propeties, meltability in the mouth, and heat resistance when used for chocolate; and to provide a method for producing the hard butter. - 特許庁

固体の油塊を攪拌し均一な状態で吐出口から定量供給する装置に関し、簡単な構造で油の攪拌状態を調節可能としたマーガリンやバター等の可塑性油の供給装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for supplying plastic fat such as margarine or butter which has a simple structure and in which the fat is controllably stirred in the apparatus for quantitatively supplying solid fat lump in a uniformly stirred state from a discharge port. - 特許庁

バター等のように溶かす作業を要せず、直接スプレーでき、且つ菓子やベーカリー製品生地へのしみ込みが適度であって、バター等を溶かして使った場合と同様の食感を与えることのできる流動状油組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a fluid oil-and-fat composition requiring no melting operation unlike e.g. butter, directly sprayable, moderately soaking into the dough of sweets and bakery products and capable of giving similar palate feeling to that of a case in which e.g. butter is melted to be used. - 特許庁

紅芋には油分が極めて少ないので、従来の動・植物性のバター製造方法では紅芋の持つ風味を壊さずに製造するのには容易ではないが、紅芋風味で紫紅色をした紅芋バターを手軽に食品として提供することを目的としている。例文帳に追加

To readily obtain a red sweet potato butter as a food having a red sweet potato flavor and a purplish red color, which has solved such a problem that since red sweet potato has an extremely low oil and fat content, the red sweet potato butter is not readily produced without impairing the flavor of red sweet potato by a conventional production of animal/vegetable butter. - 特許庁

上記目的を達成するために、本発明は、炭素数が8〜10である中鎖肪酸のみからなる中鎖肪酸油を5〜30質量%含有し、かつ生クリームからバターを製造する際の副産物であるバターミルク中の乳固形分を5〜30質量%含有することを特徴とする濃縮乳タイプ乳化物を提供する。例文帳に追加

The concentrated milk type emulsified product comprises 5-30 mass% medium-chain fatty acid fat and oil exclusively comprising 8-10C medium-chain fatty acids and 5-30 mass% milk solid content in butter milk, which is a by-product formed when producing butter from fresh cream. - 特許庁

カカオバター、リン酸塩、ショ糖肪酸エステルおよびソルビタン肪酸エステルを含む冷菓であって、該リン酸塩が、メタリン酸塩またはポリリン酸塩である、冷菓。例文帳に追加

The frozen dessert contains cocoa butter, a phosphate, a sucrose fatty acid ester and a sorbitan fatty acid ester, wherein the phosphate is a metaphosphate or a polyphosphate. - 特許庁

ココアバター代替油と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物を混合して得た、カカオ風味と甘味を有する油性の固形または半固形基剤を用いたチョコレート剤。例文帳に追加

This chocolate preparation is obtained by mixing a cocoa butter substrate fat with cocoa powder, a sweetener, an emulsifier, and a medicine, has cacao flavor and a sweet taste, and uses the fatty solid or semi-fatty base material. - 特許庁

粉乳やバターを主乳原料とする、乳肪分及び無乳固形分を含む冷菓の製造において、従来の同様の乳原料からなる冷菓に比べて加熱臭が低減された冷菓を製造する技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for producing a frozen dessert made of powder milk and butter as main dairy raw materials, containing milk fat and nonfat milk solids, and having less heating odor than a conventional frozen dessert made of similar dairy raw materials. - 特許庁

本発明は、低トランス酸にもかかわらず保型性が良好で、口溶けや風味を損なわず、且つ油結晶の経時変化を抑えたバタークリーム用油組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for butter cream having good shape retention regardless of a low-trans acid content, not spoiling meltability in the mouth and flavor, and suppressed in deterioration of oil and fat crystal with age. - 特許庁

穀類に対して液油を含む油組成物が50〜200重量%、液油に対して粉末状の油を0.5〜15重量%含有することを特徴とするバターケーキ類の製造法。例文帳に追加

The method uses 50-200 wt.% of an oil and fat composition to cereals and the composition contains an liquid oil and 0.5-15 wt.% of a powdery oil and fat to the liquid oil. - 特許庁

本発明の焦がしバター様乳化油組成物は、モルト及び/又は廃糖蜜を含む水相:Wが、食用油の油相:O_1中に乳化分散されているW/O_1型乳化物よりなることを特徴とする。例文帳に追加

The brown butter-like emulsified oil and fat composition is such that a water phase W containing malt and/or molasses comprises a W/O_1 emulsified product emulsified/dispersed in an oil phase O_1 of edible oil and fat. - 特許庁

例文

本発明の層状膨化食品の方法は、生地に練り込むロールイン油を改善する方法ではないため、バターなどの油を添加してその風味を生かしたいような場合にも適用することができる。例文帳に追加

The method for producing the laminated swollen food is not that for improving the roll-in fat kneaded into dough and therefore can be applied to the case of adding a fat such as butter to utilize the flavor. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS