意味 | 例文 (24件) |
等黄卵の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 24件
等黄卵という卵例文帳に追加
an isolecithal egg - EDR日英対訳辞書
従来よりも効果的な家禽の卵黄等の着色方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for coloring poultry egg yolk or the like, more effective than the conventional one. - 特許庁
ゆで卵全体を二等分するだけでなく,黄身の部分も正確に二等分すること。例文帳に追加
To halve the whole body of a boiled egg and, moreover, accurately halve the yolk part. - 特許庁
家禽類の卵の卵殻強度や卵黄色の等の卵質や発育および飼料要求率を改善することができる配合飼料を供すること。例文帳に追加
To provide a formula feed capable of improving egg quality of an egg of poultry, such as strength of the egg shell and yellow color of the egg, growth and feed conversion ratio. - 特許庁
耐熱性、耐冷凍性、乳化性等の優れた機能性を有する酵素処理卵黄の製造方法、及び該製造方法により得られた酵素処理卵黄を含有する乳化物等の加工食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing enzyme-treated yolk having excellent functionality such as heat resistance, freeze resistance or emulsification; and to provide processed food such as emulsified products containing the enzyme-treated yolk obtained by the method. - 特許庁
卵の品質(鮮度)を判定するために用いられる、例えば、濃厚卵白や卵黄等の卵内物質の高さを特段の熟練を要することなく、定量的に、かつ、高精度に測定することのできる卵内物質の高さ測定装置を提供する。例文帳に追加
To provide a device for measuring height of materials in eggs, that can quantitatively and accurately measure, for example, the height of materials in the eggs, such as thick albumen or yolk of eggs or the like for use in determining quality or freshness of the eggs, without needing special skills. - 特許庁
割り入れた生卵は低温殺菌したもの・卵白と卵黄を分けたもの・各種栄養素を添加したもの等を牛乳パック様の容器に入れられて店頭に並ぶ。例文帳に追加
Cracked raw eggs are pasteurized, separated into the white and the yolk, or added with various nutritions, and packed in a container like a milk carton to be sold at a store. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
茹でた野菜に牛乳、生クリーム、グラニュー糖、卵黄等を混ぜ合わせ、ゼラチンで固め冷やしたことを特徴とする。例文帳に追加
This method for producing the vegetable pudding is characterized in that milk, raw cream, granulated sugar, yolk or the like are mixed with the boiled vegetable, and the resultant product is solidified with a gelatin and cooled. - 特許庁
鶏卵等の気室部分に、外部より10mm程度の貫通口を設け、卵黄並びに卵白等の内容物を除去した卵殻体の内部に、液化催涙物質や有害鳥獣類の嫌忌する物質を任意に充填し、注入口を変性シリコン等で密閉した構造の、防犯用並びに有害鳥獣等駆除用の、投てき物。例文帳に追加
THROWING MATERIAL FORMED BY ARRANGING THROUGH HOLE OF ABOUT 10 MM SIZE IN AIR CELL OF HEN EGG AND THE LIKE FROM OUTSIDE, REMOVING CONTENT SUCH AS YOLK AND ALBUMEN IN EGG SHELL, FILLING INSIDE OF EGG SHELL WITH LIQUEFIED LACRIMATOR OR INJURIOUS ANIMAL/BIRD REPELLANT OPTIONALLY, AND SEALING INJECTION HOLE WITH DENATURED SILICONE AND THE LIKE FOR PREVENTING CRIME AND CONTROLLING INJURIOUS ANIMAL/BIRD - 特許庁
食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中油型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。例文帳に追加
To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted. - 特許庁
この発明は、食用油脂、卵黄、卵白、醸造酢、調味料等を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパン等と共に焼成するトッピング材である。例文帳に追加
This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture. - 特許庁
毛部に負荷が加わる卵黄やシロップ等の粘性の高い材料を食品に塗布する調理用等に使用しても、毛部の抜けを確実に防止できる刷毛を提供する。例文帳に追加
To provide a brush capable of surely preventing falling of a bristle part even when it is used for cooking of applying a highly viscous material such as a yolk or syrup to food, or the like that applies loads to the bristle part. - 特許庁
ニワトリをはじめとする鳥類の卵(特に卵黄)内において、目的とするタンパク質を生産するためのベクターを開発し、当該ベクターを用いて目的タンパク質を生産する方法、および当該ベクターを含むキット等を提供する。例文帳に追加
To obtain a vector for producing an objective protein in an egg (especially egg yolk) of a bird including a chicken, to provide a method for producing an objective protein using the vector and a kit containing the vector. - 特許庁
卵白ペプチド由来の硫黄臭、硫化水素臭といった卵白特有の臭気が、粉末の状態や飲食品に添加した状態であっても、また、加熱殺菌、保存、光等にさらされた経時保存後においても発生しない、安心、安全で優れた抑制方法の提供。例文帳に追加
To provide a reliable, safe and excellent method for preventing generation of odor inherent to albumen such as hydrogen-sulfide odor and sulfurous odor originating from an albumen peptide even if albumen peptide is in a powder form or added in food and drink, or even after heat sterilization, storage, or exposure to light during storage. - 特許庁
健康に良いだけではなく、長寿食、賢脳食としても利用でき、しかも、従来のにんにく卵黄ソフトカプセルと新しいタイプのにんにく卵黄ソフトカプセルとを、何ら問題なく同時に市場に出すことができ、更に、レーザーマーキングによってカプセルの製造年月日等も特定することができ、著しく信頼感の向上する極めて実用的で画期的なにんにく卵黄ソフトカプセルを提供すること。例文帳に追加
To provide a practical and epoch-making garlic yolk soft capsule usable as a macrobiotic food and a cerebral function-improved food as well as good for health, applicable to simultaneously put the new type garlic yolk soft capsule on the market with a conventional garlic yolk soft capsule without any problems, and subjected to laser marking to specify a production date or the like of the capsule so that reliability thereon is remarkably improved. - 特許庁
動物由来、植物由来、微生物由来等の各種蛋白質分解酵素により部分的に加水分解された卵黄に、カルシウム反応性のゲル化剤、好ましくは、アルギン酸塩、ローメトキシルペクチン、カッパーカラギーナンのいずれか一種以上を、好ましくは、0.25〜2重量%、含有させることを特徴とする卵黄液。例文帳に追加
This yolk liquid is obtained by adding a calcium-reactive gelatinizing agent, preferably one or more kinds of alginic acid salt, low-methoxy pectin and κ-carrageenan, preferably in a proportion of 6.25-2 wt.% to the yolk partially hydrolyzed by various kinds of proteolytic enzymes derived from an animal, a plant, a microorganism or the like. - 特許庁
卵黄や水分を高配合することにより、口どけ感、しっとり感、サクミ感等の食感に優れ、かつ焼成後に釜落ちがなく、比容積(ボリューム)が大きいケーキ類を提供する。例文帳に追加
To provide cakes excellent in palate feeling such as melting feeling, moist feeling and crisp feeling in the mouth without generating dents in baked dough after having been baked, and having a large specific volume (volume) by blending egg yolk and water in high rates. - 特許庁
その結果、健康補助食品のにんにく卵黄、大麦若葉等の製品に、抗ガン予防に特段の効果がある、海藻類から抽出した、フコイダンのエキスを粉末や水溶液にしたものを、混合配合処理して解決の手段とした。例文帳に追加
The health supplementary food is obtained by subjecting a powder or aqueous solution product of fucoidan extract having special effect of anticancer prevention and extracted from seaweed to mixing treatment with a product of health supplementary food of garlic yolk, barley young leaf or the like. - 特許庁
卵黄によるアレルギーのおそれがなく、かつ低カロリーでコレステロールを含まず、本来のマヨネーズと同等の風味、食感を有し、かつ増粘剤による心理的違和感を与えることのない、マヨネーズ様食品の製造方法を提供しようとする。例文帳に追加
To provide a method for producing mayonnaise-like food free from risk of allergy due to yolk, having low calorie, containing no cholesterol, having flavor and palate feeling similar to those of original mayonnaise, and preventing an eater from having psychologically discomfort feeling due to thickener. - 特許庁
薬事法に抵触しない(食品として扱える)薬効効果の高い生薬を粉末にし、低温殺菌し、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイスのベース(牛乳、生クリーム、卵黄等のミックス)に添加して氷菓に仕立てます。例文帳に追加
The dessert as ice cream is obtained by pulverizing natural medication (usable as food) with high medical effect, uncontradictory to the Pharmaceutical Affairs Law, sterilizing the product at a low temperature, and adding to the base (mixture of milk, raw cream, yolk or the like) of ice cream, ice milk and lacto-ice. - 特許庁
(A)シリコーン油、(B)コレステロール及び/又はフィトステロール、並びに(C)大豆レシチン、卵黄レシチン、及びそれらの水素添加物、並びにホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジルセリン、ホスファチジルグリセロール、ホスファチジルイノシトール、スフィンゴリン脂質、ホスファチジン酸、リゾホスファチジルコリン又はこれらの混合物等のレシチンを含有することを特徴とするW/O/W型複合エマルジョン。例文帳に追加
This W/O/W composite emulsion comprises (A) a silicone oil, (B) cholesterol and/or phytosterol and (C) a lecithin such as soybean lecithin, egg yolk lecithin and hydrogenated substance thereof and phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, phosphatidylserine, phosphatidylglycerol, phosphatidylinositol, a sphingophospholipid, phosphatidic acid, lysophosphatidylcholine or a mixture thereof. - 特許庁
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