1016万例文収録!

「醸法」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 醸法に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

醸法の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 307



例文

焼酎蒸留残液から造酢を製造する方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED VINEGAR FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR) - 特許庁

ハトムギを原料とする造酒及びその製造方例文帳に追加

BREWAGE USING ADLAY AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

呈味、風味の良好な速型味噌様食材の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING RAPIDLY-FERMENTED MISO-LIKE FOOD MATERIAL HAVING GOOD TASTE AND FLAVOR - 特許庁

良好な造香を有するビールテイスト発酵飲料の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED BEVERAGE WITH BEER TASTE EXHIBITING EXCELLENT BREW FLAVOR - 特許庁

例文

大豆発酵造酒を原料とした機能性食品の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FUNCTIONAL FOOD USING SOYBEAN BREWED SAKE AS RAW MATERIAL - 特許庁


例文

また、先に挙げた酵素添加による速醸法を用いることで、1ヶ月程度に造期間を短縮することができる。例文帳に追加

When using the fast brewing method by adding enzyme that was mentioned earlier, the brewing period can be shortened to about one month.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造酒を二酸化炭素ガス微高圧下で処理することによる米造酒の非加熱殺菌又は静菌方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for performing the non-heating sterilization or bacteriostasis of rice-brewed sake by treating the sake under the carbon dioxide of a slightly high pressure. - 特許庁

かつて、神酒は神社もしくは氏子が自家造していたが、現在は酒税の規制があるため、伊勢神宮のように清酒の造免許や、税務署からのどぶろくの造許可を得ている神社も存在する。例文帳に追加

Miki used to be homebrewed by a shrine or shrine parishioner but now, due to regulation by the Liquor Tax Act, some shrines like Ise Jingu Shrine receive a license to brew sumisake, or a license to brew doburoku from the tax office.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

すると延宝1年(1673年)、徳川幕府は酒造統制の一環として寒造り以外の造が禁止するに至り、その結果四季造は衰退への一途をたどり、寒造りがの主流となっていった。例文帳に追加

The Tokugawa shogunate then tried to standardize sake brewing by banning brewing other than kanzukuri, and shikijozo started to decline, and kanzukuri became the main brewing method.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

複雑な工程や設備、多大なエネルギーを必要とせずに、造粕から飼料等の原料となる造粕濃縮物や造粕乾燥物を効率良く製造する方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a brewing lees concentrate and a dried material of brewing lees to be a raw material such as a feed from the brewing lees without requiring complicated processes or equipment or numerous energy. - 特許庁

例文

全体として、旨味、コク、キレ等、香味のバランスに優れ、しかも香味が相応に深い造酢を得ることができる造酢の製造方及びそのような造酢を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing brewed vinegar that can obtain brewed vinegar excelling in balance of fragrance and flavor such as taste, body, snap, etc. on the whole, and moreover having adequately deep fragrance and flavor, and such a brewed vinegar. - 特許庁

醤油造において、短期造、低温造及び淡色化を可能とする酵母、並びに当該酵母を用いた発酵食品の製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a yeast which enables short period brew, low temperature brew and light coloration in the brewing of soy sauce, and to provide a method for producing a fermented food with the yeast. - 特許庁

蓋麹(ふたこうじほう)は、主に吟酒かそれ以上の高級酒のための方である。例文帳に追加

Futa koji method is a method used mainly for ginjoshu or higher quality.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酵母の分離方並びにその方により得られた造用酵母及び清酒例文帳に追加

METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE - 特許庁

醤油造用酵母の培養方及びその培養液を用いる醤油の製造方例文帳に追加

METHOD OF CULTIVATION FOR SOY SAUCE BREWING YEAST AND METHOD OF MANUFACTURING FOR SOY SAUCE USING THE CULTURE SOLUTION - 特許庁

自然酵母を用いて造した酒類及びその製造方並びに自然酵母の保存方例文帳に追加

LIQUORS BREWED BY USING NATURAL YEAST, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRESERVING THE NATURAL YEAST - 特許庁

が異なります。焼酎は蒸留酒で、ウイスキーの仲間です。日本酒は造酒です。例文帳に追加

They’re made differently. Shochu is distilled and is similar to whiskey. Sake is brewed. - Weblio英語基本例文集

一方、1897年(明治30年)には広島県の三浦仙三郎により軟水が開発された。例文帳に追加

On the other hand, in 1897, Senzaburo MIURA, who lived in Hiroshima Prefecture, developed a fermenting technique with soft water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

系(そくじょうけい)では、乳酸を人工的にあらかじめ加える、近代的な製例文帳に追加

Sokujo-kei is a modern method of adding lactic acid artificially in advance.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これを水酸化ナトリウムで中和し、諸味とともに仕込み熟成を経る方を「混合造」と呼ぶ。例文帳に追加

The method to neutralize this by sodium hydroxide and make it mature with moromi is called the 'mixed fermented method.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

すると幕府は、減を石高ではなく割合で言いつけることによって、令の実効性を上げようとした。例文帳に追加

The bakufu then tried to enhance the effectiveness of the decree by imposing rates rather than Kokudaka.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

したがって、麹によるは当時既に全国的に普及していたと見るべきである。例文帳に追加

Therefore, it should be considered that the brewing method of rice malt had been already spread all over Japan in those days.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なかでも「しおり」と記される製は、現代の貴酒が開発される基になった。例文帳に追加

Among them, a method described as 'Shiori' led to the base of the development of today's kijoshu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造酒を燗するのではなく、蒸留酒を燗するというのは、世界的に見て非常に珍しい飲酒だ。例文帳に追加

Warming not brewage but distilled alcoholic beverage is very unique, if seen globally.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

YIL169C、YOL155C、MUC1遺伝子を利用した造用酵母の判別例文帳に追加

METHOD FOR DISCRIMINATING YEAST FOR BREWING USING YIL169C GENE, YOL155C GENE OR MUC1 GENE - 特許庁

FLO遺伝子又はリボソーム遺伝子近傍のIGS領域を利用した造用酵母の判別例文帳に追加

METHOD FOR DISTINGUISHING BREWING YEAST BY UTILIZING FLO GENE OR IGS REGION NEAR RIBOSOME GENE - 特許庁

香を産生する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造方例文帳に追加

NEW BEER YEAST PRODUCING GINJO-SHU (HIGH QUALITY SAKE) AROMA AND METHOD FOR PRODUCING BEER WITH THE YEAST - 特許庁

連続式発酵槽並びに魚醤油などの液状発酵食品の連続例文帳に追加

CONTINUOUS FERMENTER AND METHOD FOR CONTINUOUSLLY BREWING LIQUID FERMENTED FOOD SUCH AS FISH SOY - 特許庁

造用酵母の正確な判別、分類、同定を迅速且つ容易に行う方の開発。例文帳に追加

To provide a method for quickly and easily carrying out accurate discrimination, classification and identification of brewing yeast. - 特許庁

香を有する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造を提供する。例文帳に追加

To provide a new beer yeast having a Ginjo-shu (high quality sake) aroma, and to provide a method for producing a beer with the yeast. - 特許庁

醤油造及び精米後の残渣をリサイクルした飼料・肥料の製造方例文帳に追加

PRODUCTION OF FODDER AND FERTILIZER BY RECYCLING RESIDUE AFTER BREWING OF SOY SAUCE AND POLISHING OF RICE - 特許庁

主として酵素工業又は造工業における穀類の蒸煮方及び装置に関する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for steaming grains mainly in enzymatic industry or brewing industry. - 特許庁

オオムギ品種の識別方及び優良造形質を有するオオムギ品種例文帳に追加

METHOD FOR IDENTIFYING BARLEY VARIETY AND BARLEY HAVING EXCELLEMT BREWING PROPERTY - 特許庁

この方により、造用酵母の正確な分類、判別が、迅速且つ容易に可能となる。例文帳に追加

Thereby, it becomes possible to perform the accurate classification and distinction of the brewing yeast quickly and easily. - 特許庁

造用下面ビール酵母と野生酵母を高精度に識別する方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for accurately discriminating a brewing bottom yeast and a wild-type one each other. - 特許庁

造副産物からの機能性素材の製造方およびそれにより得られる機能性素材例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FUNCTIONAL RAW MATERIAL FROM BREWING BY-PRODUCT, AND FUNCTIONAL RAW MATERIAL YIELDED THEREBY - 特許庁

造用酵母の正確な判別、分離、同定を迅速、正確且つ容易に行う方の開発。例文帳に追加

To develop a fermentation yeast discrimination method, by which the accurate discrimination, separation and identification of a fermentation yeast can rapidly, accurately and easily be performed. - 特許庁

焼酎蒸留廃液を用いた造酢の製造方及び加工食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BREWED VINEGAR USING SHOCHU (JAPANESE WHITE DISTILLED LIQUOR) DISTILLATION WASTE LIQUID, AND PROCESSED FOOD - 特許庁

主としてアルコール発酵を伴う酒類造に使用する仕込方及び装置に関する。例文帳に追加

To provide a method and a system for charging raw materials usable mainly for brewing a liquor with alcoholic fermentation. - 特許庁

新たな生理機能を有する造酢及びその製造を提供すること。例文帳に追加

To obtain brewed vinegar having a new physiological function and to provide a method for producing the same. - 特許庁

色が淡くてもコクのあるうま味を有する本造淡色醤油及びその製の提供。例文帳に追加

To provide brewed pale-colored soy sauce having palatability with good body even if having pale color, and to provide a method for producing the soy sauce. - 特許庁

抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を原料として使用することを特徴とする抹茶風味造酒、及び、造酒の製造方において抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を貯酒及び/又は熟成中液に混合することを特徴とする抹茶風味造酒の製造方例文帳に追加

Furthermore, in a production of the brewage, the fine powder of powdered tea and/or a suspension of powdered tea in an amount of 2-4 g reduced to fine powder of powdered tea per 1 L of a brewage is blended to a stored sake and/or a solution in aging. - 特許庁

原料や製が一定の基準を満たす清酒は、純米酒(じゅんまいしゅ)、吟酒・純米吟酒(ぎんじょうしゅ)、本造酒(ほんじょうぞうしゅ)といった特定名称酒(とくていめいしょうしゅ)に分類される。例文帳に追加

Sake of which raw material and/or manufacturing method meets specified standards is classified into specific class name of sake, such as ginjoshu, junmai ginjoshu (ginjo sake with no added alcohol), and honjozoshu (a sake brewed with rice of polishing ratio not exceeding 70 % as main material and distilled alcohol of as auxiliary material not exceeding 10 % of rice by weight  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造原料用加工大麦の製造方造原料用加工大麦、麦汁の製造方、麦芽アルコール飲料の製造方及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

造酒に含まれるDNAであって、微生物由来のDNAを簡便に検出する方を提供すること、並びに造に使用した微生物の推定や変異株の検出が可能な、DNAの検出方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for easily detecting a microorganism-originated DNA in a brewed beverage, and a DNA detection method for enabling estimation of microorganism used in brewing and detection of variant. - 特許庁

保存性および香味の優れた造食品の製造方であって、発酵工程を終えた造食品に紫外線を照射する工程を具備する方例文帳に追加

This method for producing the brewed food is characterized by having a process for irradiating the fermented brewed food with UV light preferably at a low temperature. - 特許庁

造用麹の製造において原料の盛込み水分が通常よりも低水分でも旺盛に繁殖し、生育速度が早い麹菌、及び該麹菌を用いる造用麹の製造方を提供すること。例文帳に追加

To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold. - 特許庁

特に、造用酵母の分離方に適用して有用かつその方により得られた造用酵母を用いて、芳香豊かで美味な清酒を得ることを目的とする。例文帳に追加

A yeast is selectively separated by using a pseudohypha-forming phenomenon of a budding yeast 1 with an agent 2. - 特許庁

並行複発酵と呼ばれるこの日本酒独特の造方が、他の造酒に比べて高いアルコール度数を得ることができる要因になっている。例文帳に追加

This unique brewing method for sake, called parallel multi-stage fermentation, is the factor that makes it possible for it to have a higher alcohol content than other brewages.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

酒は、国立造試験所が、日本酒中古の日本酒古文書『延喜式』(927年)に記されている宮内庁造酒司による古代酒の製「しおり」をもとに考案した。例文帳に追加

The concept of kijoshu sake was conceived by the National Brewery Institute based on an ancient description of Japanese sake written by a brewery master of the Sake Brewery Division of the Imperial Household Agency that appears in a legal document of the Heian period, "Engishiki" (an ancient book for codes and procedures on national rites and prayers) (published in 927).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS