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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > BREAD MAKINGの意味・解説 > BREAD MAKINGに関連した英語例文

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BREAD MAKINGの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 227



例文

METHOD FOR MAKING BREAD FROM REFRIGERATED DOUGH AND BREADS OBTAINED BY THE METHOD例文帳に追加

冷蔵生地製パン法及び本法によって得られるパン類 - 特許庁

To make rough-textured bread represented by Italian bread different from usual bread, in a domestically used automatic bread making machine.例文帳に追加

家庭で利用される自動製パン機に関し、食パンとは明らかに異なる特徴をもったイタリアパンに代表されるきめの粗いパンを製パンすることを目的とする。 - 特許庁

To provide a simple means for an automatic bread maker to charge bread ingredients to be put in during a bread making process certainly without leaving any bread ingredients.例文帳に追加

自動製パン機において、製パン工程の途中に投入するパン材料を残すことなく確実に投入でき、シンプルな手段を提供することを目的とする。 - 特許庁

The automatic bread making machine makes a chunk of bread by a method wherein different bread containers into which bread raw materials are introduced are used for the first case using the grain as the starting material and the second case using the flour as the starting material.例文帳に追加

自動製パン器は、穀物粒を出発原料に用いる第1の場合と、穀物粉を出発原料に用いる第2の場合とで、パン原料を投入するパン容器を異ならせてパンを製造する。 - 特許庁

例文

To provide a quality-improving agent for bread and cakes, capable of making volume of the bread and cakes increased, capable of giving elasticity to the bread and cakes so as to prevent them from being crushed, and capable of improving their appearances, food feelings, and flavors, and to provide the bread and cakes containing the same.例文帳に追加

パン類及び菓子類のボリュームを増加させると共につぶれにくい弾力性を付与し、更に、その外観、食感及び風味を良好にする品質改良剤及びそれを含有するパン類、菓子類を提供する。 - 特許庁


例文

To provide an automatic bread maker to be used at home capable of making bread in a method suitable for using natural yeast as a material of bread to make excellent and delicious bread.例文帳に追加

本発明は家庭で利用される自動製パン機に関し、製パン材料として天然酵母を用いた場合に、天然酵母に適した製パン方法で製パンを行えるようにし、出来映えの良い食味の優れたパンを作ることを目的としている。 - 特許庁

The bread ingredient storing container 110 is detachably attached to the automatic bread maker for storing a part of bread ingredients to be automatically loaded on the way of bread making.例文帳に追加

パン原料収納容器110は、自動製パン器に着脱自在に取り付けられ、パンの製造途中で自動投入される一部のパン原料を収納するために用いられる。 - 特許庁

To provide a bread material storing container used for storing part of a bread material which is automatically inserted in the middle of bread making, and suitable for storing a bread flour material.例文帳に追加

パンの製造途中で自動投入される一部のパン原料を収納しておくために用いられ、粉体パン原料の収納に好適なパン原料収納容器を提供する。 - 特許庁

The confectionery-making/bread-making flavor material is obtained by drying white distilled liquor lees and crushing the dried lees.例文帳に追加

焼酎粕を乾燥後、粉砕して得られたものを製菓・製パン用風味材とすることができる。 - 特許庁

例文

To allow easy cooking of a rich variety of breads in an automatic bread maker which controls a cooking course based on a bread making menu, by processing a bread dough prepared by a bread dough menu, returning the dough in a bread baking mold and cooking according to a dough-raising and baking menu.例文帳に追加

製パンメニューに基づいて調理コースを制御する自動製パン機において、パン生地メニューで調理したパン生地に手を加えて、再度パン焼き型に戻して発酵焼き上げメニューで調理することにより、バラエティーに富んだパンを手軽に調理できるようにする。 - 特許庁

例文

To provide an automatic bread making machine capable of making a chunk of bread from cereal grains and easy to appropriately and automatically introduce bread raw materials after a grinding process.例文帳に追加

穀物粒からパンを製造できる自動製パン器であって、粉砕工程後にパン原料を適切に自動投入し易い自動製パン器を提供する。 - 特許庁

This bread making tray used for the bread maker is characterized in having a nonadhesive ceramic layer on the surface of the bread making tray.例文帳に追加

製パン機に使用される製パントレイにおいて、製パントレイの表面に非粘着性のセラミック層が設けられることを特徴とする製パントレイ。 - 特許庁

The bread making course includes: a grinding step in which the mixture of grains and a liquid in a bread container is ground by grinding unit; a kneading step in which the bread ingredients in the bread container, including the ground flour, is kneaded to be bread dough; a fermentation step in which the kneaded bread dough is fermented; and a baking step in which the fermented dough is baked into bread.例文帳に追加

前記製パンコースには、パン容器に投入された穀物粒と液体との混合物を粉砕手段によって粉砕する粉砕工程と、穀物粒の粉砕粉を含む前記パン容器内のパン原料を混練手段によってパン生地に練り上げる練り工程と、練り上げられたパン生地を発酵させる発酵工程と、発酵させたパン生地を焼成する焼成工程と、が含まれる。 - 特許庁

A bread material for making bread used is a material that contains no gluten and comprises rice flavor and a thickener.例文帳に追加

パンを製造するためのパン材料には、グルテンを含ませることなく、米粉及び増粘剤を含ませて得られるものを使用する。 - 特許庁

To provide bread giving a good moist, soft and crispy texture, and a grain flour composition and a wheat flour composition for making the bread.例文帳に追加

しっとりソフトで歯切れの良い食感を有するパン、並びにそのパンを作るための穀粉組成物及び小麦粉組成物を提供すること。 - 特許庁

To rotate a crushing blade at high speed inside a bread container with assistance of a mixer separate from an automatic bread making machine.例文帳に追加

自動製パン機とは別のミキサーの助けを借りてパン容器の内部で粉砕ブレードを高速回転させることができるようにする。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker which is user-friendly and suitable for making bread with grains as a starting ingredient.例文帳に追加

ユーザにとって使い勝手が良く、穀物粒を出発原料としてパンを製造するのに好適な自動製パン器を提供する。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker including a mechanism convenient for making bread from cereal grains without a milling step.例文帳に追加

穀物粒から製粉工程を経ることなくパンを製造するのに便利な仕組みを備えた自動製パン器を提供する。 - 特許庁

To provide a bread maker having a water container for generating steam and making further excellent bread, the water container improved in usability.例文帳に追加

蒸気を発生させてパンの出来映えを向上する水容器の使い勝手を向上させたパン製造機を提供する。 - 特許庁

According to this method of making bread, the bulk of dough can be increased, the cost of raw materials can be reduced, and the texture of the crumb of the bread can be made fine.例文帳に追加

この製造方法によって、生地の嵩が増し、原材料原価のコストダウンとパン内相のキメを細かくすることができる。 - 特許庁

To provide an electric rice cooker which prevents a water leak when cooking rice, andan inner pot for bread maker making bread without upsizing.例文帳に追加

炊飯時の水漏れを防止できて大型化を招くことなく製パンも可能にできる電気炊飯器および製パン用内鍋を提供する。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition for making bread, preventing shrinkage, surface wrinkles and recessed parts caused after baking the bread, and capable of keeping the appearance good.例文帳に追加

パン焼成後に生じる縮みや表面のしわ、凹みを防止し、外観を良好に保つことができる製パン用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The bread is obtained by carrying out the baking by using 0.1-30 pts.mass of the oil-and-fat composition for making the bread based on 100 pts.mass of flour.例文帳に追加

前記製パン用油脂組成物を小麦粉100質量部に対して0.1〜30質量部使用して焼成したパン類。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker including a convenient structure for making bread from a grain particle, and reducing loss of dough.例文帳に追加

穀物粒からパンを焼き上げる便利な仕組みを備え、パン原料のロスを少なくできる自動製パン器を提供する。 - 特許庁

CONDITIONING MATERIAL FOR BREAD MAKING, METHOD FOR PRODUCING BREAD BY USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE CONDITIONING MATERIAL例文帳に追加

製パン改良材及びこの改良材を用いたパンの製造方法並びに該製パン改良材の製造方法 - 特許庁

A bread container 50 placing a kneading blade 52 inside is inserted into a baking chamber 40 provided inside a body 10 of the automatic bread-making machine 1A.例文帳に追加

自動製パン機1Aの本体10内に設けられた焼成室40には、内部に混練ブレード52を配置したパン容器50が挿入される。 - 特許庁

The bread is produced by using a mixture of wheat flour previously mixed with a fat or oil in an amount of 5-40 wt.% based on the total weight of wheat flour used for making bread.例文帳に追加

製パン原料として使用する小麦粉として、予め油脂と混合した小麦粉を、5〜40重量%用いるパン類の製造法。 - 特許庁

The bread baked in white bread without baked colors is prepared by preparing a bread dough having reduction in clarity of crust of the bread in10% compared with the clarity of the dough before the baking using a bread making raw material to which glucose and trehalose are added as essential components, baking the dough in a baking condition same as that of conventional bread.例文帳に追加

ブドウ糖およびトレハロースを必須成分として添加した製パン原材料より、窯の温度を200℃で焼成したとき焼成前の生地の明度に対する焼成後のパンのクラスト部の明度の低下率が10%以下となるパン生地を調製し、当該生地を通常のパンと同様の焼成条件にて焼成し、焼き色の着かない白いパン類に焼き上げたパン類。 - 特許庁

The bread 1 is obtained by making Danish pastry dough and French bread dough separately, wrapping the Danish pastry dough in the French bread dough and baking them.例文帳に追加

デニッシュ・フランスパン1は、デニッシュ生地とフランスパン生地を作り、デニッシュ生地をフランスパン生地で包み込んだものを焼成することにより得られる。 - 特許庁

To provide a bread machine which can stably make bread having excellent texture and flavor without being affected by environmental temperature conditions, such as atmospheric temperatures and machine and apparatus temperatures, during bread making.例文帳に追加

製パン時の雰囲気温度や機器温度などの環境温度条件に左右されず、食感と風味に優れたパンを安定的に製造できる製パン機を提供する。 - 特許庁

To provide a method and a device for easily making a rolling extension of a bread dough divided to a given weight to a rodlike bread dough of necessary length in manufacturing bread or baguette.例文帳に追加

食パンやバケットなどの製造において、定重量に分割された生地を、容易に所要の長さの棒状パン生地に転圧延伸できる転圧延伸方法及び装置を提供する。 - 特許庁

The automatic bread maker includes the blade portion including a blade used for a bread making process, and removably mounted to a rotating shaft provided at the bottom of the bread container.例文帳に追加

パンの製造工程が実行される際に使用されるブレードを含み、パン容器の底部に設けられる回転軸に着脱可能に取り付けられるブレード部が、自動製パン器には備えられる。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker automatically cooling a container into which a raw material for bread is loaded and preventing dough from being dried as well during the bread making operation.例文帳に追加

パン原料が投入される容器の冷却とパン生地の乾燥防止との両方を製パン動作中に自動で行える自動製パン器を提供する。 - 特許庁

The method for making the bread with brown rice kernel includes cooking the unpolished rice with an organic acid aqueous solution to obtain cooked unpolished rice, and subsequently adding the cooked unpolished rice to bread dough to make bread.例文帳に追加

玄米を有機酸水溶液で炊飯して炊飯玄米を得、続いて、前記炊飯玄米をパン生地に添加してパンを製造することを特徴とする玄米粒入りパンの製造方法である。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker capable of making bread from cereal kernels, and capable of suppressing the rise of temperature of raw materials of the bread in crushing cereal kernels.例文帳に追加

穀物粒からパンを製造できる自動製パン器であって、穀物粒の粉砕に伴うパン原料温度の上昇を抑制できる自動製パン器を提供する。 - 特許庁

To provide an automatic bread maker capable of making bread with grains as a starting ingredient and equipped with a convenient mechanism capable of automatically and appropriately supplying a bread ingredient after a milling step.例文帳に追加

穀物粒を出発原料としてパンを製造できる自動製パン器であって、粉砕工程後にパン原料を適切に自動投入できる便利な仕組みを備えた自動製パン器を提供する。 - 特許庁

The automatic bread making machine includes grinding means 54 and 60 for grinding the cereal grains and a bread raw material housing container 80 for housing powdery bread raw materials to be automatically introduced after the grains are ground.例文帳に追加

自動製パン器は、穀物粒を粉砕する粉砕手段54、60と、穀物粒を粉砕した後に自動投入される粉体パン原料を収納するパン原料収納容器80と、を備える。 - 特許庁

To provide a method of making bread which can make the texture of the crumb of bread finer, and make bread of a large volume and with an excellent sense of eating inexpensively as much as possible.例文帳に追加

パン内相のキメを細かくし、ボリュームが大きく、食感の良好な食パン類をできるだけ安価に製造することができる食パン類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To prevent the deterioration in quality of bread and accelerate the cooling of a baking chamber by preventing bread from being left closed in the baking chamber after finishing the bread making.例文帳に追加

製パン終了後、パンが焼成室に密閉されたまま放置されることのないようにして、パンの品質の低下を防ぎ、また焼成室の冷却が進むようにする。 - 特許庁

In the automatic bread maker 1, the baking chamber 30 within a body receives the bread container 80 in which dough is put to execute a bread making process.例文帳に追加

自動製パン器1においては、パン原料が投入されるパン容器80を本体内の焼成室30に受け入れて、パンの製造工程が実行される。 - 特許庁

To provide an excellent-quality yeast-raised dough by placing a yeast raising container when making natural yeast-raised bread-dough using an automatic bread-maker, at the central part of a baking chamber of a bread-maker body without using a cooking container and preventing the bread-dough from being easily affected by effects of temperature fluctuations of the baking chamber.例文帳に追加

自動製パン器を利用して天然酵母の生種を作る場合の生種起こし容器を、調理容器を使わずに製パン器本体の焼成室内の中央部に置いて、かつ焼成室内温度の上下変動の影響を受け難くし、良品質の生種を得ることができるようにする。 - 特許庁

BIDIRECTIONAL THREE-TERMINAL THYRISTOR CONTROL CIRCUIT AND AUTOMATIC BREAD MAKING MACHINE USING THE SAME例文帳に追加

双方向性3端子サイリスタ制御回路およびそれを用いた自動製パン機 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING LEAVEN, METHOD FOR ACCEDING LEAVEN, LEAVEN AND METHOD FOR MAKING BREAD AND CONFECTIONERY例文帳に追加

パン種の製造方法、パン種の継種方法、パン種、及び製パン・製菓方法 - 特許庁

The nonadhesive ceramic layer is preferably provided on the inner surface of the bread making tray.例文帳に追加

ここで、非粘着性のセラミック層は、製パントレイの内表面に設けられたことが好ましい。 - 特許庁

This machine further comprises a bread dough making course for ending all processes up to the fermentation process.例文帳に追加

また発酵工程で全工程を終了するパン生地づくりのコースも設けた。 - 特許庁

A bread baking mold 4 is detachably provided in a baking chamber 2 having a heater 3, a bread making menu controlled by a control means 9 is selected by an input means 10, and the selected bread making menu, cooking finish time or the like are displayed on a display means 11.例文帳に追加

ヒータ3を有する焼成室2内にパン焼き型4を着脱自在に載置し、制御手段9によって制御される製パンメニューを入力手段10により選択し、選択された製パンメニューや調理終了時間等を表示手段11に表示する。 - 特許庁

The method for producing crouton includes a first step for attaching melted solid fat to the outside of bread, a second step for making a powder of the first starch adhere to the bread, and a third step for making the powder of the second starch adhere to the bread, when croutons are to be produced.例文帳に追加

クルトンを製造する際に、パンの外側に、溶解した固体油脂を付着させる第一工程の後、パンに第一の澱粉の粉末を付着させる第二工程を行い、その後、パンに第二の澱粉の粉末を付着させる第三工程を行う。 - 特許庁

To obtain an improving agent for breadmaking, which solves problems in making bread comprising home-grown wheat flour as a raw material and is used for making high-quality bread, to provide exclusive flour and a mix, and a method for breadmaking.例文帳に追加

国内産小麦粉を原料とするパン製造における従来の問題点を解決し、さらに良好な品質のパンを製造するための製パン用改良剤、専用粉及びミックス、並びにパンの製造方法を提供すること。 - 特許庁

A post-grinding liquid absorbing step for having a liquid absorbed in the grains ground by grinding means is included in bread-making process to be executed in the cereal gain bread-making course.例文帳に追加

穀物粒用製パンコースにおいて実行される製パン工程には、粉砕手段によって粉砕された穀物粒の粉砕粉に吸液させる粉砕後吸液工程が含まれる。 - 特許庁

例文

Already-known wheat flour is used as a control, when the width of the gel layer is wider than that of the wheat flour, the bread making quality is excelent, and when the width is narrower, the bread making quality is poor.例文帳に追加

製パン性が既知の小麦粉をコントロールとして、その小麦粉よりゲル層の幅が広ければ製パン性が良く、狭ければ製パン性は悪い。 - 特許庁

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