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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 等黄卵の意味・解説 > 等黄卵に関連した英語例文

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等黄卵の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 24



例文

等黄卵という例文帳に追加

an isolecithal egg  - EDR日英対訳辞書

身、白身を均に分割する容器例文帳に追加

CONTAINER FOR EVENLY DIVIDING YOLK AND WHITE OF RAW EGG - 特許庁

従来よりも効果的な家禽のの着色方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for coloring poultry egg yolk or the like, more effective than the conventional one. - 特許庁

ゆで全体を二分するだけでなく,身の部分も正確に二分すること。例文帳に追加

To halve the whole body of a boiled egg and, moreover, accurately halve the yolk part. - 特許庁

例文

本発明の目的は、特定比率の白を使用して麺類の改質を行い食感の優れた麺類を提供することである。例文帳に追加

To provide noodles having excellent palatability, etc., by modifying noodles with yolk and albumen at a specific ratio. - 特許庁


例文

家禽類の殻強度や色の質や発育および飼料要求率を改善することができる配合飼料を供すること。例文帳に追加

To provide a formula feed capable of improving egg quality of an egg of poultry, such as strength of the egg shell and yellow color of the egg, growth and feed conversion ratio. - 特許庁

耐熱性、耐冷凍性、乳化性の優れた機能性を有する酵素処理の製造方法、及び該製造方法により得られた酵素処理を含有する乳化物の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing enzyme-treated yolk having excellent functionality such as heat resistance, freeze resistance or emulsification; and to provide processed food such as emulsified products containing the enzyme-treated yolk obtained by the method. - 特許庁

の品質(鮮度)を判定するために用いられる、例えば、濃厚白や内物質の高さを特段の熟練を要することなく、定量的に、かつ、高精度に測定することのできる内物質の高さ測定装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for measuring height of materials in eggs, that can quantitatively and accurately measure, for example, the height of materials in the eggs, such as thick albumen or yolk of eggs or the like for use in determining quality or freshness of the eggs, without needing special skills. - 特許庁

割り入れた生は低温殺菌したもの・白とを分けたもの・各種栄養素を添加したものを牛乳パック様の容器に入れられて店頭に並ぶ。例文帳に追加

Cracked raw eggs are pasteurized, separated into the white and the yolk, or added with various nutritions, and packed in a container like a milk carton to be sold at a store.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

本発明は、鶏、鶉、アヒルの禽類の色や肉色を改善し、それらに赤みを帯びさせる飼料添加剤を低コストで提供する。例文帳に追加

To obtain an inexpensive feed additive improving egg-yolk color and/or meat color of poultry such as chicken, quail, domestic duck, and making them partake reddish color. - 特許庁

例文

茹でた野菜に牛乳、生クリーム、グラニュー糖、を混ぜ合わせ、ゼラチンで固め冷やしたことを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the vegetable pudding is characterized in that milk, raw cream, granulated sugar, yolk or the like are mixed with the boiled vegetable, and the resultant product is solidified with a gelatin and cooled. - 特許庁

の気室部分に、外部より10mm程度の貫通口を設け、並びにの内容物を除去した殻体の内部に、液化催涙物質や有害鳥獣類の嫌忌する物質を任意に充填し、注入口を変性シリコンで密閉した構造の、防犯用並びに有害鳥獣駆除用の、投てき物。例文帳に追加

THROWING MATERIAL FORMED BY ARRANGING THROUGH HOLE OF ABOUT 10 MM SIZE IN AIR CELL OF HEN EGG AND THE LIKE FROM OUTSIDE, REMOVING CONTENT SUCH AS YOLK AND ALBUMEN IN EGG SHELL, FILLING INSIDE OF EGG SHELL WITH LIQUEFIED LACRIMATOR OR INJURIOUS ANIMAL/BIRD REPELLANT OPTIONALLY, AND SEALING INJECTION HOLE WITH DENATURED SILICONE AND THE LIKE FOR PREVENTING CRIME AND CONTROLLING INJURIOUS ANIMAL/BIRD - 特許庁

食用油脂と食酢を含有し、を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシングの酸性水中油型乳化食品において、白含量を高め、かつ白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらにの旨味とコク味を付与する。例文帳に追加

To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted. - 特許庁

この発明は、食用油脂、白、醸造酢、調味料を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパンと共に焼成するトッピング材である。例文帳に追加

This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture. - 特許庁

毛部に負荷が加わるやシロップの粘性の高い材料を食品に塗布する調理用に使用しても、毛部の抜けを確実に防止できる刷毛を提供する。例文帳に追加

To provide a brush capable of surely preventing falling of a bristle part even when it is used for cooking of applying a highly viscous material such as a yolk or syrup to food, or the like that applies loads to the bristle part. - 特許庁

ニワトリをはじめとする鳥類の(特に)内において、目的とするタンパク質を生産するためのベクターを開発し、当該ベクターを用いて目的タンパク質を生産する方法、および当該ベクターを含むキットを提供する。例文帳に追加

To obtain a vector for producing an objective protein in an egg (especially egg yolk) of a bird including a chicken, to provide a method for producing an objective protein using the vector and a kit containing the vector. - 特許庁

白ペプチド由来の硫臭、硫化水素臭といった白特有の臭気が、粉末の状態や飲食品に添加した状態であっても、また、加熱殺菌、保存、光にさらされた経時保存後においても発生しない、安心、安全で優れた抑制方法の提供。例文帳に追加

To provide a reliable, safe and excellent method for preventing generation of odor inherent to albumen such as hydrogen-sulfide odor and sulfurous odor originating from an albumen peptide even if albumen peptide is in a powder form or added in food and drink, or even after heat sterilization, storage, or exposure to light during storage. - 特許庁

健康に良いだけではなく、長寿食、賢脳食としても利用でき、しかも、従来のにんにくソフトカプセルと新しいタイプのにんにくソフトカプセルとを、何ら問題なく同時に市場に出すことができ、更に、レーザーマーキングによってカプセルの製造年月日も特定することができ、著しく信頼感の向上する極めて実用的で画期的なにんにくソフトカプセルを提供すること。例文帳に追加

To provide a practical and epoch-making garlic yolk soft capsule usable as a macrobiotic food and a cerebral function-improved food as well as good for health, applicable to simultaneously put the new type garlic yolk soft capsule on the market with a conventional garlic yolk soft capsule without any problems, and subjected to laser marking to specify a production date or the like of the capsule so that reliability thereon is remarkably improved. - 特許庁

動物由来、植物由来、微生物由来の各種蛋白質分解酵素により部分的に加水分解されたに、カルシウム反応性のゲル化剤、好ましくは、アルギン酸塩、ローメトキシルペクチン、カッパーカラギーナンのいずれか一種以上を、好ましくは、0.25〜2重量%、含有させることを特徴とする液。例文帳に追加

This yolk liquid is obtained by adding a calcium-reactive gelatinizing agent, preferably one or more kinds of alginic acid salt, low-methoxy pectin and κ-carrageenan, preferably in a proportion of 6.25-2 wt.% to the yolk partially hydrolyzed by various kinds of proteolytic enzymes derived from an animal, a plant, a microorganism or the like. - 特許庁

や水分を高配合することにより、口どけ感、しっとり感、サクミ感の食感に優れ、かつ焼成後に釜落ちがなく、比容積(ボリューム)が大きいケーキ類を提供する。例文帳に追加

To provide cakes excellent in palate feeling such as melting feeling, moist feeling and crisp feeling in the mouth without generating dents in baked dough after having been baked, and having a large specific volume (volume) by blending egg yolk and water in high rates. - 特許庁

その結果、健康補助食品のにんにく、大麦若葉の製品に、抗ガン予防に特段の効果がある、海藻類から抽出した、フコイダンのエキスを粉末や水溶液にしたものを、混合配合処理して解決の手段とした。例文帳に追加

The health supplementary food is obtained by subjecting a powder or aqueous solution product of fucoidan extract having special effect of anticancer prevention and extracted from seaweed to mixing treatment with a product of health supplementary food of garlic yolk, barley young leaf or the like. - 特許庁

によるアレルギーのおそれがなく、かつ低カロリーでコレステロールを含まず、本来のマヨネーズと同の風味、食感を有し、かつ増粘剤による心理的違和感を与えることのない、マヨネーズ様食品の製造方法を提供しようとする。例文帳に追加

To provide a method for producing mayonnaise-like food free from risk of allergy due to yolk, having low calorie, containing no cholesterol, having flavor and palate feeling similar to those of original mayonnaise, and preventing an eater from having psychologically discomfort feeling due to thickener. - 特許庁

薬事法に抵触しない(食品として扱える)薬効効果の高い生薬を粉末にし、低温殺菌し、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイスのベース(牛乳、生クリーム、のミックス)に添加して氷菓に仕立てます。例文帳に追加

The dessert as ice cream is obtained by pulverizing natural medication (usable as food) with high medical effect, uncontradictory to the Pharmaceutical Affairs Law, sterilizing the product at a low temperature, and adding to the base (mixture of milk, raw cream, yolk or the like) of ice cream, ice milk and lacto-ice. - 特許庁

例文

(A)シリコーン油、(B)コレステロール及び/又はフィトステロール、並びに(C)大豆レシチン、レシチン、及びそれらの水素添加物、並びにホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジルセリン、ホスファチジルグリセロール、ホスファチジルイノシトール、スフィンゴリン脂質、ホスファチジン酸、リゾホスファチジルコリン又はこれらの混合物のレシチンを含有することを特徴とするW/O/W型複合エマルジョン。例文帳に追加

This W/O/W composite emulsion comprises (A) a silicone oil, (B) cholesterol and/or phytosterol and (C) a lecithin such as soybean lecithin, egg yolk lecithin and hydrogenated substance thereof and phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, phosphatidylserine, phosphatidylglycerol, phosphatidylinositol, a sphingophospholipid, phosphatidic acid, lysophosphatidylcholine or a mixture thereof. - 特許庁

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